توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 420925
به گزارش خبرنگار اعزامی الف به چین
وزیر خارجه چین: همه ی کشورهای ذی‌ربط باید به تعهدات برجام پایبند باشند
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۲۸
وزیر خارجه چین با اشاره به گزارشات اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر پایبندی ایران به تعهدات خود تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار الف، وانگ یی، وزیر خارجه چین در نشست مطبوعاتی مشترک با همتای ایرانی خود گفت که اجرای برجام مسئولیت همه کشورهای ذی‌ربط است و همه باید به تعهداتی که در این باره و در برجام داده اند ، پایبند باشند.

وزیر خارجه چین اعلام کرد که برجام یک توافق بین المللی است و مسئولیت همه جوانب  است که آن را اجرا کنند و نباید به دلیل اختلافات و برخی مسائل داخلی و یا نگرانی های داخلی در یک کشور تحت تاثیر قرار گیرد.

این مقام چینی در ادامه گفت که البته اجرای برجام یک فرایند طولانی است و در مسیر اجرا طبیعتاً مشکلات و اختلاف نظرهایی بروز می کند که مهم است که همه با توجه به اصل پایبندی به مفاد برجام از طریق گفت و گو و رایزنی هر اختلاف پیش آمده را حل و فصل کنند.

وانگ تصریح کرد که در این زمینه باید توجه داشت که برجام باید به طور دقیق اجرا شود و باید هدفدار و منسجم در این مسیر همه حرکت کنند و چین نیز برای اجرای بهینه و مناسب آن نقش سازنده خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه بزودی سالگرد یک سالگی برجام فرا می رسد گفت که البته ده سال طول کشید تا چنین توافقی حاصل شد و بر اساس پایبندی به ان پی تی و رفع نگرانی جوانب ذی ربط حاصل شده است و یک راه حل سیاسی صلح آمیز بوده است که برای مساله پیدا شده است.

وزیر خارجه چین گفت که این راه حل سیاسی بسیار قابل توجه می تواند برای حل و فصل مسائل مهم و حاد بین المللی به عنوان یک الگو مورد استفاده قرار گیرد و در مجموع باید توجه داشت که برجام به‌خوبی در حال اجراست.

وانگ تاکید کرد که آژانس بین المللی انرژی اتمی 5 گزارش در این باره منتشر کرده و در آن آمده است که برجام به‌خوبی در حال اجراست و به‌خصوص ایران فراتر از انتظارها به تعهداتش عمل کرده است .

وی گفت که برجام یک توافق بین المللی است که شورای امنیت با صدور قطعنامه ای آن را تصویب کرده است و باید به طور کامل و جامع اجرا شود و این مسئولیت همه کشورهای ذی ربط است و نباید به دلایل داخلی و مشکلات داخلی کشورها اجرای برجام مختل شود.

این مقام چینی در بخش دیگری از اظهارات خود به مسائل آسیای غربی و خاورمیانه و آفریقای شمالی اشاره کرد وی گفت که باید با همکاری طرفین از جمله همکاری چین و ایران و کشورهای دیگر به دنبال راه حل سیاسی برای حل این مسایل باشیم.

وزیر خارجه چین گفت که محوریت راه حل باید سازمان ملل باشد و البته به نگرانی های جوانب ذی ربط توجه شود و رهیافتی سیاسی و مناسب و درازمدت و جامع برای حل این مناقشاتن پیدا شود.

وانگ یی گفت که  در مسیر یافتن این راه حل سیاسی باید مبارزه با تروریسم و افراط گرایان هم تشدید شود.

وی گفت که در مورد برجام ایران و چین همکاری نزدیک را ادامه خواهند داد و در مجموع چین در قبال بازطراحی اراک بسیار مسئولانه عمل کرده است و ازهمه طرف ها می خواهد مسئولانه به برجام عمل کنند و افزود که همه باید با همکاری به دنبال اجرای بهتر و مطلوبتر برجام باشند و چین دراین زمینه نقش سازنده ای به عنوان یک بازیگر فعال برعهده خواهد داشت.

وی در این مصاحبه در کنار وزیر خارجه کشورمان گفت که با وی درباره روابط دوجانبه و مسایل مهم منطقه و  بین المللی گفت‌و‌گو کرده است.

وزیر خارجه  چین تاکید کرد که یکی از مهمترین موارد مربوط به سفر ماه ژانویه شی جین پینگ رئیس جمهوری خلق چین به ایران و تصمیمات رئیسان جمهوری دو کشور بوده است که باید تصمیمات راهبردی آنها برای تقویت روابط اجرا شود.

وی گفت که ظریف برای شرکت در اولین اجلاس مقرر سالانه وزیران خارجه دو کشور که حاصل توافق رئیسان جمهور در سفر شی به ایران می باشد به چین آمده است و پکن به گرمی از او استقبال می کند.

وزیر خارجه چین گفت که با اجرای توافقات رؤسای جمهوری و سفر ظریف نیروی تازه ای به روابط خوب و دوستانه دوکشور تزریق خواهد شد.

وی تاکید کرد که وزارتخانه های خارجه دو کشور با همکاری یکدیگر تصمیمات راهبردی رهبران را با هدف تقویت و تعمیق مناسبات اجرا خواهند کرد.

به گفته وزیر خارجه چین دو کشور در زمینه های اقتصادی و فن آوری و علمی و طرح های زیربنایی و انرژی هم روابط خوبی دارند و همه توانایی های آنها بالقوه است و در واقع دو کشور مکمل یکدیگر می باشند.

وی خواستار همکاری نزدیکتر با ایران در اجرای طرح های مربوط به راه ابریشم نوین و عرصه های اقتصادی و اجرای طرح های زیربنایی شد و گفت که باید توان بالقوه دو کشور در عرصه های مختلف بالفعل شود و روابط دو کشور در قلمروهای مختلف باز هم تقویت شده و گسترش یابد.
 
کلمات کلیدی : ظریف+چین
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.