نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 174766
افزایش 1.2 درصدی تجاوز به عنف و تعرض جنسی‬
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۹:۰۵
افزایش ۱.۲ درصدی تجاوز به عنف، کاهش ۱۰ درصدی قتل، کشف صددرصدی آدم ربایی، تشکیل ۵ پرونده کودک آزاری منجر به مرگ و وقوع ۱۸ درصدی قتل ها به دلیل مسائل منکراتی و اخلاقی مهتمرین بخشهای نشست خبری معاون مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی است.

به گزارش  مهر، سرهنگ هادی مصطفایی روز دوشنبه در نشستی خبری با اعلام اینکه جرائم جنایی جزو حساسترین موضوعاتی است که پلیس آگاهی به آن رسیدگی می کند اظهار داشت: این جرائم به سبب اینکه با جان، ناموس و حیثیت افراد در ارتباط است اهمیت ویژه ای دارد و بر اساس دستور رئیس پلیس کشور به صورت ویژه با جرائم جنایی برخورد می شود.

وی ادامه داد: مهمترین محور در جرائم جنایی، بهره گیری از روش های علمی، اطلاعاتی و بانک اطلاعات است. سعی می کنیم مدارک و مستنداتی که در مورد وقوع جرم وجود دارد را به خوبی جمع آوری کنیم تا از گرفتار شدن افراد بیگناه در مرحله پیجویی جلوگیری کنیم. می توانم به جرات بگویم میزان افراد بیگناه دستگیر شده در هنگام تحقیقات مقدماتی کمتر از تعداد انگشتان دست است.

به گفته سرهنگ مصطفایی، استفاده از اقدامات اطلاعاتی و علمی می تواند در مراحل دادرسی و صدور رای در مراجع قضایی بسیار تاثیرگذار باشد و ابهام ها برای قاضی رفع شود و هر گونه فرصت فرار از جرم را از مجرم بگیرد. در گذشته ممکن بود پرونده هایی که با اجبار متهمان تکمیل می شد در مرحله رسیدگی با انکار متهم و ایجاد شک و شبهه به مشکل برخورده و متهم از جرم تبرئه شود. اما خوشبختانه با اقدامات اطلاعاتی هرگونه فرصت سوء استفاده از مجرمان سلب می شود.

معاون مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی با اعلام اینکه در سال جاری ۲۶۹ قتل رخ داده در سالهای گذشته کشف شد گفت: اگر در پرونده ای ماموران به نتیجه نرسند آن پرونده از چرخه رسیدگی خارج نمی شود و بار دیگر تیمی مجرب تر رسیدگی به آن را در دستور کار قرار می دهند تا حق مردم به خوبی ادا شده و مجرم در چنگال قانون گرفتار شود.

وی در خصوص جرائم زنجیره ای مانند قتل های سریالی اظهار داشت: خوشبختانه در دو سال گذشته با سازوکارهای اندیشیده شده و رصد وقایع قتل سریالی نداشتیم اگر چه قتل هایی با ۳ مقتول رخ داده اما از نظر پلیس سریالی نبوده است.

وی همچنین با اشاره به اینکه ماموران پلیس آگاهی استانها با یکدیگر عملیات مشترک انجام می دهند افزود: خوشبختانه انجام عملیات های مشترک میان پلیس های آگاهی استانها را تقویت کرده ایم ضمن اینکه امیدواریم بتوانیم با سازوکارهای اجرایی تعامل خوبی با سایر سازمان ها برقرار کنیم. به عنوان مثال اگر فردی مورد تجاوز قرار می گیرد بتوانیم با سازوکارهای لازم پس از وقوع این حادثه به فکر مشاوره و درمان او باشیم.

کاهش ۱۰ درصدی وقوع قتل

سرهنگ مصطفیایی با اعلام کاهش ۱۰ درصدی قتل در ۹ ماهه امسال گفت: نرخ وقوع قتل در سال گذشته ۲.۹ نفر در هر یکصدهزار نفر جمعیت بود. خوشبختانه امسال وقوع قتل ۱۰ درصد کاهش یافته که پیش بینی می کنیم امسال نرخ وقوع به ۲.۹ نفر برسد. البته پرونده اتباع خارجی در کشور نیز رسیدگی می شود که اگر آنها را کم کنیم نرخ وقوع باز هم کاهش می یابد.

کشف ۸۵ درصد قتل ها

وی با اعلام اینکه ۲۴ درصد مقتولان را زن ها تشکیل می دهند افزود: متاسفانه در ۶۳ درصد قتل ها زن ها قربانی خشونت اطرافیان می شوند این در حالیست که امسال با تلاش گسترده توانستیم ۸۵ درصد قتل های رخ داده را کشف کنیم.

به گفته معاون مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی سهم سلاح سرد در وقوع قتل های ۹ ماهه نخست امسال ۳۶.۳ درصد است در حالیکه این آمار در مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد بود. البته وقوع چند حادثه همانند قتل یکی از ورزشکاران در کرج و رسانه ای شدن آن، استفاده از سلاح سرد کاهش یافت.

وقوع ۱۸ درصد قتل ها به علت مسائل منکراتی و اخلاقی

وی در مورد علل وقوع قتل در کشور گفت: ۳۰ درصد قتل ها به دلیل اختلافات قتلی و نزاع، ۱۲.۸ نزاع خیابانی، ۶.۵ درصد سرقت، ۱۸ درصد مسائل منکراتی و اخلاقی، ۱۵ درصد اختلافات خانواده و ۸.۷ درصد سایر موارد را شامل می شود این در حالیست که در ۳۱ درصد از قتل ها نسبت فامیلی وجود دارد که این آمار در سال گذشته ۳۴ درصد بود.

کاهش ۱۱ درصدی ارتکاب سرقت مسلحانه

وی از کاهش ۱۱درصدی ارتکاب سرقت مسلحانه خبر داد و گفت: وقوع سرقت مسلحانه نسبت به سال ۸۱، یک سوم کاهش یافته است. این در حالیست که ۷۰ درصد سرقت های رخ داده شده در سال جاری از سوی ماموران کشف شده است. بر اساس آمارها ۳۸ درصد سرقت های مسلحانه را سرقت خرد شامل اموال زیر ۲۰۰ هزار تومان و ۸.۵ درصد نیز بانک ها و طلا فروشی ها تشکیل می دهند ضمن اینکه در این مدت ۲۵ باند که به صورت سازمان یافته اقدام به سرقت مسلحانه می کردند شناسایی و متلاشی شدند.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در خصوص نرخ وقوع قتل در سرقت های مسلحانه گفت: خوشبختانه وقوع قتل در سرقت های مسلحانه بسیار کاهش یافته است و در سال جاری شاید میزان وقوع قتل در سرقت مسلحانه به تعداد انگشتان یک دست هم نرسد.

کشف صد در صدی آدم ربایی/ارتباط ۴۸ درصد پرونده های آدم ربایی با مواد مخدر

به گفته مصطفیایی در ۹ ماهه نخست امسال میزان وقوع آدم ربایی ۱۷ درصد کاهش یافته است و صد در صد آدم ربایی ها به دلیل حساسیت های ویژه و بسیج پلیس آگاهی کشف شده است. خوشبختانه در این مدت هیچ آدم ربایی که منجر به اخاذی موفق شود نداشتیم. بر اساس آمارها ۴۸ درصد پرونده های آدم ربایی مربوط به اختلافات مواد مخدر و معامله بر سر آن است و ۱۸ درصد تنها بر سر اخاذی و دریافت پول انجام می شود. وی افزود: ۶۰ درصد آدم ربایی های کشور در ۵ استان شرقی و مرزی کشور رخ می دهد.

افزایش ۱.۲ درصدی تجاوز به عنف و تعرض جنسی

مصطفایی با بیان اینکه پرونده های تجاوز به عنف و تعرض جنسی در ۹ ماهه نخست امسال ۱.۲ درصد رشد داشته است، گفت: در بحث رسیدگی به پرونده های تجاوز به عنف چند سازوکار پیش بینی شده است و مهمترین بحث این است که پلیس خودش را تنها به تجاوز به عنف محدود نکرده و با گسترش دایره نگاه موارد سوء استفاده نیز جزو پرونده های تجاوز به عنف رسیدگی می شود. از تمام قربانیان تجاوز جنسی به پلیس مراجعه کنند چرا که هویت آنها محفوظ می ماند و پلیس زن به منظور سهولت آنها در ارائه شکایت به پرونده آنها رسیدگی می کند. همچنین می خواهیم تا قربانیان ضمن شکایت از بوجود آوردن فرصت تکرار این جرایم جلوگیری کنند.

وی ادامه داد: امسال ۱۱ فقره پرونده تجاوز به عنف به پلیس آگاهی ارجاع شد که ۹۳ درصد آنها را کشف کردیم. این در حالیست که فرمانده نیروی انتظامی خواستار کشف صد در صدی و رسیدگی سریع به پرونده های تجاوز به عنف است.

به گفته معاون مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی در ۹ ماهه امسال ۳ نفر که اقدام به سوء استفاده جنسی از زنان می کردند کشف و به همراه پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند.

مصطفایی بار دیگر خواستار شکایت علیه متجاوزان شد و گفت: قربانیان این جرم باید بدانند که هویت آنها فاش نمی شود و اگر نمی خواهند مراجعه حضور داشته باشند می توانند با تنظیم نامه و ارسال ایمیل اطلاعات فرد متجاوز و پرونده را در اختیار پلیس قرار دهند تا هر چه سریعتر به این موضوع رسیدگی شود.

وی در مورد تجاوز به همجنس نیز گفت: سوء استفاده از همجنسان در هر دو بخش مذکر و مونث وجود دارد و تجاوز به عنف مذکر بیشتر در کودکان رخ می دهد.

تهیه فیلم و عکس عاملی برای ادامه تجاوز به افراد

وی با اشاره به اینکه ممکن است بسیاری از افرادی که مورد تجاوز قرار می گیرد برای شکایت به پلیس یا مراجع قضایی مراجعه نکنند گفت: افراد بیشتر از روش اغفال و فریب استفاده می کنند و طعمه های خود را به مکان های مورد نظرشان می کشانند. آنها با چرب زبانی و معرفی خود به عناوین مختلف اعتماد قربانی را جلب کرده و سپس به او تعرض می کنند در همین پرونده ها ممکن است افراد اقدام به تهیه فیلم و عکس کرده تا بتوانند سوء استفاده های جنسی یا مالی خود را از قربانی ادامه دهند. اگر افراد اقدام به شکایت نکنند این سوء استفاده همچنان ادامه خواهد داشت.

به گفته مصطفایی، بچگی، طمع و رویاهای خیالی مهتمرین عللی است که افراد را در دام متجاوزان گرفتار می کند. اگر این جرم پنهان بماند ما نمی توانیم آمار دقیقی از آن داشته باشیم و وقوع آن همچنان ادامه خواهد داشت.

روابط غیر متعارف یکی از علل مهم وقوع قتل هاست

وی روابط غیر متعارف را یکی از علل مهم وقوع قتل برشمرد و گفت: این روابط آثار زیادی در پی دارد و پنهان نگه داشتن آن ممکن است مننجر به وقوع قتل یا جرائم دیگر شود. افراد باید مراقب پیامک ها و مهمانی ها باشند. تعدادی از قتل های کشور پس از روابط غیر متعارف رخ می دهد که تاسف برانگیز است.

وی از تشکیل ۵ پرونده کودک آزاری منجر به مرگ از ۹ ماهه نخست امسال خبر داد و گفت: در این مدت ۵ پرونده در استانهای مختلف تشکیل شده است که در یکی از آنها یک زن و شوهر غیر ایرانی که به جرم حمل مواد مخدر محکوم به زندان شده بودند فرزند خود را نزد یکی از هموطنانشان قرار دادند که او نیز اقدام به سوء استفاده از کودک و کودک آزاری کرده بود.

مصطفایی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که وضعیت ایران در میان سایر کشورها از نظر نرخ وقوع قتل چگونه است گفت: بر اساس بررسی هایی که در سال ۲۰۰۳ در میان کشورهای هم جمعیت انجام شد ایران در میان ۱۱۴ کشور از نظر کمترین نرخ وقوع قتل رتبه ۳۴ را به دست آورد.

وی همچنین در پاسخ به سئوال دیگر  در مورد مهمترین پرونده رسیدگی شده در ۹ ماهه نخست امسال گفت: شناسایی ۲ مرد که مرتکب به قتل ۳ نفر زن پس از ریختن طرح دوستی شده بودند مهمترین پرونده در ۹ ماهه امسال است چرا که اگر این افراد دستگیر نمی شدند باز هم ممکن بود مرتکب قتل شوند. اگر چه وقوع این ۳ قتل که با انگیزه سرقت انجام شده بود از نظر ما سریالی نیست. آنها طعمه های خاص خود را که نیاز به کمک داشتند شناسایی و آنها را به قتل می رساندند.
کلمات کلیدی : آمار تجاوز به عنف
 
۱۳۹۱-۱۰-۱۱ ۱۹:۵۶:۰۳
chashme masolin mohtarm zirabt roshan vakamtar dourogh begoyand (1069769) (alef-11)