توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 453095
مطهری: مولفان به دنبال اظهار فضل نباشند
تاریخ انتشار : شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۵۰
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مولفان در کتاب های درسی به دنبال اظهار فضل نباشند، گفت: باید برای کتاب های درسی در حوزه علوم انسانی فکر اساسی کرد.

به گزارش مهر، علی مطهری در دومین نشست هشتمین دوره مجلس دانش آموزی که در مجلس قدیم در حال برگزاری است، اظهارداشت: این مجلس تمرین دموکراسی و مردم سالاری دینی است. با توجه به اینکه حکومت ما جمهوری است باید در همه شئون حکومت جریان داشته باشد.

وی افزود: یکی از آثار مجلس دانش آموزی تربیت اجتماعی و سیاسی است که شرایط رشد سیاسی و اجتماعی را فراهم می کند.

نایب رئیس دوم مجلس تصریح کرد: تربیت شئون مختلف دارد. تربیت به معنی پرورش است که باید جوانب مختلف آن از جمله عقل و وجدان را موردتوجه قرار داد.

مطهری ادامه داد: تربیت اجتماعی و سیاسی نوعی تمرین مدیریت کشور است که با مسائل کشور در حد مسائل آموزش و پرورش آشنا شده و کلان نگر می‌شوند.

وی ادامه داد: این شرایط نگاه بخشی و منطقه ای ندارد. امروز در مجلس برخی نمایندگان صرفا نگاه منطقه ای داشته و اولویت ها در کشور را موردتوجه ندارند. مسائل همچون محیط‌زیست، نرخ طلاق، تهاجم فرهنگی، مدیریت آب و بسیاری از مسائل دیگر مهم بوده اما باید در اولویت بندی نسبت به شرایط بیشتر توجه کنیم.

مطهری تصریح کرد: مجلس دانش آموزی متناظر با مجلس شورای اسلامی بوده و مشابه آن روند کاری اجرایی می‌شود. 

وی افزود:بهترین روش آموزش تقویت قدرت تعقل است نه اینکه مباحثی به طور نامنظم و حفظی در ذهن او جای گیرد.

نایب رئیس دوم مجلس تصریح کرد: نقدمنصفانه دارای اهمیت است. باید معنی درست نقد را بدانیم و به نقاط قوت و ضعف پرداخت. متاسفانه در جامعه ما یک بعد آن موردتوجه است. این مسئله باید در مجلس دانش آموزی و شورای اسلامی رعایت شود تا موثر واقع شود.

مطهری گفت: یکی از مشکلات کشور قانون گریزی است. اگر ملاک قانون باشد انضباط مالی کشور از بین رفته و دچار نقصان و آسیب می شود.

وی در خصوص ردیف بودجه به مجلس دانش آموزی نیز تصریح کرد: برای بودجه  ابتدا باید با دولت و سازمان برنامه و بودجه رایزنی گرد و پس از آن در مجلس مورد بررسی قرار گیرد تا در سال ۹۷ اعمال شود.

مطهری  با انتقاد از برخی کتاب های درسی گفت: بنده برخی کتاب های درسی را مطالعه کرده ام به عنوان مثال کتاب رشته علوم انسانی سال آخر دبیرستان آنقدر دشوار تالیف شده است که احساس کردم مولف آن بیشتر به دنبال اظهار فضل بوده است.موضوعات انتخاب شده در برخی کتاب ها مناسب نیست.

وی افزود: به عنوان مثال در کتاب جامعه شناسی مطالب مطرح شده سطح بسیار بالایی دارد و  مناسب دانش آموزان در سن دبیرستان نیست.  فهم نثر آن به قدری دشوار است که دانش آموز مجبور به حفظ آن است. بهترین روش آموزش تقویت قوه تجزیه و تحلیل دانش آموزان است نه اینکه ذهن آنها را مانند انبار کالا کنیم.

مطهری با بیان اینکه مولفان در کتاب های درسی به دنبال اظهار فضل نباشند گفت: برخی مولفان تصور می کنند اگر کتاب درسی را با نثر ساده بنویسند کسر شان آنان است.

وی تاکید کرد: بسیاری از کتاب های قبل از انقلاب روانتر بود و برخی کتاب های تعلیمات دینی نیز که به تایید شهیدان بهشتی و باهنر می رسید نیز نثر ساده ای داشتند. بنابراین باید فکر اساسی درباره کتاب های درسی در حوزه علوم انسانی کرد.
 
کلمات کلیدی : مطهری + مجلس
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.