نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 415090
اگر مجردی زندگی می کنید، بخوانید
تاریخ انتشار : جمعه ۲۸ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۱۰
به واقع اگر در گذشته حضور در کنار خانواده به عنوان یک عُرف پذیرفته شده و ضرورتی اجتناب ناپذیر به شمار می رفت،در دوران کنونی هستند جوانانی که رغبت و تمایل چندانی به این امر نشان نمی دهند و بعضا تلاش می کنند با صرف هزینه هایی نسبتا سنگین از خانه و خانواده خویش فاصله بگیرند و زندگی انفرادی را در پیش گیرند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، خانه های مجردی و میل برخی جوانان به زندگی در چنین خانه هایی از معضلاتی به شمار می رود که به تدریج بستر لغزش و دچار شدن به انحرافات و ناهنجاری های اجتماعی و اخلاقی را در میان برخی اقشارِ این طیف(جوانان) تشدید می کند.

میل به زندگی مجردی در طول سالیان اخیر در میان برخی جوانان بیش از گذشته به چشم می خورد.

کیومرث شرافتی،جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی درگفت وگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جواندر تشریح زوایای پیدا و پنهان شیوع زندگی مجردی در میان برخی جوانان اظهار داشت:ریشه اصلی بروز چنین رفتارهایی را باید در نارضایتی از محل و محیط زندگی جستجو کرد که البته این نارضایتی بعضا به برخی از مطالبات و خواسته هایی معطوف می شود که اساسا در چارچوب هنجارها،قوانین و ضوابط تعریف شده در جامعه ایرانی قابل تعریف نبوده و نخواهد بود.

وی افزود:به واقع باید گفت برگزیدن زندگی مجردی یا حضور در خانه های مجردی یا برای فرار از شرایط موجود است و یا برای به دست آوردن آنچه که در محیط خانه و خانواده قابل حصول نخواهد بود.

جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی عنوان کرد:مطالعات و بررسی های میدانی موید این واقعیت است که یکی از عوامل تاثیرگذار در بروز برخی انحرافات و ناهنجاری های رفتاری و اجتماعی در جوانان ریشه در زندگی مجردی و یا حضور در خانه های اینچنینی دارد.

شرافتی گفت: نظارت ضعیف از بارزترین آسیب ها و مخاطرات خانه های مجردی محسوب می شود که البته این تهدید به زعم برخی جوانان،فرصتی ویژه به شمار می رود که می تواند در چارچوب و قالب آن به برخی از خواسته ها و امیال خویش دست یابند.

*شرایط سخت و دشوار محیط خانواده،عاملی برای تمایل به زندگی مجردی

جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی گفت:بخش قابل توجهی از جوانانی که به زندگی مجردی و حضور در چنین خانه هایی اصرار می ورزند مشمول افراد،گروه ها و طیف هایی می شود که عموما از خانه گریزانند و به واقع پدر،مادر،خواهر،برادر و در یک کلام شرایط محیطی حاکم بر خانه پدری،محیطی غیر قابل تحمل را برای این گروه از جوانان ایجاد کرده که علیرغم برخی از سختی ها و کاستی های زندگی مجردی،اما ترجیح می دهند این نوع و شیوه خاص از زندگی را تجربه کنند و بعضا برای استمرار آن نیز تلاش می کنند.

شرافتی عنوان کرد:درکنار این افراد،برخی از گروه ها و طیف ها در میان جوانان جامعه در صدد هستند با حضور در چنین محیط هایی،قید و بندها و هنجارهای حاکم بر جامعه را بشکنند و مطابق امیال و تمایلات خویش زندگی کنند.

وی افزود:در این میان نقش شبکه های ماهواره ای در ترویج زندگی غربی و الگو برداری جوانان از چنین شیوه های خاصی از زندگی در شیوع این پدیده بسیار تاثیرگذار است زیرا اساسا این نوع خاص از زندگی،برگرفته از الگوی غربی است که در نقطه مقابل زندگی جمعی و حضور در کنار خانه و خانواده قرار می گیرد.

*تجرد،بستر ساز سستی کانون و بنیان خانواده

امیر خلیفه،محقق و پژوهشگر مسائل اجتماعی درگفت وگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جواندر تشریح تبعات و عوارض زندگی مجردی و شیوع آن در میان برخی جوانان گفت:میل به فاصله گرفتن از کانون خانواده و تلاش برای زندگی مجردی،موید تلاشی است که جوان یا نوجوان برای اثبات فردیت خویش به کار می گیرد تا با اتکای به این سبک خاص از زندگی،به زعم وتعبیر خود به استقلال خویشتن قوام بخشند.

وی افزود:فاصله گرفتن فرزندان از کانون خانواده با اتکای به شیوه های نامتعارف همچون زندگی مجردی در فرهنگ ایرانی پذیرفته شده نیست زیرا یکی از پایه ها و ستون های اصلی زندگی در خانواده ایرانی از دیرباز به دور هم بودن اعضای خانواده و عدم انشقاق،شکاف،گسست و فاصله گرفتن از یکدیگر استوار بوده است.

خلیفه عنوان کرد:ظهور و بروز رفتارهای پرخطر، اعتیاد، بزه، انحرافات اخلاقی و اجتماعی از نمونه تهدیداتی است که بصورت بالقوه جوانان و نوجوانان را در خانه های مجردی تهدید می کند.

محقق و پژوهشگر مسائل اجتماعی در تشریح راهکارهای مهار و کنترل این پدیده گفت:در صورت پذیرفتن این اصل که مجموعه ای از عوامل درونی و بیرونی در شیوع این پدیده تاثیرگذار خواهد بود،اقدامات و تدابیر پیشگیرانه نیز در دو حوزه درون خانوادگی و برون خانوادگی قابل بررسی و ارزیابی به نظر می رسد.

وی افزود:تفاهم،درک متقابل اعضای خانواده، تعامل سازنده و جاری و ساری بودن نشاط و روحیه مشارکت جمعی درکانون خانواده و باور توانایی های جوانان و نوجوانان و تشویقِ به تقویت استعداد های نهان و هویدا در آنها از مولفه های تعیین کننده ای محسوب می شود که میل و رغبت جوانان را برای اتخاذ چنین تصمیماتی به حداقل ممکن کاهش می دهد.

خلیفه گفت:عوامل برون خانوادگی همچون تبلیغات گسترده ماهواره ها و الگو برداری از شیوه زندگی غربی از دیگر عوامل و دلایلی است که باعث انحراف برخی جوانان و نوجوانان و تمایل برای شیوه های خاص از زندگی همچون مجردی خواهد شد.

محقق و پژوهشگر اجتماعی عنوان کرد:آموزش صحیح، اجتماع پذیری، تقویت روابط عاطفی میان اعضای خانواده، تفاهم، برنامه ریزی اصولی برای غنی سازی اوقات فراغت،پرهیز از سرکوب نوجوانان و جوانان و تلاش برای یافتن توانایی های فردی و فرصت سازی برای عرضه و بروز آن از سوی جوانان و نوجوانان از عوامل موثری است که می تواند در پیشگیری از بروز چنین پدیده های نامیمونی موثر و تعیین کننده محسوب شود.

وی در خاتمه یادآور شد:البته بعضا بروز شرایطی خاص در مقاطعی از زندگی همچون دوران تحصیل و یا اشتغال جوانان،ایجاب می کند که نه با میل و رغبت بلکه به اقتضای شرایط کاری یا تحصیلی فرد زندگی مجردی را بر می گزیند که البته باید این امر را از تمایل برای زندگی مجردی در حال عادی و معمول جدا کرد که البته در صورت عدم توجه،دقت نظر و سالم سازی محیط زندگی،این شیوه از زندگی با اقتضائات مورد اشاره نیز می تواند بصورت بالقوه مسبب آسیب ها و مخاطراتی فراوان شود.
 
کلمات کلیدی : زندگی مجردی + خانواده
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۸ ۱۰:۴۹:۳۱
بنده مجردی زندگی میکنم به چندین دلیل:
1-کار: خانواده حاضر نیست به مکانی که من برای کارم مجبورم آنجا باشم، نقل مکان کند و آرامش را از خودش سلب کند
2-عقاید: خانواده نمی تواند این را بپذیرد که به عقاید و نظرات من وقتی که زیانی برای آنان ندارد احترام بگذارند
3-ازدواج: خانواده میخواهد من مجرد "به هر قیمتی" که شده ازدواج کنم حتی اگر قرار باشد بعد از ازدواج زندگی ام به بدترین روال طی بگذرد!! (4021065) (alef-11)
 
هوتو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۸ ۱۴:۴۷:۱۵
چه کسی می‌تواند نظر قطعی بدهد که آدم‌ها بسته به جنسیتی که دارند خوب یا بد هستند. در شرایط زندگی کنونی، وقتی حتی بدون برگزاری یک مراسم کوچک جشن ازدواج، شروع‌کردن یک زندگی و تهیه مسکن و وسایل اولیه حداقل ٥٠‌ میلیون تومان هزینه دارد، در شرایطی که ما در قاره آسیا زندگی می‌کنیم و سبک زندگی اروپایی را مد نظر داریم و وقتی می‌خواهیم به سنت‌ها پایبند باشیم، اما در مدرن‌ترین باغ‌ها ازدواج کنیم و شبیه اروپایی‌ها زندگی کنیم، چقدر می‌توان تقصیر را گردن یک گروه انداخت؟ محاسبات صورت‌گرفته مشخص می‌کند در سال ٨٥ جمعیت زنان مجرد هرگز ازدواج‌نکرده ٣٥ سال به بالا، ٣٠٨‌ هزار نفر بوده که شاید از ‌این جمعیت فقط ١٠ درصد از آنها تمایلی به ازدواج نداشته و بقيه فرصت ازدواج را به دست نیاورده و در تجرد باقی مانده‌اند.



ده بار از این روی این پاراگراف به عنوان جریمه بنویسید. (4021268) (alef-13)
 
همشیره
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۸ ۱۷:۱۲:۰۹
یک دختر دانشجو هستم کار هم می کنم خرج خودم را در می اورم پدر من هنوز 60 سالش نشده از من پول می خواست تا خرج خانم دیگری غیر از مادر مرا بدهد دو برادر دیگر هم دارم یکی یکی خانه را به دلیل سو رفتار پدرم ترک کردیم چون قانون از ما حمایت نمی کند ماهواره هم نداریم. (4021365) (alef-13)
 
البرز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۸ ۱۷:۱۸:۱۹
فکر کنید ما هم پدرو مادرمان پولدار بود مارا فرستاده خارج مثلا درس بخوانیم.حالا داریم در داخل به خرج خودمان مجردی زندگی می کنیم.شما نگران فرار مغز ها باش اخوی. (4021371) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۸ ۱۷:۲۵:۱۰
فرهنگ ایرانی؟شما به فرهنگ ایرانی خیلی اهمیت میدی؟ (4021375) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۸ ۱۷:۳۵:۰۸
سیاست های غلط ِ فرستادن بچه های 18ساله به شهرها برای تحصیل جوانانی راکه هرگزازخانواده جدانشده بودندبه هزارویک مصیبت گرفتارکرد ودیگرخانواده هاحریف جوانان نیستند ودرادارات هم چندنفره اکیپ شده اندوتاساعات نیمه شب درپارکها وهایپرها وکوروش ول می چرخنددخترهاهم بدترازپسرها مقصراشتباه مسئولین بوده وهست دریک کشورمسلمان سنتی ریشه همه اخلاقیات راکندنداینجا امریکا واروپا نبود ونیست حالابیاییدوجمعشان کنیدکی دیگرزورش میرسدبه جمع کردن این جوانان.بنیان خانواده هارا کندندخدابه دادبرسد. (4021379) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.