نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 419093
حقوقدان شورای‌ نگهبان: مصونیت نمایندگان محدود است
تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۲۴
عضو حقوقدان شورای نگهبان می‌گوید: در ایران مثل خیلی از کشورها مصونیت مطلق و کامل قضایی برای نماینده مجلس مورد پذیرش قرار نگرفته است.

نجات‌الله ابراهیمیان در گفتگو با خبرآنلاین درباره تفسیر مصونیت قضایی نمایندگان از اصل 86 قانون اساسی که تصریح دارد "نمایندگان‏ مجلس‏ در مقام‏ ایفای‏ وظایف‏ نمایندگی‏ در اظهارنظر و رای‏ خود کاملاً آزادند و نمی‏ توان‏ آنها را به‏ سبب‏ نظراتی‏ که‏ در مجلس‏ اظهار کرده‌اند یا آرایی‏ که‏ در مقام‏ ایفای‏ وظایف‏ نمایندگی‏ خود داده‏‌اند تعقیب‏ یا توقیف‏ کرد"، گفت: در ایران مثل خیلی از کشورها مصونیت مطلق و کامل قضایی برای نماینده مورد پذیرش قرار نگرفته است.

وی افزود: نمایندگان به خاطر اظهارنظرهایی که درباره ادای وظایف نمایندگی شان است مصون از تعقیب هستند، به هر حال مصونیت نمایندگان محدود است. با وجود شرایطی در قانون اساسی مورد تأیید قرار گرفته است. به فرض مثال اگر نماینده ای هنگام نطق یا در سخنرانی خارج از مجلس به کسی فحاشی کند این مسئله ارتباطی با وظایف نمایندگی او ندارد یا شاید نماینده ای مرتکب قتل یا در تصادف رانندگی مرتکب قتل غیرعمد یا جرح شود در تمام این موارد او قابل تعقیب است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان یادآور شد: در برخی کشورها آیین ویژه ای برای تحت تعقیب قرار دادن یک نماینده پیش بینی می شود تا به سادگی هر روز یک نماینده دستخوش شکایت‌های متفاوت یا اتهام‌های واهی قرار نگیرد مثلا در کشور ما هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان وجود دارد اما این هم به معنای مصونیت کامل نیست با رعایت آن آیین ممکن است نمایندگان تحت تعقیب هم قرار بگیرند. 

ابراهیمیان یادآور شد: یک تضمین هایی قانون اساسی قائل شده که نماینده حین انجام وظیفه اش تحت فشارهای بیرونی و خارجی و تهدید و شکایت قرار نگیرد اما به معنی این نیست که اگر مرتکب جرم دیگری شد مصون باشد در هر صورت برای تعقیب نماینده و غیرنماینده باید کلیه قوانین و مقررات و آیین دادرسی رعایت شود.
۱۳۹۶/۰۴/۲۶ ۱۰:۲۶
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۸ ۲۳:۳۱
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۳ ۱۶:۰۲
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۱ ۱۱:۳۱
 
۱۳۹۶/۰۱/۱۰ ۱۴:۳۸
 
۱۳۹۶/۰۱/۰۵ ۱۲:۴۷
 
۱۳۹۵/۰۹/۱۷ ۲۱:۰۸
 
۱۳۹۵/۰۹/۱۶ ۱۸:۳۶
 
۱۳۹۵/۰۹/۱۴ ۱۱:۳۱
 
۱۳۹۵/۰۹/۱۴ ۱۱:۲۷
 
 
کلمات کلیدی : محمود صادقی+مصونیت نمایندگان
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۰۹ ۱۸:۴۳:۱۷
اگر نماينده اى خواهان شفافيت تمامى دستگاهها و نهادها و بنيادها و ستادها باشد ، مجرم است ؟ (4040532) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۰۹ ۱۸:۴۶:۵۶
مردم میخواهند بدانند که در صورت اعتراض برفتار قوه قضائیه به کدام مرجع باید رجوع کنند . اگر قانون اساسی در این قوه مراعات نشد مرجع رسیدگی چه نهادی است . (4040536) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۰۹ ۱۸:۵۸:۲۲
مصونیت نمایندگان منخب مردم محدود
ولی اختیارات دادستانها (مثل مرتضوی) علیه نمایندگان و مطبوعات و سیاستمداران محبوب و سالم "بی نهایت" هستش.

با این اوضاع انتظار داریم وضع بهتر از این باشه؟ (4040549) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۰۹ ۱۹:۳۵:۰۶
قانون شفاف است و نیازی به تفسیر ندارد (4040603) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۹-۰۹ ۲۰:۰۶:۱۰
"به فرض مثال اگر نماینده ای هنگام نطق یا در سخنرانی خارج از مجلس به کسی فحاشی کند این مسئله ارتباطی با وظایف نمایندگی او ندارد"

این صحبت آقای ابراهیمان اشتباهه. در قانون اساسی آمده

"نمایندگان مجلس در مقام ایفای وظایف نمایندگی در اظهار نظر و رأی خود کاملاً آزادند و نمی‌توان آنها را به سبب نظراتی که در مجلس اظهار کرده‏اند یا آرایی که در مقام ایفای وظایف نمایندگی خود داده‏اند تعقیب یا توقیف کرد."

یعنی در قانون اساسی صحبتی از این نکرده که باید مساله با وظایف نمایندگان مرتبط باشه بلکه صراحتا صحبت از "نظراتی که در مجلس اظهار کرده اند" کرده یعنی همینکه نماینده در مجلس نظری رو بیان کنه حتی اگر تهمت باشه یا هرچیز دیگه از تعقیب یا توقیف مصونه. یا در جای دیگر صحبت از "مقام ایفای وظایف نمایندگی" کرده نه "ایفای وظایف نمایندگی"! یعنی همینکه نماینده در جایگاه فیزیکی یا معنوی ایفای وظایف نمایندگی قرار بگیره این اصل اون رو شامل میشه. (4040641) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۰ ۰۹:۳۴:۳۵
عزیز خودت اصلا متنتو خواندی؟ میگه در داخل مجلس نه اینکه هرجا دلش خواست بره و هرچی دلش خواست بگه.... (4041264) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۰ ۱۴:۳۰:۰۶
تا کسی نماینده مجلس است هر گونه برخورد با او توهین به همه رأی دهندگان است اگر نماینده ای جنایتی مرتکب شود باید اول از طریق مجلس نمایندگی او لغو گردد بعد مورد پیگیری قضائی قرار گیرد (4041727) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.