به گزارش مهر به نقل از روزنامه دیلی میل، سخنگوی کاخ سفید بعداز ظهر روز سه شنبه در یک نشست خبری اعلام کرد که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا شب گذشته با تأکید بر «زوال بنیان اعتماد» از ژنرال «مایکل فلین» مشاور امنیت ملی خود خواست تا از این سمت کناره گیری نماید.
«شون اسپایسر» سخنگوی کاخ سفید پیش از این گفته بود که رئیس جمهور ترامپ در حال بررسی و ارزیابی اتهاماتی است که طی هفته های اخیر علیه مایکل فلین مطرح شده اند.
اسپایسر در ادامه افزود که این وضعیت دوشنبه شب به «درجه ای بحرانی» رسید و «از اینرو، رئیس جمهور تصمیم گرفت از ژنرال فلین بخواهد که از سمت خود کناره گیری نماید و وی نیز چنین کرد».
سخنگوی کاخ سفید در گفتگو با خبرنگاران به اظهارات گمراه کننده ژنرال فلین در مورد تماسهای خود با سفیر روسیه در آمریکا اشاره کرد؛ اما از ذکر جزئیات بیشتر خودداری نمود.
با این حال، اسپایسر با رد نگرانیها در خصوص مسأله ساز بودن موضوع تماسهای فلین با «سرگئی کیسلیاک» سفیر روسیه در واشنگتن، گفت زمانی که دونالد ترامپ به این نتیجه رسید که دیگر نمی تواند به این ژنرال بازنشسته اعتماد کند، «وی از سمت خود عزل شد».
سخنگوی کاخ سفید خطاب به خبرنگاران گفت که «هیچ مورد نامناسب یا اشتباهی در مورد این گفتگوها وجود نداشت. این [استعفای فلین] صرفاً به دلیل بحث اعتماد صورت گرفت. همین و بس».
گفتنی است که «پل رایان» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا اوایل روز سه شنبه اظهار داشت که ترامپ خواستار استعفای مشاور امنیت ملی خود شد و این کار درستی بود.
پل رایان درباره استعفای فلین گفت: «امنیت ملی احتمالاً مهمترین وظیفه یا مسئولیت یک رئیس جمهور است و من فکر می کنم که رئیس جمهور به درستی تصمیم گرفت».
این نماینده جمهوریخواه همچنین در یک نشست خبری به خبرنگاران گفت که «شما نمی توانید فردی را به عنوان مشاور امنیت ملی در کنار خود داشته باشید که معاون رئیس جمهور و سایرین را فریب داده است. بنابراین من فکر می کنم که رئیس جمهور به درستی از وی خواست که استعفاء دهد. و من باور دارم که این اقدام درستی بود».
کاخ سفید دوشنبه شب با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد که ترامپ استعفای ژنرال فلین را پذیرفته و «ژوزف کیت کلاگ» را به سمت مشاور امنیت ملی خود منصوب کرده است. اما در این اطلاعیه از «عزل» فلین سخنی به میان نیامد.
در نامه استعفای مایکل فلین آمده است: «من استعفاء نامه خود را تسلیم می کنم و مفتخرم که به کشورم و مردم آمریکا به شیوه ای ممتاز خدمت کرده ام».
«کلیان کانوی» یکی از مشاوران ترامپ کناره گیری مایکل فلین را تصمیمی دوجانبه دانست و تأکید کرد که فلین خود را عاملی مزاحم و دردسرساز برای دولت دانست و از اینرو از مقام خود کناره گیری کرد.
کانوی در ادامه افزود که رئیس جمهور آمریکا استعفای دستیار ارشد خود را پذیرفت؛ زیرا وی معاون رئیس جمهور را فریب داده بود و از اینرو، فلین «فردی متقلب یا فراموشکار بود».
در بخشی از نامه فلین، وی تصدیق کرد که «بطور سهوی [!] معاون رئیس جمهور و سایرین را در جریان کامل اطلاعات پیرامون تماسهای تلفنی خود با سفیر مسکو نگذاشته است». در این نامه آمده است: «من خالصانه از رئیس جمهور و معاون وی پوزش طلبیده ام و آنها عذرخواهی مرا پذیرفته اند».
برخی منابع آگاه می گویند که فلین در ۲۹ سپتامبر ۲۰۱۶، روزی که «باراک اوباما» رئیس جمهوری پیشین آمریکا دستور اخراج ۳۵ دیپلمات روس را صادر و ۲ نهاد اطلاعاتی روسیه را تحریم کرد، حدود ۵ تماس تلفنی با «سرگئی کیسلیاک» سفیر روسیه در آمریکا داشته است.
فلین در ابتدا موضوع طرح تحریم ها در تماس با مقامات روس را انکار کرده بود و «مایک پنس» معاون ترامپ نیز روز بیستم ژانویه با حضور در برابر دوربین رسانه ها، خبر انکار وی را رسماً اعلام کرد.
اما این موضوع زمانی به یک سوژه جنجالی تبدیل شد که «واشنگتن پست» هفته گذشته به نقل از مقامات آمریکایی، احتمال طرح تحریم ها در تماسهای تلفنی فلین را بار دیگر مطرح کرد و جالب آنکه فلین هم این احتمال را رد نکرد و در عین حال گفت که «حافظه ام به طور ۱۰۰ درصد مرا در تأیید صحت این موضوع یاری نمی کند!»
در نهایت، «مایکل فلین» مشاور امنیت ملی کاخ سفید اوایل روز سه شنبه (چهاردهم فوریه) به دلیل طرح اتهاماتی علیه وی مبنی بر رایزنی با دیپلمات های روس برای رفع تحریم های مسکو از سمت خود کناره گیری کرد.