نظر منتشر شده
۱۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 443574
آيا ترامپ به سمت رویارویی با ايران حركت مي كند؟
بخش بين الملل الف، 20 بهمن 95
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۵۶
بعد از روی کار آمدن دونالد ترامپ در تاریخ اول بهمن ماه، تظاهرات و راهپیمایی ها علیه برنامه ها و سیاست های وی نه تنها درآمریکا بلکه در دیگر نقاط جهان افزایش یافته است .

در این بین برخی به صورت جدی در تلاش هستند تا توجه ترامپ را برخلاف شعار اصلی اش که بازگشت به درون آمریکا و تمرکز بر مسائل و مشکلات داخلی بود به بیرون و خارج از مرزها معطوف کنند.

یکی از کانون ها و نقاطی که احتمال افزایش مداخلات آمریکا در دوران دونالد ترامپ در آن متصور است منطقه خاورميانه و ایران می باشد.

 در این بین برخی تحرکات و فضاسازی ها وجود دارد تا آمریکا و ایران را به عرصه تقابل های سخت بکشانند. به خصوص این که ترامپ در مناظرات انتخاباتی و بعد از روی کار آمدن در سخنرانی ها و شبکه های مجازی به موضوع ایران توجه نشان داده است.

دلیل این امر نیز بیشتر موضوع برجام (که ترامپ ابتدا از آن به عنوان حربه ای برای نقد اوباما و دموکرات ها استفاده می کرد) و افزایش قابلیت های حوزه دفاعی ایران در قالب توانمندی های موشکی بوده است.

مبحث موشکی از ابتدای توافق هسته ای به موضوعی چالشی تبدیل شده است؛ چرا که در قطعنامه 2231 شورای امنیت با لحنی غیرالزام‌آور مطرح و از ایران «خواسته شده» که بر روی موشک‌های بالستیک که «برای داشتن قابلیت حمل کلاهک اتمی طراحی‌ شده‌اند»، کار نکند. اما ایران همیشه عنوان کرده از آن جا كه برنامه هسته اي اش به طور كامل تحت نظارت آژانس قرار گرفته و هيچ كدام از موشك هايي كه ساخته براي حمل کلاهک هسته‌ای طراحی نشده‌، چنين ادعاهايي از اعتبار برخوردار نمي باشند. اما دولتمردان غربی از زمان قطعی شدن برجام از این حربه به عنوان محور فشار بر ایران استفاده کردند. همچنین همان طور که گفته شد برخی از کشورها و گروه های سیاسی تلاش دارند تا با استفاده از هر حربه و ترفندي دولت جدید آمریکا را به عرصه تقابل با ایران سوق دهند.

تحرکات ضدانقلاب و منافقین

بعد از پیروزی ترامپ، مخالفان جمهوری اسلامی پیش از به شروع به کار ریاست جمهوری وی در پی جهت دادن به افکار و اقدامات دولت جدید آمریکا برای مقابله با ایران بودند. در این بین ۳۰ نفر از اعضای گروه‌های ضدانقلاب در نامه‌ای به ترامپ از وی خواستند ضمن تجدید نظر در توافق هسته‌ای، تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران وضع کند.

در بخشی از نامه ضد انقلاب آمده بود:«امیدواریم که تحت رهبری شما آمریکا به مردم ایران برای باز پس‌گیری کشور از اسلام گرایانی که برای چهار دهه است در راس کشور هستند، کمک کند».

همچنین در این ارتباط باید به تعاملات برخی از نزدیکان ترامپ و کابینه او با گروهک منافقین اشاره کرد. در این باره می توان به نیوت گینگریج، رودی جولیانی و جان بولتون اشاره کرد.

گفتنی است اوایل این هفته خبرگزاری آسوشیتدپرس، فاکس نیوز و بسیاری از رسانه‌های آمریکایی، گزارش دادند که یکی از وزرای دولت ترامپ و چند تن از مشاوران و نزدیکان وی به خاطر سخنرانی در محافل و اجتماعات سازمان مجاهدین خلق، مبالغ قابل توجهی از این گروه پول دریافت کرده‌اند؛ رودی جولیانی و نیوت گینگریچ از جمله مشاوران و نزدیکان ترامپ هستند که برای سخنرانی علیه ایران از باج های سازمان مجاهدین خلق سود جسته‌اند. همچنین الین چائو وزیر حمل و نقل کابینه دونالد ترامپ، اعلام کرده که سازمان مجاهدین خلق برای ایراد فقط یک سخنرانی ۵ دقیقه‌ای، به او مبلغ ۵۰ هزار دلار پرداخت کرده است.

رادیکال های کابینه ترامپ و کنگره جمهوری خواه

در حال حاضر در کابینه ترامپ، نئومحافظه کاران تندرو و رادیکال دست بالا را دارند که تمام هم و غم خود را بر حمایت از اسرائیل و مقابله با ایران قرار داده اند. آنها برخلاف ایده ترامپ معتقد به دخالت های گسترده و استفاده از ابزارهای سخت افزاری حتی به صورت یک جانبه برای پیشبرد اهداف آمریکا می باشند. این نئومحافظه کاران در کابینه بوش نیز قدرت فراوانی داشتند که موجبات مداخلات گسترده این کشور در خاورمیانه و راه اندازی جنگ های متعدد شدند.

 در این بین با توجه به اینکه جمهوری خواهان اکثریت کنگره را نیز در اختیار دارند و به شدت تحت تاثیر لابی آیپک تصمیم گیری می کنند خواهان ضربه زدن به ایران و منافع آن می باشند.

نتانیاهو و رژیم صهیونیستی

نتانیاهو این هفته به لندن سفر کرد و با ترزا می نخست وزیر انگلیس دیدار کرد. او پیش از سفر گفته بود که از دولت بریتانیا و آمریکا خواهد خواست در مقابل ایران جبهه‌ای متحد تشکیل دهند.

نتانیاهو در لندن  گفت: اقدامات خصمانه ایران نباید بی‌پاسخ بماند. او شد: ایران به دنبال آن است که اسرائیل را از بین ببرد و خاور میانه را تصرف کند. اروپا را تهدید می‌کند، غرب را تهدید می‌کند، جهان را تهدید می‌کند. تحریک پشت تحریک.

رژیم صهیونیستی در چند سال اخیر با توجه به سیاست های سازشکارانه کشورهای عربی، تنها مانع سیاست های توسعه طلبانه خود را محور مقاومت در خاورمیانه می داند و از آن جا که ایران به عنوان این محور مطرح است تلاش دارد تا کشورهای دیگر را علیه ایران متحد کند. از سوی دیگر انگلستان بعد از برگزیت و جدایی از اتحادیه اروپا، پیگیر یافتن شرکایی اقتصادی می باشد و روی منطقه خاورمیانه حساب ویژه ای باز کرده است. سفر چند هفته قبل ترزا می به کشورهای عربی و تاکید بر حمایت از آنها در قبال ایران و برقراری مبادلات نظامی و تجاری سودآور با شیخ نشین های خلیج فارس در این راستا ارزیابی می شود.

عربستان

عربستان در حال حاضر در چند  جبهه یمن، بحرین، سوریه، لبنان و ... گرفتار است که موجب شده منابع و دارایی های اقتصادی اش با مشکلات جدی مواجه شود. عربستان همیشه تلاش داشته تا ایران را به عنوان مقصر چالش ها و بحران های خاورمیانه معرفی کند. ارتباط دو کشور نیز بعد از اتفاقاتی نظیر فاجعه منا، اعدام شیخ نمر و ماجرای سفارت عربستان رو به وخامت نهاد. از این رو ریاض خواهان این است تا به هر طریقی شده به ایران و محور مقاومت ضربه وارد نماید و حتی برای رسیدن به چنین هدفی ابایی از افشای ارتباط خود با رژیم صهیونیستی ندارد. این اواخر نیز ملک سلمان در گفت و گویی حدوداً یک ساعته با ترامپ بر موضوع ایران توجه ویژه ای داشت.

با تمام این شرایط باید گفت این اولین بار نیست که گروه های ضد انقلاب، برخی کشورهای منطقه و رژیم صهیونیستی اقدام به تحریک آمریکا برای آغاز تقابل و جنگ با ایران می کنند.

البته آمریکا نیز از نظر داخلی با مشکلات و وضعیت بغرنجی روبه رو است که انتخابات اخیر نیز بر تشتت و شکاف ها بیشتر افزوده است. از این رو ممکن است ترامپ برای انحراف افکار عمومی و امنیتی کردن فضاي سیاسی، مبادرت به اقدامی نابخردانه و آغازی جنگی دیگر کند. بدون شک چنین اقدامی تبعات و پیامدهای ناخواسته ای  برای ایالات متحده و متحدان آن در منطقه و دنیا به همراه خواهد داشت. اما ضرورت دارد كه ايران هم در برابر اقدامات بی‌منطق دولت جدید آمریکا با تدبیر و دوراندیشی رفتار كند و این موضوع هرگز به معنای عقب نشینی و کوتاه آمدن در مقابل آنها نمی باشد.
 
کلمات کلیدی : ترامپ + توافق هسته ای + برجام + ایران
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۰ ۰۹:۰۰:۵۷
ترامپ هیچ کاری نمیتونه بکنه:
1- برجام یک توافق هست که بهانه ها رو از امریکا گرفته بهانه ای برای حمله نداره
2- در امریکا مخالفان زیادی داره که نمیتونه تحرک خاصی بکنه
3- با قانون اساسی امریکا درافتاده و ممکنه خودش برکنار بشه
بنابراین به نظر من خودش در معرض از بین رفتنه (4156453) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۰ ۱۰:۴۵:۵۱
ساده اندیش
اگه آمریکا دنبال بهانه باشه پیدا میکنه حالاهم همین برجام شده بهانش و هر روز میگه نقضش کردین
فردا هم آمانو یه کاغذ میده دستش بعد برو فریاد بزن
درود بر فتح الفتوح!!!! (4156573) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۰ ۱۰:۴۷:۱۲
دوقرون بده آش بهمین خیال باش (4156575) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۰ ۱۱:۲۵:۲۷
شما دوستان در زمان اوباما مخالف برقراری رابطه با امریکا بودین یادمه از قدم زدن کری و ظریف هم ناراحت بودین الان طلبکارین که چرا امریکا با ما بده!!! خب دشمنی و خصومت بین این دو کشور سالها است که ادامه داره حالا ناراحتی و اعتراض شما رو بنده دلیلش رو متوجه نمیشم دیگه چرا ناراحت هستید؟ (4156622) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۰ ۱۰:۴۸:۳۳
هر وقت تونستین اون دوملیارد دلار از حلقوم آمریکا بکشی بیرون بعد
دلت خوش باشه به قانون اساسی امریکا و سازمان ملل (4156576) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۰ ۰۹:۰۸:۲۲
وقتی او میبیند که در مقابل انواع تندیهایش ،مسئولان ما لبخند میزند
چرا بیشتر فشار نیاورد؟؟؟!!!! (4156459) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۱۱-۲۰ ۰۹:۱۰:۳۳
به نظر من بهترین برخورد با خبرهای جاری سکوت و یا بعبارتی بایکوت خبری مربوط به اون شخص یا کشور می باشد.

در ضمن ایجاد روابط بسیار نزدیک با کشورهای صاحب صنعت و نفوذ در آسیا و اروپا.

الان بیش از هر زمانی به اتحاد همبستگی و زیرکی کامل احتیاج داریم.

امیدوارم دولتمردان و نظامیان محترم این مهم را درک کرده باشند. (4156462) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۰ ۰۹:۱۸:۵۷
برجام اگر سایه جنگ را رفع کرد، پس این تهدید ها چیست؟!! دولتی ها می گویند ، این ها لفاظی است. خب! این که حرف منتقدان بود که داد می زدند که بابا! سایه جنگ و.. توهم است و بر اساس توهم امتیاز ندهید. (4156473) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۰ ۰۹:۱۹:۰۸
احتمال فشار(تحریم مجدد) و سنگ انذازی در برجام قطعی هست ولی جنگ احتنالش خیلی کمه چون امریکا اجماع دوران اوباما علیه ما رو نداره و هرچی که اونا یا یه عده در داخل بگن بیشتر استفاده تبلیغاتی داره. (4156474) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۰ ۰۹:۲۱:۴۴
تهدیدهای امریکا همیشه پوشالی بوده، و امکان حمله ندارد . تاکید دولت هم بر جدی بودن تهدیدات قبل از برجام ، برای توجیه توافق بود، و برای دستاورد سازی برای « تقریبا هیچ». (4156477) (alef-13)
 
اکبر رفاهی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۰ ۰۹:۲۳:۵۴
اگر با ترامپ مانند ترامپ برخورد کنیم یقینا به سوی یک درگیری مسلحانه خواهیم رفت که مطلوب نظر ترامپ و تیم امنیتی و نظامی اوست.
بهترین حربه مقابله با ترامپ نزدیکی استراتژیک با چین و روسیه و همچنین نزدیکی حساب شده به اروپا و خصوصا کشورهای تاثیرگذار آن است تا متحدین آمریکا را از او دور سازیم.
از سوی دیگر ایران باید معادلات خاورمیانه را علاوه بر کشورهای دوست، با کشورهای همسو حل کند. آمریکا و برخی کشورهای پیرامونی ما به دنبال ایجاد بحران های منطقه ای جهت پراکنده کردن انرژی دیپلماسی و نظامی کشورمان خواهند بود. (4156478) (alef-13)
 
عطا
Estonia
۱۳۹۵-۱۱-۲۰ ۰۹:۴۹:۰۹
برجام چنان دستاوردهایی برای دولت امریکا داشته که بدون جنگ هرچه خواسته به دست اورده این تهدیدات برای هر دو طرف ایرانی و امریکایی فقط برای بستن دهان افراطیان کاربرد داره (4156504) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۰ ۱۰:۴۰:۰۱
ترامپ غلط میکند که فکر تعرض به ایران رو تو سر داشته باشه (4156566) (alef-3)
 
Lao People
۱۳۹۵-۱۱-۲۰ ۱۴:۰۶:۲۵
ترامپ میخواد با سربازایی به جنگ ایران بیاد که تا یه سرباز ایرانی ببینن از ترس گریه میکنن؟؟؟؟!!! (4156836) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۰ ۱۵:۰۰:۲۱
اگر جواب پارس هایش را ندهیم خودش کم کم دست از پارس کردن بر می دارد (4156916) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۰ ۱۵:۵۲:۱۰
نه حمله نمیکنه اصلا برای چی حمله کنه ؟؟؟ تنها ترسشون ایران اتمی با موشک های بالستیک و قاره پیما بود . تازه هنوز هم اکثر مردم حامی نظام هستن و شرایط بین حکومت و مردم مثل عراق و افغانستان نیست . اینا همش بازی تبلیغاتی هست برای اهداف خاص که فقط خودشون میدونن چیه (4157000) (alef-13)
 
یعقوب آروند -رشت
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۲۰ ۱۷:۲۱:۲۸
((صرفا پیشنهادی است که جناب آقای توکلی ملاحظه نمایند و در صورت صلاح دید به مسئولین ارائه دهند یا پیشنهاد کنند و غرض ازتقدیم این نوشته، انتشار آن نیست))

من عقیده دارم که باید با این متکبر بی منطق و زور گوی قرن با تکبر کامل برخورد نمود
بنابر این پیشنهاد می کنم جمهوری اسلامی اعلام کند:( البته بعد از اقدام و مسلح شدن )
که برای بازدارندگی و حفظ توان مقابله به مثل و موازنه قدرت درمنطقه، ما هم
سلاح های اتمی را خریداری نموده و داریم و هر قدرت یا هر دولت و حکومتی بخواهد ما را تهدید به برخورد نظامی و بخصوص برخورد اتمی کند با اقدام تلافی جویانه ما روبرو خواهد شد و بنا بر این نیاز، ما نیز مثل عربستان و پاکستان و رژیم صهینونیستی حق دارم از این سلاح به عنوان عامل بازدارنده بهره مند شویم .

قطعا اگر آمریکا می دانست که کره شمالی موشک و بمب اتمی ندارند بدون درنگ و بدون رحم و با همه قوا به آن کشور حمله و همه مردم را کشته و همه کشورشان را ویران می نمود و کسی هم در جهان کاری از پیش نمی برد که در جلو گیری یا حتی محکومیتش بتواند یا بخواهد بکند و محکومیت صرفا کاغذی بیانیه بی اثر کشورها هم نمی تواند حیات ملتی را احیا کند
اگر گفته می شود که استعمال بمب یا موشک اتمی حرام است قطعا داشتنش و استفاده اش در مواجه با خطر عظیم بی شعورهایی جهانی موردی ندارد خصوصا اینکه ما اعلام نموده و متعهدو ملزم به این هستیم که این سلاح را فقط در برابر ملحدان و مشرکان و آنهم در مواضع واهداف و انبوه و اشخاص نظامی و آنهم صرفا جهت مقابله نه برای هجوم و حمله پیشدستانه استفاده کنیم

اگر یک صبح مسوئلین آمریکائی از خواب رخیزند و بشنوند که ما مجهز به سلاح اتمی شده ایم چه خواهند کرد ؟
ایا به ما حمله خواهند کرد ؟ قطعا جرئتش را نخواهند داشت ؟
آیا تحریمها از این بیشتر خواهد شد ؟ خب بشود مگر فعلا و همینطوری بیشتر نمی شود ؟
آیا ما در نظر جهانیان مطرود خواهیم شد و دلیل ما را نخواهند پذیرفت ؟قطعا نه
آیا مردم ما ناراضی خواهند بود ؟ قطعا نه بلکه خوشحال هم خواهند شد و خیالشان از جهاتی راحت خواهد بود
آیا کفرو معصیت خدا را انجام داده ایم ؟
نه خیر ، اگر واقعا برای دفاع از خود و با تعهد بر اینکه از آن برای تهدید مومنان و نسل بشر استفاده نکنیم هیچ دلیل و برهان و حکمی مبنی بر گناه و معصیت مان وجود ندارد
هرچند تنها گروه ایرانی که از این اقدام و داشتن سلاح اتمی ناراحت خواهند بود فقط خود باختگان و جاسوسان و لائیکهای سیاسی و جیره خوار خواهند بود که بر داشتن هر نوع توان و مقاومت مان هم در برابر ارباب شان توسط ما ملت موحد نگران و ناراحت خواهند بود و بس
شاید عده ای اندک نه از سر دشمنی بلکه فقط بخاطر سایر جهات از جمله تفاوت تفقه و دیدگاه در مورد لزوم یا عدم لزوم وجود این سلاح در کشور ممکن است موافق نباشند که عده شان مطمئنا در مقابل اینهمه ملت بسیار کم است و اطمینان اینگونه اشخاص از تعهد مان در رعایت همه شرایط شرعی در داشتن و نگهاری و استفاده بجا از این سلاح می تواند نگرانی آنان را بر طرف نماید
20بهمن 95 یعقوب آروند (4157133) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.