توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 264063
پیشنهاد کتاب / «گزینه اشعار فاضل نظری»؛ مروارید
تمرین تنهایی
مانی مهر آور، ۲۷ اسفند ۱۳۹۳
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۴۵
گزینه اشعار فاضل نظری
ناشر: مروارید، چاپ هفتم ۱۳۹۲
۱۷۰ صفحه، ۷۳۰۰ تومان

این کتاب را فروشگاه اینترنتی شهر کتاب تا یک هفته پس از معرفی، با ۱۰% تخفیف ویژه عرضه می‌کند، در صورت تمایل اینجا کلیک کنید

****

دانشجوی معارف اسلامی و مدیریت سیاسی در دانشگاه امام صادق (ع) که حالا دکترای رشته مدیریت تولید و عملیات گرفته، یکی از چهره‌های شناخته‌شده برای نسل جوان، در حوزه شعر، محسوب می‌شود. مجموعه اشعار گریه‌های امپراتور بود که نام او را بر سر زبان‌ها انداخت. شهرتی که خیلی زود دامنه آن گسترش چشمگیری پیدا کرد و او را به یکی از محبوب‌ترین شاعران نسل خود بدل ساخت. دامنه این شهرت تا آنجا گسترش یافت که برخی کتاب‌هایش تا چهل نوبت نیز تجدید چاپ‌شده‌اند که چنین توفیقی، آن‌هم در حوزه شعر، به ندرت برای شاعران جوان می توان متصور بود.

جالب‌تر اینکه فاضل نظری شعر نو نمی‌سراید (شعر نو مخاطبان بیشتری دارد)، بلکه در حوزه شعر کلاسیک فعالیت می‌کند و به غزل‌سرایی معروف شده است. اقبال آثار او به‌عنوان شاعری جوان، بازگوکننده این واقعیت است که شعر کلاسیک همچنان زنده و سرحال به حیات خود ادامه می‌دهد و قافیه را به شعر نو نباخته است!

فاضل نظری نه‌تنها به‌عنوان پرمخاطب‌ترین شاعر در دهه‌ی هشتاد برگزیده‌شده بلکه به‌عنوان شاعری جریان ساز نیز مطرح بوده است. غزل معاصر نام‌آوران بزرگی همانند سیمین بهبهانی و حسین منزوی دارد که شاید نتوان حاصل کار نظری را در ترازوی قیاس با آن‌ها قرارداد، اما در عوض در غزل‌های نظری انرژی و نیرویی از جوانی را می‌توان سراغ گرفت که حاصل شور و شعور نسل امروز از روزگاری است که در آن زندگی می‌کند؛ و این ویژگی مهمی است که حاصل کار او را در قیاس با شاعران نسل‌های قبل برجسته می‌کند. ارائه چنین ویژگی‌هایی در قالبی کلاسیک همچون غزل که سده‌ها از عمر آن گذشته، نیازمند تغییرات و دگرگونی‌هایی است تا این‌گونه شعری را خورند این روزگار سازد. فاضل نظری با درک این مهم تلاش‌هایی در این راستا انجام داده است که البته هنوز جای کار بیشتر دارد.

از مهم‌ترین ویژگی شعر نظری این است که نه‌تنها تجربه‌هایی تازه و قابل‌اعتنا در حوزه شکل و فرم غزل به انجام رسانده بلکه متأثر از اندیشه و احوال نسل خود، ممضامینی را در این قالب شعری (که برای سرودن عاشقانه‌ها بکار می‌رود) مورد استفاده قرار می دهد که باعث می شود شعر با روزگار خود بیگانه نبوده و حتی با آن نزدیکی بسیار داشته باشد.

مجموعه گزینه‌های اشعار نشر مروارید سال‌هاست منتشر می‌شود. تداوم این انتشار و جامعیت این مجموعه که از نسل نخست شاعران معاصر، همچون نیما آغازشده و تا به امروز ادامه یافته، آن را به یکی از شناخته‌شده‌ترین مجموعه‌هایی که به انتخاب و انتشار گزینه اشعار شاعران معاصر اختصاص دارد، بدل ساخته است.

اغلب کتاب‌های منتشرشده در این مجموعه با نظر خود شاعر و یا کارشناسان و صاحب‌نظران این حوزه تدارک دیده‌شده‌اند و دربرگیرنده عصاره کارنامه شاعران و بازتاب‌دهنده‌ی فرازوفرود کارنامه ایشان هستند. راه یافتن نام فاضل نظری به این مجموعه فی‌نفسه اعتبار برای این شاعر جوان محسوب می‌شود که نامش در کنار بزرگان شعر این دیار قرارگرفته است.

تاکنون چهار مجموعه شعر از فاضل نظری منتشرشده است: گریه‌های امپراتور، اقلیت، آن‌ها و ضد (تازه‌ها). در گزینه اشعار فاضل نظری هفتادوسه شعر از این چهار دفتر شعر برگزیده‌شده و به ترتیب تاریخ انتشار مرتب و تنظیم‌شده‌اند. اشعاری که درواقع ازجمله بهترین سروده‌های نظری محسوب شده و به‌خوبی می‌توانند نشان‌دهنده‌ی وجوه مختلف کارنامه او تا این زمان باشد. سرآغاز این کتاب نوشته‌ای از خود فاضل نظری است با عنوان «تمرین تنهایی و رمزگشایی از یک خط باستانی»؛ در این مقدمه که حکم مدخل کتاب را دارد نظری دیدگاه‌های خود را درباره‌ی غزل و کم و کیفیت آن در این روزگار به مخاطب ارائه کرده است.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
تمرین تنهایی