نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 435298
نظر معاون وزیر علوم درباره حذف پایان نامه کارشناسی و ارشد
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۰۳
معاون آموزشی وزیر علوم گفت: بحث حذف پایان نامه قابل تأمل است و باید شرایطی وجود داشته باشد که قابل اجرا باشد اما باید نظارت بر پایان نامه را دقیق تر کرد.

به گزارش مهر، دکتر مجتبی شریعتی نیاسر صبح امروز در حاشیه کنفرانس توسعه همکاری های علمی آتی ایران و اتریش که در دانشگاه خوارزمی در حال برگزاری است، با اشاره به سند ملی آموزش (۲۰۳۰) گفت: آنچه که در این خصوص پوشش خبری داده شد، رونمایی نسخه اولیه سند بود و وزیر علوم آن را امضا نکرده بود. صرفا یک نسخه اولیه بود که بتوانیم حرف هایی را در عرصه جهانی مطرح کنیم.

وی افزود: در حال حاضر این شروع خوبی است و محافل مختلف از جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی می توانند به این موضوع ورود کنند و نسبت به تکمیل آن گام هایی بردارند.

معاون آموزشی وزیر علوم ادامه داد: این نسخه گام اولیه بود و نمی توان به آن نقدی جدی وارد کرد و ما باید برای تکمیل و اصلاح این سند کمک کنیم و تمام محافل ذیربط نیز می توانند این پیش نویس را بررسی و تکمیل کنند تا با محوریت دفتر یونسکو این متن کامل شود.

شریعتی نیاسر در ادامه درباره بازنگری دروس دانشگاهی گفت: تا سال گذشته ۶۰۰ برنامه بازنگری شده بود که شامل برنامه هایی می شد که ۱۰ سال از عمر آنها گذشته است. در سال جاری نیز تصمیم گیری بر این شد تا از دروسی که بیش از ۵ سال از عمر آنها می گذرد، بازنگری صورت گیرد در حال حاضر ۷۰ کارگروه مختلف در این زمینه ها تشکیل شده است.

وی ادامه داد: هر پنج سال یکبار باید برنامه های آموزشی مصوب شود و ما از هر برنامه ای که نوآوری و بازار داشته باشد، استقبال می کنیم.

معاون آموزشی وزارت علوم به بحث پایان نامه ها اشاره کرد و گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی یک نهاد بالادستی است تصمیمات شورا برای دانشگاه ها نافذ است ولی در رابطه با حذف پایان نامه در مقطع کارشناسی یک بحث نظری بود که در شورا مطرح شد و معمولا شورا به جزئیات آیین نامه ها ورود پیدا نمی کند، اما اگر نظری داشته باشد برای دانشگاه ها نافذ است.

شریعتی نیاسر تصریح کرد: اگر تخلفاتی در جامعه صورت می گیرد ما نباید روند معقول طبیعی برنامه های آموزشی را تغییر دهیم بلکه باید بخش های نظارتی تقویت شوند.

وی درباره اینکه آیا امکان این وجود دارد که پایان نامه های مقطع کارشناسی ارشد نیز حذف شود، گفت: این بحث قابل تامل است باید زمینه هایی فراهم شود تا شرایط دوره های آموزشی بدون پایان نامه نیز فراهم باشد اما برنامه های نظارتی نیز باید وجود داشته باشد.

معاون آموزشی وزیر علوم اضافه کرد: در برخی از دوره های مجازی در مقطع ارشد بدون پایان نامه هستند ولی ما باید استانداردهای خودمان را در بخش آموزش عالی داشته باشیم.

وی در ادامه به همکاری های بین المللی اشاره کرد و گفت: ما از هرگونه تعامل فراملی مشروط به حفظ حیثیت نظام استقبال می‌کنیم یکسری از کشورهای استراتژیک هستند که ما با آنها مشکل سیاسی جدی نداریم و از سطح علمی بالایی برخوردارند مانند آلمان، اتریش، فرانسه، ژاپن، کره، چین و ایتالیا که ما با آنها ارتباط برقرار می کنیم.

شریعتی نیاسر در ادامه در رابطه با دانشگاه آزاد رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی را تسلیت گفت و افزود: برای دانشگاه آزاد مجوزهایی را برای رشته های مختلف صادر کرده ایم و امیدواریم مسیر را با مذاکراتی که انجام می دهیم پیش ببریم سعی ما این است که به دانشجویان کمک کنیم تا کمترین خدشه به آنها وارد شود ولی باید ببینیم تخلف در چه سطحی است و برای آن راهکار پیدا کنیم. خانواده آموزش عالی همه با هم همراه هستند تا کاروان آموزش عالی پیش رود.
 
کلمات کلیدی : حذف پایان نامه کارشناسی+ وزارت علوم+ آموزش عالی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۴:۴۲:۰۸
دوره ارشد بدون پایان نامه در نوع خودش در دنیا بی نظیره. ایا تا قبل از سال ۸۴ هم دانشجویان ارشد پایان نامه کپی شده تحویل میدادند؟ ایا تقلب و فروش پایان نامه وجود داشت؟ به جای کنترل ورودیها و جذب افراد مستعد پژوهش، دارند صورت مساله رو پاک میکنند. (4118065) (alef-11)
 
مثبت نگر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۲۰:۲۲:۱۹
سلام وزیر محترم دانشجویانی هستند که حاضرند به جای پایان نامه حتی ۸ یا ۱۰ واحد دروس تخصصی را طی کنند چرا قبول نمی کنید چرا محدودیت ایجاد می کنید و با این کار نوعی فساد در امور ایجاد میشود دانشجو را مجبور می کنید بروند چند میلیون بدهند و پایان نامه را تهیه کنند شاید برخی اساتید سود جو نیز از این موضوع سوء استفاده کنند پس بهتر است پایان نامه را اختیاری کنید دانشجویانی هستند ۲سال است بخاطر پایان نامه مدرک خود را نگرفته اند انصاف داشته باشید متشکرم (4131425) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.