توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 499082
۳میلیون زن سرپرست خانوار درکشور وجود دارد/ موفقیت اورژانس اجتماعی
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۴۱
رئیس سازمان بهزیستی از وجود سه میلیون زن سرپرست خانوار در کشور خبر داد و گفت: به منظور کاهش آسیب‌ها تقویت اورژانس اجتماعی در دستور کار قرار دارد که خوشبختانه این طرح موفق بوده است.

انوشیروان محسنی بندپی در گفتگو با مهر، ضمن بیان اینکه سازمان بهزیستی به عنوان مرجع ملی نسبت به توانمندی و اشتغال زنان سرپرست خانوار اقدام می‌کند، ابراز داشت: تعداد زنان سرپرست خانوار در سال۹۰، طبق اعلام سازمان آمار، دو میلیون و ۶۰۰نفر را شامل می‌شد و در حال حاضر سه میلیون نفر زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارد.

وی افزود: با توجه به آموزش و حمایت‌های روحی و روانی که زنان سرپرست خانوار نیاز دارند برنامه‌هایی در دستور کار سازمان بهزیستی قرار دارد لذا طرح تأمین مالی خرد، گروه‌های خودیار و گروه‌های همیار برای این جامعه هدف در نظر گرفته‌شده است.

صدور پایان کار منوط به مناسب‌سازی فضا برای معلولان 

رئیس سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به این پرسش که چه برنامه‌ای برای مناسب‌سازی شهرها با اولویت معلولان در نظر گرفته‌شده است، ابراز داشت: مناسب‌سازی یکی از اقداماتی است که کنوانسیون رعایت حقوق معلولان و قانون جامعه تکلیف کرد که نه‌تنها برای معلولان بلکه برای زنان باردار و افرادی که آسیب‌های موقت دارند شرایطی فراهم شود تا تردد و حضور این افراد در محیط‌های اجتماعی بیشتر شود.

محسنی بندپی بابیان اینکه حضور معلولان در جامعه منوط بر مناسب‌سازی و استاندارد بودن امکانات شهری است، تصریح کرد: بر همین اساس سامانه ۳۰۱۲۳ راه‌اندازی شد تا معلولان هرکجای کشور با این سامانه تماس گرفته و سازمان بهزیستی نیز برای تسهیل امور در این امر مداخله لازم را انجام می‌دهد.

وی افزود: سازمان بهزیستی ضمن هماهنگی با سازمان امور استخدامی در ارزیابی عملکرد ادارات دولتی ۲۰امتیاز را به مناسب‌سازی ادارات اختصاص داد که مهم‌ترین شاخص شامل سرویس بهداشتی، آسانسور و توقفگاه‌ها مناسب با شرایط معلولان است و شهرداری‌ و دهیاری‌ها مکلف هستند برای صدور پروانه ساخت و پایانه کار حتماً مناسب‌سازی فضا را رعایت کنند به این معنا که اگر فضایی مناسب باحال معلولان نباشد پایان کار نیز به آن‌ها تعلق نخواهد گرفت.

۱۷.۵درصد بودجه شهرداری‌ها سهم بهزیستی است

رئیس سازمان بهزیستی در پاسخ به این پرسش که شهرداری‌ها چه کمکی به بهزیستی می‌کنند، ابراز داشت: شهرداری یک‌نهاد فرهنگی و اجتماعی است لذا ۱۷.۵ درصد بودجه شهرداری‌ها به همین امر اختصاص دارد، در بحث مناسب‌سازی نیز ۱۲ وظیفه برعهده شهرداری‌ها محول شده که باید حتماً انجام دهند تا بتوانیم حضور معلولان را در محیط‌های اجتماعی بیشتر شاهد باشیم.

محسنی بندپی در پاسخ به این پرسش که خیران چه میزان به بهزیستی کمک کردند، تصریح کرد: خیران یکی از شرکای اجتماعی خوب بهزیستی هستند و اگر نباشند در ارائه خدمات با مشکل مواجه خواهیم شد که به‌صورت نقدی و غیر نقدی بیش از یک هزار و ۱۰۰میلیارد تومان خیران به بهزیستی کمک کردند.

وی افزود: احداث ساختمان‌هایی ویژه معلولان نشان می‌دهد خیران ورود بسیار خوبی در مقوله بهزیستی دارند که باید زمینه ورود آن‌ها را به منظور برخورداری جامعه هدف از امکانات فراهم کنیم.

۳۵۰ اورژانس اجتماعی راه‌اندازی شد

رئیس سازمان بهزیستی بابیان اینکه به دنبال تقویت اورژانس اجتماعی در استان سمنان هستیم، ابراز داشت: در برنامه‌های سازمان هدف‌گذاری سال جاری راه اندازی اورژانس اجتماعی برای همه شهرهای بالای ۵۰هزار نفر و در سال ۹۷ برای همه شهرهای که آسیب اجتماعی روند رو به رشدی دارند، انجام خواهد گرفت.

محسنی بندپی بابیان اینکه تاکنون ۳۵۰ تا اورژانس اجتماعی در کشور راه اندازی شده است، تصریح کرد: در برنامه ششم تأکید شد که این شبکه سلامت اجتماعی در کل کشور گسترش یابد چراکه این اورژانس در بحران‌های خانوادگی و اجتماعی مداخله به هنگام و تخصصی دارد و در مشاوره‌های پیشگیری از طلاق و خودکشی اثربخشی مطلوبی دارد.

وی افزود: اورژانس اجتماعی شبکه اجتماعی بزرگی است که امیدواریم با حمایت‌های مجلس و دولت همان‌طور که به شبکه بهداشت و درمان توجه دارد به این نهاد نیز توجه بیشتری شود تا شاهد همه‌گیر شدن اورژانس اجتماعی در تمامی شهرهای ایران باشیم.

۹۰۰میلیارد تومان وام اشتغال‌زایی در اختیار بهزیستی

رئیس سازمان بهزیستی همچنین ضمن بیان اینکه با پیشنهاد دولت و مصوبه مجلس ۹۰۰میلیارد تومان وام اشتغال‌زایی در اختیار سازمان بهزیستی قرار گرفت، ابراز داشت: هر کارفرمایی که از افراد جامعه هدف بهزیستی را برای اشتغال کار گیرد بیمه کارفرمایی را خود سازمان تقبل می‌کند.

محسنی بندپی در ادامه تصریح کرد: بهره‌مندی و برخورداری از وام‌های اشتغال‌زایی ازجمله رویکردهای سازمان محسوب می‌شود لذا کسانی که در بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی این افراد را به‌کارگیرند تا گروه‌های پنج نفرِ ۲۰میلیون تومان وام کم‌بهره در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد.

وی افزود: امکانات لازم برای افراد کارآفرین مددجویان تحت پوشش  بهزیستی در اختیار آن‌ها قرار خواهد گرفت که این افراد حتی می‌توانند به‌صورت مستقیم نسبت به دریافت تسهیلات اقدام کنند.
 
کلمات کلیدی : بهزیستی + اورژانس اجتماعی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.