رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به تجارت با کشور افغانستان گفت: در حال حاضر مشکل نقل و انتقال پول از کشور افغانستان برای تجار و بازرگانان وجود دارد که در صورت رفع این مشکل تجارت با این کشور توسعه خواهد یافت.
به گزارش تسنیم ، محسن احتشام ظهر امروز در ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه باید نگاه علمی و کارشناسی به صنایع کوچک و متوسط داشته باشیم، اظهار داشت: تحریم، تورم و رکود یک زلزله هشت ریشتری برای این واحدها در طول دولت نهم و دهم بود اما دولت یازدهم فضای کسب و کار را ثبات بخشید.
وی افزود: در خراسان جنوبی انگیزهای برای سرمایهگذاری وجود ندارد و همچنین بیشتر سرمایهگذاریهایی انجام شده نیز دچار مشکل شدند و این در حالی است که در بیشتر این مشکلات خود واحدها مقصر نیستند.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به تجارت با کشور افغانستان بیان کرد: در حال حاضر مشکل نقل و انتقال پول از کشور افغانستان برای تجار و بازرگانان وجود دارد که در صورت رفع این مشکل تجارت با این کشور توسعه خواهد یافت.
احتشام با بیان اینکه اگر میخواهیم در مورد صنایع کوچک و متوسط کاری انجام دهیم باید یک پایش درست از این واحدها داشته باشیم، تصریح کرد: در این راستا مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی بیرجند از 384 واحد تولیدی و صنعتی استان تحقیق انجام داد که در این راستا 311 واحد تولیدی و صنعتی مورد پایش قرار گرفتند که مشخص شد حدود 19 درصد تعطیل هستند.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند یادآور شد: براساس این پایش تنها 9 درصد واحدهای تولیدی و صنعتی استان بالای 70 درصد کار میکردند و بین 50 تا 70 درصد واحدها نیز 26 درصد و 65 درصد هم بین 10 تا 50 درصد ظرفیت خود فعالیت میکردند.
وی افزود: مشکلاتی از جمله تورم، رکود و تحریم خارج از عهده واحدهای تولیدی است که در این راستا پیشنهاد میشود بدهی این واحدها از محل منابع صندوق توسعه ملی جایگزین شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی نیز در این جلسه از تصویب 89 پروژه اقتصاد مقاومتی برای 12 دستگاه اجرایی استان در سال جاری خبر داد و افزود: در حال حاضر در حال پایش ماهانه و فصلی این پروژهها هستیم.
آرین اظهار داشت: در حوزه اشتغال نیز که دغدغه مقام معظم رهبری است ایجاد 8 هزار اشتغال جدید در کارگروه اشتغال استان مصوب شده و همچنین 38 مورد مشوق و معافیت برای استان و 9 مورد پیشنهاد تدوین مشوق توسط استان پیگیری شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی با اشاره به تدوین کتاب توانمندی و فرصتهای سرمایهگذاری استان خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال تاکنون 479 میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی مصوب در استان داشتهایم.
آرین اجرای عملیات آبخیزداری در 18.5 هزار هکتار، اجرای طرح فرسایش بادی در سطح 14 هزار هکتار، آبرسانی به 24 هزار نفر در نواحی مرزی استان و اجرای طرح کاروزی با 2 هزار و 25 نفر را از دیگر اقدامات انجام شده در استان عنوان کرد.
وی اظهار داشت: تدوین برش استانی برنامههای ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، تصویب پروژههای خاص و تدوین بستههای خاص استان در راستای تولید و اشتغال از جمله این محورهاست.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی تصریح کرد: در سال گذشته 10 جلسه ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی در استان برگزار شده است که این جلسات 23 مصوبه داشته که تاکنون همه این مصوبات اجرایی و پروژههای تعریف شده 100 درصد محقق شده است.