توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 352802
گام جدید آمریکا در مقابل توان موشکی ایران
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۰
با افزایش تنش ها در روابط روسیه و غرب، مقامات آمریکایی و ناتو روز پنج شنبه در مراسمی سامانه های موشکی را در پایگاه هوایی دور افتاده دوسلو رومانی و لهستان راه اندازی می‌کنند.

به گزارش شبکه خبر، آمریکا به بهانه مقابله با توانمندی های روزافزون موشکی جمهوری اسلامی ایران، امروز و فردا ۲ سامانه موشکی دیگر خود را در رومانی و لهستان ( شرق قاره اروپا ) راه اندازی می‌کند. این سامانه موشکی پس از سال‌ها برنامه ریزی، میلیاردها دلار هزینه و تلاش‌های ناموفق برای کاهش نگرانی‌‎های روسیه راه اندازی می‌شود.

اکنون جنگنده‌های اف ۲۲ آمریکا در کنار جنگنده میگ رومانی در پایگاهای نظامی در این کشور اروپای شرقی مستقر شده اند.

هرچند که آمریکا ایجاد این سامانه را به بهانه تهدید، ادعایی از ناحیه ایران و کره شمالی عنوان کرده با این حال این توضیحات کرملین را قانع نکرده و مسکو نسبت به ایجاد آن به شدت ابراز نگرانی کرده است.

الکساندر گروشکو نماینده روسیه در ناتو ماه گذشته به رویترز گفت: «سامانه‌های دفاع موشکی بالستیک می‌تواند تهدیدی برای ثبات و مراکز راهبردی فدراسیون روسیه محسوب شود.»

رابرت بل نماینده اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز چهارشنبه مدعی شد: «ما هم اکنون توانایی محافظت از ناتو را در اروپا داریم. ایرانی‌ها توانمندی‌هایشان (توانمندی‌های موشکی) را افزایش داده‌اند و ما باید از آنها جلوتر باشیم.»

او ادعا کرد: «این سامانه موشکی با هدف روسیه راه اندازی نشده است.»

رابرت بل گفت: مسئولیت عملیاتی این سامانه موشکی در آینده ای نزدیک به نیروهای ناتو منتقل خواهد شد.

در همین حال آمریکا قصد دارد روند ساخت دومین سامانه موشکی خود را در لهستان از روز جمعه آغاز کند که این سامانه انتظار می‌رود در سال ۲۰۱۸ عملیاتی شود.

با احداث این سامانه به ناتو امکان دسترسی دائمی به سامانه موشکی و همچنین دسترسی به رادارها و ناوهای جنگی مستقر در دریای مدیترانه داده می‌شود. مسکو می گوید این ائتلاف تحت رهبری آمریکا تلاش دارد تا روسیه را تا نزدیک دریای سیاه، محل استقرار ناوگان دریایی روسیه و جایی که ناتو اخیرا گشت زنی‌های دریایی خود را در این منطقه افزایش داده است، محصور کند.

تشدید تنش در روابط روسیه و ناتو
ناتو در آوریل ۲۰۱۴ پس از آنکه شبه جزیره کریمه در پی یک همه پرسی به جمهوری فدراسیون روسیه پیوست، تمامی روابط خود را با مسکو به حال تعلیق در آورد.

روسیه نیز در واکنش به اقدامات نظامی ناتو در مناطق شرقی قاره اروپا، حضور نظامی در مرزهای غربی و جنوبی خود را افزایش داده است.

طرح احداث سامانه موشکی آمریکا در قاره اروپا ابتدا در سال ۲۰۰۷ مورد موافقت کاخ سفید قرار گرفت، اما پس از مدتی لغو شد.

این طرح با روی کار آمدن باراک اوباما در سال ۲۰۰۹ مجدداً از سر گرفته شد. هدف اصلی این سامانه حفاظت از منطقه آمریکای شمالی و اروپا در برابر کشورهای به گفته آنان سرکش نظیر ایران و کره شمالی عنوان شده بود. این سامانه موشکی بخشی از راهبرد امریکا در استقرار سامانه های موشکی در کالیفرنیا و آلاسکا به شمار می‌آید. با این حال روسیه تاکید دارد که هدف واقعی این اقدامات نظامی ناتو، خنثی کردن قدرت زرادخانه‌های اتمی مسکو است.

براساس ادعای مقامات آمریکایی، این سامانه موشکی قادر است موشک‌های بالستیک را ردیابی و پیش از ورود مجدد به جو هدف قرار دهد.

واشنگتن: ما باید از توانمندی موشکی ایران جلوتر باشیم
موشک های بالستیک با موشک های کروز متفاوت هستند؛ این موشک‌ها قابلیت خروج از جو و طی مسافت حداکثر ۳ هزار کیلومتر را دارند.

ترکیه هم اکنون میزبان یک سامانه موشکی آمریکایی است و هلند نیز سامانه راداری پیشرفته‌ای روی چند فروند ناو خود نصب کرده است.

آمریکا همچنین چهار ناو نظامی در اسپانیا را به سامانه‌های راداری و موشکی مجهز کرده است.
 
کلمات کلیدی : سامانه موشکی، آمریکا ، ناتو
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.