نظر منتشر شده
۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 341174
آمار صادرات و واردات به کشور در سال 94؛ اقلام عمده؛ کشورهای مبدا و مقصد و تعداد خودرو
بخش اقتصادی الف، 10 فروردین 95
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۰ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۴
مطابق آمار گمرک ایران در سال ۹۴ به میزان ۴۲ میلیارد و ۴۱۵ میلیون دلار انواع کالا صادر و ۴۱ میلیارد و۴۹۹ میلیون دلار نیز وارد کشور شده است.

براساس اعلام گمرک ایران در سال ۹۴ به میزان ۴۲ میلیارد و ۴۱۵ میلیون دلار انواع کالا صادر و ۴۱ میلیارد و۴۹۹ میلیون دلار نیز وارد کشور شده است. این ارقام نشان‌دهنده آن است که ارزش صادرات کشور ۱۶و ۱۱ صدم درصد و واردات کشور ۲۲و ۵۳ صدم درصد نسبت به سال ۱۳۹۳ کاهش داشته است.

از سوی دیگر این آمار حاکی از آن است که در سال ۱۳۹۴ به میزان ۱۲ میلیارد و ۷۰ میلیون دلار ارز کمتری نسبت به سال۱۳۹۳ صرف واردات شده است. همچنین در این مدت حجم صادرات کشورمان به ۹۳ میلیون و ۵۲۰ هزار تن و حجم واردات کشورمان به ۳۵ میلیون و ۷۰ هزار تن رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۷ و ۱۸ صدم درصد و ۱۸ و ۴۷صدم درصد کاهش داشته است.

اقلام عمده کالاهای صادراتی و وارداتی
بررسی اقلام عمده کالاهای صادراتی کشور در سال ۱۳۹۴ نشان می‌دهد جایگاه میعانات گازی در میان کالاهای صادراتی به شدت افت داشته و سال گذشته ۵۲ و ۴۲ صدم درصد، صادرات میعانات گازی افت داشته و تأثیر قابل‌توجهی بر افت صادرات غیرنفتی کشورمان گذاشته است که تحت تأثیر نوسانات شدید قیمت نفت صورت گرفته است. با این وجود صادرات انواع محصولات پتروشیمی و سایر کالاها با روند کاهشی بسیار کمتری مواجه بوده و فقط ۲ درصد کاهش داشته‌اند که البته در صورت تفکیک محصولات پتروشیمی از سایر کالاها شاهد افزایش صادرات پتروشیمی‌ها هم بوده‌ایم.

در مجموع عمده کالاهای صادراتی به ترتیب شامل گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده با سهم ۴ و ۴۰ صدم درصد از کل ارزش صادرات، پروپان مایع شده با سهم ۳ و ۹۸ صدم درصدی و قیر با سهم ۳ و ۴۷ صدم درصدی بوده است. عمده کالاهای وارداتی کشور هم به ترتیب شامل ذرت دامی با سهم ۳ و ۳۹ صدم درصدی از کل ارزش واردات، گندم با سهم۲ و ۹ صدم درصدی، لوبیای سویا با سهم یک و ۷۵ صدم درصدی، برنج با سهم یک و ۶۴ صدم درصدی و کنجاله سویا با سهم یک و ۶۲ صدم درصدی قرار دارد.

عمده‌ترین کشورهای واردکننده و صادرکننده

در سال ۱۳۹۴به ترتیب کشورهای چین، عراق، امارات عربی متحده، افغانستان و هند عمده‌ترین خریداران کالاهای ایرانی بوده‌اند که سهم کشورهای امارات عربی متحده و افغانستان از کالاهای صادراتی ایران در مقایسه با سال ۱۳۹۳ افزایش داشته و سهم هند نیز ثابت مانده است، اما سهم چین از کالاهای صادراتی ایران بیش از ۲۳ درصد کاهش داشت. عمده‌ترین کشورهای صادرکننده کالا به ایران در سال گذشته نیز به ترتیب شامل چین، امارات عربی متحده، کره جنوبی، ترکیه و سویس بوده‌اند که مهم‌ترین نکته در این خصوص کاهش ۱۸ درصدی واردات کالای چینی به کشور در سال ۱۳۹۴ بوده است. همچنین آمارها نشان می‌دهد که سهم کشور سویس به‌عنوان کشوری که محل انجام معاملات کالاهای سایر کشورها در آنجا بوده از تجارت خارجی کشورمان به میزان ۵ درصد افزایش یافته و سهم امارات عربی متحده در انجام معاملات کالاهای وارداتی به ایران ۳۶ درصد کاهش داشته است.


واردات ۵۱ هزار خودروی سواری در سال ۹۴
براساس این گزارش ۵۱ هزارو ۵۲۲ دستگاه انواع خودرو وارد کشور شده است . میزان واردات خودرو در سال ۱۳۹۳ به تعداد ۱۰۳ هزار و ۹۱۸ دستگاه بود. از سوی دیگر ارزش واردات خودرو هم کاهش قابل‌توجهی داشت و با ۴۲ و ۸۰ صدم درصد کاهش به یک میلیارد و ۲۳۰ میلیون دلار رسید. در سال ۱۳۹۳ به میزان ۲ میلیارد و ۱۵۱ میلیون دلار صرف واردات انواع خودرو شده بود.
 
کلمات کلیدی : صادرات+واردات
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۰ ۱۰:۳۱:۴۶
خوب اون دوستانی که دائم وااسفای اقتصادی سر می دهند، احیانا حس نمی کنند با وجود کاهش قیمت نفت، پرونده اقتصادی قابل دفاعی در گزارش بالا آمده؟!! (3619717) (alef-13)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۰ ۱۰:۴۰:۳۸
امارها جای امیدواری دارد دوری از جناح بندی سیاسی (3619729) (alef-13)
 
فرهاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۰ ۱۶:۰۰:۱۱
واقعا مضحک است.این همه دروغ برای چیست؟ در منطقه آزاد خرمشهر به استناد اعلان عملکرد منطقه ازاد که رسما در تمام منطقه پخش سد تعداد 116 هزار سواری طی دو سال اخیر وارد شده.به این آمار واردات مناطق قشم کیش انزلی چابهار و دیگر مناطق آزاد را اضافه کنید تا درستی واردات سواری به کشور را دریابید.مگر اینکه کمرک به امار ثبت شده خودش اکتفا کرده باشد. (3619955) (alef-13)
 
مجتبی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۰ ۱۸:۵۳:۵۹
کشوری که عمده کالاهای وارداتی اش ذرت، گندم، سویا و برنج باشد یعنی با توسعه یافتگی قرن ها فاصله دارد. عمق فاجعه ای که در سال 1394 در کشورمان رخ داده است را در این لینک بخوانید. (3620130) (alef-11)
 
سعید از کرج
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۰ ۲۳:۲۰:۴۶
مسعولین محترم نظام جمهوری اسلامی : من بعنوان یک شهروند ایرانی از شما سوال میکنم که در دولت احمدی نژاد و همچنین حسن روحانی وقتی صحبت از اقتصاد مقاومتی هست چرا خون به دل ما طبقتات مستضعف و پایین جامعه میکنید و این همه کالا های لوکس منجمله این همه خودروی فوق لوکس وارد کشور میکنند ؟ تا اونجایی که یادم هست زمان قبل از انقلاب اینقدر خودروی لوکس در سطح جامعه وجود نداشت . آخه چرا اینقدر تضاد طبقاتی وجود داره؟ (3620338) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.