نظر منتشر شده
۱۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 419294
به بهانه دعوت همزمان دانشجویی از صادقی و سلطانی و توکلی
اسطوره عدالتخواهی دست ساز نیست
محسن مهدیان
پوستری اخیرا از یک میزگرد مبارزه با فساد با حضور احمدتوکلی و یاشارسلطانی و محمودصادقی منتشر شده که برگزارکننده جلسه یک تشکل دانشجویی و محل برگزاری نیز دانشگاه است که چند نکته درباره مبارزه با فساد قابل توجه است.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۳۷
پوستری اخیرا از یک میزگرد مبارزه با فساد با حضور احمدتوکلی و یاشارسلطانی و محمودصادقی منتشر شده است. برگزارکننده جلسه هم یک تشکل دانشجویی و محل برگزاری نیز دانشگاه است. فارغ از موضوع جلسه که ارزشمند و راهگشا است و بدور از ترکیب مدعوین که بجهت برخی بدسلیقگی ها به قهرمان سازی در این راه منجر شده، چند نکته درباره مبارزه با فساد قابل توجه است.

کنار هم قرار دادن نام سلطانی و صادقی در کنار احمدتوکلی بهانه ای است برای طرح این سوال که مبارزه تراز با فساد اقتصادی چه ویژگی هایی دارد؟!

به این فهم 3 اصل کلیدی گمشده برای مبارزه با فساد اقتصادی وجود دارد که این روزها خودش تبدیل به یک آسیب مهمتر از فساد شده است.

یکم. مبارزه با فساد اقتصادی زمانی نتیجه می دهد که تبدیل به مطالبه عمومی شود. پس نتیجه مبارزه با فساد اقتصادی در نهایت باید  به برانگیختگی اجتماعی و ایجاد امید و روشنایی برای مردم تبدیل شود. مبارزه با فسادی که در نهایت به ناامیدی از ساختار نظام و انقلاب و حاکمیت بیانجامد اسمش هرچه هست مبارزه با فساد نیست.

دوم. مبارزه با فساد باید انسانی و اسلامی باشد. حرمت افراد و رعایت آبروی آنها یک اصل دینی و اخلاقی خدشه ناپذیر است. مبارزه با فسادی که به بی آبرویی منجر شود را باید در سلامت انگیزه و صحت نیاتش تردید کرد. مبارزه با فسادی که از دالان چنین گناه اخلاقی بزرگ و معاصی کبیره جبران ناپذیری عبور کند بدون تردید خودش یک فساد اکبر است.  

سوم. مهمتر از همه بهم خوردن مرزبندی انقلابی و ضدانقلابی است. مبارزه با فسادی که پازل جریان ضدانقلابی را تکمیل کند و به تقویت این جبهه بیانجامد قابل تکریم که هیچ، خودش یک فساد و نیازمند مبارزه است. این مهم ظرافت هایی دارد. مبارزه با فساد هم فوت کاسه گری سیاسی و کوزه گری انقلابی می برد. هوشمندی و هنرمندی در ادبیات افشاگرانه می طلبد. تجربه و خردورزی در مبارزه با فساد می خواهد. نیازمند خلجان و قدرت تحلیل و تفکیک طاغوت شیطانی فرعون از طاغون قارونی است.

افشاگری به خودی خود یک ارزش نیست. مبارزه با فساد همیشه منجر به اصلاح نمی شود. مرد این میدان یک شبه قهرمان نمی شود. شهرت های تصنعی این معرکه ماندگار نیست. هرقداره کشی حزبی و محفلی، رستم صولتی انقلابی نیست. هر لغز سیاسی و قبیله ای، رجز عدالتخواهی نیست. هر نعره و داد و هواری "فریاد ابوذرانه" نیست.  خلاصه اینکه اسطوره عدالتخواهی دست ساز نیست.
۱۳۹۶/۰۳/۳۱ ۱۵:۴۵
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۷ ۱۱:۱۱
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۰ ۱۰:۱۶
 
۱۳۹۶/۰۱/۱۸ ۱۴:۳۳
 
۱۳۹۶/۰۱/۰۳ ۰۸:۵۳
 
۱۳۹۵/۱۰/۲۵ ۱۷:۱۰
 
۱۳۹۵/۱۰/۰۸ ۱۶:۵۴
 
۱۳۹۵/۱۰/۰۶ ۱۰:۲۷
 
۱۳۹۵/۰۹/۱۳ ۱۷:۱۰
 
۱۳۹۵/۰۸/۰۲ ۱۰:۱۲
 
 
کلمات کلیدی : مبارزه با فساد+احمد توکلی+یاشارسلطانی +محمودصادقی
 
امیر
United States
۱۳۹۵-۰۹-۱۰ ۲۰:۳۹:۳۷
‍'افشاگری به خودی خود یک ارزش نیست.``
هست. ارزشی بالاتر از شفافیت و افشای پنهان هایی که نبایند پنهان باشند نیست.
'مبارزه با فسادی که از دالان چنین گناه اخلاقی بزرگ و معاصی کبیره جبران ناپذیری عبور کند بدون تردید خودش یک فساد اکبر است. ``
مبارزه با فساد اگر واقعاْ مبارزه باشد از هر نوعی صحیح است. با معیار شما فاسدها می توانند پشت نام های مذهبی و مقدس پنهان شوند مثل همین قضیه های اخیر.
‍"سوم. مهمتر از همه بهم خوردن مرزبندی انقلابی و ضدانقلابی است.``
آهان پس نماینده کنونی مجلس و عضو خانواده شهید ضد انقلاب است؟
"مبارزه با فسادی که پازل جریان ضدانقلابی را تکمیل کند و به تقویت این جبهه بیانجامد قابل تکریم که هیچ، خودش یک فساد و نیازمند مبارزه است. ``
یک پاس گل خوب به ضد انقلاب چون آنها در جای حق قرار می گیرند.
"مبارزه با فساد همیشه منجر به اصلاح نمی شود. ‍‍``
می شود. نگه داشتن فساد منجر به پیشرفت نمی شود. (4042290) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۰۹-۱۰ ۲۰:۴۰:۰۰
یه بیان دیگر فقط انقلابیون حق مبارزه با فساد را دارند (4042294) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۰ ۲۰:۵۱:۰۰
واقعاً برای شما باید متأسف بود. شما خود جاده صاف کن فساد هستی با این تحلیلت؟ (4042314) (alef-13)
 
آقای دکتر توکلی بدنبال ریشه ها و علتهای فساد باشید و نه معلولها
۱۳۹۵-۰۹-۱۰ ۲۰:۵۷:۳۰
آقای دکتر احمد توکلی!
به قول شما فساد هر حکومتی را ساقط می کند و این مساله فقط مربوط به جمهوری اسلامی نیست؛
حال این سوال پیش می آید که منشاء فساد چیست؟
آیا منشا فساد از بستن دهانها ایجاد نمی شود؟
آیا منشا فساد از نبود آزادی بیان نیست؟
آیا منشا فساد از نبودن شفافیت نیست ؟
آیا منشا فساد از نبود گردش آزاد اطلاعات بخصوص در عرصه اقتصادی نیست؟
آیا می شود در کشوری که یک روزنامه یا سایتی یک افشاگری می کند و ضد فساد اقدامی می کند و به جای آن که از افشا کننده تقدیر شود با او برخورد می شود آیا می شود در آن کشور امید به رفع فساد داشت؟
آقای دکتر توکلی!
علی ابن ابی طالب علیه السلام نیز از سوال و پرسش نه تنها هراسی نداشت بلکه استقبال نیز می کرد
علی ابن ابی طالب علیه السلام خود را در مقابل مردم پاسخگو می دانست با این که معصوم از خطا و گناه بود
هر مسئولی در حکومت می خواهد در هر جایگاهی که باشد باید پاسخگوی عملکرد خود باشد (4042322) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۰ ۲۱:۰۵:۴۴
گویا منظور اقای مهدیان این است که صرفا جناح اصولگرا حق ران هر نحو با فساد به اصطلاح اصلاح طلبان مبارزه کند و. در این رهگذر هر ابرویی که ریخت فارغ از میزان فساد اشکالی ندارد و عدالت خواهی است و دیگران با هر سابقه انقلابی اگر حتی سوالی بکنند از جناح اصولگرا دچار فساد اکبر شده اند نه خیر برادر واقعیت اینه که مردم دیگر معنی حق و باطلل را از شما یاد نمی گیرند و حقیقت خدایی نیز مستقل از امیال ما و شما اگر ریشه الهی داشته باشد که دارد ماندنی است. و باطلل نهایتا کف روی اب است هیچ کسی جز متولیان نظام نمی تئ
وانند ان را بی اعتبار کنند چرا در برابر یک سوال حق پاسخ نامربوط می دهند و تهدید به داغ ودرفش می کنند ایا حاتم بخشی شهرداری بحق بود (4042338) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۰ ۲۱:۱۰:۵۰
این اصولی که شما فرموده اید ، اصول ماستمالی کردن مبارزه با فساد است . مبارزه با فساد باید قاطعانه ، شفاف ، فراگیر و بدون حد و مرز باشد . (4042344) (alef-13)
 
سینا
Canada
۱۳۹۵-۰۹-۱۰ ۲۱:۱۱:۲۳
عجب جمله ای ...... !! مبارزه با فسادی که در نهایت به ناامیدی از ساختار نظام و انقلاب و حاکمیت بیانجامد اسمش هرچه هست مبارزه با فساد نیست!! ...... کیست که نداند که اراده ای واقعی برای مبارزه با فساد نزد مسئولین وجود ندارد .. (4042346) (alef-13)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۰ ۲۱:۳۵:۲۸
بسیار زیبا بود واقعیت های جامعه را بیان نمودید (4042366) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۰ ۲۱:۳۸:۳۹
احمد توکلی را در کنار صادقی قرار دادن اندکی بی لطفی به صادقی است
مواضع سیاسی احمد توکلی و هم پیمانی اش با مخالفان آزادی و حقوق شهر وندی و حضور طولانی اش در مجلس و برخی مواضع زیان بارش همچون تثبیت قیمتها از او چهره ای جنجاتی ساخته تا پیگیر حقوق مردم . (4042370) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۱ ۱۱:۴۸:۴۸
منظورت از تثبیت قیمتها همون رکود و تعطیلی کارخانه هاست دیگه!!!! (4043023) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۹-۱۰ ۲۱:۴۶:۱۵
آقای دکتر احمد توکلی سردار مبارزه با مفاسد اقتصادی است. درود بر شما. (4042384) (alef-13)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۰ ۲۱:۴۷:۴۴
جناب آقای مهدیان، دوستان شما عمریست مثلا با فساد مبارزه می کنند، و خود شما بهتر می دانید که دوستان شما جز شعار دادن کاری نکرده اند، پس امثال شما بهتر است نگران عدالتخواهی نباشید، مردم فریاد های ابوذرانه را، از فریبکاری تشخیص می دهند، نیازی نیست شما جوش بزنید. (4042389) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۰ ۲۱:۵۱:۱۲
شخصیت و هدف آقای توکلی قابل مقایسه با اون دوتای دیگه نیست
آقای توکلی برای برقراری عدالت صحبت می کند اما اون دوتای دیگه برای ایجاد جنجال و خود نمایی ضمن اینکه آقای توکلی نه به کسی تهمت زده و نه پرونده سازی کرده
پس لطفا اونها رو کنار هم قرار ندین (4042395) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۰ ۲۱:۵۶:۵۷
شايد اين كامنت به ذائقه خيلي ها خوشايند نباشد. اما خيلي خيلي باعث تاسف است كه پس از سي و اندي سال كه از انقلاب اسلامي مي گذرد، فقط عده قليلي احساس مسوليت مي كنند و دم از عدالتخواهي مي زنند. در صورتي كه اساس انقلاب اسلامي ما يكي از اهداف مهمش عدالتخواهي اجتماعي بود. چرا پس از سالها اسيب شناسي نكرديد؟چرا از اين كه بعضي مشي هاي غلط نقد شود، مي ترسيد؟. چرا در پي جلب اعتماد مردم نيستيد؟چرا از رسانه هاي بيگانه مي ترسيد كه شما را متهم كنند كه اشتباه كرديد؟چرا هر كس سوالي مي كند، بدون اين كه جوابي بگيرد، او را پشيمان مي كنيد؟چرا فكر مي كنيد هر كاري انجام شده، صد در صد درست بوده؟ چرا بر اين باور نيستيد كه همه مسولان كشورها اشتباه هم مي كنند؟چرا بايد، چشم و گوش بسته همه چيز را قبول كنيم؟چرا راديو تلويزيون اين باور را دارد كه مي تواند فقط از يك كانال اطلاع رساني كند؟چرا راديو تلويزيون در صدد ايجاد بد بيني بين مردم است؟چرا نقد ازاد نداريد؟چرا بلد نيستيد،بعد از سي و چند سال فقط به هم ديگر مارك بزنيد و در صدد حذف يكديگر هستيد؟
ان روزي كه انقلاب كرديم، نماي بسيار زيباي عدالتخواهي را همه ديديم، سراب نبود،اهداف انقلاب واقعي بودند. ارزش ها انچنان حقيقي بود كه خيلي ها پاي ان جان دادند با شرافت هم جان دادند. و امروزمتاسفانه بعضي ها فقط در صدد توجيه هستند، و اين كه تقصير را به گردن ديگري بيندازند. چرا به جاي همدلي بين مسولين، فقط در صدد ايجاد تفرقه بين همديگر هستيد و در اين بين فقط دودش به چشم مردم مي رود كه ايجاد تفرقه حاصلش فقط بدبيني مردم نسبت به همه مسولين است نه فقط عده قليلي. (4042400) (alef-13)
 
Mostafa
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۰ ۲۲:۰۹:۳۶
وقتی فساد طرف اصولگراها باشد باید حرمت انسانی و اسلامی حفظ شود.
جالب. ولی طرف مقابل آدم نیستن باید همه شون رو دار زد (4042409) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۱ ۱۱:۵۰:۱۸
فکر کنم جهان نیوز را دولت امید وآزادی تعطیل کرد (4043026) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۹-۱۰ ۲۲:۱۹:۲۲
متاسفانه هر سه شرط شما ناقص است.

در شرط اول میفرمایید:
مبارزه با فساد اقتصادی زمانی نتیجه می دهد که تبدیل به مطالبه عمومی
شود.

سوال: شما از مردم چه انتظار دارید؟ نماینده مردم در مجلس... با رعایت ادب و احترام.... سوالی طرح میکند... و ماجرا را همه دنبال کردند... حالا مردم بیچاره که پشت و پناهی هم ندارند...چگونه مطالبه عمومی طرح نمایند؟

در شرط دوم میفرمایید:

دوم. مبارزه با فساد باید انسانی و اسلامی باشد. حرمت افراد و رعایت آبروی آنها یک اصل دینی و اخلاقی خدشه ناپذیر است. مبارزه با فسادی که به بی آبرویی منجر شود را باید در سلامت انگیزه و صحت نیاتش تردید کرد. مبارزه با فسادی که از دالان چنین گناه اخلاقی بزرگ و معاصی کبیره جبران ناپذیری عبور کند بدون تردید خودش یک فساد اکبر است.

سوال: این مردم باید از کی یاد بگیرند؟ درجامعه ایکه مطبوعات... حق ورود به این عرصه را ندارند... باید با شلیک هوایی! اطلاعات! مسولان را ؟ متوجه کرد!
ولی حرف شما کاملا منطقی است. اما در این دوران فساد... آنقدر در دیگهای اطلاعاتی را بسته اند... که دما درون دیگ... جز انفجار ... عکس العمل دیگری را در پیش نمیبیند.

در شرط سوم میفرمایید:

سوم. مهمتر از همه بهم خوردن مرزبندی انقلابی و ضدانقلابی است. مبارزه با فسادی که پازل جریان ضدانقلابی را تکمیل کند و به تقویت این جبهه بیانجامد قابل تکریم که هیچ، خودش یک فساد و نیازمند مبارزه است.

شما قصد مبارزه با فساد دارید ... یا نه! میدانید اگر دولت و مسولان خود به فساد بپردازند و با آن مبارزه کنند.... دیگر ضد انقلاب حرفی برای گفتن ندارد... اما حرف شما... تنها خدمت به مفسدان است... ساکت باشیم و جارو کنیم زیر پتوی انقلاب ... تا ضد انقلاب ... سو استفاده نکنه!!!

عزیز من.... شتر سواری دولا دولا نمیشه!

چند وقت پیش... یک وزیری در فنلاند... بخاطر استفاده ار تلفن اداری برای تماس با همسرش در خارج از فنلاند..... تنها سه مورد......... از شغل خود استعفا داد... شاید مجموعه این خسارت حداکثر چند ده یورو بود.... اما آقا از کار رفت کنار...... ضد انقلاب !هم در آنجا غیر از این چیزی نمیخواست!

من قصد اتهام زدن به کسی را ندارم.... وجدانا بگویید با معیار قرار دادن این وزیر فنلاندی... آیا در ایران اگر مسولان چننین کنند... با قحط الرجالی روبرو نخواهیم شد؟


زنده باد عدالت!!! (4042419) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۰ ۲۲:۱۹:۵۱
آقای مهدیان حد و مرز واژه انقلابی و ضد انقلابی را که میفرمایید چقدر است؟
تا کی باید ایستاد و بنا به مصلحت ، آبرو و یا هر چیز دیگری که شما و جریان فکری شما اسم میگذارد فساد را ببینیم و سکوت کنیم؟
تا کی باید به فساد جناحی نگاه کرد؟مگر ما فساد خوب و بد داریم که افشای فیش های نجومی می شود گناه کبیره و افشای زمین خواری و سو استفاده از موقعییت میشود آبروی مومن بردن؟ (4042420) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۹-۱۰ ۲۲:۲۷:۲۰
آقاي مهديان، تنها رجوع به صحبتهاي جناب توكلي درخصوص حكم جلب آقاي صادقي براي رد كردن نظر شما كافي است. (4042436) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.