نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 345611
آیا فلوراید خطرناک است؟
تاریخ انتشار : شنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۵۸
 یاشار بوم راشین؛ فلورزنی به آب آشامیدنی ایمن، موثر و مورد نیاز است! و این‌‌ همان چیزی است که هر سازمان عمده و معتبر تندرستی در ایالات متحده امریکا می‌گوید. البته منتقدان اعتقادی به چنین نتایجی ندارند.

به گزار فرارو، ما در اینجا نظری به ادعاهای منتقدان انداخته و سعی داریم شواهد آن‌ها را مورد بررسی قرار دهیم:

ادعای شماره ۱-فلوئور ایجاد سرطان می‌کند.

واقعیت‌ها:
در مطالعه سال ۲۰۱۱ ایالات متحده هیچ ارتباطی بین فلوئور و سرطان استخوان پیدا نشد. سازماندهی این مطالعه توسط موسسه ملی سرطان صورت گرفت. مطالعه بر خلاف مطالعات قبلی بسیار مورد اطمینان است زیرا مقادیر فلوراید را در استخوان مورد سنجش قرار داد.

در اکتبر ۲۰۱۱ و بعد از مطالعه‌ای طولانی کمیته اداره ارزیابی خطرات تندرستی زیست محیطی کالیفرنیا به اتفاق آرا تصویب کرد که شواهدی برای قلمداد کردن فلوراید به عنوان یک ماده سرطان زا وجود ندارد.

ادعای شماره ۲-فلورزنی به خاطر ایجاد فلوئوروزیس خطرناک است.

واقعیت‌ها:
فلوئوروزیس دندانی تغییر ظاهری در سطح مینای دندان‌ها است. تقریبا تمامی فلوئوروزیس‌های ایالات متحده ملایم هستند و سفیدی کمرنگی را روی دندان‌ها باقی می‌گذارند. این امر ایجاد درد نمی‌کند و روی تندرستی یا عملکرد دندان اثرگذار نیست. شک نکنید که تنها یک دندانپزشک حرفه‌ای از تشخیص آن بر می‌آید.

فلوئوروزیس دندانی در برخی از مردم تمام اجتماعات دیده می‌شود، حتی اگر سیستم آب آشامیدنی آن‌ها فلوئورزنی نشود. برای مثال فلوئوروزیس را در کشورهایی همانند نروژ که سیستم آبرسانی آن‌ها فاقد فلوئور است می‌توان مشاهده نمود.

فلوئوروزیس در شرایطی که دندان‌ها زیر لثه در حال رشد هستند از مصرف زیاد فلوئور در دوره زمانی نسبتا طولانی منتج می‌شود. یک منبع آن خمیر دندان است که غلظت فلوراید آن بسیار بیش از آبی است که در حد بهینه فلوئورزنی شده باشد. این‌‌ همان دلیلی است که موجب می‌شود به والدین بچه‌های زیر ۶ سال توصیه گردد که مسواک زدن بچه‌های خود را کنترل نموده و به آن‌ها آموزش دهند که میزان خمیر دندانی که روی مسواک می‌مالند را با توجه به سن و سالشان بر گزینند.

یک مطالعه سال ۲۰۱۰ نشان داد که فلوئوروزیس خفیف تاثیر بدی روی تندرستی ندارد و حتی می‌تواند برای سلامتی کل بدن مطلوب قلمداد شود. به همین دلیل بود که نویسندگان مقاله به والدین توصیه نکردند که برای بچه‌های نوزادشان از آب فلوئورزنی نشده استفاده نمایند.

وبسایت‌های مخالف فلوراید معمولا تصاویری از مردم هند و دیگر جا‌ها نشان می‌دهند که به شدت از فلوئوروزیس رنج می‌برند. باید گفت که این‌ها تصاویری غیر واقعی هستند. این مردم به خاطر این از فلوئوروزیس رنج می‌برند که در کشورهایی ساکن هستند که آب آن‌ها بطور طبیعی فلوراید فوق العاده بالایی دارد. در واقع فلوراید این منابع آب هندی به میزان فلوراید سیستم‌های آبی عمومی مردم ایالات متحده پایین نیامده و این‌‌ همان موضوعی است که هندی‌ها را دچار زحمت نموده است.

منتقدان فلوراید تصاویری از مردم نشان می‌دهند که به شکل شدیدی از فلوئوروزیس مبتلا هستند و لذا تصاویر آن‌ها واقع گرایانه نیست. در امریکا تنها یک درصد فلوئوروزیس دندانی شدید است. مردمی که در کشورهایی که فلوراید آب آن‌ها طبیعتا بسیار بالاست زندگی می‌کنند ممکن است به انواع شدیدی از فلوئوروزیس دندانی مبتلا شوند. فلوراید این منابع آب به اندازه فلوراید رایج در منابع آبی سیستم‌های عمومی ایالات متحده پایین نیامده و لذا نمی‌تواند پایه درستی برای قضاوت قرار گیرد.

ادعای شماره ۳-فلوراید باید خطرناک باشد چون روی خمیر دندان‌ها برچسب هشدار و آگهی خورده است.

گروه ضد فلوراید ادعا دارند که وجود این برچسب که توسط سازمان غذا و دارو مورد نیاز تشخیص داده شده بیانگر خطرناک بودن فلوراید می‌باشد ولی در اینجا واقعیت‌هایی وجود دارد:

واقعیت‌ها
در ۱۹۹۶ انجمن دندانپزشکان امریکا مطالعه‌ای را راهبری کردند و نتیجه گرفتند که یک بچه نمی‌تواند فلوراید خمیر دندان را در حدی که برایش مشکل ایجاد کند جذب نماید و در دنباله به ایمنی بخشی فوق العاده فلوراید خمیر دندان اشاره نمودند. انجمن دندانپزشکان امریکایی باور دارند که برچسب خمیردندان‌ها اثرات منفی تندرستی بلع خمیر دندان را زیاده از حد و اغراق شده نشان می‌دهد.

هر روز میلیون‌ها امریکایی از خمیردندان‌های حاوی فلوراید بدون اینکه اثرات منفی آن‌ها را احساس نمایند استفاده می‌کنند.

برچسب آگاهی دهنده به سادگی این واقعیت را منعکس می‌کند که:

غلظت فلوراید خمیردندان‌ها خیلی بیشتر از غلظت فلوراید در آب فلوئورزنی شده می‌باشد.

به والدین توصیه می‌شود که برای جلوگیری از بلع، بر مسواک زدن بچه‌هایشان نظارت نمایند زیرا وقتی بچه‌ها هنوز در حال رشدند و دندان‌هایشان در حال فرم گرفتن است، غلظت‌های بالای فلوراید ممکن است آن‌ها را دچار فلوئوروزیس نماید.

ادعای شماره ۴-اروپا داوطلب فلوئورزنی نیست! چرا ما باید باشیم؟!

به دلایل گسترده‌ای اروپاییان به روش‌های مختلفی فلوئور مورد نیاز شهروندانشان را تامین می‌کنند.

واقعیت‌ها:
فلوئورزنی نمک به گستردگی در اروپا مورد توجه است و در بسیاری از کشور‌ها به شیر فلوئور زده می‌شود. در حقیقت بیش از ۷۰ میلیون اروپایی نمک یا شیر حاوی فلوئور را مصرف می‌نمایند.

اغلب مردم آلمان و سوییس از نمک حاوی فلوئور استفاده می‌کنند. در همه اروپا این دو کشور کمترین فساد و پوسیدگی دندان را دارند.

آب فلوئور زنی شده به ۱۲ میلیون شهروند اروپایی اختصاص داده شده و عمده این شهروندان در بریتانیای کبیر، ایرلند، اسپانیا و دیگر کشور‌ها ساکنند.

ایتالیا به دو دلیل تلاش نکرده که سیستم ملی آبرسانی خود را فلوئورزنی نماید. اولین دلیل این است که استفاده از آب‌های بطری شده بخوبی در فرهنگ ایتالیایی‌ها جا افتاده است. دومین دلیل این است که منابع آب خیلی از مناطق ایتالیا بطور طبیعی فلوراید بالایی دارند و مقدار فلوراید اینجا‌ها آن اندازه است که جلوی فساد و پوسیدگی دندان را بگیرد.
رقابت‌های فنی یک دلیل خوب برای این است که اروپایی‌ها فلوئورزنی به آب آشامیدنی را جدی نمی‌گیرند.

در فرانسه و سوییس فلوئورزنی به آب از نظر منطقی مشکل است زیرا در این کشور‌ها ده‌ها هزار منبع منفرد تامین آب آشامیدنی وجود دارد. این‌‌ همان دلیلی است که باعث می‌شود خیلی از کشورهای اروپایی با استفاده از نمک‌های حاوی فلوراید یا دهان شویه‌های فلوئور دار، فلوئور مورد نیاز شهروندان خویش را تامین نمایند.

ادعای شماره ۵-فلوراید محصول جانبی صنایع کود فسفاته است.

منتقدان از این پیام گول زننده استفاده می‌کنند تا فلوراید را به کود و زباله‌های صنعتی مربوط کنند.

واقعیت‌ها:
فلوراید از سنگ فسفاته و همچنین اسید فسفریک استخراج می‌شود و این ماده‌ای است که در پپسی و کوکا وجود دارد. هیچیک از این دو ماده از کود درست نمی‌شوند.

فلوراید از‌‌ همان سنگ فسفاته‌ای درست می‌شود که برای تولید کودهایی که خاک را غنی می‌کنند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کیفیت و ایمنی مکمل‌های فسفاته توسط استاندارد ۶۰ تضمین می‌شود. استاندارد ۶۰ برنامه‌ای است که توسط سازمان حفاظت از محیط زیست راهبری می‌گردد. استاندارد ۶۰ یک سری استاندارد است که توسط کمیته مستقل متخصصان سلامت ایجاد و پایش می‌گردد.

این کمیته گزارش‌های منظم برای سازمان حفاظت از محیط زیست تهیه و ارسال می‌نماید. بیش از ۸۰ درصد مکمل‌های حاوی فلوئوراید توسط شرکت‌های امریکایی تولید می‌شوند اما مهم نیست که آن‌ها از کجا می‌آیند. استاندارد ۶۰ از بررسی‌های در محل استفاده می‌کند و شگفت آور‌تر اینکه برای تایید اینکه مکمل‌ها استانداردهای ایمنی و کیفی را دارند، کنترل‌های نقطه‌ای را به انجام می‌رساند.

ادعای شماره ۶-انجمن پژوهش‌های ملی گفته که فلوراید اثرات مضری دارد.

منتقدان، گزارش سال ۲۰۰۶ انجمن بالا را دلیلی برای مورد سوال قرار دادن فلوئورزنی به آب آشامیدنی می‌گیرند در حالی که هدف از گزارش یاد شده چیز دیگری بود.

واقعیت‌ها:
انجمن پژوهش‌های ملی مسئولیت ملاحظات تندرستی اجتماعات ایالات متحده را در جاهایی که میزان فلوراید طبیعی آب چاه یا طبقات آبدار بصورت غیر معمولی بالاست افزایش داده است. این میزان فلوراید طبیعی به گونه قابل ملاحظه‌ای بالا‌تر از میزانی است که فلوئور در سیستم‌های آبرسانی عمومی مورد مصرف قرار می‌گیرد.

انجمن مذکور می‌گوید که گزارش در باره فلوئور زنی آب آشامیدنی نیست: «مهم است متذکر شویم که ایمنی و تاثیرات عملکردی فلوئورزنی به آب خارج از چشم انداز این گزارش است و مورد ارزیابی واقع نشده است»

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها گفته است که یافته‌های انجمن پژوهش‌های ملی متناقض با ارزیابی آن‌ها است زیرا ایمنی و تندرستی در مقادیری که فلوئور به آب زده می‌شود اثبات گردیده است.

ادعای شماره ۷-ایالت‌هایی که بسیار فلوئورزنی را جدی گرفته‌اند بیش از ایالت‌هایی که فلوئورزنی درشان عمومیت ندارد با مشکل پوسیدگی و فساد دندانی مواجه هستند.

اینکه فلوئورزنی و فساد دندانی را ایالت به ایالت مقایسه کرده و نتیجه بگیریم که فلوئورزنی در جلوگیری از پوسیدگی دندان موثر نیست نمی‌تواند کاری درست باشد.

واقعیت‌ها:
فلوئورزنی راهی مهم برای جلوگیری از پوسیدگی دندان است اما در جایی که این کار انجام می‌شود هم عوامل دیگری در ممانعت از پوسیدگی دندان سهیم هستند. برای مثال مطالعات ثابت کرده است که در مردم کم درآمد پوسیدگی دندان بیش از مردم پردرآمد به چشم می‌خورد. این امر به خاطر این است که درآمد بالا باعث می‌شود مردم بیشتر نزد دندانپزشک بروند، تغذیه و رژیم غذاییشان را جدی‌تر بگیرند و تن به ملاحظات دیگری بدهند.

در مقایسه ایالت‌های مختلف بر پایه فلوئورزنی تنها این اختلافات کلیدی مورد توجه قرار نگرفته‌اند. برای مثال نتایج برای ویرجینیای غربی و کانکتیکوت که ساکنانشان به ترتیب به میزان ۹۱ و ۹۰ درصد از آب فلوئورزنی شده استفاده می‌کنند تقریبا یکسان است. تازه این در حالی است که ساکنین ویرجینیای غربی تقریبا دو برابر اهالی کانکتیکوت در زیر خط فقر به سر می‌برند.

یک مقایسه قابل اعتماد‌تر وقتی صورت می‌گیرد که در بررسی مشکلات دندانی، یک ایالت و یک گروه درآمدی مورد توجه باشند. چنین کاری در سال ۲۰۱۰ در نیویورک صورت گرفت و شهرهایی که فلوئورزنی غالب داشتند در مقایسه با شهرهایی بررسی شدند که چندان تمایلی به فلوئورزنی نشان نمی‌دادند. این مطالعه نشان داد که در شهرهایی که فلوئورزنی جدی گرفته می‌شد، پر کردن، روت کانال و کشیدن دندان ۳۳ درصد کمتر از شهرهایی بود که فلوئورزنی آب درشان نادر بود.

ادعای شماره ۸-مطالعات هاروارد نشان می‌دهد که فلوراید نمره‌های آی کیو را پایین می‌آورد.

پایه مطالعه، علمی به نظر نمی‌رسد و به علاوه باید متذکر شد که مطالعه در خارج ایالات متحده صورت پذیرفته است.

واقعیت‌ها:
مطالعه هاروارد بر نمره‌های آی کیو در کشورهای چین، مغولستان و ایران تمرکز داشت و مربوط به جاهایی بود که در آن‌ها میزان فلوراید بطور طبیعی بالا بود. در خیلی از موارد میزان فلوراید خیلی بالا‌تر از میزان فلوراید سیستم‌های آبرسانی عمومی ایالات متحده بود و حتی به ده برابر میزان فلوراید متداول این سیستم‌ها می‌رسید.

مطالعات هاروارد بر مبنای یافته‌های قبلی دیگران ارتباط بین نمره‌های آی کیو و فلوراید را در بچه‌های مدرسه‌ای نشان داد اما هم به دلیل اینکه منابع آن خارجی بودند و هم به سبب اینکه میزان فلورایدی را مورد توجه قرار می‌داد که بسیار بیش از فلورایدی است که در آب شیرهای امریکایی‌ها وجود دارد نمی‌تواند مورد قضاوت کشور امریکا قرار گیرد.

مطالعات دیگری در مورد پیش گفته انجام شد اما نه این مطالعات و نه مطالعات هاروارد ثابت نکرد که تغییر در نمره‌های آی کیو به میزان فلوراید آب مربوط است.

بین ۱۹۴۰ و ۱۹۹۰ متوسط نمره آی کیوی امریکایی‌ها به اندازه ۱۵ عدد بیشتر شده‌اند. این به معنی این است که تقریبا هر دهه ۳ نمره به آی کیوی امریکایی‌ها افزوده شده و این در حالی است که در این مدت میزان فلوئورزنی مرتبا افزایش یافته و میلیون‌ها میلیون امریکایی به امریکاییهای موجود اضافه شده‌اند.

پژوهش‌های بریتانیا نشان داد که در مطالعات پیش گفته خطایی فاحش اتفاق افتاده و ترکیب اطلاعات متفاوت به گونه‌ای صورت گرفته که نتایج را غیر قابل تکیه و اعتبار ساخته است.

ادعای شماره ۹-دولت هرگز مطالعه‌ای کنترلی و تصادفی را در مورد فلوئورزنی صورت نداده است.

واقعیت‌ها:
مطالعات مختلف کلینیکی ثابت کرده است که آب فلوئورزنی شده پوسیدگی و فساد دندان‌ها را کم می‌کند. از سال ۲۰۱۰ مطالعات نوادا، نیویورک و آلاسکا به شواهد قبلی اضافه شد و بخوبی تاثیر آب فلوئورزنی شده را در ممانعت از فساد دندانی نشان داد. در ۲۰۱۴ مطالعات بریتانیای کبیر و زلاند نو شواهد دیگری را در اثرگذاری فلوئور در اختیار گذارد.

مطالعه‌ای تصادفی نیز صورت گرفت و در آن‌ها مردم در دو گروه قرار گفتند. گروهی از آب فلوئورزنی شده استفاده می‌کرد و گروهی آب فلوئورزنی نشده را می‌آشامید. اگر چه غیر ممکن نیست اما از لحاظ منطقی غیر اجرایی است که دارای لوله‌ای باشیم که آب فلوئورزنی شده را به خانه‌هایی ببرد اما به دیگر خانه‌ها نرساند. این‌‌ همان دلیلی است که باعث می‌شود برخلاف مطالعات تصادفی صورت گرفته روی خمیردندان‌ها، قرص‌ها و جلادهنده‌ها به مطالعات تصادفی صورت گرفته در سیستم‌های آبرسانی به عنوان شواهدی نگاه نکنیم که اثر گذاری فلوئور و یا بی‌اثر بودن آن بر فساد و پوسیدگی دندان را نشان می‌دهد.

ادعای شماره ۱۰-فلوئور می‌تواند روی گیاهان و حیوانات دنیا اثر منفی بگذارد.

واقعیت‌ها:
میزان فلوراید سیستم آب فلوئورزنی شده به اندازه‌ای بالا نیست که بر گونه‌های گیاهی و جانوری اثر بد بگذارد. از طرف دیگر پژوهش‌ها نشان می‌دهد که حتی میزان بالای فلوراید بر گیاهان برکه‌ها اثر بدی ندارد.

میزان فلوراید متوسط آب اقیانوس ۱. ۴ میلی گرم بر لیتر است که به میزان قابل توجهی بالا‌تر از میزانی است که در سیستم‌های عمومی آبرسانی دیده می‌شود. شواهد قابل قبولی وجود ندارد که نشان دهد فلوئور اقیانوس‌ها روی سالمون و ماهی‌های دیگری که در آن زندگی می‌کنند اثر بد دارد.

در سال ۱۹۸۹ مطالعه‌ای انجام گرفت که عادات تخم ریزی ماهی‌های سالمون را مورد بررسی قرار داد تا نظرات دیگر نویسنده‌ها را مورد ایراد و اشکال قرار دهد. این مطالعه به خاطر نادیده گرفتن عوامل دیگر از قبیل کدورت آب و سرعت آب نزدیک سد به شکست انجامید.

ادعای شماره ۱۱-استفاده از آب فلوئوردار درمان کننده مردم است بی‌آنکه اجازه ایشان گرفته شده باشد.

واقعیت‌ها:
فلوراید ماده مغذی است و دارو نیست. دارو برای معالجه یا کنترل مشکلات تندرستی که تاکنون شناخته شده‌اند استفاده می‌شود و از میان آن‌ها می‌توان به تب یونجه یا فشار خون بالا اشاره نمود. استفاده از آب فلوئوردار یک معالجه نیست. ثابت شده که آب فلوئوردار برای جلوگیری از مشکل بزرگ تندرستی که فساد و پوسیدگی دندان است مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تقویت آب آشامیدنی با فلوراید خیلی شبیه تقویت کردن شیر با ویتامین دی است. این مکمل‌ها از ضعف‌هایی که در سلامت بوجود می‌آید پیشگیری می‌کند. امریکا تجربه تاریخی تقویت نوشابه‌ها و غذا‌ها برای بهبود تندرستی را دارد. برای مثال اضافه کردن ید به نمک آشپزخانه، تقویت شیر با ویتامین دی و افزودن اسید فولیک به نان و غلات می‌تواند مورد اشاره قرار گیرد.

منبع: ilikemyteeth
*اصل مقاله امریکایی است.
 
کلمات کلیدی : سلامتی+دندانپزشکی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۷ ۰۰:۵۲:۱۱
جدا مطالب فوق، نگاه کنید به شاخص های سلامتی و طول عمر در کشورهای پیشرفته. هر چند گاهی اتفاق هایی می افتد ولی به سرعت مشکل حل می کنند. (3850156) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.