نظر منتشر شده
۴۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 454440
ضرورت نظارت بر عملکرد قضات
محمد علی سنگبر/25 اسفند95
رئیس قوه قضائیه در جلسه مشترک با اعضای هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی از نیاز به ایجاد شبکه نظارتی قوی در سطح کشور گفته اند، این در حالی است که ایجاد شبکه نظارتی قوی و گسترده نیازمند سپردن امر نظارت به مردم و افزایش شفافیت عملکرد قضات و دادگاه ها است.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۴۲
اعضای هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در تاریخ 10 بهمن ماه با رئیس قوه قضائیه دیدار کردند. یکی از محورهای مطرح شده در این جلسه  موضوع نظارت بر عملکرد قضات بوده است. در خصوص موارد مطرح شده  در جلسه، رنجبر زاده عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: «رئیس قوه قضائیه معتقد بود ضمن اعتمادی که به قضات وجود دارد نیازمند شبکه نظارتی قوی در سطح کشور هستیم. حتی باید شبکه IT راه بیاندازیم که مردم را به قضات وصل کنیم».
 
بحث نظارت بر قضات و جلوگیری از فسادهای داخلی و بیرونی دادگاه ها از موضوعات اصلی  ماه‎های اخیر بوده است. به طوری که مسئولین مختلف قضایی و غیر قضایی به آن اشاره کرده و اقدامات صورت گرفته در این راستا را بر شمرده اند.
 
 در همین راستا محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضائیه در نود و نهمین نشست خبری خود، یکی از اولویت های سال 95 قوه قضائیه را برخورد با مفاسد داخل و خارج از قوه قضائیه عنوان کرد و از دستگیری و محکومیت 13 قاضی متخلف خبر داد. اژه ای، تاکید کرد: «تخلف و فساد صورت گرفته، به دست کارمند، قاضی، دلال و یا واسطه ها با عناوین جعلی وکیل یا کارشناس انجام می شود».
 
 پوریانی، رئیس دادگاه های عمومی و انقلاب تهران نیز در گفتگو با خبرگزاری مهر در تاریخ 9 مرداد ماه از جدیت در کار پاکسازی درونی قوه قضائیه از افراد متخلف خبر داد و گفت: «پاکسازی قوه قضائیه از وجود برخی قاضی نماها که به دنبال مال و ناموس مردم هستند و در کسوت قاضی، مشکلاتی برای مردم ایجاد می کنند، در دستور کار است». پوریانی همچنین در گفتگو با خبرگزاری میزان در تاریخ 11 مردادماه، نظارت را یکی از ارکان مهم در نظام اسلامی دانست و عنوان کرد: «انجام نظارت های درون سازمانی و برون سازمانی نقش مهمی در جلوگیری از بروز فساد و ارتقای سلامت اداری دارد، که این مهم در قوه قضائیه با جدیت پیگیری می‎شود».
 
بیانات مسئولان ارشد قضایی بیانگر ضرورت طراحی نظام های موثر و کارا به منظور جلوگیری از فساد، البته با کمترین هزینه ممکن،و استفاده از زیرساخت‎های موجود و با در نظر داشتن ظرفیت های ممکن است. اما کدام سیاست نظارتی می تواند از سلامت قوه قضائیه صیانت کرده و قوه قضائیه را از وجود برخی قاضی نماها و افراد فاسد حفظ کند؟
 
افشای اسامی قضات سیاستی لازم اما ناکافی
 
یکی از سیاست هایی که به منظور پیشگیری از تخلف و فساد مورد استفاده قرار می گیرد و در پیشینه اسلامی نیز وجود داشته است، برخورد علنی و افشای اسامی متخلفین است. به همین جهت نوروزی، سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس در تاریخ 24 مردادماه، افشای اسامی قضات متخلف را راهکار پیشگیرانه در مبارزه با فسادهای داخلی دادگاه ها عنوان کرد و از بررسی طرح «اعلام اسامی قضات متخلف» در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس خبر داد.
 
این راهکار در پیشگیری از فساد می تواند موثر باشد اما مسئله اصلی ضمانت اجرای آن است ضمن این که راهکار مذکور منحصر به فساد و تخلف می شود و موضوع اتقان آرای قضات و ارتقای کیفیت آرای صادره را تضمین نمی کند. علاوه بر این نیازمند تقویت شیوه های کشف تخلف و نظارت های دقیق می باشد که لازمه آن صرف هزینه های زیاد و تخصیص بودجه فراوان است که تجری هم به آن اشاره کرده است.
نظارت همگانی از طریق جمع سپاری نظارت و  ایجاد بستر شفافیت آراء راهبردی موثریکی از سیاست های نظارتی کارآمد در کشورهای پیشرفته است .
جمع سپاری یعنی سپردن امر نظارت به مردم از طریق ایجاد راه های ارتباطی گسترده در سطح وسیع و ایجاد شفافیت است.
 در این رویکرد مردم نقش ناظر را ایفا کرده و موارد تخلف و فساد را به نهادهای نظارتی گزارش می کنند، لذا همه مردم در خدمت حاکمیت در می آیند و هزینه های نظارت به شدت کاهش می یابد.
 در همین راستا منتظری دادستان کل کشور، در مراسم اختتامیه سیزدهمین همایش دادستان‌های عمومی، انقلاب و نظامی سراسر کشور در مشهد در تاریخ 9 مهرماه، از طراحی سامانه «گزارشات مردم از عملکرد دادسراها» خبر داد. اما سامانه مزبور تنها می تواند در اختیار افرادی که با دادگاه سر و کار داشته اند قرار گیرد و بدین ترتیب بخش عظیمی از جامعه خصوصا کارشناسان از شرکت در نظارت محروم می شوند و حتی در صورت اعطای دسترسی به عموم مردم و کارشناسان، آن ها نمی توانند در این نظارت موفق و موثر باشند چرا که تصویری از عملکرد دادگاه ها و قضات ندارند.
 
 بنابراین شفافیت عملکرد به عنوان یک اصل در کارایی این رویکرد موثر بوده و لازم است که مسئولین قضایی در کنار طراحی سامانه گزارشات مردم، شفافیت آرای قضات را به عنوان یک ضرورت در دستور کار قرار دهند. این رویکرد موثر و کارای نظارتی در کشورهای توسعه یافته نیز رواج دارد که آرای صادره از سوی قضات را در بستر سامانه ای در اختیار کارشناسان و عموم مردم قرار می دهند و بدین طریق علاوه بر افزایش قابلیت تشخیص آرای مخدوش، منجر به افزایش آگاهی های مردم و پیشگیری وضعی نیز می شود.
این سیاست در برنامه پنجم توسعه نیز مد نظر قانون گذار بوده است که اقدامات مقدماتی آن و زیرساخت های آن از سوی قوه قضائیه ایجاد شده است ولی علنی سازی آرای قضات هنوز معطل اراده قوی‌تر در مسئولین قضایی کشور است.
 
امید است مسئولان قضایی با استفاده از رویکردهای مذکور بیش از پیش در راستای افزایش کارایی نظام قضایی گام بر دارند.
۱۳۹۶/۰۴/۲۴ ۰۵:۰۱
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۴ ۱۵:۱۵
 
۱۳۹۶/۰۳/۱۳ ۱۱:۵۳
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۱ ۱۷:۳۲
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۹ ۰۹:۲۹
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۹ ۰۸:۵۵
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۹ ۰۸:۴۶
 
۱۳۹۵/۱۰/۱۳ ۱۵:۰۱
 
۱۳۹۵/۱۰/۰۶ ۲۰:۵۰
 
۱۳۹۵/۰۹/۲۱ ۲۲:۴۵
 
 
کلمات کلیدی : نظارت + عملکرد قضات+قضات متخلف
 
سید حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۳:۱۰:۴۶
سلام و إحترام.
بنده قاضی دادگستری هستم.
همه ی مسئولین و کارمندان نبه نظارت نیاز دارند.
امیدوارم این هجمه ها علیه دستگاه قضایی یک روز به پایان برسه چرا که به فرموده ی مقام معظم رهبری نبض سیستم اداری کشور; قوه ی قضاییه س.
اگر برخورد قاطع با مفسدین انجام بشه شاهد شکوفایی سیستم اداری و رضایت مردم عزیزمون هستیم.
با تشکر. (4205082) (alef-13)
 
یک رهگذر
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۶:۳۴:۵۶
سود قوه قضاییه باید در کاهش جرم و داد رسی و... باشد تا اینکه منتظر باشد جرمی اتفاق بیافتذ و بعد بخواهد اقدام سلبی بکند. این تغییر رویکرد به نظر ضروری می رسد (4205539) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۶:۵۲:۵۷
همجه چیه سید؟!؟!؟!؟!؟
اقای قاضی محترم اگر یک نظرسنجی از مردم راجع به عملکرد دستگاه باشد گویای همه چیز است (4205581) (alef-11)
 
سید حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۲۳:۵۹:۳۱
تشکر از إبراز محبت شما.
گویا شما زیاد ناراضی هستین.
قطعا کاستی وجود داره ولی سیاه نمایی به دور از إنصافه.
محتاج دعاتون. (4206287) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۶:۴۰:۱۲
وقتی شفافیت نباشه همین میشه
آدم به سیاه نمایی سوق پیدا میکنه چون اطلاعاتی نداره که حرف بزنه فقط میتونه کلی گویی کنه و جایی هم برای بررسی حرفاش نیست (4207070) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۲۱:۱۱:۰۳
این که ضعف وجود داره رو نمیشه انکار کرد و بیان ضعفها و انتقاد، هجمه نیست. اتفاقا هجمه زمانی اتفاق میفته که نقد کارشناسی وجود نداشته باشه اون وقت گوی میفته دست افراد مغرض و سیاست زده (4206083) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۲۲:۵۵:۰۶
جلب رضایت مردم، وظیفه‌ای اسلامی و هدفی مبنایی است و «حفظ سلامت قوه‌ی قضائیه» اصلی‌ترین عامل جلب رضایت مردم می باشد. باید در داخل قوه‌ی قضائیه با افراد متخلف و فاسد در همه‌ی استان‌ها و شهرها، با جدیت و قاطعانه برخورد شود و این شیوه باید استمرار یابد. سلامت قوه‌ی قضائیه را در درجه‌ی اول اهمیت قرار دهید و آن را یک کار اساسی بدانید. معدود افرادی که در داخل قوه‌ی قضائیه مرتکب فساد و اقدامات خلاف می‌شوند، علاوه بر خیانت به مدیران و کارکنان خدوم و زحمتکش دستگاه قضایی، به مردم نیز ظلم می‌کنند.» (مقام معظم رهبری، دیدار رئیس و مسئولان قضایی 9 تیرماه 1395) (4206204) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۰:۱۲:۳۸
سلام علیکم و رحمه الله
هر انتقادی رو نمیشه هجمه نامید ضمن اینکه اگر مشکلی وجود نداشته باشه این همه انتقاد مطرح نمیشه
ضمنا از شما میپرسم چند میلیون پرونده الان در دستگاه قضایی روی هم انبار شده عددی بنده نمیگم شما بفرمایید. و چرا باید این پرونده ها انبار بشه؟ (4206630) (alef-11)
 
سید حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۷ ۱۲:۱۵:۰۴
سلام و رحمت و الله و برکاته.
برادا عزیز نگاهی به کمبود نیروی انسانی داشته باشین.
قوانین ما تورم کیفری ایجاد کرده چون قانونگذار ما از نظرات اهل فن استفاده نمیکنه.
إنصاف هم چیز خوبیه.
مگه بنده میگم کاستی وجود نداره?!!
همه جا کاستی هست. باید با حمایت درستش کرد. اگر دزدی لباس قاضی رو دزیده و قاضی شده نمیشه به همه ی قضات شریف تعمیم داد.
والله العالم. (4207729) (alef-11)
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۶:۳۰:۵۵
خوب برخورد قاطع با مفسدین را خود قوه قضاییه باید بکند

تازه به قول مقام معظم رهبری با دسمال کثیف نمی توان شیشه پاک کرد
قوه قضاییه ای که می خوتهد با مفسدان برخورد کند نباید در درون خودش فساد باشد (4207061) (alef-11)
 
زارعى
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۳:۱۱:۱۶
من براى يه امضا سو پيشينه دو روز توى دادگستري بيجار معطل شدم (4205083) (alef-13)
 
الف ر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۳:۱۲:۴۱
يك در هزار قاضي متخلف را نميشه شناسائي كرد يكي از شيوه هاي نظارتي بررسي رندمي احكام صادره است اگر قاضي خود را تحت نظارت يك مرجع مسئول ميبند تلاش ميكند احكام را با بررسي بيشتر و همچنين به دور از حب و بغض ويا توصيه صادر كنيد هيچ خدشه اي ويا ترسي براي يك قاضي سالم و جود نداره اميدوارم يك مرجع بي طرفي و فعال براي نظارت قضات تعين بشه خيلي ها زياد به عدالت قضات در شرائط فعلي ندارند (4205085) (alef-13)
 
علی
Moldova, Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۳:۳۸:۴۰
متاسفانه ساز و کار نظارتی ِ قوه قضائیه در حال حاضر خوب نیست . با یک مراجعه ساده به دادسرا و دادگاه و حتی شورای حل اختلاف می توان برخوردهای تحقیرآمیز ِ قضات و کارمندان ِ ساده ی شعب را با ارباب رجوع مشاهده کرد! (4205132) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۲۱:۰۹:۰۴
وقتی نظارتی موثر نباشه نمیشه بگی وجود داره
دوره عوض شده و وجود یه سازوکار رو با اثراتش میسنجه. سیستم نظارتی فعلی اگر کارا میبود که اثرش رو مشاهده میکردیم.
دنیا داره به سمت نظارت همگانی پیش میره و نظارت از حاکمیت خارج شده و به دست مردم افتاده (4206080) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۳:۳۹:۰۴
اگر فکر عاجلی نشود مسلم بدانید که دیگر نمیتوان سخن از اصلاح در این قوه زد
فعلا یک توصیه به مردم که سعی کنید گزارتان به این تشگیلات نیفتد . (4205135) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۲۱:۰۷:۲۰
اگر هر چه زودتر شفافیت آرای قضات محقق بشه علاوه بر اصلاح وضع موجود و شناسایی برخی قاضی نماهای نفوذی، از نفوذ افراد فاسد به قوه قضائیه نیز جلوگیری می شود (4206076) (alef-11)
 
ایرانی
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۴:۲۸:۲۱
با شفافیت عملکرد، این فضایی که علیه برخی قضات در شهرهای کوچک ایجاد شده نیز اصلاح میشه.
مردم وقتی اطلاعات نداشته باشند میرن دنبال بازار شایعه و از بین بردن آبروی افراد خدمتگذار (4205231) (alef-11)
 
دکتر
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۴:۳۱:۳۶
سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری خود در تاریخ 15 اسفند ماه؛ کمبود بودجه را علت عدم ایجاد سامانه انتشار آرای قضات عنوان کرده است.
من از مسئولین و مجلسیان میپرسم؛ آیا فلان پروژه کذایی که هیچ خیری نداره به بودجه نیاز داره یا کارهای زیر بنایی که مربوط به حفظ اعتبار قوه قضائیه است (4205237) (alef-11)
 
کارشناسی سیاستگذاری
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۴:۳۳:۳۸
متاسفانه عموم مردم درک درستی نسبت به عملکرد دادگاه ها در زمینه ها مختلف ندارند و ما نیازمند شفافیت عملکرد به عنوان بهترین سیاست مدیریتی هستم تا بتونیم به مردم عملکرد خالصانه قوه قضائیه را نشان بدهیم. (4205242) (alef-11)
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۴:۵۰:۲۲
کاش آقای آملی لاریجانی با استفاده از یک سامانه که مختص خودشان وداستان کل قضات باشد از شکایت مردم از قوه قضائیه باخبر شوند وپرونده را بوسیله هیئت مخصوص مورد بازبینی قرار داده و با تخلفات قضات و کارمندان برخورد جدی نمایند (4205287) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۴:۵۶:۲۵
اگر عملکرد قضات شفاف بشه اونوقت این همه هجمه و فضا سازی علیه قوه صورت نمیگیره چون این هربه دیگه کارساز نخواهد بود (4205306) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۴:۵۸:۱۱
در کشورهای پیشرفته شفافیت آرای قضات از اصوله حکمرانیه
اعتماد مردم در صورتی جلب میشه که از عملکرد حاکمیت اطلاع داشته باشند و بتونند بهش اعتماد کنند (4205308) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۴:۵۹:۰۹
الان هر کی بیاد علیه قوه قضائیه حرف بزنه و از قضات بد بگه، همه باور میکنند؛ چرا چون شفافیتی وجود نداره و خلا اطلاعاتی و ابهام وجود داره (4205311) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۵:۰۰:۰۷
تو چین و خیلی از کشورها از دادگاههاشون فیلم گرفته میشه و همه اش بررسی میشه تا قاضی حواسش باشه (4205313) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۵:۰۷:۴۶
رییس قوه به نکته خوبی اشاره کردند که نیازمند شبکه نظارتی قوی در سطح کشور هستیم.
این رویکرد آقای آملی نوید دهنده آینده ای رو به بهبود در مدیریت قوه قضائیه است (4205331) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۲۱:۰۵:۵۷
بله ایشون به درستی به مسئله پی بردند. اما در خصوص راه حل باید به نظر متخصصین و کارشناسان توجه کنند و راهکارهای نوین رو مدنظر قرار دهند. چون هم کم هزینه تر هستند و هم کارایی زیادی هم دارند (4206074) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۵:۰۸:۴۸
خدا آقای آملی رو حفظ کنه که نسبت به سلامت قوه قضائیه دغدغه دارند. ان شااله با استفاده از نظرات کارشناسان بتونند علاوه بر ایجاد سلامت بر پایداری آن نیز بیفزایند (4205332) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۲۱:۰۴:۲۷
بله خدارو شکر در دوره مدیریت ایشون قوه قضائیه متحول شده است و به سمت الکترونیکی شدن و تحول ساختارها حرکت میکنه
ان شااله در حوزه عملکرد آرای قضات نیز شاهد عملکرد خوب ایشان خواهیم بود (4206069) (alef-11)
 
محسن
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۵:۳۷:۰۵
شفافیت خیلی مهمه توی همه حوزه ها از جمله در حوزه نظارت بر عملکرد قضات...واقعا عجیبه که برخی نهادها به این موضوع کم توجهی می کنن (4205391) (alef-13)
 
گالان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۶:۰۸:۵۸
باید قبول کرد که فساد و اینگونه مسائل در تمامی ارگان ها و ادارات کم وبیش وجود دارد. قوه قضاییه هم از این قاعده مستثنی نیست. اما فساد در تشکیلات قضایی بدین جهت اهمیت پیدا می کند که مردم به عنوان ملجا و پناهگاه به آن مراجعه می کنند. بر این اساس باید با هر گونه نا رسایی یا نا کا ر آمدی هر چند بسیار کم در دادگستری مبارزه کرد. اما باید توجه کرد که در سال 15 میلیون پرونده در تشکیلات قضایی مطرح می شود. در حالیکه در کشور چین با یک میلیارد جمعیت در سال تنها 2 میلیون پرونده در تشکیلات قضایی آن پرونده مطرح می شود. پس صرف اینکه فقط با قضات یا کارمندان شدیدا برخورد شود کفایت نمی کند. الان در قوه قضاییه قضات شریف و زحمتکش با حداقل حقوق و مزایا جوانمردانه خدمت می کنند. یک قاضی بر اساس استاندارد و نرم جهانی باید در روز به یک الی سه پرونده رسیدگی کنه در حالیکه در ایران تعداد پرونده از ده پرونده به بالاست. بر خلاف تصور مردم بیشتر قضات و کارمندان دادگستری مشکل مسکن و معیشت دارند. تراکم بالای کاری، حساسیت کار ، استرس، مشکلات معیشتی و ... معلوم هست که از میان ده هزار قاضی شاغل در ایران تعدادی دچار لغزش شوند. به نظر بنده باید اقدامات ذیل نیز در دستور کار قرار گیرد.
_تراکم کاری و طرح متعدد پرونده باعث خستگی بی حوصلگی و گاها بد اخلاقی قضات و کارمندان شده به منظور جلوگیری از طرح پرونده ای متعدد باید قوانین جرم زا و قوانینی که امکان سو استفاده از انها وجود دارد نسخ شوند. و قوانینی وضع شوند که جنبه بازدارنده داشته باشند.
_ مشکلات مالی و معیشتی باعث شده برخی قضات و کارمندان از نظر مالی دچار لغزش شوند. باید تسهیلات یا امکانات حداقلی را فراهم کرد تا یک قاضی حداقل مسکن مسکن یا خود رو نداشته باشد.
_ وضع قوانین متعدد و به عبارت دیگر تورم قانونی باعث تشتت آرا در موضوعات یکسان شده، بدین جهت باید قوانین موجود را تنقیح کرد.
- (4205451) (alef-11)
 
دلسوز قوه
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۶:۱۰:۲۲
باسلام
به نظر من، قوه قضائیه واقعا شایستگی یک قوه مقتدر را دارد فقط برخی قاضی نماها و برخی افراد دارند سوء استفاده می کنند که با ایجاد سازوکارهای نظارتی قوی و شفافیت می توان جلوی خیلی از فسادها را گرفت (4205458) (alef-11)
 
میلاد
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۶:۱۲:۱۶
حضرت رحمه للعالمین محمد (ص) : الملك یبقى مع الكفر و لا یبقى مع الظلم

ظلم کمش هم زیاد است (4205464) (alef-11)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۶:۱۸:۰۹
باید ..در همه استانها مراجع بالاتراز قضات باشد که اگرمردم شکایتی دارند.به انها رجوع کنند..انسان جایزالخطاست .قاضی هم اشتباه می کنند. (4205483) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۲۳:۰۴:۳۱
در اکثر کشورها یک چنین نهادهایی وجود دارد که اتفاقا تقویت کننده نهاد قضایی است.
وجود ناظر بیرونی میتونه شک و شبهه رو از بین ببره (4206221) (alef-11)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۷:۰۱:۵۶
نظارت فقط توسط مردم ممکن است. نظارت مردم به رسمیت بشناسسم (4205603) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۲۱:۰۳:۰۲
آفرین
مردم بهترین ناظر هستند. امر به معروف و نهی از منکر مسئولین یعنی همین
منطق نظام اسلامی هم بر این استواره
مردم فقط نباید در انتخابات شرکت کنند بلکه باید بر عملکرد مسئولین هم نظارت کنند که این نظارت بواسطه شفافیت عملکرد ممکن میشه (4206066) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۱۹:۰۰:۱۷
به نظر جدای از شفافیت که حتما در کیفیت آرای قضات تاثیرگذار است، توسعه نظام داوری هم می تواند به ارتقا کیفیت آرای قضات کمک کند. چرا که در نظام داوری طرفین با توافق یکدیگر داور تعیین می کنند و داور ها به دلیل انتخابی بودن کمتر در معرض لغزش هستند
افراد می توانند داور بد یا فاسد را دیگر انتخاب نکنند و یا شهره کنند تا کسی پیش او نرود
اما قاضی فاسد مادام که به او پرونده ارجاع می شود قضاوت می کند و مراجعان هم نقشی در انتخاب یا نظارت بر او ندارند (4205867) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۵ ۲۳:۰۶:۴۸
داوری هم میتونه خیلی به دادگاه ها کمک کنه. پرونده های خیلی تخصص و وقت گیر رو حل میکنه و نمیذاره به دادگاه ها برن و وقت قضات رو بگیرند (4206225) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۱۹:۵۲:۱۱
قضات بی تردید بشر اند
---
قضات که همیشه با حق الناس و حق الله برخورد و تعامل دارند هر اندازه هم از عدالت و کف نفس نسبی برخوردار باشند بازهم بی تردید بشر اند و جایز الخطا ، و در برابر وسوسه های فریبنده پیچیده ی بظاهر منطقی شیطان آسیب پذیر و در معرض بلاها و آزمایشهای سخت قرار می گیرند.
بی تردید آسیب پذیری طبیعی قضات ایجاب می کند با قوانین عالمانه ی منطقی و ساز و کارهای کار آمد ، بلند ترین و پرقدرت ترین موانع فنی و عملی نظارتی نهان و آشکار برای جلوگیری از سر خوردن در سیاه چالهای فریبنده ی تاریک شیطانی ، که بر سر راه پر فراز و نشیب لغزنده ی خود همیشه دارند ، وجود داشته باشند که بتوانند در حد اکثر حالتها مانع از سقوط آنان در چنین سیاه چالهای مهلکی شوند. (4207236) (alef-11)
 
مرتضی
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۱:۴۱:۳۹
شما قاضی نبوده اید بنابراین از مشکلات قضاوت و قضات اطلاعی ندارید-قضات از پاک ترین قشر جامعه هستن که واسه امنیت شما شبانه روز تلاش می کنن. (4207325) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۲۳:۰۱:۱۸
قضات بی تردید بشر اند
---
قضات که همیشه با حق الناس و حق الله برخورد و تعامل دارند هر اندازه هم از عدالت و کف نفس نسبی برخوردار باشند بازهم بی تردید بشر اند و جایز الخطا ، و در برابر وسوسه های فریبنده پیچیده ی بظاهر منطقی شیطان آسیب پذیر و در معرض بلاها و آزمایشهای سخت قرار می گیرند.
بی تردید آسیب پذیری طبیعی قضات ایجاب می کند با قوانین عالمانه ی منطقی و ساز و کارهای کار آمد ، بلند ترین و پرقدرت ترین موانع فنی و عملی نظارتی نهان و آشکار برای جلوگیری از سر خوردن در سیاه چالهای فریبنده ی تاریک شیطانی ، که بر سر راه پر فراز و نشیب لغزنده ی خود همیشه دارند ، وجود داشته باشند که بتوانند در حد اکثر حالتها مانع از سقوط آنان در چنین سیاه چالهای مهلکی شوند. (4207421) (alef-11)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۱۰:۲۶:۲۸
برخورد قاطع و بدون ترحم با مفاسد داخلی در هر نهادی، خصوصاً و خصوصاً در قوه قضائیه، اولویت اصلی کشور و واجب حتمی است. (4208944) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۲۲:۳۰:۰۳
نصف ارباب رجوع دادگستری افراد بزهکار ومال حرام خورهستند لابد اینهاناراضی ازبرخورد قانونی قضات خواهند بود (4209889) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.