نظر منتشر شده
۹۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 200575
شکرستان از باب اسفنجی خطرناک تر است
بخش تعاملی الف - محمد ایرانی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۰۶:۵۹
به دوستم گفتم: کیف پولت چقدر قشنگه! جواب داد: چرم تبریزه، دوخت اصفهانه، عموم از آلمان برام آورده! این خاطره تنها برای خنده یا تفریح نیست بلکه درد مشترکی است که امروز ما به آن گرفتار شده ایم. حتی معتقدین به فرهنگ اصیل ایرانی نیز در برابر تمدن غرب مرعوب شدند. فرهنگ قبل از هر بخش دیگری مورد هجمه قرار می گیرد. غفلت از فرهنگ و خواب آلودگی باعث شکست های سنگین می شود و "اولین لشکری که بر ایشان تاخت، خواب بود."

امسال با بومی سازی لوازم التحریر روند تازه ای در فرهنگ سازی آغاز شد. مسیری که اگر به همین منوال طی شود نه تنها فایده ای ندارد که با دست خودمان کودکان را به سمت فرهنگ متهاجم سوق می دهیم. هرچند تبلیغات عظیمی برای این امر در رسانه ها صورت گرفت و حتی چندین برنامه نیز در رسانه ملی جهت تبلیغ این لوازم التحریر ساخته شد اما این مسیر ناخوشایندترین راهی است که انتخاب کردیم.

استفاده از تصاویر دانشمندان هسته ای و شهدای جبهه حق بدون آنکه پیش از این کاری برای شناساندن به کودکان صورت گیرد دو رویداد پیش می آورد. اول اینکه کودک از خرید آن امتناع می کند و ترجیح می دهد آشنایانی مثل "باربی و بِن تِن" را بخرد که نتیجه اش شکست این طرح است. دوم اینکه والدین با اصرار برای کودکانشان این لوازم التحریر را تهیه می نمایند که نتیجه اش تنفر کودک و نارضایتی اوست. پس در هر صورت ضرر کرده ایم. فرهنگ سازی یک امر همه جانبه و کلی است و تنها نمی توان با یک حرکت آن را سامان داد. مشکل فقط کیف و دفتر نیست که در بازار آن را حل کنیم. سازندگان این محصولات باید برنامه ریزی دقیق تری می کردند.

لوازم التحریر "ثنا و ثمین" هرچند از دیگر تولیدات جذاب تر است اما آن هم بدون مشکل نیست. هیچکس این دو شخصیت را نمی شناسد. این دفاتر با فضاسازی زیبا در طراحی (برعکس موارد دیگر) توانسته است تا حدودی قابل رقابت با نمونه های خارجی شود. "ثمین و ثنا" نیز از ضعف درونی رنج می برند. این نمونه ها با تبلیغ مستقیم نماز یا اعمال دیگر از سوزن تزریق رسانه استفاده می کنند. یعنی خیلی شفاف و واضح می خواهند آنچه را که درست است به کودک بفهمانند. اشتباه بزرگی که غالبا در برابر کودکان صورت گرفته است.

فاجعه آمیزترین لوازم التحریری که امسال ارائه شد "شکرستان" است. الگوی ضعیف و طراحی ساده و غیر حرفه ای از مهم ترین ایرادات این تولیدات است. این لوازم التحریر که از انیمیشینی ایرانی الگو گرفته است برعکس تبلیغات عظیم، چیزی برای گفتن ندارد. موفق ترین قسمت شکرستان آنجایی است که با وسایل غربی سرگرم می شوند، ایرانی های قدیم سوار بر ماشین می شوند، از جیب لباس های تاریخی خود موبایل درمی آورند و بچه هایشان بعد از مکتبخانه با لب تاب بازی می کنند! اگر "باب اسفنجی" تلاش و کوشش را به کودکان نشان می دهد، در کارتون شکرستان چه چیزی به کودکان ایرانی آموزش می دهیم؟ کارتون شکرستان عوامل جنسی زیادی دارد (در برخورد با شخصیت خانم داستان) ، خشونت یا حداقل تهدید به خشونت نیز در آن موجود است و ایرانی های قدیم افرادی تنبل، سخت گیر، و تا حدودی احمق به تصویر کشیده می شوند. این در حالی است که نمونه های خارجی حداقل یک قهرمان فهمیده دارند!

اگر انیمیشن های خارجی یک فرهنگ بیگانه را تبلیغ می کنند شکرستان فرهنگ بومی را وارونه نشان می دهد و البته به خاطر طنز بودن تا حدودی مورد اقبال قرار گرفته است. هرچیزی صرفا به خاطر بومی بودن نمی تواند مفید و بهتر از نمونه های خارجی باشد. یک شخصیت عاقل و متمدن در شکرستان ایران وجود ندارد. فرهنگ بومی ایرانی اسلامی که قرار است ترویج شود، همین شکرستان است؟!

نباید فراموش کرد که تولید لوازم التحریر بومی امری فرخنده است اما اگر اشتباه های فاحش آن را اصلاح نکنیم هیچ سودی ندارد. نه تنها بی فایده است بلکه زیان های جبران ناپذیری هم دارد. با این روند پس از مدتی ورشکستگی سراغ تولیدکننده ها می آید و با تغییر مدیریت دستگاه های ذیرط تولیدات دولتی متوقف می شود و نتیجه ای که می ماند تغییر ذائقه کودکان و علاقه بیش از پیش به فرهنگ بیگانه است. اگر امروز بیدار نشویم، فردا با لگد دشمن بیدار خواهیم شد!
 
کلمات کلیدی : محمد ایرانی
 
ابی
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۰۷:۴۴:۵۰
البته استقبال خوبی از این دفاتر شد اما درسته اگر کاراکترهای دیگری از این شخصیت ها به بازار نیاد این امر هم مثل دارا و سارا شکست میخوره
باید به این موارد جزیره ای نگاه نداشته باشیم بلکه بصورت یک جمع به آن بنگریم
در کنار دفاتر باید طرح های عروسکی، ساعت، کیف و کفش رو هم تولید و روانه اجتماع کودکان کرد و هرکز مستقیم یک موضوع رو به بچه ها القا نکنیم (1690177) (alef-10)
 
لوازم التحرير فروش
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۷:۱۶:۱۹
از قيمت‌هايي كه بر اين دفاتر گذاشتن اطلاع داريد؟؟؟ گرانتر از دفاتر هم‌ترازشون هست. عده‌اي دارند سود مي‌برن.
عكس شهدا روي دفاتر را فكر كردند در هنگام استفاده و بعد از استفاده از دفاتر چه بلايي سرشان مي‌آيد؟؟؟
تا كي كارهاي احساسي ، بدون توجه به عواقبشان را انجام مي‌دهند و صدا و سيما هم به اين جوزدگي دامن مي‌زند؟؟؟ (1691592) (alef-10)
 
منم لوازم التحریر فروشم
۱۳۹۲-۰۷-۱۲ ۲۲:۱۳:۲۷
برادر جان چرا دروغ می گی
اولا قیمتشون به نسب بقیه دفاتر بازار(با همون کیفیت جلد و کاغذ) مناسبه و تفاوت چندانی نداره (1695871) (alef-15)
 
زهرا
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۱۷:۵۹:۴۴
راست میگه یک قیمت هستند (2371015) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۹:۰۳:۱۴
اولین چیزی که به ذهن میرسد:"ایرانی های قدیم افرادی تنبل، سخت گیر، و تا حدودی احمق به تصویر کشیده می شوند" با این موافقم.حتی به نظرم برای بزرگترها هم این نکته ملموسه.
دوما:فکر نکنیم که فرهنگ سازی برای کودک مثل قرص یا شربت اطفال است.چه بهتر که کودکان با علم به شخصیت روی جلد با اشتیاق خرید کنند.شاید در شهرهای کوچک یا روستاها کودکان این شخصیتهای روی جلد را نشناسند که حتما همینطور است. (1691875) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۲۱:۰۲:۳۷
این محصولات خیلی گرونه مثل دارا و سارا!!!!!!!!!!!!!! (1692227) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۲ ۱۸:۱۹:۲۲
مصیبت این است که ما قهرمان نداریم البته در تلوریون سینما و کتاب ها خیلی بدبینانه ظا هرا از قهرمان ها و صفات خوب آنها مثل شجاعت دلاوری هوش و جسارت و رک گویی می ترسیم و از ترویج آن با منظور جلوگیری می کتیم نتیجه این کار هم مردم ترسو تنبل و --- است (1695520) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۲۲:۵۹:۱۴
من با نظر مقاله مخالف و نظر شما موافق در ضمن اقای نویسنده حالا یه نفر پیدا شده مثبت فکر کنه و عملیش کنه شما مخالفت نفرمائید طرف بظاعتش همین بوده حضرتعالی بجای ایراد گرفتن بسم اله استین بالا بزنید کار بهتری به نمایش بگزارید . با تشکر (1692549) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۲۲:۵۹:۲۴
آقای نویسنده، شما فکر کنم یا باب اسفنجی رو درست ندیدی؛ یا با همون عینک «خود کم‌بینی ایرانی» شکرستان را دیده‌ای.
انصافا ببین چقدر دقیق گشتی تا یه «خویی» توی باب اسفنجی پیدا کنی؛ و چقدر دقیق گشتی که «بدی»های شکرستان را پیدا کنی... (1692550) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۲ ۰۶:۱۴:۵۵
علت استقبال قیمت پایین دفتر است. منهم موافقم باید به نویسنده ها بها بدهیم. پسر ۷ ساله من باب اسفنجی را دوست دارد ولی شکرستان را نه چون

۱. خنده دار است
۲. در قالب شخصیت احمقانه مطالب آموزنده ای مطرح میشود
۳. کودکانه است (1694876) (alef-15)
 
محمد آقاخانی
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۰۸:۳۰:۴۵
با نظر شما مخالفم (1690235) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۶:۴۰:۵۰
منم مخالفم
همین که بن تن و باربی و ...نباشه خودش کلی ارزش داره
حالا سال بعد شما که تخصصی دارید نظرمیدید ایده های خودتون رو عرضه کنید یا با تولید کنندگان همکاری کنید بهتر بشوند (1691459) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۲۱:۴۱:۵۶
شما فكر ميكنيد باب اسفنجي از نظر سازندگان نمونه ي يك قهرمان امريكايي است يا دوست احمق ترش پاتريك؟! كه هر محصول توليد ايران رو معرفي ايران تلقي مي كنيد؟! (1692336) (alef-10)
 
نادی
۱۳۹۲-۰۷-۱۱ ۰۰:۳۲:۴۳
بنده هم همینطور
واقعا ؟ یک نفر هم عاقل در شکرستان وجود ندارد ؟ پس راوی داستان که همه مسائل از نظر اون تعریف میشه چی میشه ؟ (1692755) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۰۸:۵۷:۰۰
لااقل یه عکسی از اون محصولاتی که اسم بردید میزاشتید (1690276) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۶:۲۶:۳۲
شما اول برو املا یاد بگیر که بنویسی میذاشتین نه میزاشتی! (1691410) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۶ ۲۳:۱۶:۵۵
میذاشتین با میزاشتین چه فرقی داره ؟ مهم باطن مطلبه نه ظاهرش شما برو چشم ظاهر بینتو عمل کن (1705786) (alef-6)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۰۹:۱۱:۴۰
مشکل نگارنده به نظر می رسد صرفا با این انیمیشن موفق باشد. شکرستان ضرب المثلهای ایرانی را به خوبی به کودکان ایرانی آموزش می دهد، و با طراحی زیبا و خوب خود موفق ترین انیمیشن ایرانی را رقم زده است. در کدام انیمیشن به این خوبی لباس ایرانی تبلیغ شده است؟ آیا استفاده از لپ تاب به معنی غربی شدن است؟ با کدام منطق تکنولوژی را منحصر به غرب می دانید؟ حتما باور شما این است که ایران اصیل یک کشور عقب افتاده است و نباید از این تکنولوژی از آن خبری باشد.
شخصیت بهلول، یا کودکان باهوش داستان را که در واقع به درستی نیز انتخاب شده اند را ایا ندیده اید؟ اینان نماد کودکان ایران زمین هستند که به خوبی منجر به همزاد پنداری مابین کودک بیننده با خود می شوند.

از نگارنده خواهشمند است لااقل این انیمیشن را نگاه کند و سپس نظر دهد، و در ضمن به این سوال پاسخ دهد در انیمیشن باب اسفنجی شخصیت عاقل کیست؟؟؟ (1690316) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۸:۱۷:۵۹
پاتریک! (1691762) (alef-10)
 
ز
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۹:۵۹:۱۷
واقعا شکرستان موفق ترین انیمیشن ایران بوده وبسیار نکاته اموزنده داشت.حتی بهتر از نمونه های خارجیش بود (1691982) (alef-10)
 
م
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۲۰:۵۹:۲۷
فكر كنم باتريك عاقلس!!!
من عاشق باب اسفنجيم،نكيد تو رو خدا :))))) البته عاشق شكرستانم هستم، عاليه (1692216) (alef-10)
 
امید احمدی
۱۳۹۳-۰۷-۱۴ ۱۲:۵۸:۲۰
سندی هست البته بعضی موارد باب اسفنجی آقای خرچنگ بختا پوس هم هست (2410106) (alef-10)
 
رفیع
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۰۹:۱۸:۲۲
و ایرانی های قدیم افرادی تنبل، سخت گیر، و تا حدودی احمق به تصویر کشیده می شوند. این در حالی است که نمونه های خارجی حداقل یک قهرمان فهمیده دارند! مگه غیر اینه !!!!؟ (1690327) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۰۹:۲۲:۵۵
ول کنید بابا ... چرا به بازار به عنوان یک سیستم رقابتی نگاه نمیکنید؟ اگر محصولی تونست موفق بشه به بقای خودش ادامه میده و در غیر این صورت بساطش برچیده میشه. (1690330) (alef-10)
 
یک همشهری
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۰۹:۲۳:۱۱
آقایانی که می خواهند فرهنگ اسلامی را به دنیا صادر کرده و جایگزین فرهنگ آن از خدابی خبران کنند، آیا سیاست آنها نسبت به آن ممالک تهاجم فرهنگی حساب نمی شود؟ اینقدر خود را حق و دیگران را باطل محسوب نفرمایند. بگذارند مردم ایران با دنیا تعاملات مناسب حال خود را به شخصه انجام داده و در زندگی شخصی آنها دخالت نفرمایند.

آقایان دست اندر کار امور فرهنگی فقط با رانت خواری و استفاده از منابع عمومی و با شعارهای حکومت پسندانه هر از گاهی موجی راه اندازی کرده و در سایه آن پولی به جیب می زنند وگر نه با این لوازم التحریر بومی سازی شده ره به جایی نمیبرند. (1690332) (alef-10)
 
مرتضی
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۰۹:۲۶:۳۱
حالا کی گفته استفاده از موبایل و تبلت و لپتاپ فرهنگه غربه ؟ (1690339) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۰۹:۳۱:۰۸
من با نظر شما در مورد شکرستان کملا مخالفم!
بهتره نیست توجه کنیم که این انیمیشن برای کودکان ساخته شده نه برای بزرگسالان!؟

پس خیلی راحت می توان نتیجه گرفت که فضای انیمیشن باید جذاب، سرگرم کننده و دلچسب باشد تا بتواند مخاطب خودش را جذب کنند و در مرحله بعد هدف خود را به مخاطبش آموزش دهد.

تناقض هایی هم که فرمودید (بیرون آمدن تلفن همراه از جیب یک شخصیت با لباس سنتی یا ...) چندان ایجاد مشکل نمی کند و بر جذابیت برنامه می افزاید.

برنامه ای که برای کودکان ساخته می شود نباید خیلی جدی و خشک باشد که به مذاق بزرگسالان خوش بیاید.
و در ضمن در انتها هر کدام از برنامه ها هدف آموزشی برنامه خیلی واضح دوباره گوشزد می شود.
بنظر من موفق ترین لوازم التحریر داخلی لوازم با طراحی شکرستان بود که بچه ها با میل و رغبت خودشون آن را انتخاب می کردند نه توصیه و والدین.
ولی در مورد شخصیت های علمی و ملی که تا پیش از این کاری برای شناختن آنها انجام نشده با شما موافقم. (1690350) (alef-10)
 
انصاری
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۰۹:۴۱:۴۲
تذکز بسیار دقیق و هوشمندانه ای بود
ممنون آقای ایرانی (1690379) (alef-10)
 
امیرستار خویی
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۰۹:۴۷:۰۵
منم میخواستم اینارو بگم خداروشکر دارین اطلاع رسانی میکنین (1690387) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۰۹:۵۴:۵۷
در این دورانی که هیچ کس به فکر فرهنگ مملکت نیست همین کارهای کوچک را هم باید غنیمت شمرد قطعا شکرستان که برای فضای طنز برنامه موبایل و لپ تاپ و ... را نشان می دهد بهتر از باربی و بن تن با لباس ها و تبلیغ فرهنگ غریب است.
من نمی دانم چرا وقتی یک اصلاحاتی در حال انجام است ابتدا همه با غرض یا بی غرض در جهت کوبیدن آن بر می آیند برادر عزیز به جای ایراد گرفتن به این اصلاحات اگر پیشنهاد یا راه حل عملی جایگزینی داری ارائه کن. (1690406) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۰:۳۳:۵۸
سلام به نظرم شما خیلی تند رفتین وقتی بعد از مدتها رسانه ی ملی(!) اومده تکونی به خودش داده و کارتونی در حد شکرستان تولید کرده اونهم نه با طراحی ساده و غیر حرفه ای بلکه با تصویر سازی قوی باید تشویقش کرد باید بهش خط داد باید ازش بهره برد این کارتون هم قهرمان داره اگر شما این کارتون رو با دقت دیده باشید (که بعید میدونم ) می بینید که توی بعضی از قسمت ها بهلول به عنوان فردی عاقل مطرح میشه، حتی توی بسیاری از قسمت های این انیمیشن رفتار های غلط والدین به زبان طنز به تصویر کشیده میشه و گوسزد میشه ،نمیدونم تا کی قراره با انتقاد های کوبنده و نه سازنده جلوی پیشرفت و خلاقیت رو بگیریم ، تا کی قراره حرفی رو بزنیم که نه تنها هنرمندای ما رو دلسرد می کنه بلکه اونا رو تشویق می کنه به کار کردن برای بیگانه .
عادلانه قضاوت کنیم ، من با شما موافقم که فرهنگ سازی فقط از طریق کیف و دفتر و مداد شکل نمی گیره با شما موافقم وقتی بچه ای شهید آوینی و چمران رو نشناسه با بودن عکس این آدم روی دفترش حس خوبی نخواهد داشت ، من موافقم با شما که توی جامعه ی ما اونقدر شکاف بوجود اومده که حتی ممکنه بچه ها یی که با انتخاب پدرو مادرشون این کیف و دفتر ها رو تهیه می کنند ممکنه توی مدرسه دچار مشک هم بشن ! ولی این راهش نیست که تولیدات خودمون رو بکوبیم و بی توجه باشیم به زحمتی که پای این کار کشیده میشه . این راهش نیست. (1690467) (alef-10)
 
بینام
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۰:۴۴:۳۹
وای که چقد این دو تا کارتون خنده داره ، سخت نگیریم. :) (1690485) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۱:۰۲:۴۸
انتقاد جالبی بود (1690521) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۱:۰۴:۲۰
بعلاوه کاراکترهای شکرستان بسیار زشت طراحی شده اند و جاذبه ای برای کودکان ندارند. فرزند 4 ساله من با دیدن شکرستان کانال را عوض می کند. (1690525) (alef-10)
 
ترانه
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۵:۴۴:۳۰
دوست عزیز!
دنیا در فرزند شما خلاصه نمی شه! بین کودکان زیر هشت سال تعداد زیادی را می شناسم که با اشتیاق شکرستان را می بینند. سریالی که درس های عبرت آموز و داستانهای زیبابی کهن فارسی را در قالب داستان های کودکانه، طنز و با بهره گیری از نمادهای زندگی امروزی به کودکان آموزش می ده. (1691313) (alef-15)
 
علی
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۶:۳۶:۴۱
شما برای اون بچه ها به عنوان مثال "پونیو" یا "دنیای مخفی آرییتی" را بزار بعد ببین بچه ها اونها را می بینین یا شکرستان را؟
چند دقیقه کانال پویا را ببین کلی برنامه می بینی که هم زشت طراحی شدن( چه 2 بعدی و چه 3 بعدی) و هم بد صداگذاری شدن! شما کارهای تک نفره که تو اینترنت انجام شده را که می بینی از کارهای تیمی اینور واقعا سرتره!! (1691441) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۷:۰۹:۳۹
اتفاقا من هر بچه ای رو دیدم از این کارتون خوشش اومده (1691571) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۱:۱۵:۴۴
بر تمام موارد فوق الذکر بیفزاید که فرهنگ سازی امری است که نباید در بوق و کرنا کرد که ما داریم فرهنگ سازی می کنیم و ما این کارها را انجام می دهیم که فرهنگ شما را عوض کنیم. مگر غربی ها از این حرفها می زنند و بروی مردم تاثیر می گذارند.

فرهنگ سازی امری است که باید به صورت آرام و بی سر و صدا انجام شود. (1690539) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۱:۲۷:۲۸
مفهوم هنر، مفهوم شكرستان و مفهوم طنز را درك نكرده ايد (1690572) (alef-10)
 
مجيد
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۱:۲۸:۱۸
جامعه که ما زندگی میکنیم وقتی سخن از فقر به میان می آید نا خود اگاه فکر مردم به طرف فقر اقتصادی یا فقر مالی گرایش پیدا میکند. در صورتکه فقر ابعاد متفاوتی دارد و میتوان یکی از آنها را فقر فرهنگی گفت.
نكته مهم اينجاست كه عمده دلیل تولید و یا وارد نمودن محصولاتی با فرهنگ بیگانه، همانا تمایل کودکان –که هدف اصلی این بازار به شمار می‌روند- به این برندها و یا نمادها می‌باشد. آيا ما توانسته ايم عروسكها ، كارتونها و يا شخصيت هايي بومي توليد كنيم كه قابل عرضه يا رقابت با محصولات خارجي باشد كه اكنون طبل نگراني بزنيم كه نميتوانيم در چاپ اين محصولات بر روي لوازم تحرير برچسب موفقيت بزنيم. (1690575) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۲-۰۷-۱۲ ۰۰:۴۸:۵۹
بسیار زیبا و به جا سخن گفتید (1694803) (alef-15)
 
هومان
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۱:۳۲:۰۳
كودك و نوجوان به يك الگو، قهرمان و ويژگي هاي خاصه شخصيت است كه جذب ميشه. و ما نه انيميشن و نه شخصيت كارتوني درست داريم كه بتونيم ازش بهره ببريم.
واقعا تو شخصيت پردازي مشكل داريم. همواره صحبت ميشه كه نمادهاي هويت ايراني هستن ولي چقدر تونستيم اونها رو جذاب و متناسب امورز به نمايش بگذاريم.

توزمينه بازي هاي رايانه اي داريم خوب رشد مي كنيم كه مي تونه تو اين زمينه مفيد باشه... (1690585) (alef-10)
 
احسان
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۱:۳۳:۳۹
جلد دفتر تاثیری گذرا برای کودک دارد و مطالب دیکته شده در دفتر سازنده ذهن و هدایتگر کودک است. از اصل غافل نباشیم. (1690593) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۱:۳۷:۴۲
عالی بود اما کو گوش شنوا؟ (1690603) (alef-10)
 
همشهری؟
۱۳۹۲-۰۷-۲۹ ۱۶:۱۶:۱۰
گوگوش شنواااااااا؟ (1732783) (alef-10)
 
محمد - قم
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۱:۴۳:۱۶
سلام آقای ایرانی؛

شکرستان مردم گذشته ی مارو نشون نمیده. مردمی رو نشون میده که فقط بوسیله ی لوازمی مثل موبایل و موتور و امثالهم که نامبردید ظاهری متمدن به خودشون میگیرن، در حالی که دارن درجا میزنن.
مردمی که به جای حفظ فرهنگ و تمدن قوی گذشتمون، روی شبه فرهنگهای غلطشون که معلوم نیست از کدوم بغلستونی وارد شده ایستادگی دارن.
آدمای خوب و عاقل توشون پیدا میشه، ولی معمولا اونا مهجورن و مایه ی تمسخر دیگران. چیزی که الان تو جامعه به وفور میبینیم که به کسی که راستی پیشه میکنه میگن "بی عرضه".
ضمن اینکه آدما -چه خوب و چه بد- حالت طنز دارن که به اونا نمیگن "خنگ".
و البته در این طنز به مشکلات پرداخته شده برای رفع اون ها.

شکرستان یک طنز قویه با فکر و اندیشه، که بخاطر ذات طنز "قلو" توش نمایانه.

من فقط یه تماشاچیم و هیچ ربطی به عواملش هم ندارم.

ممنون الف که چاپ میکنی. کلی زحمت کشیدم. (1690618) (alef-10)
 
خاطره
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۱:۴۴:۲۹
حرفاتون درسته ولی من یه سوال دارم
باب اسفنجی هیچ حماقتی رو نشون نمیده؟ پاتریک بهترین دوستش مجسمه حماقته! خود باب اسفنجی تو کارتونش دلیل سخت کوشی باب اسفنجی رو داره حماقتش معرفی می کنه (1690621) (alef-10)
 
رامین
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۱:۴۴:۳۸
ما که با یوگی و دوستان و خرس های مهربونو پسرشجاع و فوتبالیستها بزرگ شدیم غربزده نشدیم همونا رو بذارین نیگا کنن عکس دفتراشون هم همونا رو بذارین شادتر هستن.یکی هم عموپورنگ رو دریابه من عمرا بذارم بچه م این آقا رو ببینه بدرفتاری و لجبازی یاد بچه میده (1690622) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۱:۴۷:۳۴
مثلا کارتون لورا که از شبکه ۲ پخش میشه بار آموزشیش و جذابیتش ( حتی برای منی که در دهه سوم زندگیم هستم ) ۱۰۰ برابر جمع تمام کارتون های ایرانیست !‌ (1690631) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۱:۵۲:۱۵
صد البته (1690647) (alef-10)
 
زینب
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۲:۲۳:۱۰
به نظر من که شکرستان خیلی بیمزه است
و فقط انیمیشن بامزه ای داره وگرنه اصلا دلچسب نیست (1690715) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۲:۳۸:۱۶
شما همون کارتون باب اسفنجی رو نگاه کن نیازی به نقد شما نیست. (1690772) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۲:۵۱:۱۴
اینقدر هم که نویسنده نوشته آش شور نیست (1690835) (alef-10)
 
سید سجاد
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۲:۵۳:۲۱
شما فقط انتقاد کردید و اجمالی فقط پیشنهاد سطحی کردید
در کنار انتقاد اگر پیشنهاد نباشه به نظرم توهین به تلاش فرد و مایوس کردن در رسیدن به هدف را در پی دارد
امسال برای اولین باره که این کار انجام شده در سالی که همه افراد مسئول مربوطه عوض شدند نمره 15 را حداقل می گیرند (1690840) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۳:۲۱:۲۳
يعني ميگي بريم سراغ همون لوازم التحرير غربزده ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!! (1690920) (alef-10)
 
سیدمصطفی
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۲۳:۲۷:۵۷
این اتفاق جدید ومیمونی است . بالاخره دیکته نانوشته غلط ندارد . این کارگزاران فرهنگی به فکر این کارها افتاده اند خودش جای شکردارد . ان شا الله در اینده بهتر می شود (1698715) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۳:۲۳:۰۸
راه حل استفاده از لوازم غربي نيست بلكه اول بايد اين مشكلاتي رو كه ميگي بررسي و رفع كرد نه اينكه بريم سراغ همون لوازم و وسايل غربزده .... (1690924) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۳:۳۴:۱۲
متاسفانه با شما مخالفم
با چهل سال سن، بارها شکرستان را نگاه کرده ام و از شیوه ی طنز جذاب آن و نشان دادن المانهای بومی و تاریخی همراه با داستانهای جذاب و آموزنده بسیار خوشحالم.
این سریال مخاطب زیادی دارد و به همین نسبت کاراکترهای آن دوست داشتنی اند و تنها آلترناتیو موجود انیمیشن ما برای هم آوردی با کاراکترهای خارجی است.
داشتن تصویر بن تن هم خطر فرهنگی نیست. بن تن کودکی است که قدرتهای شگفت انگیزی دارد و همواره در جهت خیر و دفع شر حرکت می کند. شجاعت و از خود گذشتی و قدرت و پیروزی مولفه های بن تن هستند. حالا اگر ما عرضه نداریم به ایده های جذاب جوانان خود بها بدهیم و کاراکترهای بین المللی خلق کنیم دلیل نمی شود که بن تن را تهاجم فرهنگی قلمداد کنیم. حضور بن تن نشان دهنده ضعف و کم کاری ماست و ما نباید از این احساس عقب افتادگی فرار کنیم.
سریال شکرستان روزنه ای است برای نفوذ به کشورهای همسایه که با چنین کاراکترهایی آشنا هستند . (1690959) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۱ ۱۷:۴۴:۴۱
دقیقا درست گفتین. من 25 ساله ام و عاشق شکرستانم واقعا عالی ساخته شده.
شک ندارم نویسنده این مطلب اصلا شکرستان رو ندیده. (1694118) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۳:۴۱:۰۲
ما از شکرستان لذت بردیم و اتفاقا آموزنده هم بود.شما دقیق نگاه نکردی. (1690976) (alef-10)
 
احسان
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۳:۵۷:۳۵
دو تا ایرادی که به این مطلب می تونم بگیرم یکیش اینه که دفاتر جدید طراحی شده برای طیف کودک فقط نیست. بلکه تا مقطع دانشگاه در نظر گرفته شده. برای همین از عکس شهدا هم استفاده شده که برای مقاطع تحصیلی بالاتر است. دوما انیمیشن شکرستان با تمام ضعف هایش اتفاقا اموزنده است. جدای از راوی دانای انیمیشن حضور بهلول به عنوان شخصیتی دانا ولی جذاب در داستان وجود دارد. در ضمن کی گفته تکنولوژی غرب چیز قبیحیه که شما وجود موبایل و ماشین در این انیمیشن و نقطه ضعفش می دونین؟ مسئله بخشی از فرهنگ غرب است که با اعتقادات ما همخوانی نداره و باید براش فکری کرد.
ممنون. (1691050) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۴:۰۳:۲۰
اتفاقا خیلی کارتون خوبی است. تو درک نمی کنی (1691076) (alef-10)
 
ايراني
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۴:۰۴:۰۹
" اگر امروز بیدار نشویم، فردا با لگد دشمن بیدار خواهیم شد!"
چقدر اين جمله بهم چسبيد (1691079) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۴:۰۹:۳۸
تا وقتی که موضع ما موضع انفعال باشد و به دنبال مقابله با فرهنگ غرب باشیم وضع همین است!
مگر آنها فرهنگشان را برای مقابله با ما ساختند؟ فرهنگ باید برای پاسخگویی به نیاز زندگی مردم شکل بگیرد. فرهنگ غرب پاسخگوی نیاز مردم ایران نیست. همین یک اشکال بس است برای اینکه ایرانیها آن فرهنگ را انتخاب نکنند. ولی وقتی به جای فرهنگسازی مثبت دنبال این مقابله‌های ظاهری می‌رویم به اینجا میرسیم که اگر کسی هم بخواهد فرهنگ ایرانی انتخاب کند می‌بیند که چنین فرهنگی اساساً وجود ندارد!
مگر دفتر نقاشی با عکس شهید احمدی روشن را می‌شود اسمش را گذاشت فرهنگ؟ (1691096) (alef-10)
 
يك مادر
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۴:۱۳:۲۲
حق با شماست. اول بايد براي بچه ها قهرمان سازي شود و شخصيتهايي دوست داشتني و وطني برايشان جا بيافتد و بعد از آن شخصيتها در لوازم التحرير و غيره استفاده شود. البته امسال نمونه هاي لوازم التحرير كلاه قرمزي و پسرخاله خوب بود كه شما به آن اشاره نكرديد ولي تعداد اين قهرمانان كودك وطني در كشورمان واقعا انگشت شمار است. حتي كارتن هايي كه با نام شهيدان جنگ يا قهرمانان ملي ساخته مي شود اصلا جذاب نيست كه در ذهن بچه بماند بايد بيشتر تلاش كرد. (1691103) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۴:۲۰:۴۴
راهکار بده عزیز دل راهکار عملی ودقیق مثال های روشن بزن برادر (1691119) (alef-10)
 
حکیم
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۴:۳۳:۰۵
با احترام به همه شهدا و نخبگان کشوروسایت الف و نویسنده. نوشته بسیار شعاری و تکراری و بی مایه بود. باید این اصل ساده را پذیرفت که جذابیتی در موارد مورد ادعای نویسنده برای هیچ کودکی وجود ندارد چون شعار جای واقعیت را نمی گیرد. (1691153) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۵:۰۰:۱۲
من نمیدانم مگر خداوند رحمان فطرت وضمیر پاک و خوبی وپاکی وصداقت و رب النوع بودن ما انسانها را تفکیک به غربی وشرقی کرده؟!!!!!
خوب همه جا صداقت خوب است ودروغ وزشتی و کلک وتنبلی وتقلب همه جا بد است .
حالا این محصول ایرانی باشد یا غربی فرقی نمیکند. (1691216) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۵:۲۱:۴۰
شما باید با هر کار خوب بچه های ارزشی مخالفت کنید؟؟ (1691263) (alef-15)
 
ساسان/داران
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۶:۵۶:۱۴
اینقدر میگیم فرهنگ سازی با بزرگان خودمان/روز اول مهر دریکی از مدارس اصفهان که مدیرکل اموزش وپرورش هم حضور داشت موقع پذیرایی شخصی که ازبچه ها پذیرایی میکرد (لبای باب اسفنجی)به تن داشت خیلی مسخره است نه (1691522) (alef-15)
 
عبدلی
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۷:۲۹:۳۸
به نظر من خنده دارترین قسمت این داستان همان اشاره ای بود که به تبلیغات بدون پشتوانه رسانه ملی! در این زمینه کردید. یه دفعه یه هفته مونده به مهر تازه یادشون اومده که برید از این کیف ها بخرید. راستی یه سئوال هم من دارم چرا ما اینقدر تو این سال ها نیروهای به اصطلاح هسته ای مون ترور شدند فقط این احمدی روشن اسمشو می یارن نکنه بقیه را خودمون ... (1691624) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۷:۴۳:۰۸
آن زمان کلاه قرمزی و عروسکهای مدرسه موشها و زی زی گولو روی کیف و کتاب . سرمدادی و پاک کن بچه ها بودن و عروسکهاشون توی کمد و تخت بچه ها هیچکس نه تبلیغی کرد نه زور و فشاری آورد و نه چیز دیگه ای رو تحریم و ممنوع کرد . اون انتخاب بچه ها و خانواده و حرفهاشون تکه کلام های محترمانه بود . ببینید چی شد که دیگه هیچکس نه برنامه کودک میبینه نه عروسک مجبوبی داره و نه سمت این نمادهای ایرانی ( دروغین ) میره (1691662) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۹:۱۷:۱۳
شکرستان عالی ترین کارتون ایرانی که تا حالا دیدم (1691901) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۱۹:۳۵:۴۱
باز هم گلی به جمال سارا و دارا که دست کم دارای اسم های اصیل ایرانی بودند. ثنا و ثمین چه سنخیتی با فرهنگ و زبان ما دارند. اگر باربی و باب بیگانه اند ثنا و ثمین عربی نیز کم از آنان ندارند. (1691936) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۲۰:۰۱:۰۷
همینم جای شکر داره (1691990) (alef-10)
 
جواد
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۲۱:۱۵:۰۴
برادر من بعد مدتی یه کاتون ساختن که این همه طرفدار بین بچه ها و بزرگا داره اونوقت شما با ایراداتی بنی اسراییلی تخریب میکنی؟ موبایل بدآموزیه؟ چرا موبایل دستته؟ اصلا کی گفته فضای شکرستان قدیمیه؟ این کارتون نه زمان مشخص داره نه مکان مشخص. مدلی از جامعه ی امروزه با شکل خنده دار و کاریکاتور. شما حتی به صدای زن تو کارتون انگ مساله ی جنسی میزنی!!!! بابا بسه دیگه چقدر ژست روشنفکر سنتی دلسوز میگیرید(دقیقا با همین تناقض)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (1692266) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۲۳:۱۷:۲۱
پس کارتون پت و مت هم نشون میده همون تو خارج دیونه و احمقن؟
یا کارتون مستر بین نشون میده انگلیسیا همه آدمای مزخرفی اند؟؟؟

آقا شما شکرستان رو ندیدی ولی ما دیدیم خیلی هم قشنگ و آموزنده است
خوشحالم امسال دفتر بن تن برای بچه ام نخریدم و شکرستانی خریدم (1692601) (alef-10)
 
سارا
۱۳۹۲-۰۷-۱۰ ۲۳:۲۱:۰۹
با نظر شما کاملا مخالفم
نمی دانم چرا ما ایرانی ها عادت داریم یک برنامه یا طرح یا شرکتی موفق میشه تا به زمین نزنیم دست بردار نیستیم. این جز حس حسادت نست. برنامه شکرستان مورد توجه کودکان و بزرگسالان است. بجای زیرآب زدن کمکشان کنید (1692612) (alef-10)
 
شایان
۱۳۹۲-۰۷-۱۱ ۰۰:۳۸:۳۶
کلا این بخش تعاملی الف بخش تقابله با همه چی سر جنگ داره! (1692767) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۷-۱۱ ۱۲:۲۸:۱۱
اشکال ما ایرانی ها اینه که با وجود دارا بودن فرهنگ غنی هویت فرهنگیمان رادر داخل فرهنگ عربی و کشورهای عربی جستجو میکنیم. کشور ما صاحب شخصیت ها و قهرمان های واقعیه زیادی در تاریخ است که حتی یکی از آنها را به کودکانمان معرفی نکردیم و نمیکنیم.
در همین شاهنامه فردوسی غالب بر 50000 شخصیت تاریخی شامل پهلوانان .پادشاهان و غیره معرفی شده است اما فقط یه رستم واسفند یارو مردم میشناسند.
به غیر از شاهنامه این سرزمین دارای بزرگ مردانی بوده که به مردم شناسانده نشده اند .تا زمانی که به اصل خود بر نگردیم نباید توقع داشت کودکانمان به دنبال فرهنگ غربی نروند.
سال ها دل طلب جام جم از ما میکرد آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا میکرد (1693431) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۸-۱۱ ۰۸:۴۶:۵۵
مرسی ....
حرف حساب رو زدی ..... (1752815) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۱ ۱۷:۱۸:۰۰
راست میگه. شکرستان اون اولا خیلی بهتر بود. بعد که وارد دنیای قدیم و جدید شد به لحاظ آموزشی و با توجه به این که کاریه برای کودکان، افت کرد. کلا به خاطر تاکید بر طنز، موارد ناخوشایندی داره. مثلا دکتر پیری که اسمش هست "دکتر پیر پلاسی" (!) اینجوری بچه ها می خوان احترام به کهنسالان رو یاد بگیرن؟ (1694060) (alef-6)
 
نسیم شمال
۱۳۹۲-۰۷-۱۲ ۱۶:۴۹:۳۲
از تعداد کامنت ها میشه فهمید که مردم ایران همیشه دنبال حواشی می روند و اصل را فراموش می کنند این ها بسیار کم اهمیت تر اند از بحران بیکاری و اشتغال جوانان (1695443) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۰۱:۲۴:۱۴
اشتباه می کنید سایت الف فقط کامنت هایی رو میذاره که به اصل نپرداخته باشند (1696137) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۱۲:۰۶:۴۲
يكي لطفا بگه دقيقا كجاي باب اسفنجي خطرنا كه؟من ٣٥ سأله عاشق هر دوتاشونم (1696982) (alef-6)
 
حسنی
۱۳۹۲-۰۷-۱۳ ۲۰:۰۴:۰۲
این همه توضیح داده نویسنده... آخرش تو میپرسی لیلی مرد بود یا زن؟
انصافا اینایی که از این سوال ها می پرسید مطالب رو میخونید یا همینطور تیتر رو که دیدی یه چیزی میگید؟ (1698335) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۴ ۲۰:۴۳:۴۰
پس معنی طنز رو نفهمیدی! (1700931) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۷ ۰۹:۴۰:۵۱
فرهنگ غالب در جهان همه چیز را نابود میکنه مثل نابودی خرده فرهنگها در ایران وزبان اقوام درایران (1706343) (alef-6)
 
اکرم
۱۳۹۲-۰۷-۱۹ ۱۹:۱۹:۰۰
برادر من اولا شکرستان نکات آموزنده بسیتری داره چون از ضرب المثل ها استفاده می کنه
ثانیا نمیشه دس رو دس بذاریم که !!!!!
ثالثا بچه ها اول باید ببینن بعد یاد بگیرن و بشناسن
رابعا سعی کن دید ترکیبی داشته باشی نه فقط منفی بین
بعععععله اینجوریاس (1710783) (alef-6)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۸-۱۱ ۰۸:۴۲:۰۶
سلام

آقای نویسنده تا کی باید این اون رو زیر سئوال برد ....

تا کی ...... (1752810) (alef-10)
 
زهرا
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۱۸:۱۰:۰۹
سلام
بچه های خواهر من هردو فیلم رو نگاه می کنن. ولی مهم اینه که ما اونا رو به کدوم سمت سوق بدیم که البته باید از راه دلشون وارد بشیم نه اجبار وقتی باهم چندنفری می شینیم شکرستان می بینیم و نکته های جالبشو براشون باز می کنیم خودشون کم کم یاد می گیرن که تشخیص بدن کدوم برنامه چه هدفی داره ... شما بچه های این دوره رو دست کم گرفتید لا اقل به اندازه دوران دبیرستان شما اطلاعات دارن ... اینو به عینه میشه دید...

سعی کنیم به جای تخریب تولیدات داخلی مون و مایوس کردن مردممون از این فعالیت ها بیشتر به فکر نسل آینده مون و حتی خودمون باشیم . انشاالله که یه روزی نواقصمون هم برطرف بشه قرار نیست یهو راه صد ساله رو طی کنیم ولی بالاخره این ما هستیم که موفق تریم .

یاعلی (2371033) (alef-10)
 
دانشجو
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۱۸:۱۶:۴۰
سلام
اصلاً هم قدیمی نیست خیلی هم امروزیه؟

راستی اگه چیزای غربی بده چرا خودت موبایل داری؟ هان ؟ (2371039) (alef-10)
 
فاطمه شیوا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۰۸:۲۰:۳۶
با نظر شما بسیار موافقم . عالی بود (3605407) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.