نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 253847
منطق عربستان در عدم کاهش تولید نفت
بخش تعاملی الف - مهدی شیخی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : شنبه ۶ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۰۹
شاید برای ما ایرانی ها بحث کاهش قیمت طلای سیاه در چند هفته گذشته به موضوع داغی تبدیل شده باشد که با تحلیل و نظرات مختلفی همراه شده است.

عده ای آن را توطئه ی عربستان سعودی علیه ایران و روسیه می دانند و عده ای دیگر آن را طبیعت بازار می دانند.

اما فارغ از علت کاهش قیمت نفت می توان به منطق های قوی عربستان در مخالفت با کاهش سقف تولید اوپک اشاره کرد:

چرا باید کشورهای اوپک تولید نفت خود را کاهش داده اما سایر کشورهای تولید کننده نفت مانند روسیه برزیل و مکزیک تولید خود را کاهش ندهند بنظر می رسد این یک دلیل منطقی باشد که عربستان مطرح کرده است و اینکه با کاهش تولید نفت اوپک به احتمال زیاد مصرف کنندگان و مشتریان سنتی اوپک به سمت کشورهای غیراوپکی بروند بسیار است و باعث وابستکی کمتر کشورها به اوپک می شود و جایگاه این نهاد انرژی بین المللی تضیف تر از گذشته می شود.

همه می دانیم که آمریکا بعنوان بزرگترین کشور مصرف کننده نفت سرمایه گذاری وسیعی در بهره گیری از ذخایر نامتعارف نفتی انجام داده است پس با افزایش تولید نفت از این ذخایر توانسته واردات خود را کاهش دهد و حجم زیادی نفت را روی دست کشورهای که قبلا از آنها نفت واردات می کرده است گذاشته است و این کشورها هم مجبور شده اند این نفت را با تخفیف به کشورهای دیگر بفروشانند.

حال عربستان اعتقاد دارد که با کاهش سقف تولید اوپک اولا مشتریان آنها توسط کشورهای غیراوپکی جذب می شوند و ثانیا با بالا ماندن قیمت نفت بالای ۸۰ دلار برای کمپانی ها آمریکایی و چه بسا بزودی در سایر کشورها مانند کانادا چین و اتحادیه اروپا همچنان تولید نفت از ذخایر نامتعارف جذاب و اقتصادی بوده است و وابستگی کشورها به اوپک در چند سال آینده به شدت کاهش خواهد یافت.

بنظر می رسد که اقصاددانان به این دو موضوع واقف هستند و عربستان را به دلیل منطق های قوی و نگاه بلند مدت خود تحسین می کنند در حالتی که عده ای آن را توطئه علیه ایران می نماند و انتظار می رود از ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران دکتر روحانی که به واقعیت ها اقتصادی بیشتر واقف شده و از تحلیل های که دولت های نهم و دهم آن را ارئه می داد جلوگیری کند چون خود یکی از منتقدان آن سیاست ها و تحلیل ها بودند.

همچنین در چند روز گذشته خبرهای از افزایش چشمگیر فروش نفت ایران به چین ژاپن و هند منتشر شده است که نشان می دهد ایران هم در کاهش قیمت تا حدودی نقش داشته است.
۱۳۹۵/۰۸/۰۳ ۱۰:۳۱
 
 
کلمات کلیدی : مهدی شیخی
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۹ ۱۳:۲۷:۳۸
منطق اقتصادی حکم می کند که قیمت بنزین هم ارزان شود. (2573154) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۱ ۲۰:۳۳:۱۹
برداشت نسبتا درستی بود که با جمله تحلیل های از جنس دولت نهم و دهم خراب شده چه ربطی داشت واقعا ملاک نقد ما دولتهای قبلی هستند؟ (2579026) (alef-3)
 
حسین
۱۳۹۳-۱۰-۱۲ ۰۷:۳۴:۰۱
صرف نظر از اینکه این تحلیل عربستان درست باشه یا غلط تصمیم گیرنده مجموعه ی اوپیک است نه عربستان به تنهایی. عربستان اگر حرف منطقی ای داره باید بتونه با منطق قوی سایر اعضا را متقاعد کنه و مجموعه ی اوپیک به این تصمیم جمعی برسونه که باهم تولید را بالا ببرند یا بیارند پایین. اگه نتونست بقیه را متقاعد کنه باید تایع نظر جمع باشه به اینکه سر خود هر کار خواست انجام بده. بنظر من این تحلیلی که تو این خبر اومده تلویحا داره میگه بقیه ی اعضای اوپیک عقلشون نمیرسه و همه دارند بر ضد منافع جمعی خودشون عمل میکنند فقط عربستان عقلش میرسه و دلش به حال منافع جمع میسوزه. واقعا اینجوره؟! (2579516) (alef-3)