علی...
۱۳۹۲-۰۴-۱۲ ۱۰:۴۶:۲۷
مرسی و دیگر حاکمان باید توجه داشته باشند که نمیشود خود را به زور به مردم تحمیل کرد. علی(ع) نیز وقتی مردم نخواستندش محترمانه کناره گیری کرد (1487732) (alef-1)
مصر در آستانه انقلاب رنگی است.
اگر مرسی کنار برود دیگر هیچ دولتی در مصر نمی تواند جلو برود و مجددا یک دیکتاتور نظامی جای او را خواهد گرفت. (1488020) (alef-13)
افراطیون در هیچ کشوری جایی ندارند (1490327) (alef-6)
میلیون ها نفر از اهالی قاهره که در میدان التحریر قاهره تجمع کرده بودند برکناری مرسی را جشن گرفتند.
یعنی میلیون ها نفر تو میدان التحریر جا میشن؟ بابا ظرفیت.. (1490421) (alef-6)
سرلشگر زاهدی (از نوع مصری) می آید. 2 سال سرکار است، سپس حکومت را به اعوان و انصار مبارک تحویل می دهد.
اینها از لحاظ اجتماعی 60 سال از ایران عقب هستند. با تفکر امروز ما نمیتوان وقایع امروز مصر را تحلیل کرد، با تفکر مصدق و آیت الله بروجردی میتوان مصر امروز را تحلیل و اداره کرد. (1490473) (alef-6)
mHaghighat
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۳:۱۴:۵۰
در واقع این کودتا به دلیل انقلاب رنگی است. قانون اساسی اهمیت زیادی داره و اگه مورد توافق همه احزاب نباشه تا مدت ها باید هزینش رو پرداخت کنن. در این مورد مهم فقط اکثریت مهم نیست و باید حداکثر توافق صورت بگیره. (1491214) (alef-6)
شما مصر را نمی شناسید. پس بدون دلیل تحلیل نکنید. شرط شناخت مصر، ابتدا تسلط بر زبان عربی و خرده فرهنگهای مصر است. نظامیان مصری آن طور نیستند که صدا و سیمای خودمان برای شما بازگو کرده است. (1491365) (alef-6)
تاجیک
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۰۰:۵۱:۵۷
شما نمیفهمی چی میگی؟؟؟مردم امام علی رو میخواستند روسای قبایل و صاحب نفوذها نمیخواستند ایشان رو ،لطفا بدون مطالعه هر حرفی رو نزنید... (1490097) (alef-13)
فرهنگ
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۲:۴۳:۲۹
حضرت علی ( ع ) در نهج البلاغه می فرمایند: مردم مرا نخواستند و من به رای آنان گردن نهادم در حالی که خلافت حق من بود. (1491139) (alef-6)
دقت کنید در این مدت هر که با سوریه درافتاد برافتاد
از امیر قطر گرفته تا مرسی و اونم وضع ترکیه... .
خون مظلومان و کودکان سوریه پایمال نمیشود.
وعده خدا حق است! (1490258) (alef-6)
مرادپوریان
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۰۳:۳۱:۵۰
برادر عزیز، هموطن گرامی!
مرسی و دولتش بزرگترین ظلم رو به محور مقاومت و شیعیان کردن تو این یکسال ولی تو همین یکسال مرسی سه انتخابات رو پیروز شد.
اونایی که دلشاد از حرکت سرهنگها هستن مطمینا باید منتظر مرگ دموکراسی توی مصر باشن.
مرسی رو دوست نداریم ولی نباید از کودتا حمایت کنیم (1490282) (alef-6)
حضرت علی علیه السلام هرگز کناره گیری نکردند. پلکه امکان دفع توطئه ای که علیه ایشان انجام شد را نداشتند. هیچگاه با خلفای غاصب بیعت نکردند و شیعیان ایشان نیز همواره ایشان را حاکم شرع بعد از حضرت پیامبر ص میدانند. (1490300) (alef-6)
واقعا متاسف هستم برای شما آیا در مورد تاریخ وسیاست میشود کیلویی حرف زد چشم هات رو باز کن چه کسی را با چه کسی مقایسه میکنی ........
فکر کنم شما هم مثل بی بی سی ودیگر غربی ها که می خواهند اسلام را نا کار آمد نشان دهند و مدل غرب را که برمبنای سکولاریسم الحادی است
توصیه کند ومسلمانان رابه سمت شرک والحاد غربی درمدل حکومت بکشاند
وما را بی چیز در فلسفه ی سیاسی نشان دهند وزمینه ی تسلط خود بر منابع انسانی ومالی واستراتژیک وژوپلتیک را فراهم کنند موافق هستید ؟ که امیدوارم این چنین نباشد. اینتلاشها برای زنده کردن خاور میانه ی جدید است تا امنیت انرژی ورژیم صهونیستی تامین شود ....
بزرگترین اشتباه مرسی که باعث این وقایع بود به این ترتیب است
1انجام ندادن پاکسازی بقایای دولت مبارک در نهاد های اطلاعات و ارتش و....
2 اجرانکردن حکم اعدام انقلابی برای مبارک وفرزندان وقاتلین مردم مصر در دولت حاکم .
3 کنار گذاشتن مردم از تحولات سیاسی وفشار های سیاسی وتکیه نکردن به قدرت ملت .
4 مماشات با غرب بر سر مسائل اسرائیل وایران هراسی وشرکت در آن.
5 ورود به مناقشه ی سوریه واقدام برای تضعیف خط مقاومت قطع رابطه با سوریه.
6 لغو نکردن پیمان کمپ دیویدونداشتن عمل انقلابی وعزتمندانه برعلیه آن و مردم را دچار تردید کردن بارفتار دوگانه .
7 حمایت از سلفی های تکفیری و آزاد گذاشتن آدخالت های خاندان سعودی در حمایت و دخالت ونفوز مالی.
8 نشنیدن صدای نصیحت وتجربه ی ایران و تقابل باسیاست ایران در مضوع سوریه وجبه ی مقاومت .
9 تکیه کردن بر منا فع باغرب وسرمایه گزاری روی اعتماد سازی وسازش کاری با آنها وتکیه بر دشمنان برای تامین امنیت در حکو مت .
10............................................................ (1490384) (alef-6)
خلايق به آنچه لايقش هستند ميرسند (1490458) (alef-6)
اگر منظورتان ماجرای سقیفه است که اصلا علی (ع) در آنجا حضور نداشت که بخواهد کناره گیری کند و به یاران ایشان هم اجازه ورود داده نشد در حالیکه جانشینی ایشان مسجل بود ولی به گونه ای علیه ایشان کودتا شد.
اما 25 سال بعد که حکومت را با بیعت مردم و سران به دست گرفتند محکم ایستادند و سه جنگ به حکومت ایشان تحمیل شد تا دیگران حکومت را از بگیرند اما ایشان محکم ایستاد چون هم او شایسته ترین بود و هم بیعت شکنی رایج نشود.
لذا مثالی که از حضرت امیر زدید هیچ ربطی به این موضوع نداشت و حتی تا حدود زیادی نتیجه عکس دلخواه شما را می دهد.
مرسی با رای مردم رئیس جمهور شد و یک کشور ویران را تحویل گرفت و هنوز یک سال از دولت او نگذشته بود که علیه ایشان کودتا شد؛ ضمنا از کجا می دانی که معترضین بیش از حامیان او هستند؟ اگر همه پرسی برگزار شد و حامیانش بیش از معترضان باشند قطعا بر سر کار خواهد ماند. (1490546) (alef-6)
کی مردم امام علی را نخواستند! وقتی مردم نخواستند هنوز امام حاکم نشده بود ولی وقتی حاکم شد با قدرت در مقابل شورشیان ایستادگی کرد و با سه جنگ در مقابل آنها ایستاد و در آخر هم به دست بقایای یکی از همین دشمنانش به شهادت رسید. تاریخ مسلم را دیگه تحریف نکنید (1490646) (alef-6)
منظورت چيه علي (ع) وقتي مردم نخواستندش كناره گيري كرد؟ حكومت را عده اي بوزينه غصب كردند.
تفكر اخوان المسلمون يك پوسته اي از اسلام داشت و با تفكر مترقي شيعي زمين تا آسمان فرق دارد و به اين خاطر دچار اشتباهات مسلمي شدند كه نتيجاش بركناري مرسي بود (1490648) (alef-6)
جالبه اخیراً لفظ کودتا با برکناری عوض شده! (1490750) (alef-6)
حضرت علی هیچوقت بعد از به دست گرفتن حکومت کناره گیری نکرد. موقع تشکیل حکومت اسلامی وقتی مردم نخواستند حکومتی تشکیل نداد ولی وقتی مردم خواستار حکومت عدل علوی شدند حضرت علی حکومت را به دست گرفت و بعد از آن هم با وجود مخالفت فتنه گران مختلفی از یاران قدیم و دشمنان سابق، از حکومت کناره گیری نکرد. البته مقایسه حکومت علوی با حکومت مصر فعلی قیاسی ناصحیح است.. (1490791) (alef-6)
مرسی با رای مردم روی کار اومد هنوزم نصف مردم میخواستنش منتهی من نمیدونم این مردم مصر دقیقا چی میخوان یه روز حکومتو از نظامیها میگیرن دوباره میدنش دست نظامیها! (1490825) (alef-6)
یک کودتای نرم وخزنده بود مصر ازاین به بعدروی خوش نمیبیند مرسی تحصیلکرده ودکترای هوافضای آمریکاداشت وبامدرنیته آگاهی کامل داشت متاسفانه نظامیان مبارک اجازه ندادنددموکراسی رشد پیداکند یاد یک حرف بزرگواری افتادم که فرمودزورآزمایی خیابانی چاره سازنیست واین یک بدعت میشود واکنون فهمیدم آن بزرگوارچه میگفت وماناآگاه بودیم واگرفرداطرفداران اخوان المسلمین به خیابان بیایند چه میشود .یک بدعت خطرناک برای جابجایی قدرت
خدایارونگهدارتان (1490870) (alef-6)
سیدمحمد
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۲:۱۲:۵۰
اکثریت مردم اونایی اند که تو انتخابات مصر به مرسی رأی دادن! (51%) نه اونایی که هر روز می ریزن تو خیابونا! (1491030) (alef-6)
جعفر سلمان زاده
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۲:۱۶:۳۸
واقعا متاسفم برای شما...
اگه ایرادی نداره شماره حساب اعلان کنین برای جمع اوری کمک مالی جهت خرید سلسله کتابهای تاریخ اسلام تا سرمایه ای باشد برای افزایش اطلاعات تاریخی تان دوست عزیز ...
علی(ع) خودش قربانی ترور شد کجای تاریخ نوشته شده که مردم علی را نخواستند و او خود کناره گیری کرد؟؟؟
احتمالا نگارنده این تاریخ که شما از ان نقل میکنید یکی از بستگانتان بوده است!؟!؟!؟.... (1491040) (alef-6)
با سلام بخش اول سخنان شما كاملا درست است ، اما در مورد اميرالمومنين هم قياستان غلط بود و هم دريافتتان از ماجراى اميرالمومنين و كودتاى سقيفه نادرست است (1491402) (alef-6)
اینم عاقبت بیداری اسلامی !! (1491617) (alef-13)
مثل اینکه مرسی زودتر از اسد سرنگون می شود ! (1487760) (alef-1)
مخالف ن
۱۳۹۲-۰۴-۱۲ ۱۳:۲۵:۴۵
عزیز خوب نیست اسد رو با اون مرسی مقایسه کنی در ضمن سقوط اسد یعنی شکست شیعه (1488420) (alef-13)
شما اول فرق علوي و شيعه را ياد بگير ، بعدا"اظهار نظر كن (1490362) (alef-6)
وای به حال شیعه اگر سقوط اسد برابر با سقوط شیعه باشه (1490706) (alef-6)
اینم خیال خامی بود که مرسی با خودش به ... برد !!! (1490048) (alef-13)
تو هم مثل بعضیا فقط بلدی حرف بزنی ما تجربشو کردیم عمل تو کارت نیست فقط حرف ضمنا معاونت محافظاش مردم معترضو به گلوله بستن چرا (1487799) (alef-1)
آقای مرسی تاوان خون بیگناهانی که به فتوای اخوان المسلمین سلفی به زمین ریخته شد، به زودی خواهید پرداخت! (1488084) (alef-13)
حزب سلفی از کودتا حمایت کرده! (1490804) (alef-6)
همون بهتر که رفت
با این تفکراتش بدتر از حسنی مبارک بود.
انتظارات نه خارجی ها و نه داخلی ها رو برآورده نکرد (1488293) (alef-13)
دوست من، مثل مصدق 1332 اشکالاتی داشت. اما خارجیها هم سفت پای کار بودند تا قدرتش ساقط شود. به تبریک عربستان و قطر و شادمانی انگلیس و آمریکا توجه بفرمایید. یکی از فرمولهای مهمشون هم فشار ارزی به مصر بود. ذخایر ارزی مصر از حدود 40 میلیارد به حدود 14 میلیارد کاهش یافت. این فرمول دقیقا در دوره مصدق در ایران توسط انگلیسیها اجرا شد. (1490478) (alef-6)
من فکر میکنم هنوز کشورهای عربی مثل مصر دموکراسی و انتخابات را درک نکردن. فهم درست مردم و درک دموکراسی یک شبه بدست نمی آید. اینکه به انتخاب اکثریت باید احترام گذاشت موضوعی است که بصورت تکاملی و طی چند انتخاب در یک کشور به آن خواهد رسید. در ابتدا تفاوت سطح فکری مردم یک کشور خیلی زیاد هست مثل کشور ما. ولی کم کم اهداف و تفکرات یک جامعه توسط تجربه شدن و در معرض آزمون قرار گرفتن در شرایط مختلف, به هم نزدیک شده و در این صورت انتخاب یک نفر توسط اکثریت مورد حمایت قرار گرفته و مورد احترام یکدیگر خواهد بود. در این صورت اختلاف در روش ریدن به آن هدف خواهد بود که البته این اختلاف نیز خیلی کم می باشد مثل کشورهای اروپایی. (1488372) (alef-13)
انصافاً اگه قراره همه چی کف خیابون تکلیفش مشخص بشه چرا انتخابات برگزار میکنن؟ منم از اخوانی ها خوشم نمیاد ولی باید قبول کرد که انتخاباتی بوده و یک نفر برده اینطور که نمیشه! (1488600) (alef-13)
این فرق داره
دوباره انتخابات میشه برادر من و اخان المسلمین هم حق شرکت داره
مردم مصر صبر نکردند مرسی همه چی رو داغون کنه سریع عمل کردن. (1490756) (alef-6)
متاسفانه در این نوع دولت ها و حکومت ها همواره بی اعتنائی به افکار دیگر که در تضاد با دموکراسی هست مجود داشته، چرا که خودشون رو بر مدار حق می دونن و لاجرم دیگران بر مدار باطل هستند. این نگاه یک طرفه باعث شد تا بتدریج در عرض یک سال نارضایتی ها انباشته بشه و کار به نقسه غیر قابل بازگشت برسه! (1488708) (alef-1)
مثل اینکه شما توجه نداری که در مصر کودتا شده نه انقلاب...اطلاعات غلط نتیجش میشه تحلیل آبکی شما... (1490182) (alef-6)
خدا را سپاس ميگييم كه نعمت داشتن امام و ولي فقيه را عنايت كرد.
هيچ انقلاب مذهبي قادر به ادامه حيات نخواهد بود مگر با فرمول شيعه.
بايد پذيرفت برترين نعمتي كه انقلاب اسلامي به اين كشور داد، همانا ولايت فقيه بود كه موجب پيوند ارتباط ميان ملت و دولت شد و سرمايه ای تمام نشدني براي تضمين بقاي نظام فراهم ساخت.
اينجاست كه درمييابيم حضرت امام(ره) چه هوشمندانه اين جمله را خطاب به ملت بيان فرمودند که:
«پشتيبان ولايت فقيه باشيد تا به مملكت شما آسيبي نرسد.» (1490333) (alef-6)
این سطح فرهنگ مصر را نشان میدهد، مصریها اعم از غیرمذهبیها، سنی، شیعه، مسیحی ووو همگی همین فرهنگ را دارند.
به همین علت است که خارجیها به راحتی توی سرشون میزنند (1490484) (alef-6)
به نظر من وقتی تو رای اورده خب نمیشه به زور بگی برو خب رای اورده ! این جوری باشه خب دولت بعدی مصر ام طرفدارای این وری میریزند میگند باید عوض شه ...این جوری که نمیشه ...... (1488896) (alef-13)
به هر حال آقای مرسی جدای از اینکه خوب کار کرده یا افتضاح بوده، با رای مردم انتخاب شده، اگر مخالف هاش بخوان بی صبری کنن و به زور رییس جمهور رو کنار بزنن، هیچ بعید نیست برای رییس جمهورهای آینده هم این اتفاقات بیفته.
ادامه پیدا کردن این رفتار یا یک جنگ داخلی درست میکنه، یا نوعی دیکتاتوری سیاسی بوجود میاره، اینطوری که هر گروهی بهتر بتونه مردم رو تحریک به اعتراض کنه قدرت رو بدست میگیره. (1489477) (alef-13)
نتونستن حکومتشونو نگه دارن... (1489490) (alef-13)
علیه بشار اسد توطئه کرد اما خودش خیلی زود سرنگون شد! مکرو و مکرالله..... قدرت خدا رو برم. (1490055) (alef-13)
داریوش
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۰۰:۳۱:۵۹
lچاه نکن بهر کسی اول خودت دوم کسی - مرسی روابطش را با سوربه قطع کرد و از تروریستهای اخوانی وطالبان حمایت کرد ولی خبر نداشت که خودش میره واسد پا برجا ممیمونه. حق پاینده باد (1490061) (alef-13)
كمتر از يك سال قبل بود كه يك ساعت امد تهران و رياست عدم تعهد را تحويل ايران داد و بدون ملاقات با مقامات كشورمان و با ان شروع نطق كه درود بر خلفاي راشيدين ( احتمالأ به سبك اهل برادران اهل سنت)و سپس ضد حكومت سوريه رفت ! حالا هم به تاريخ پيوست....اين كه به اين راحتي توسط ارتش حذف ميشود نشان ميدهد همان راي اوردن سال قبل وي به نمايندگي از اخوان هم هيجاني بوده و فاقد حمايت موثر از سوي مردم و ساير نهادها... (1490094) (alef-13)
امیدوارم وقایع به نفع مردم مصر تموم بشه. ولی بد بینی هایی هم وجود داره.چون خارجی ها خیلی دخالت دارند. (1490102) (alef-13)
دموکراسی فقط صندوق رای نیست
نادیده گرفتن حقوق اندسته که به شخص مذکور رای نداده اند در تضاد کامل با دموکراسیست و برکناری مرسی ناشی از روند مذکور بوده و به نظر بنده عمل به جایی بوده
برخی که ابطال ارای مردم را با این حرکت بهانه می کنند خوب می دانند در این انتخابات حدود 40 درصد مردم شرکت کردند و از طرفی مرسی با توجه به اینکه اعلام کرده بود رئیس جمهور کل مردم است اما به وعده خود پایبند نبود و در طول این یک سال فقط پایه های اخوان المسلمین را محکم کرد که در دراز مدت و قدرتمند شدن اخوان المسلمین مصر به سمت جنگ داخلی می رفت
ارتش مصر هم در سال گذشته و هم امسال نشان داد علاوه بر منافع خود به خواسته های عمومی مردم هم تن می دهد. (1490114) (alef-13)
Heliopolis
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۰۱:۱۱:۵۶
ارتش مصر که پس از انقلاب به شدت تضعیف شده بود موفق شد از این آب گل آلود یک شاه ماهی صید کند و بار دیگر با یک شبه کودتا به صحنه قدرت بازگردد. (1490128) (alef-13)
آرش نیکخو
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۰۱:۱۴:۲۴
این سرنوشت کسی است که فقط هم کیشان و هم اندیشان خود را می بیند. نمیدانم چرا کسانی که مدعی اسلام و مذهبی بودن دارند،سعی در نادیده گرفتن بقیه اقشار جامعه دارند؟؟؟
متاسفانه همچین اندیشه ای را در ایران هم می بینیم.همین آقای شریعتمداری چقدر تلاش کرد که نامی از اصلاح طلبان نماند ولی تلاشی که به ناحق باشد هیچ وقت به نتیجه نخواهد رسید. (1490133) (alef-13)
البته مهم این بود که افراطی ها نمانند که نماندند چه به اسم اصلاح طلب و چه اصولگرا ... (1490194) (alef-6)
الف چرا بدون پاسخ به شبهات اینا این نظرات تایید میشه؟ میدونید اینا اسلام رو هدف قرار دادند؟ اینا شبهه پراکنی است! (1490263) (alef-6)
شما چشمات را بشور شايد چيزي ببيني.
كدام مذهب؟ مذهبي كه مرسي و جماعت اخوان مدعي بودند تو خالي بود و به زودي معلوم شد. اما اگر منظورت حكومت ايرانه كه اگر كمي فكر كني مي فهمي كه با اين همه امواج سهمگيني كه از ابتداي انقلاب سمت ايران فرستادند از جنگ 8 ساله گرفته تا تحريمهاي اخير ، حكومت برگرفته از اسلام ناب همچنان مثل كوه ايستاده و ما جوانان شيعه عاشورايي پشت آن هستيم. بهتره شما واقع بين باشي! (1490667) (alef-6)
خیلی متاسفام برای این اتفاق، لیبرالها هر وقت شکستت خوردند، بازی را به هم زدند. فکر میکردم ملت مصر فهمیده تر از این باشند، اما خیلی راحت بازی خوردند، از کشتن وحشیانه شیعیان، که تله ای برای مردم مصر بود تا این برهم زدن نتیجه یک انتخاب کامللا دموکراتیک. دریغ از تدبیر و حکمت (1490143) (alef-6)
اعتدال و میانه روی راه مورد پسند مردم در جهان است. (1490159) (alef-6)
قربون امام زمان برم چند روز نشده انتقام شیعیان مظلومی رو که به دست مرسی و طرفدارانش روزنیمه شعبان قتل عام کردنو زود گرفت. مرسی باید تاوان سنگینتری بده.با اون سلفی هایتکفیری برن جهنم..... (1490165) (alef-6)
سید علی حسینی
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۰۱:۳۸:۰۲
خدارو شکر که که دستان آلوده شده به خون شهید محمد الشحاته دامن گیر خودشون شد...خدارو شکر دست سلفی ها از مصر کوتاه شد...خیلی این گروه اخوان المسلمین برا ی شیعیان وایران کرکری خواندند...اینها بلاخره تاوان کشتن شهید الشحاته و کمک به جبهه النصرت سوریه رو میدند...
آه شیعیه و مظلومیت شیعه ظلم رو از بین میبره...
همونجور که ترکیه خودش دست خودش آشوب شد...
یا صاحب الزمان العجل العجل العجل... (1490179) (alef-6)
مکر و مکرالله....
مرسی میخواست اسد و سوریه را به چالش بکشاند شر خودش کنده شد (1490198) (alef-6)
مرسی نوکری پست و کوچک بیش نبود. این ابله مرتب از اسد می خواست که از قدرت کنار برود چون سروران جنایتکار او به او دیکته کرده بودند. آمریکا با یک کودتای نظامی مبارک را که دیگر سودی برایش نداشت با کمک همین اخوان المسلمین کنار زد و مرسی را بر تخت نشاند. حالا هم او را با یک کودتای نظامی عقب می زند و نوکر مورد نظر که البرادعی - نوکر زرسالاران و بنفع "حکومت جهانی" را بر تخت می نشاند.
تا حالا ایرانیان باید متوجه باشند که آمریکا مرحله به مرحله عمل می کند. اما چیزی که در همه ی این تغییرات مشترک است اینست که با خون و پول اعراب منافع خود را بجلو می برند.
در کشورهای زیر سلطه در حقیقت "ارتش" نماینده آمریکا حکومت می کند که فرد مورد نظر زرساران و بانکداران جهود را در آن کشور پیاده کنند. البرادعی از نوکران جورج سوروس است که سیستم جهانی در این مقطع به او اعتماد و احتیاج دارد و منافع هیچکس حتی مردم مصر مطرح نیست فقط و فقط منافع زرسالاران و "حکومت جهانی"
(1490222) (alef-6)
بهتر رفت هیچ گاه یادم نمیره وقتی اومد تهران چه گفت و به چه صورت برگشت ؟ یک بار دیگر شاهد مرگ جریان رادیکالی مانند سلفی بودیم .....تا خبر برکناریش را شنیدم یاد این مثال افتادم که چاه کن ته چاهه ..... (1490234) (alef-6)
چند نکته وجود داره
- باید عدم شرکت حدود 50-60 درصد مردم مصر در انتخابات ریاست جمهوری که منجر به ریاست مرسی شد مورد بررسی درست قرار گیرد. بنظر من این پدیده نشان میداد که حذف مبارک پدیده ی خوشایندی در بین مردم مصر نبود. به عبارت بهتر برای عده زیادی از مردم مصر بود و نبود مبارک انگار یک معنی داشت و حتی شاید نبودش را بر بودش ترجیح میدادن. بنظر من فضای بدون تغییر 30 ساله حکومت مبارک هم سیستم حکومتی و هم مردم را محافظه کار و سنگین بار آورده بوده فلذا مشارکت کمی دیده میشد.
- بنابراین انقلاب مصر انقلابی از طرف اکثریت نبود. با انقلابی شدن فضا بنظر من گروههای بیشتری وارد فضای سیاسی مصر شدند و جرات این ورود را به خودشان دادند. بنظر من عده زیادی از مخالفان مرسی آدمهای ساکت در انقلاب مصر بوده اند که با ریشه گرفتن مطالبات خواهی در جامعه آنها به دنبال سهمی برای خود بوده اند.
- در اینکه رویکرد مرسی غلط بوده شکی نیست چرا که بنظر میرسید رویکردی انحصار گرایانه داشته است که در انتخاباتی با حضور 40 -50 درصد مردم و رای حدود 50 درصدی نمیتوان انحصاری کشور را اداره کرد و ائتلاف با احزاب دیگر ضروری است.
- متاسفانه ملت مصر هنوز در فضای واقعی مطالبات قرار نگرفته اند. این از ویژگیهای کشورهای دیکتاتوری است. مطالبات وسیعی یکهو ایجاد میشود که هر دولتی که باشد از انجامش ناتوان است. شک نباید داشت که اوضاع اقتصادی مصر نسبت به دوره قبل از سقوط مبارک بدتر بوده چرا که انقلابی هر چند کمرنگ به سبک مصر واجد ناامنی و حذف درامد حداقل گردشگری مصر است. به هر حال متاسفانه احزاب و نخبگان باید در تفهیم اوضاع بد اقتصادی به مردم صداقت به خرج میدادند که بنظر میرسد نداده اند و نوک این اوضاع بد ظاهرا همه به اشتباه به سمت مرسی نشانه رفته است. شریک نکردن این نخبگان توسط مرسی اشتباه استراتژیک دولت وی بود.
- مرسی و اخوانیها روند غیر قابل انتظاری در سیاست خارجی نداشتند. به عبارتی من این اتفاقات اخیر را ماحصل دخالت خارجی نمیدانم چرا که مرسی سیاستهای بسیارمحافظه کارانه ای داشته و در گروه آمریکا و اعراب بازی میکرده است. این اتفاقات را صرفا باید داخلی دانست.
- متاسفانه حذف مرسی بنظر من نقطه شروع آنارشیسم برای مصر میتواند باشد، احزاب جامانده از قدرت هر آن میتوانند با تظاهرات خیابانی کشور را به هرج و مرج بکشانند. بنظر من عدم وقوع این بی نظمی در سیاست مصر در کوتاه مدت فقط و فقط به دست ارتش کشور قابل حل است البته اگر ارتش واقعا خودش را بالای قدرت نبیند و حق اولی برای خود قائل نباشد. در بلند مدت هم فقط با افزایش آگاهی عمومی و بهبود فضای دموکراتیک قابل تحقق است.
- بهترین دارویی که بنظر من میتوان برای مصر تجویز کرد ثبات است و این ثبات بدون تشکیل حکومتی وابسته به نظامیان قابل تحقق نیست. بنظر من نقش ارتش مصر برای براه انداختن دموکراسی واقعی در مصر حیاتی است. ارتش مصر خود باید اوضاع را در پشت صحنه کنترل کند تا فضای هرج و مرج و عدم ثبات در بازه ای سه چهار ساله از مصر رخت بربندد و شاخصهای اقتصادی بهبودی ر چند جزئی بیابند. (1490237) (alef-6)
مصر به سکولاریسم ... (1490290) (alef-6)
مرسی مستقل فکر نمی کرد. از مواضعش در خصوص ایران، سوریه، حزب الله و مشهود بود. خدا را شکر که خیلی زود مردم مصر به اشتباه خود در انتخاب ایشان پی بردند. (1490373) (alef-6)
حسن حق وردی
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۰۸:۰۹:۰۴
خون شهید شیخ حسن شحاته چقدر زود دارد نتیجه می دهد. (1490432) (alef-6)
مرسی تا می توانستی به دولت مردمی و ضد صهونیستی سوریه ضربه زدی و باعث ریختن خون زنان و کودکان سوریه شدی و می گفتی اسد باید برود ولی حالا مرسی چاه کن خودش در چاه افتاد. (1490510) (alef-6)
علي احمدي
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۰۹:۰۴:۳۴
با سلام. اين بود سرنوشت افراط گرايي ديني. (1490535) (alef-6)
من نمي دونم چرا صدا و سيما درباره اين قضيه جوري گزارش مي كنه كه انگار بركناري مرسي توطئه اسرائيل و آمريكاست براي جلوگيري از گسترش قدرت حكومتهاي مسلمان در منطقه.
من نمي دونم اينها نمي فهمند اسلامي كه مرسي و اخوان المسلمين دنبالش هيچ جوري با مسير كشورمون جور در نمياد. (1490562) (alef-6)
کسی که در مقابل کشتار وحشیانه و تکه تکه کردن شیعیان در روز نیمه شعبان در مصر نه تنها سکوت کنه بلکه به نوعی تایید هم بکنه همون بهتر که سرنگون بشه. (1490671) (alef-6)
احسان
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۰:۱۵:۰۷
دموکراسی توی مصر ضایع شد. دیگه اگر کسی توی مصر رای بده و رئیس جمهور انتخاب کنه میتونه انتظار داشته باشه که بعد از یه مدت یه عدهای بیان تظاهرات کنن و رئیس جمهور رو زوری برکنار کنن و بعد دوباره همین آش و همین کاسه. (1490715) (alef-6)
چرا در مراسمات رسمی اینها نمایندگان مسیحی و یهودی و ... وجود دارند اما نماینده یا رهبران شیعیان نیستند؟ مصر دیگر چه جور کشور مسلمانی است؟ (1490751) (alef-6)
بهار اسلامی بود یا نه؟؟ کجاست ان اخوانی که می امد تهران.....؟؟؟ (1490769) (alef-6)
ایرانی
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۰:۵۲:۵۳
مرسی در تبیین قانون اساسی به نظر سایر فرق و مذاهب که بخش مهمی از مصر را تشکیل می دهند احترام نگذاشت و قانون اساسی بر وفق مراد اخوان المسلمین را تنظیم نمود و فکر کرد که برنده شده است. اما بالاخره مخالفان قیام کردند و حتی حضور موافقان و حمایت های آنها از مرسی در خیابان ها هم تاثیری در روند براندازی حکومت اخوان المسلمین نداشت. (1490816) (alef-6)
امیرحسین
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۱:۰۳:۰۲
قابل توجه کارشناسان سیاسی خودمان و صدا وسیما
امیدوارم بعد از این از تحلیل های اشتباه دست بردارند و مخالفان را کوچک و کم اهمیت نشمارند همانهایی که در میدان تحریر بر برکناری مرسی اصرار داشتند و اکنون به خواسته اشان رسیدند
هر روز در تلوزیون ما گروه کوچک و مخالفان اسلام و طرفدار اسراییل نامیده شدند ولی معلوم شد مخالف سلفی گری و دیکتاتوری دینی هستند (1490838) (alef-6)
دموکراسی فقط حاکمیت اکثریت نیست،حفظ حقوق اقلیت هم هست. (1490847) (alef-6)
دیکتاتوری ارتش !!
پناه بر خدا که خیلی خطرناکه (1490937) (alef-6)
حالا ببينيد آيا اين كشورها را ميشود با ايران مقايسه كر د امنيت و پويايي يك كشور يك كلمه است( وحدت كلمه) در كشوري كه مردم هر روز در مقابل هم قرار ميگيرند به اصطلاح موافق و مخالف آيا سياستمداران بيكارند مگه بدشون مياد از آب گل آلود ماهي بگيرند اين در حالي است كه كفتارهايي مثل امريكا و اسرائيل و غيره ... براشون فرقي نميكنه كه كي بياد از اين رويدادها بايد درس عبرت گرفت. و ازاظهار نظر كنندگان انتظار دارم اظهار نظر آنان متعارف و حداقل يه ارتباطي با موضوع داشته باشد . (1491239) (alef-6)
تنها گروهی که بود وتوانست بعد از حسنی مبارک تشکیلاتی عمل کند واز تشتت واحساسات مردم وتنگی وقت استفاده کند اخوان المسلمین بودند واگر زمان داشتند مسلما حکومت خود راچنان تثبیت میکردند که دیگر جابه جایی آن امکان نداشت ورهبری البرادعی وآگاهی مردم وارتش میهن دوست توانست توطئه سلفی ها را از بین ببرد (1491319) (alef-6)
ای بابا من که نفهمیدم بالاخره حق با اوناییه که مخالف مرسی هستن یا با اوناییه که موافقشن؟ (1491324) (alef-6)
اميدوار
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۴:۰۸:۱۴
مرسي همون فرعونيه كه اومد تهران و نخواست با ولي امر مسلمين ديدار كنه و خدا جواب اين فرعون رو اين جوري داد!!! (1491341) (alef-6)
کاظمی
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۴:۱۴:۰۳
اخر و عاقبت افراطی گری و تند روی همینه ... (1491352) (alef-6)
به راستي كه نيروهاي مسلح و ارتش در عصر حاضر در كشورهايي مثل مصر و پاكستان و يا تركيه در يك دهه قبل و بسياري از ديگر كشورها ديگر همانند امريكاي لاتين و جنوبي در چند دهه قبل يا در افريقا و اروپا در كمتر از يك قرن قبل و قبل از ان .داراي جايگاه و قدرت برتر هستند در لحظات و بزنگاه هاي تاريخي فصل الخطاب ميباشد و اين قدرت برتر مصداق ابتدايي زندگي فردي و اجتماعي انسان در طول تاريخ است كه در نهايت و پس از هزاران فلسفه بافي ها و مكاتب مادي و مذهبي انچه تعيين ميكند و حق و ناحق را اثبات و به كرسي مي نشاند قدرت نظامي كه بر پايه اقتدار و خشونت است مي باشد. هر چند ممكن است در زمانهايي ترجيح دهد در حاشيه باشد و از دور كنترل كند ولي هميشه در نفس مطلب انچه جريان تاريخ را از ابتدا ساخته و در اينده هم چنين است نظامي گري يا ميليتاريسم است. (1491373) (alef-6)
نادر اصلی
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۵:۰۳:۴۵
خیلی خوشحال شدم خیلی مغرور و افسار گسیخته شده بود (1491430) (alef-6)
بي نظر
۱۳۹۲-۰۴-۱۳ ۱۶:۵۹:۱۲
ماشاءا...!!!!!!!اينهمه تحليل گر وصاحب نظر تو ايران داريم !!!!!! من موندم با اين ملت همه چيزدان چرا وضع كشور اينجوريه؟؟؟ (1491636) (alef-13)