نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 413550
نماینده شیراز: اصلاح‌طلبان به دیدگاه‌های رهبری نزدیک‌ترند
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۳۵
فرج‌الله رجبی، نماینده مردم شیراز در مجلس که به دعوت تشکل سیاسی اسلامی آفتاب در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شیراز حاضر شده بود، در سخنان خود با اشاره به دوران حضور احمدی‌نژاد در دولت گفت: «ما در دوره‌ای با مدیریتی در کشور روبه‌رو شدیم که ترمیم آن به این سادگی نخواهد بود؛ مثل حادثه‌ای که برای انسان رخ می‌دهد؛ مثلا شکستن دست که در لحظه‌ای اتفاق می‌افتد؛ اما بهبود آن بلندمدت است. چنین وضعیتی در مسائل فرهنگی، سیاسی و اقتصادی پیچیده‌تر است.

به گزارش شرق، در کشور نیز این فنر که فشرده شده، نیازمند طمأنینه عمومی و توجه ویژه است؛ ولی متأسفانه فضای سیاسی کشور هم به ‌دلیل توزیع عادلانه‌نشدن فضای رسانه‌ای در این راستا عمل نمی‌کند؛ مثلا در مجلس از ۲۹۰ نفر، غیر از برخی نمایندگان طیف معتدل که در رادیو و تلویزیون صحبت کردند، تقریبا ۸۰ درصد فضای صداوسیما در اختیار طیف خاص و اتفاقا اقلیت تندرو مجلس است. روزنامه‌ها و سایت‌ها و... هم به همین نحو ناعادلانه توزیع شده‌اند. البته انتقادکردن حق است؛ اما بحث بر سر این است که همه حرف بزنند، نه فقط یک گروه خاص».

نهادینه‌کردن فساد در آن دوره اتفاق افتاد

نماینده اصلاح‌طلب شیراز افزود: «در دوره‌ای تحت نام جوان‌گرایی که عنوان جذابی هم هست و حتی ما را تحت‌ تأثیر قرار داد، کسانی را بر سر کار آوردند که در حوزه مدیریت ناتوان و نابلد بودند. جریانی اتفاق افتاد که نمونه‌اش را در ونزوئلا می‌بینیم و اگر در سال ۹۲ قطع نشده بود، همان نسخه اقتصادی در ایران اجرا می‌شد و امروز شاهد تورم صدوچنددرصدی در ایران بودیم. ایجاد شکاف بین مسئولان کشور در این دوره رخ داد. هرگز چنین شکافی در رأس مخروط مدیریتی کشور مشاهده نکردیم که نباید به‌سادگی از آن گذشت». او افزود: «خروج اسرائیل از انزوا با شعارهای بیجا در این دوره به وقوع پیوست. ما در اوج محبوبیت و محذوریت منطقه‌ای در انزوا فرو رفتیم و علیه ما قطع‌نامه صادر شد و باوجود ادعای رئیس‌جمهوري وقت که قطع‌نامه را جدی نمی‌گرفت، به سمتی رفتیم که کالاهای اساسی و استراتژیک در کشور ما پیدا نمی‌شد». رجبی گفت: «نهادینه‌کردن فساد هم در آن بازه رخ داد. در آن دوره هرجا را که ورق می‌زنیم، فسادی اتفاق افتاده یا در شرف افتادن است. هیچ‌کس نمی‌تواند کتمان کند که شروع فساد در آن دوره و به علت نگاه فراقانونی بوده است». او تأکید کرد: «امروز خیلی‌ها نگران پروژه نفوذ هستند. ما هم نگران هستیم به‌ويژه برای کشوری که می‌خواهد همه‌چیز را بر مبنای ایدئولوژی خود پیش ببرد که همین مسئله را سخت‌تر می‌کند؛ مثلا الان که درباره آي‌پي‌سي صحبت می‌شود و بنا داریم آي‌پي‌سي تصویب کنیم، همه سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مرتبط می‌آیند تا به یک جمع‌بندی برسیم. این حالت نفوذ ایجاد می‌کند یا وقتی فراقانونی می‌گوییم پول در چمدان بگذارید و به فلان کشور ببرید. کاری که همه می‌دانیم انجام شده است».

روی سیاست  تقابل اصلاح‌طلبان با نظام خط بطلان می‌کشیم

نماینده مردم شیراز در مجلس با بیان اینکه هرچه به انتخابات نزدیک‌تر می‌شویم، برخوردها با دانشجویان سخت‌تر و تندتر می‌شود، تصریح کرد: «نقش اصلی را در انتخابات اسفند ۹۴ دانشجویان داشتند و اتفاقا سختگیری به دانشگاه به همین خاطر است». او با انتقاد از اصولگرایانی که سعی دارند اصلاح‌طلبان را مقابل ولایت فقیه قرار دهند، گفت: «جریان اصولگرا و به‌ويژه بخش تند آنها از سال ۷۶ به بعد تعمد داشته‌اند که به‌عنوان یک استراتژی، حرکت‌های اصلاح‌طلبان را نه در مقابل خود که در مقابل رهبری تعریف کنند که این مسئله مردم دیندار را نسبت به اصلاحات بدبین می‌کرد؛ درحالی‌که اکثر اصلاح‌طلبان یا جانباز هستند یا خانواده شهید و این نشان می‌دهد این افراد ریشه در نظام دارند. هدف از بیان این حرف‌ها این است که بگویم اینکه اصلاحات و اصلاح‌طلبان را در تقابل با نظام و رهبری می‌دانند، از اساس غلط و استراتژی بسیار خطرناکی بوده و هست. همین الان با مطالعه سیاست‌های ابلاغی رهبری درباره برنامه ششم توسعه مي‌توان فهمید که این سیاست‌های مترقی به حرف‌ها، کارها و مانیفست اصلاح‌طلبان نزدیک‌تر است. این یعنی اصلاح‌طلبان به دیدگاه‌های رهبری نزدیک‌ترند». او افزود: «برخلاف دوستان اصولگرا، اصلاح‌طلبان قائل به آزاداندیشی، شرکت حداکثری مردم در انتخابات و رعایت حقوق مردم هستند و همین‌ها سیاست‌های کلی نظام و رهبری است و ما به‌عنوان اصلاح‌طلبان مجلس دهم، روی این سیاست موذیانه تقابل اصلاحات با نظام خط بطلان خواهیم کشید و اعتقاد راسخ دارم که آینده مملکت در آن نگاهی است که اصلاح‌طلبان دارند. نگاه اصلاح‌طلبی به‌هیچ‌عنوان نگاهی ضددفاع مقدس و نگاه وابستگی به غرب نیست. ارتباط با کشورهای دیگر مبتنی بر پروتکل و توافق‌نامه‌ و ارتباطی دوطرفه است. این‌طور نمی‌شود هرکسی را كه برای مذاکره می‌رود، با فضاسازی برچسب نفوذی بزنیم و از عرصه او را خارج کنیم. اصلاح‌طلبی یک پای ثابت فعالیت سیاسی در مملکت است. دوستان اصولگرا در اصلِ مواردی که می‌گوییم با ما موافق هستند؛ اما برای بهره‌برداری تبلیغاتی حرف دیگری می‌زنند».

باید  با  فساد سازمان‌یافته برخورد  کنیم

رجبی این نکته را که فساد از هرکسی نامقبول است و مفسد چه اصلاح‌طلب و چه اصولگرا، مخالف با نظام است یک اتفاق‌نظر بین همه افراد دانست و اضافه کرد: «باید در قبال هر فسادی ایستاد. ما در قبال فساد سکوت نمی‌کنیم، برای آگاهی از اتفاقی که در صندوق فرهنگیان افتاده، نامه‌نگاری می‌کنیم؛ اما نباید در قبال فساد در شهرداری تهران هم سکوت کرد. کرباسچی در شهرداری تهران بابت چند مسئله به چهار سال زندان محکوم شود؛ اما امروز راجع به تخفیف در شهرداری تهران صحبت می‌کنیم که در آن شهرداری و شورای شهر تهران کوتاهی کردند؛ به‌عنوان نماینده مردم، مبارزه با فساد را پیگیری خواهم کرد و البته همه ما باید با فساد سازمان‌یافته ریشه‌ای و سازمانی برخورد کنیم». او ضمن اشاره به این نکته که مدتی پیش در یکی از صندوق‌های شیراز اتفاقی افتاد و مردم برای وصول پول‌هایشان مشکل داشتند، اضافه کرد: «مردم به دفتر نماینده‌ها مراجعه کردند و پیگیری کردم و به بانک مرکزی مراجعه و با مسئول این پرونده صحبت کردم. صحبت‌های مقام مسئول اظهار عجز در پیگیری پرونده به‌دليل وجود افراد ذی‌نفوذ در این ماجرا بود و این نشان از وجود فساد سازمان‌یافته در مملکت دارد». نماینده شیراز تأکید کرد: «ماه‌ها درباره حقوق نجومی افراد که در نهایت ۵۰‌ میلیارد است حرف زده شد؛ اما درباره یک رقم از فساد شهرداری تهران که چندین برابر حقوق‌های نجومی است، حرفی زده نمی‌شود».

چرا آزادی بیان برای همه نیست

رجبی در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان درباره ادبیات آقای روحانی در قبال مخالفان، گفت: «باید بگویم من از آزادی بیان دفاع می‌کنم، حتي اگر مخالفم باشد. همه نهاد‌های امنیتی و سیاسی و اداری باید از آزادی بیان در محدوده‌ای که قانون تعیین کرده و با رعایت تمام خطوط قرمز نظام دفاع کنند. گله ما از این است که چرا این آزادی بیان برای همه نیست. فردی اعلام کرده که مجلس شده است لانه فتنه؛ درحالی‌که نمایندگان مجلس بیش از آن آقا برای نظام زحمت کشیده‌اند، بیشتر شهید داده‌اند، بیشتر آبرو گذاشته‌اند؛ ولی ما نمی‌توانیم معترض آن آقایی بشویم که به ما تهمت فتنه می‌زند. یک روحانی اتهام می‌زند که نمایندگان پول گرفته‌اند. این‌گونه اتهام‌زدن به دیگران فرد را از درجه عدالت ساقط می‌کند؛ درجه علمی فرد هرچه می‌خواهد باشد؛ برخورد خدا با ما ربطی به اندازه ریش ما ندارد. برخورد خدا با ما براساس آن چیزی است که در کتاب خدا نوشته شده؛ ما جرئت پاسخ به این اتهام‌ها را نداریم». رجبی در پاسخ به اینکه چرا به آقای رسایی اجازه ورود به دانشگاه ندادند و این تناقض در برخورد با سخنرانان مختلف است، این برخوردها را صحیح ندانست و اضافه کرد: «باید اجازه می‌دادند؛ بدترین مخالفت‌ها از تریبون مجلس است که دارد پخش می‌شود؛ سخنان کسی از آن بدتر نمی‌شود. در یک ماه گذشته حرف‌ها و سؤال‌هاي آقای کریمی‌قدوسی از آقای ظریف را بشنوید؛ هرچه می‌خواستید بشنوید آنجا گفتند. از آن بدتر که نمی‌شود، پس بگذارند بیایند اینجا هم بگویند. سؤال از وزیر اطلاعات همین‌طور، سخنان آقایان قاضی‌پور و نقوی همین‌هاست که در همه ایران پخش می‌شود؛ حالا چه عیبی دارد در این دانشگاه برای ۴۰۰ نفر هم پخش شود. چه اصلاح‌طلب و چه اصولگرا اگر در بحث آزادی بیان قصور کنیم ضرر خواهیم کرد؛ براي مثال من شنیده‌ام برای آن اتفاقی که برای آقای مطهری در شیراز رخ داد، قائم‌مقام دانشگاه یک‌ سال تعلیق شدند، کس دیگری حمله کرده؛ اما شخصی که در اتاقش نشسته بوده جریمه شده».

ما تنها کشوری هستیم که در  آن، صداوسیما اپوزیسیون دولت است

نماینده اصلاح‌طلب شیراز در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اعلام نتایج برجام از سوي رئیس بانک مرکزی و تیم مذاکره باید به‌گونه‌ای باشد که توانایی مطالبه داشته باشند و بگویند ما به اینها قانع نیستیم، تصریح کرد: «بعضی این فضاسازی را مستمسک استفاده گروهی و جناحی قرار می‌دهند و تیتر روزنامه‌ها می‌کنند. در مجلس گزارش از نحوه اجرای برجام ارائه شد و نقاطی به‌عنوان اشکالات باقی‌مانده عنوان شد؛ اما بسیاری از نقاط مثبت و مزایای آن نیز بیان شد. این در حالی است که صداوسیما به تمام نظرات مخالف دولت اجازه بیان می‌دهد؛ اما سخنان دولت در حاشیه مطرح می‌شود. شاید ما تنها کشوری هستیم که در آن، صداوسیما اپوزیسیون دولت است». او در پاسخ به پرسشی درباره قطع برق در دانشگاه علوم پزشکی شیراز هنگام سخنرانی یکی دیگر از نمایندگان شیراز گفت: «حرکت از نقطه مطلوب به نامطلوب در فضای سیاسی یکباره اتفاق نمی‌افتد؛ برق قطع می‌کنند، رد صلاحیت می‌کنند؛ اما ما به مسیر تدریجی خود ادامه می‌دهیم». نماینده مردم شیراز همچنین درباره رأی‌آوردن آقای کدخدایی برای عضویت در شورای نگهبان، گفت: «من به ایشان رأی ندادم؛ اما اینکه ایشان رأی آورد، به‌دلیل متشکل‌نبودن فراکسیون امید در آن برهه بود».
 
کلمات کلیدی : فرج‌الله رجبی + نماینده مردم شیراز + تشکل سیاسی اسلامی آفتاب
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۴ ۱۵:۵۷:۲۹
اقای رجبی.شمر هم جانباز جنگ بود ولی با سرور وسالا شهیدان حسین بن علی ع چه کرد.اتفاقا انهایی که زیاد به خودشان اعتماد دارند.گرفتار دشمن میشوندو.... (4016100) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.