نظر منتشر شده
۲۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 273728
هشدار اخیر رهبری و لزوم برنامۀ عمل برای همدلی و همزبانی
احمد جلالی*، 10 خرداد 94
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۰۴
اخیرا هشدارهای تکان دهنده ای از منابع معتبر دریافت کرده‌ایم که هر وجدان حساس به منافع ملی نمی‌تواند از کنارش به سادگی بگذرد.

رهبری در صبح چهارشنبه ۳۰ر۲ر۹۴، در دانشگاه امام حسین(ع) فرمودند که خبرهایی دارند که برنامه‌هایی برای کشاندن جنگ‌های نیابتی به نزدیکی مرزهای ایران در جریان است، و هشیاری همة پاسداران انقلاب پاسداران حریم امنیت ملی را متذکر شدند. متعاقب آن، عصر یکشنبه ۳ر۳ر۹۴، سردار قاسم سلیمانی در گردهمایی بزرگ جانبازان و رزمندگان استان کرمان گفت که اگر کسی ملت را از خطر داعش آگاه نکند و برای دفع این بلا تلاش نکند، در مصیبت آینده شریک است و این عین منافع ملی است. او از بلای سهمگین داعش یاد کرد، از صدها نفر را خواباندن، و سربریدن آسان‌تر از گوسفند، و فریاد الله اکبر سردادن. و گفت که: منافع ملی یعنی محفوظ نگه داشتن یک ملت از این طاعون، منافع ملی یعنی حفظ ملت، منافع ملی یعنی مصونیت ‌بخشی به ملت، و این اندیشه که که چگونه این دفاع از ملت تحقق می‌یابد… کسانی، بجای تعریف جامع و کامل و منصفانه‌ از چارچوب منافع ملی، سوار بر امواج سیاسی، عنوان منافع ملی را به مناقشه و حربه‌ای برای رقابت سیاسی تبدیل می‌کنند.

و نیز، در خبرها خواندیم که امیر احمدرضا پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش ما در همان روز، ۳ر۳ر۹۴، در جلسه علنی مجلس گفت که ما امروز با چهره تازه‌ای از تهدیدات روبرو هستیم که از نظر نوع، شکل و اندازه با گذشته فرق دارد، نیروهای تکفیری و تروریستی در نزدیکی مرزهای ما هستند و در گذشته داعش برای ورود به ایران زاغه مهمات پیش‌بینی کرده بود تا در زمان ورودشان با ترور، انفجار، آشوب بر پا کنند. داعش دارد در مرزهای شرقی ما خودش را آماده می‌کند. او یادآور شد که در چنین دورنمایی مولفة مهم نبرد نیروهای زمینی است و از مجلس تقاضا کرد که به تخصیص امکانات به نیروی زمینی بیشتر توجه کند تا بتوانیم سامانه‌های دفاعی مان را تقویت کنیم.
*****
این خبرها و هشدارهای خطیر، به فهم من، تعیین کننده اولویت اول کشور است در حدی که هر اولویت دیگری در پیش آن رنگ می‌بازد؛ از آن دسته مخاطراتی است که صرف احتمال متکی به قرائن عینی و عقلانی کافی است تا هر اولویت کلانِ دیگری در امر حکومت را به عقب براند و رتبۀ اول را در توجه و حساسیت و خرد ورزی و اهتمام ملی به خود اختصاص دهد و خامی های جناحی و نفسانی را در خود ذوب کند و به بلوغ دعوت نماید.

نشانه‌ها می گویند که منطقة ما آبستن حوادث تلخ و سختی است، و امنیت و تمامیت ارضی ایران در تیر رس. خدا را این هشدارها را جدی بگیریم. جملة مشهور علی(ع) را همه شنیده‌‌ایم که «دو نعمت است که بدان خودآگاه نیستیم: سلامت و امنیت». در سطح ملی این دو نعمت مجهول تر است. از نعمتِ اقتدار و مرکزیت رهبری برخورداریم که امکانِ تجهیز همه جانبۀ ملی برای گذر و گذار از این گردنة مخوف را میسر می سازد. بررسی اوضاع و احوال بی ثبات و نتایجِ تشتتِ امنیت سوز در منطقه، باید بر خودآگاهی ما به نعمتِ امکان اتحاد ملی حولِ رهبری بیفزاید. با این نشانه‌ها، شعار سال ۱۳۹۴، همدلی و همزبانی دولت و ملت، موضوعیت استراتژیک دارد. جملۀ ایشان در شنبه ۲ر۳ر۹۴ نیز اهمیتِ راهبردی دارد: «حنجره‌ای که در جهت اختلاف مسلمین حرف بزند بلندگوی دشمن است».
*****
ظهور این همدلی و همزبانی، در یک سه گانۀ اصلی باید معنای عینی و عملی پیدا کند: از یک سو، تیم متعهد مذاکره کنندة ما تحت اشراف کلی رهبری، در گیر نبردی جدی و دشوار در عرصة دیپلماسی است، از سوی دیگر، رزمندگان و مدافعان امنیت و تمامیت ارضی کشور در کار تجهیز و آمادگی برای حفظ امنیت مرزهایمان و عمق استراتژیک امنیتی ما هستند و در جبهه‌ای دیگر، مدیران کشور به حفظ ثبات داخلی و گردش امور و تامین نیازهای مردم و اقتصاد کشور و تمهید پشتوانه‌های لازم می‌اندیشند و می‌کوشند. منظور از معنای راهبردی «همدلی و هم زبانی دولت و ملت» یعنی برنامه ای که کمک ‌کند این سه شاخه بر یک تنه در اهتزاز باشند، و بطور متوازن و ارگانیک از یک ریشه تغذیه کنند، و ذائقۀ آنها به این احساس مشترک برسد و بچشد که هر یک بازوی حمایت و استقامت و پیروزی دیگری است.
*****
در مقاله‌ای که در مهرماه ۱۳۹۲ در قدر دانی از زحمات ارجمند تیم دیپلماسی‌مان در مذاکرات هسته ای نوشتم (که در روزنامه اطلاعات ۱۹ر۷ر۱۳۹۲، و نیز در سایت الف در ۲۲ر۷ر۱۳۹۲ منتشر شد)، آورده بودم که حرکت دیپلماسی ما همچون متنی است که ساختار اصلی آن با مجوز و حمایت رهبری شکل گرفته اما همواره مستحق ویرایش است. چون از مولفۀ این مذاکرات در ظهور عملی همدلی و همربانی یاد کردم، در تمهیدِ یک نگاه راهبردی و بازخوانیِ پشتوانۀ اعتقادی، مناسب می‌بینم بخشی از آن نوشته را اینجا یادآوری کنم:

«کار تیمی که در خط قرار دارد استفادة بهینه و عزت مندانه از همة امکانات و ابزارهای دیپلماتیک در لحظه در دستور کاری است که برای او تعیین شده است، و کار رهبری مراقبت جامع استراتژیک از افقی بلندتر و مشرف بر صحنه است که می‌باید به راهیانِ خط مقدم منتقل شود. این دیده بانی راهبردی یک نعمت و یک ضرورت لجستیک است و نشانة استحکام و گسترة دید نظام.

بگذارید در تبیینِ این مراقبت دوسویه، سخن را با نگاهی قرآنی، به قدر فهم خود، متبرک کنم که در یکجا، پس از آنکه دستورمان می‌دهد که آنچه در توان داریم در مقابل دشمنان آماده کنیم تا در موضع قدرت قرار بگیریم، سفارش می‌کند که «اگر سرِ صلح داشتند، تو هم از درِ صلح درآی و بر خدای شنوا و دانا توکل کن؛ و اگر بخواهند با تو نیرنگ ببازند، خدا تو را کفایت خواهد کرد، همو که تو را با یاری خود و با مومنان مدد فرمود»۱؛ یعنی که در عین آمادگی برای دفاع، اصل بر صلح است و توکل بر خدا در نگرانی‌های محتمل. اما از سوی دیگر و جای دیگر، او را به ایستادگی و گریز از رُکون در مقابل ظالمان، فرمان می‌دهد تا مبادا به آتش گرایش به آنان در مقابل فشارهایشان بسوزیم و پشتوانة معنوی خود را ببازیم: «تو و هرکه با تو روی در خدا آورده باید بایستید که این فرمانی است که نباید از آن سر بپیچید که خدا به کارهایتان بیناست؛ و به سوی ستمکاران متمایل نشوید که آتش دامانتان را خواهد گرفت و جز خدا یاری نخواهید داشت و زان پس بی یار رها خواهید شد»۲٫ این فشارها بر پیامبر(ص) گاهی چنان بود که، اگر دست حمایت خدا بر شانة او قرار نمی‌گرفت، می‌رفت که حتی آن بزرگوار را هم به اندک کوتاه آمدنی بکشاند: «و نزدیک بود که به فریب آنها از وحی ما منحرف شوی تا چیز دیگری بر ما ببندی، و البته در آن صورت تو را به دوستی خواهند گرفت؛ و اگر نبود آن پای مردی که به تو دادیم، بی گمان بیم آن می‌رفت که اندک گرایشی به جانب ایشان پیدا کنی؛ در آن صورت، نتیجة آن را در زندگانی و مرگ دو چندان به تو می‌چشانیدیم و یاوری در برابر ما نمی‌یافتی».۳

در بیان رهبری، حمایت از برآیند تحرک در دیپلماسی و خوشبینی و اعتماد به تیم دیپلماتیک ما، تناقضی با ابراز بدبینی و بی اعتمادی به بیگانه ندارد؛ که آن اعتماد و خوش بینی محصول شناختن توان و انگیزة فرزندان ایران است که برکشیدة انقلابند، و این نگرانی مسبوق به رصدی است که نشان داده است مدار گردش منظومة ارباب قدرت در سپهر سیاست جهانی چندان امن و پاکیزه نیست. پس در واقع این تذکر و تحذیر هم، در عمق خود در دراز مدت، مقوم همان اعتماد و حمایت است. این ویرایش مقوم متن است. این هردو از جنس پشتیبانی و حفاظت لجستیک است. این مراقبت دوسویه رهبری را می‌باید قدر شناخت. مگر نه آن است که یک کار ملی می‌باید متین و مستدام و مستظهر به همة توان ملی باشد؟» (پایان نقل قول از مقاله مهرماه ۹۲ نویسنده)
*****
«اما، «همدلی و هم زبانی دولت و ملت» اگر بخواهد فقط در حد شعار باقی نماند، محتاج تدوین یک «برنامۀ عمل» است. می‌دانم که این کار، یعنی برنامۀ عمل نوشتن برای یک هدف مقبول، در سنت ادارة امور در کشور ما پیشینه موفقی ندارد. اما بهرحال نمی‌توان مایوس بود. باید از جایی شروع کرد. منظورم از برنامة عمل این است که اگر قبول داریم که هشدارهایی که در بالا بدان اشاره شد، خطیر است و نمی‌توان نادیده و ناشنیده گرفت، پس بیائیم کارگروهی تشکیل دهیم و ترجمة عملی این همدلی و هم زبانی را در بخش‌های مختلف روی کاغذ بیاوریم و به سطوح عالی مسئولان تسلیم کنیم. این روشی است که در سازمانهای بین المللی هم در دنیا عمل می‌شود. یعنی ابتدا یک عنوان کلی با توجیه و هدف معینی شان نزول پیدا می‌کند و مورد بحث قرار می‌گیرد. اگر اصل آن پذیرفته شد، مرحله بعدی تدوین و تصویب «برنامة عمل» است. گمان بنده این است که در چنین برنامه ای، نه تنها مشارکت نهادهای رسمی و رسانۀ ملی شرط است، بلکه نهادهای مدنی و بخصوص ارباب هنر را نیز می‌توان و باید صمیمانه و صادقانه بدان دعوت کرد و ارج نهاد. و البته برای موفقیت، از دو شرط گریزی نیست: انتخاب رویکردی اقناعی و فراگیر و شفاف، و تفکیک شعار از برنامه، و نیالودن برنامه به شعار و مسابقه در شعار، و تفاخر به شعار دهان پرکن اما بی برنامه، و یا شعار برنامه گریز. و البته شعار اگر از شعور و تفکر و واقع بینی و برنامه پذیری برخیزد، عین هنر است.
*****
به عنوانِ پیش درآمدی تمثیلی و تصویری بر دعوت عملی به تدارکِ برنامۀ عمل برای همدلی و هم زبانی، داستان مولانا در دفتر اول مثنوی را به مدد می گیرم: استادی به مردی که چشم احول یعنی دوبین (چپ) دارد می‌گوید: برو آن شیشه را از آن طاقچه بردار و به نزد من بیاور. مرد می‌پرسد کدام یک را بیاورم؟
گفت استاد احولى را کاندرآ
رو برون آر از وثاق آن شیشه را

گفت احول ز ان دو شیشه من کدام
پیش تو آرم بکن شرح تمام‏

استاد گفت، دو شیشه نیست، یکی است، بردار و بیاور. اما مرد احول اصرار داشت که دو تاست، و می‌پرسید بالاخره کدام را بیاورم؟ استاد که دید حرفش فهم نمی‌شود و مرد سخت گرفتار دوبینی خود است گفت: پس یکی را بشکن و سپس آن دیگری را بیاور.
گفت استاد آن دو شیشه نیست رو
احولى بگذار و افزون بین مشو

گفت اى استاد مرا طعنه مزن
گفت استاد زان دو یک را در شکن‏

پس مرد سنگی برداشت و به یکی زد. وقتی آن یکی شکست، دیگری نیز ناپدید شد!
شیشه یک بود و به چشمش دو نمود
چون شکست او شیشه را دیگر نبود

چون یکى بشکست هر دو شد ز چشم
مردم احول گردد از میلان و خشم‏

داستان این است که پیش داوری‌ها، هواها و نفسانیات، می‌تواند نگاه آدمی به واقعیت را احول کند. می‌پندارد اگر این یکی به سنگ فرصت طلبی یا زیادت جوئی ما شکست، دیگری یگانه و بی رقیب برجای خواهد ماند. اما واقعیت آن است که اگر این را به سنگ غرض‌ها و کژ بینی‌ها و رقابت‌ها شکستی، آن دیگری را نیز از میان می‌رود. این غرض‌های دل، حجاب دیده‌هاست، هنر را می‌پوشاند.
خشم و شهوت مرد را احول کند
ز استقامت روح را مبدل کند

چون غرض آمد هنر پوشیده شد
صد حجاب از دل به سوى دیده شد

کاش فرصت بود تا کاربرد واژه «هنر» در ادبیات کلاسیک فارسی را مرور می‌کردیم.
*****
هرچند مسئولیت دیپلماتیکِ و بین المللی کنونی بنده، ماهیتِ علمی و فرهنگی و آموزشی دارد، اما، در حد خود، همواره نگاهی به قلمرو کلان تحرکات سیاسی منطقه مان نیز دارم، و فضای عمومی بین المللی را هم رصد می‌کنم که موید هشدارهای فوق الذکر است.

اگر یادمان باشد، رهبری در آستانۀ انتخابات اخیر ریاست جمهوری، فرمودند: «ممکن است بعضیها – حالا به هر دلیلی – نخواهند ازنظام جمهوری اسلامی حمایت بکنند امّا از کشورشان که میخواهند حمایت کنند، آنها هم باید بیایند پای صندوق». بگمان بنده، اینجا هم همان سخن مصداق دارد. جملۀ رهبری در آن هشدار نیز جامع، روشن و فراگیر انتخاب شده بود: «هشیاری همة پاسداران انقلاب و پاسداران حریم امنیت ملی».

تکرار می کنم، موضوع هشدارها و مخاطرات چنان خطیر است که صرف محتمل الوقوع بودنش کافی است که ضرورت آمادگی را قطعی و صد در صد بگیریم. یعنی اولویت اول. خدا کند این نگرانی ها درست نباشد اما شرط عقل و احساس مسئولیت کلان ملی این است که در عین اعتماد به نفس، در این منطقه بد حال و احوالِ پر ملال، خوش خیال نباشیم.

با توجه به این دغدغه هاست که از ارباب نظر و مکان و مکانت تقاضا می‌کنم پیشنهاد تدوین و تصویب «برنامة عمل» برای همدلی و همزبانی دولت و ملت را در دستور بررسی های جدی و نظام یافتۀ خود قرار دهند. جدی بل واجب. زیرا این از آن مواردی است که مقدمۀ واجب قطعا واجب است. موضوع امنیت ملی و تمامیت ارضی ایران است. در این غربت با نگرانی و تمنا عرض می‌کنم:

مصلحت دید من آن است که یاران همه کار
بگذارند و خم طرة یاری گیرند

احمد جلالی، ۴ خرداد ۱۳۹۴، پاریس
پی نوشت‌ها:
۱ـ آیات ۶۱ و ۶۲ سورة انفال: وَإِن جَنَحُوا لِلسَّلْمِ فَاجْنَحْ لَهَا وَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّـهِ، إِنَّهُ هُوَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ ؛ وَإِن یُرِیدُوا أَن یَخْدَعُوکَ فَإِنَّ حَسْبَکَ اللَّـهُ، هُوَ الَّذِی أَیَّدَکَ بِنَصْرِهِ وَبِالْمُؤْمِنِینَ.
۲- آیات ۱۱۲ و ۱۱۳ سورة هود: فَاسْتَقِمْ کَمَا أُمِرْتَ وَمَن تَابَ مَعَکَ وَلَا تَطْغَوْا ة إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِیرٌ؛ وَلَا تَرْکَنُوا إِلَى الَّذِینَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّکُمُ النَّارُ وَمَا لَکُم مِّن دُونِ اللَّـهِ مِنْ أَوْلِیَاءَ ثُمَّ لَا تُنصَرُون.
۳- آیات ۷۳ تا ۷۵ سورة اسراء: إِن کَادُوا لَیَفْتِنُونَکَ عَنِ الَّذِی أَوْحَیْنَا إِلَیْکَ لِتَفْتَرِیَ عَلَیْنَا غَیْرَهُ، وَإِذًا لَّاتَّخَذُوکَ خَلِیلًا؛ وَلَوْلَا أَن ثَبَّتْنَاکَ لَقَدْ کِدتَّ تَرْکَنُ إِلَیْهِمْ شَیْئًا قَلِیلًا؛ إِذًا لَّأَذَقْنَاکَ ضِعْفَ الْحَیَاةِ وَضِعْفَ الْمَمَاتِ ثُمَّ لَا تَجِدُ لَکَ عَلَیْنَا نَصِیرًا.
*سفیر در یونسکو
 
کلمات کلیدی : احمد جلالی
 
شهروند.....
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۳:۰۴:۲۷
با سلام و ياد او نويسنده محترم همدلي را ياد آور شده همدلي مردم و دولت محترم و سربازان سخت كوش ديپلماسي و همگامي با رهبري و در قرآن مبين هم صفات مومنين را عطوفت به مومنين و بغض و كين نسبت به كفار ميدانند و باز در قرآن راه نجات را توكل به خدا و پناه بردن از شيطان ميدانند ودر يك كلام چنگ زند به ريسمان محكم اللهي همان همدلي همان وفاق ملي همان يك سو شدن از خودخواهي جناح بازي وفاصله گرفتن از خود و ياري مومن ديگر شدن و جان كلام توكل به ذات اقدسي خداوند و در كلام آخر سخن عارف والا و استاد گرامي آيت آملي كه فرمودند : به مسئولانی که به دیدار می‌آیند توصیه کرده‌ام به جان کری بگویید اگر قدتان بلند است برای این اساس است که بر روی ۷۰ میلیون قبر کشته‌های دو جنگ جهانی ایستاده‌اید.را يادآور ميشويم همدلي با سربازان جهبه ديپلماسي همدلي با دولت همدلي دولت با مردم و همدلي همه با رهبري انشالله رمز پيروزي است الله اكبر و توكل متوكلين يا آقا امام زمان به داد مومنين و عشاقانه دلباخته برس كه ما افتخار ميكنيم سرباز امام زمان تو باشيم و دست بيعت ما را قبول كن دست بيعت با خدا و شهدا است آمين يا رب العالمين (2928857) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۹:۳۲:۲۷
سفیانی از دل جیش الفتح بیرون میآید.چون جیش الفتح یک گروه تلفیقی از وهابیت و ارتش آزاد واخوان است وموضع نرمتری نسبت به داعش ارائه داده است و تا حدودی موفق شده است.جیش الفتح از آمریکا تسلیحات پیشرفته فراوانی میگیرد.و با حمایت مالی گسترده ی کشورهای عربی به پیش میرود.داعش رو به زوال خواهد گذاشت چون نظرات غرب را تامین نکرد.ولی به عنوان نیروی بی مغز و ارزان خوب است.داعش نقش آسفالت کننده را برای طرح اصلی غرب ایفا کرد.بسیار باید هوشیاربود. (2930067) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۰۱:۴۹:۰۰
همین آیت الله جوادی آملی کتابی دارد در دعوت به عقل و مطابقت عقل با شرع. اگر قبول داریم که ایران خانه همه ماست اول از همه باید خانه خودمان را از دستبرد بدخواه بیگانه نگاه داریم. هر ایرانی در این خانه سهیم است ولی وظیفه متدینان بیشتر است چون انگیزه معنوی هم دارند و باید شکر نعمت بجا بیاورند (2930943) (alef-2)
 
محمّد
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۳:۵۳:۳۶
اشارات خوبی بود امّا ظاهراً پایداری و تندروها از رهبری و آیت‌الله مصباح هم در حال گذر هستند، از ایما و اشارات رهبری می‌توان درک کرد که نظر مساعدی نسبت به مذاکرات دارند امّا باید نقش انذار دهندۀ خود را حفظ کرده تا کفۀ مذاکرات به نفع ما سنگینی کند، انتقادی که به الف دارم این‌ست که بیش‌تر مقالات مخالفین منطق لازم را ندارد، انتظار داریم که خبرها به سمت تندروها نچربد. به قول دریابان شمخانی «باید فریادها را سر دبه آوران کشید!». (2929042) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۰۱:۴۲:۰۰
با شما موافقم. اما راهش دعوت همگی به عقل است. بنظرم این نوشته بطور همه جنبه ها را برای دعوت به عقلانیت در نظر گرفته و واقعا اگر هر ایرانی با هر مرامی حسن نیت داشته باشد میتواند در این دعوت و همدلی سهیم باشد. اصلا همدلی وقتی مطرح میشود که نظریات مختلف باشد اگر همه یک تفکر سیاسی داشتند که لزومی به دعوت به همدلی نبود. سه بار مرور کردم و تایید میکنم که راه برای جمع شدن همه در این دعوت باز است. حتی هموطنانی که از جمهوری اسلامی هم دل خوشی ندارند ولی طالب امنیت و حفظ مملکت هستند را باید دعوت کرد. خیلی ملتهای دتیا را سراغ داریم که موقع دفاع از منافع مشترک در عین حفظ نظرگتههای مختلف با هم همدل شدند. داهش این است که با هم حرف بزنیم و گوش بدهیم به یکدیگر تا قبول کنیم که به نفع همه هست از امنیت جمعی دفاع کنیم. البته همیشه یک عده بد ذات پیدا میشوند ولی آنها در اقلیت هستند بشرط اینکه راه اقناع و عقلانیت را وسط بگذاریم. (2930932) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۴:۰۳:۰۸
بسم الله الرحمن الرحیم.عاشورا در حال تکرار است تا ظلمی که به سالار شهیدان وخانواده ی مکرمش رفته را عینا مشاهده کنیم.اگر این جنگ در راستای احقاق حق امام حسین ع باشد باکی از شهادت نیست زیرا بالاترین عروج یک انسان است.نشانه ها از ظهور حضرت ولی عصر خبر میدهد باشد که چشممان به جمال بی بدیلش روشن گردد.این قوم یزید نه صلح میشناسد و نه دوست و دشمن.توصیه بنده این است به اصول ومبانی اعتقادی این گروه رجوع شود.آنوقت به گفته های سردار سلیمانی بیشتر پی میبریم.اینک زمان وحدت است وبرادری و پرهیز از هر گونه اختلاف.زیرا هر چه باشد همه ی ما هموطن و ایرانی هستیم و همه در نهایت دلسوز یکدیگریم .یا حسین قربان مظلومیتت آقا .ای کاش لیاقت شهادت در راستای آرمانهای الهی شما را داشته باشیم (2929068) (alef-2)
 
جانم فدای وطن
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۷:۲۷:۵۰
شلوغش نکنید بابا، یعنی چی عاشواریی در حال تکرار است و غیره؟ اوالا این مملکت عراق نیست . ما در طول همین سالهای بعد از انقلاب و پس از جنگ از نظر نظامی بسیار قدرتمند شده ایم و الحمدالله قدرت اول منطقه. هشدار خوب است اما پر رنگ کردن مخاطرات با تشبیه به کربلا هم جالب نیست. موشک های دور برد ما و تجزهیزات نظامی که بارها در مانور نیروهای عزیز مسلح دیده ایم خود گویاست. ضمن اینکه مهمتر از هر چیزی مراقبت از داعش های داخلی است.
من از بیگانگان هرگز نترسم که هر چه با من کرد همین تندروها کردند
یا حق توکل به خدا.
کوچکترین خطایی بکنند عربستان را به دوران پیشا تاریخی بر میگردانیم. (2929725) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۲۰:۳۲:۴۲
من هم با شما موافقم که تشبیه عاشورائی و کربلائی و اینها جالب نیست. اصلا حرف نویسنده هم این نیست. حرف آقای جلالی روشن است و معقول و همه جانبه. ایشان می گوید اولویتها را درست درک کنیم و نیروهایمان را هدر ندهیم و خلاصه عقل سیاسی و حکومتی داشته باشیم و بفهمیم که مذاکرات سیاسی و آمادگی نظامی و مدیریت اقتصادی هرسه باید با هم و دست بدست هم کار کنند و برای موفقیت و امنیت از شعارهای تو خالی بی برنامه دوری کنیم. بخش اشارات قرآنی بسیار عمیق بود که در عین قدرت سر جنگ نداریم و اصل بر صلح است «اگر سرِ صلح داشتند، تو هم از درِ صلح درآی و بر خدای شنوا و دانا توکل کن؛ و اگر بخواهند با تو نیرنگ ببازند، خدا تو را کفایت خواهد کرد، همو که تو را با یاری خود و با مومنان مدد فرمود»۱؛ یعنی که در عین آمادگی برای دفاع، اصل بر صلح است و توکل بر خدا در نگرانی‌های محتمل. اما از سوی دیگر و جای دیگر، او را به ایستادگی و گریز از رُکون در مقابل ظالمان، فرمان می‌دهد تا مبادا به آتش گرایش به آنان در مقابل فشارهایشان بسوزیم» . نکته مهم دیگر اینکه این موضوع ملی است و مربوط به همه ایرانیان است یعنی به همه کسانی که کشورشان را دوست دارند مربوط میشود از هر جناح و دین و عقیده و قوم و حزب و گرایش سیاسی (2930245) (alef-2)
 
م ح
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۵:۳۵:۳۴
درک عالی است وهشدار به موقع (2929398) (alef-2)
 
محسن - حوزه و دانشگاه
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۸:۱۶:۰۱
سلام بر شما و نویسنده محترم و قرآن پژوه . توشته بسیار آموزنده و مسئولانه و دلسوزانه ای بود. باید چند با بخوانیم. البته قلم دکتر احمد جلالی همیشه همینطور بوده. از مسئولان بالای نظام خواهشمندم این مقاله را چند بار بخوانند و بفکر عمل به پیشنهاد ایشان باشند. به سهم خود، خواهش میکنم به این جمع بندی و نکته های مهم آن توجه بفرمایند:
امنیت و تمامیت ارضی ایران در تیر رس است

با این نشانه‌ها، همدلی و همزبانی دولت و ملت، موضوعیت استراتژیک دارد

قرآن بما می آموزد که در عین آمادگی برای دفاع، اصل بر صلح است و توکل بر خدا در نگرانی‌های محتمل. اما از سوی دیگر و جای دیگر، او را به ایستادگی و گریز از رُکون در مقابل ظالمان، فرمان می‌دهد

برای موفقیت، از دو شرط گریزی نیست: انتخاب رویکردی اقناعی و فراگیر و شفاف، و تفکیک شعار از برنامه، و نیالودن برنامه به شعار و مسابقه در شعار، و تفاخر به شعار دهان پرکن اما بی برنامه، و یا شعار برنامه گریز

تکرار می کنم، موضوع هشدارها و مخاطرات چنان خطیر است که صرف محتمل الوقوع بودنش کافی است که ضرورت آمادگی را قطعی و صد در صد بگیریم. یعنی اولویت اول.

مقدمۀ واجب قطعا واجب است. موضوع امنیت ملی و تمامیت ارضی ایران است.

از الف تقاضا دارم این پیشنهاد را به بحث آزاد بگذارد (2929868) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۵:۵۹:۲۶
دوست عزیز
این پیشنهادها را کسی جدی نمیگیرد چون اعتقادی به برنامه ریزی در این کارها وجود ندارد چون اگر وجود داشت اصلا کار به اینجا نمیکشید . هم خوشحال میشوم و هم تعجب میکنم که هنوز آدمهای باسواد و ریشه داری مثل نویسنده همین مقاله هستند که باز هم دلسرد نمیشوند و وظیفه خودشان را انجام میدهند. بالاخره یک روزی عده ای خواهند امد و معلوم خواهد شد چه کسانی با شعارهای پر سر و صدا کار کشور را با این مشکلات کشاندند. عوام فریبی نمیشو همیشگی اشد

با اینکه امیدی ندارم ما بجای شعار دادن به برنامه ریزی برسیم ولی از جهت خودم خیلی از این نوشته استفاده علمی بردم یعنی از نوع نگاه جمع بندی و چند بعدی نگاه کردن (2932613) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۱۹:۰۷:۲۹
دوستان ما ايرانيان نشان داده ايم در زمان لازم متحد معتقد ومتعهديم .با توكل بخدا ودر سايه هدايت رهبري و وحدت و يكدلي از كيان اين سرزمين وناموس ملت دفاع بر حق ميكنيم.چشم دشمن كور باد (2930007) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۲۰:۱۴:۵۰
امریکا فعلا به ایران وقدرت ایران نظر خاص دارد ،تاانجا که قصد دارد دولتهای عربی از جمله عربستان وقطر و...را برای دهن کجی کردن به امریکا تنبیه جدی نماید ،عربستان را به جنگ نیابتی جدی کشانده که رهبری تعدادی دیگر از عربها را دارد ،واین تداوم خواهد یافت که قدرت را کاملا از عربها بگیرد واماده تغیر نماید ودراین گیرودار ایران را بعنوان نیرویی کارامد جساب باز کرده ،درست است ما نباید وارد جنگ نیابتی شویم ولی فراموش نکنیم هر اتفاقی در منطقه به مثابه تله ای انفجاری است واین هوشیاری وسیاست میخواهد داستان جنگ شیعه وسنی برای اندسته از متحجرینی است که هنوز در چند قرن گذشته زندگی میکنند ،بجث اصلی منافع است ووسلام حال این منافع اگر در جنگ قومی خلاصه شود ویا در جنگ دینی ویا جنگ مذهبی غرب هدف خود را دران نشانه گیری خواهد کرد ملتهای هوشیار به دام چنین جنگهایی نخواهند افتاد بلکه بهره بردار وپیروز خواهند بود (2930205) (alef-2)
 
و
۱۳۹۴-۰۳-۱۰ ۲۲:۰۲:۳۸
نوشته اي به اين طولاني، ضعف بلاغت دارد
ياد بگيريم موجز و شيوا حرفمان را بزنيم (2930426) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۰۱:۰۰:۲۳
بیخود و بی حهت به متنقدان داخلی گیر ندهید و بگذارید آزادی بیان و پس از بیان برقرار باشد. آن وقت دشمن هیچ غلطی نمی تواند بکند. آنها زمانی گستاخ می شوند و الدرم یلدرم می کنند که در داخل نارضایتی باشد. امیدوارم مسئولین رده بالا این مسئله را متوجه باشند. هر چه مردم آزادتر باشند، دشمن به همان نسبت عقب می نشیند. آنها بر اساس برخورد ما با مردم آمپرشان را تنظیم می کنند. آنها فقط در کمین هستند که زمینه یک نارضایتی سیاسی اجتماعی یا فرهنگی بوجود بیاید تا بتوانند به ناامنی در داخل دامن زده و کشور را بی ثبات کنند. اگر روزی ما دچار مشکل شویم، فقط از همین زوایه ضربه می خوریم. اما اگر مردم را در کنار خود داشته باشیم، آنها جرأت هیچ کاری ندارند. (2930870) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۰۵:۵۷:۰۲
داعش نگوئیم ترکیه و عربستان و قطر و امریکا و اسرائیل بگوئیم بهتر است. (2931025) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۶:۰۵:۴۶
درست میفرمائید ولی سهم خودمان را هم باید توجه کنیم یعنی کارهائی که توان عمومی جامعه را تضعیف میکند و ایران را به جائی میکشاند که حالا قطر هم شاخ و شانه بکشد. این سهم خود ماست که باید مسئولیتش را قبول کنیم و چاره کنیم. نویسنده محترم مقاله هم جوش همین چاره اندیشی را میزند. رجال کاردان و وطن دوست بالاخره دلسرد نمیشوند. خدا نگهدارشان (2932632) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۴:۳۸:۱۷
با سلام و آرزوی توجه به این مطالب
فکر نمیکنم ما در ایران بشود برای همدلی و همزبانی برنامه داشته باشیم برای اینکه اراده سیاسی اش وجود ندارد. تذکرات رهبری را هم عملا عمل نمی کنند و تعارفات میکنند. آقای جلالی از روی دلسوزی و میهن دوستی تلاش کرده بسیار روشن مسئولان را متوجه اولویتها بکند ولی ایشان چون سابقه کار سازمان ملل و یونسکو دارد فکر میکند ما هم همانطور سیستماتیک برنامه داشته باشیم . البته امیدوارم دلسوزی ایشان موثر باشد ولی چشمم آب نمی خورد. شما نگاه کنید به همین جلسات مجلس ما که برگزیدگان هستند که به یکدیگر درست گوش نمی دهند تا به جمع بندی بدون جنجال دبرسند. حالا در کمیسیونها نمیدانم چطور است ولی صحن علنی جالب نیست. بالاخرا باید گفت و نوشت تا نیروهای فهیم دلسوز بلکه راهی برای کارائی بهتر پیدا کنند. از قلم نویسنده معلوم میشود که واقعا نگران است و دلسوز و آگاه. یا حق (2932339) (alef-13)
 
عبدالله
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۶:۴۷:۴۵
کشور بزرگی چون ایران که اقوام بزرگی درآن ساکن هستند باید همیشه در آمادگی وهوشیاری کامل باشد.لازمه حفظ اسقلال وتمامیت ارضی این سرزمین بزرگ اول از هرچیزی آن است که حاکمیت طوری حکومت کند که اقوام گمان نبرند نسبت به آنان تبعیضی شده است.ثانیا دعواهای بی حاصل وکسل کننده جناحی از کشور رخت بر بندد وهمگی به انتخاب اکثریت احترام گذاشته وبگذارندمنتخبین مردم با خیالی آسوده از داخل به فکر مذاکره با دشمنانی که فعلا ادعا ی حل وفصل دشمنی را دارند بپردازد.ثالثا در تقسیم باقيمانده بیت المال انصاف را رعایت کرده وبه فکر جوانان تحصیلکرده وبیکار کشور باشند ودست کسانیرا که به اموال این کشور درشرايط سخت تحریم دست درازی کرده واختلاسهای کلان نموده اند برای همیشه از ریشه قطع کنند.ودر نهایت با اتکال به خداوند بزرگ وجمع شدن در زیر چتر پرچم مقدس کشور این مملکت را ازبلاها حفظ کنند (2936347) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۰۶:۵۰:۱۹
دکتر جان
با سلام و تحیت و تبریک عید نیمه شعبان
کمی طولانی شد. مقالات اینگونه را که ادامه آن قابل حدس زدن است ، اختصار آن مطلوب است و ایجاز آن مخل نبوده بلکه اطناب آن ممل خواهد بود.
اما مقالات علمی و فرهنگی که ادامه مطلب قابل حدس زدن نیست ، و تطویل آن طائل داشته ، خواننده را فراری نمی دهد. (2936349) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۶ ۱۷:۲۲:۴۶
همه چیزداردگران میشودچه همدلی وچه همزبانی؟ (2942421) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.