توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 416970
زندگی بدون تنش اصلا معنا ندارد/بسیاری از اضطراب‌ها زمینه اجتماعی دارند
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۵۶
رئیس ایرانی مرکز علوم اعصاب مونستر آلمان با اشاره به اینکه تنش مدیریت شده برای انسان خوب است ولی اضطراب مخرب و بیماری‌زا است، گفت: افراد باید در پایان روز تنش‌های مدیریت نشده و اضطراب‌های خود را با هنر، سفر و ورزش تخلیه کنند.

به گزارش تسنیم، پرفسور علی گرجی در نشست خبری سومین کنگره بین المللی اضطراب با همکاری دانشگاه موناش استرالیا و دانشگاه بازل سوئیس اظهار داشت: ما در مرکز تحقیقاتی شفا در بیمارستان خاتم 5 سال است که در زمینه طرح اضطراب زدایی کار تحقیقاتی می‌کنیم تا مردم جامعه بتوانند تنش‌های خود را مدیریت کرده تا دچار اضطراب و متعاقبا بیماری نشوند.

وی در توضیحات بیشتر عنوان کرد: زندگی بدون تنش اصلا معنا ندارد زیرا همیشه ما با تنش روبرو هستیم. مثلاً وقتی کودک از رحم مادر به دنیا می‌آید دچار تنش است تا وقتی که رشد می‌کند وارد مدرسه می‌شود و باید جدایی از مادر را تحمل کند همچنین در دوران بلوغ و با تغییرات هورمونی فرد دچار تنش می‌شود و در نهایت در ایران افراد باید تنش کنکور را مدیریت کنند و در ادامه با تنش‌های ازدواج مشکلات اقتصادی و غیره روبرو هستیم بنابراین ماهیت تنش بد نیست و حتی برای زندگی لازم است ولی باید مدیریت شود.

رئیس ایرانی مرکز علوم اعصاب مونستر آلمان ادامه داد: از طرفی هم اگر تنش مدیریت شود و زیاد و طولانی مدت باشد فرد دچار اضطراب می‌شود و آن زمان است که اضطراب باید با دارو و مراجعه به روانشناس برطرف شود. بنابراین تنش چیز بدی نیست ولی اضطراب مخرب است.

گرجی عنوان کرد: طرح تحقیقاتی ما نیز در زمینه اضطراب زدایی و مدیریت تنش‌ها است تا افراد دچار اضطراب مزمن نشوند، مثلا ما نمی‌توانیم در وهله نخست ترافیک تهران را درست کنیم و یا همین خبرهای اضطراب‌زا در رسانه‌ها! کاری نمی‌توان انجام داد ولی افراد می‌توانند پس از پایان فعالیت کاری و شغلی وقتی به منزل می‌روند این تنش‌های خود را به سمتی پیش ببرند تا دچار اضطراب نشود. یعنی آدرنالین وارد شده است را با ورزش، هنر، موسیقی و در نهایت سفر از بدن تخلیه کند تا دچار بیماری اضطراب نشود.

وی ادامه داد: هیچ چیزی در دنیا با ارزشمند تر از آرامش نیست و اگر فردی آرامش داشته باشد یعنی همه چیز دارد. بنابراین امروز ما شاهد افزایش طلاق آسیب‌های اجتماعی، اعتیاد و ... هستیم به دلیل افزایش اضطراب درجامعه است که متأسفانه افراد حتی نمی‌دانند این اضطراب را چگونه از بدن تخلیه کنند.

رئیس مرکز تحقیقات شفا وابسته به بیمارستان خاتم الانبیا با بیان اینکه اضطراب‌ها باعث افزایش تصادفات نیز می‌شود، گفت: رگه‌های اضطراب‌ را می‌توان در بسیاری از زمینه‌های جامعه مشاهده کرد بنابراین در سالهایی که با عنوان اقتصاد مقاومتی نام گذاری می‌شود چه بهتر که طرح‌ها ملی به خصوص در حوزه اضطراب زدایی نهادینه شود. زیرا اضطراب بالا تولید کشورها را نیز پایین می‌آورد. 

گرجی ادامه داد: اگر جامعه‌ای اضطراب داشته باشد بازدهی آن پایین می آید همچنین بسیاری از بیماری‌ها و علائم آن از جمله سردرد، سوزش معده، کمردرد ناشی از همین اضطراب‌ها است و این درحالی است که فرد چون اضطراب دارد و دچار این علائم می‌شود به پزشک مراجعه می‌کند. در حالیکه فقط علائم خود را به پزشک می‌گوید و نمی‌گوید با همسر یا مدیر خود اختلاف پیدا کرده است که دچار این مشکلات شده است و در نهایت مجبور می‌شود سال‌ها دارو مصرف کند که هیچ فایده‌ای ندارد.

وی در ادامه به تحقیق و اجرای طرح اضطراب زدایی در انگلستان اشاره کرد و افزود: در انگلستان در سالی که طرح اضطراب زدایی را اجرا کردم 7 میلیارد پوند از هدر رفتن منابع جلوگیری کردم و این در حالی است که امروزه در کشورهایی، اضطراب زدایی برای آنها مهم است شرکت‌ها و نهادهایشان مدیریت اضطراب را بین پرسنل خود آموزش می‌دهند تا حداقل نیرویی که در روز دچار تنش نامدیریت شده و در نهایت اضطراب می‌شود بتواند در نهایت با ورزش‌هایی مانند یوگا، هنر، نقاشی، موسیقی و همچنین مسافرت استرس و اضطراب خود را مدیریت کند.

رئیس مرکز علوم اعصاب شفا گفت: بنابراین در کشور ما نیز باید آموزش مدیریت استرس و اضطراب رواج پیدا کند و هرچقدر هم این کار به کندی صورت پذیرد هرچه پیش رود نتیجه مثبت خواهد داشت تا زمانی که آموزش مدیریت اضطراب یک مطالبه ملی در کشور تبدیل شود تا مسئولان ملزوم شوند مباحث مدیریت اضطراب و استرس را در طرح‌های مالی بگنجانند. کاری که اروپا سالهاست انجام می‌دهد.

گرجی ادامه داد: متأسفانه در ایران برای تحقیقاتی که منجر به تهیه آمارهای علمی و دقیق شود صورت نمی‌پذیرد. ولی خوشبختانه طی این 5 سال کار تحقیقاتی در حوزه اضطراب زدایی دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها کلاس‌های آموزشی در این رابطه گذاشته‌اند. ولی باید آموزش و پرورش در این مقوله بیشتر ورود پیدا کند کاری که نتوانستیم با آنها همکاری داشته باشیم ولو اینکه روش‌ها و تحقیقات خود را به مسئولان آنها ارائه داده‌ایم.
 
کلمات کلیدی : زندگی + تنش روحی + اضطراب‌
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.