توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 368582
فهرست یارانه ١٢ میلیاردی مطبوعات برای ۶ ماهه دوم سال ۹۴
تاریخ انتشار : شنبه ۱۲ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۱۸
اداره کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی، در خصوص پرداخت یارانه شش ماه دوم سال٩٤ مطبوعات، اطلاعیه ای را صادر کرد.

متن اطلاعیه به این شرح است:

همان طور که صاحبان امتیاز و مدیران مسئول محترم مطبوعات واقفند جهت گیری اصلی یارانه ها در سال ٩٤ متوجه یارانه بیمه، آگهی دولتی، طرح اشتراک و طرح خرید مجلات برگشتی بوده است بنابراین برای محاسبه دقیق کمک های اعطایی به هر نشریه، لازم است ٢ رقم یارانه مستقیم (فهرست زیر و فهرست منتشرشده در ٢٥ مهر) را با ارقام اعلامی آگهی دولتی، ٣ نوبت یارانه بیمه (بهار ٩٤، تابستان ٩٤ و ٦ ماهه دوم ٩٤) و ١٢ نوبت پرداختی بابت طرح اشتراک و ٣ نوبت طرح خرید مجلات برگشتی جمع نمایند. (کلیه ارقام و جداول تفصیلی در سایت معاونت مطبوعاتی منتشر شده است)

١) فرمول محاسبه یارانه با توجه به ارقام مندرج در جدول به شرح زیر است :

ضریب تعدیل× مجموع ضرایب × ٢٤٠٠٠ × تیراژ حمایتی × تعداد شماره اعلام وصول × × ٠٤٩/٠ ×

مجموع ضرایب از فرمول زیر محاسبه شده است:

( ) × ضریب فعالیت بنگاهی × ضریب صحافی× ضریب موضوعی× ضریب جغرافیایی×

ضریب جغرافیایی برای نشریاتی که گستره آنها فقط شامل ١٠ استان کم برخوردار یا تک شهر (به جز مرکز استان) است در نظر گرفته شده است. همچنین چنانچه نشریه ای متعلق به تک شهر در استان های کم برخوردار باشد، از هر ٢ ضریب استفاده کرده است (مجموعاً ‌٥) سایر ضرایب نیز در دستورالعمل نحوه توزیع یارانه مطبوعات، تشریح شده است.

٢) از آنجا که اعتبار تخصیصی یارانه مطبوعات در ٦ ماهه دوم ٩٤ حدود ١٢٥ میلیارد ریال بوده است و جمع کلّ یارانه های محاسبه شده با فرمول بالا بالغ بر ٢٧٠ میلیارد ریال است لذا مطابق بند ٢١ دستورالعمل نحوه توزیع یارانه مطبوعات، همه ارقام محاسبه شده، با اِعمال ضریب تعدیل، تسهیم به نسبت شده اند. با توجه به سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اولویت با نشریات استانی و نشریات تخصصی است و ملاحظه می شود مطابق جدول زیر، ضرایب تعدیل مساوی نیستند.

٣) به دلیل سیاست پیش گفته (اولویت نشریات استانی و نشریات تخصصی) یارانه ٦ ماهه دوم ٩٤ برای نشریات استانی و فصلنامه ها در روزهای پایانی اسفند واریز شد. (٦٥ درصد سهم آنان) امّا به دلیل کمبود اعتبارات، امکان واریز یارانه مستقیم سایر نشریات سراسری فراهم نبود که اینک و ضمن پوزش، با تأخیر واریز می شود. (ضمناً ٣٥ درصد باقیمانده مبالغ هر یک از نشریات استانی و فصلنامه نیز در این مرحله واریز می شود.)

٤) تیراژ حمایتی، حداکثر مساوی تیراژ واقعی نشریات است و لذا ارقام مندرج در این ستون به معنای آن نیست که تیراژ آن نشریه، ضرورتاً مساوی این رقم است. ضمناً مطابق دستورالعمل نحوه توزیع یارانه مطبوعات برای روزنامه ها و مجلاتی که به ترتیب تیراژشان از ٠٠٠و٣٥ و ٠٠٠و٣٠ نسخه بیشتر است همین ارقام درج شده است و لذا تیراژ واقعی آن نشریات قطعاً از رقم مندرج در این ستون بیشتر است.

٥) امتیاز کیفی روزنامه ها طبق نتایج رتبه بندی اعلام شده در اسفند ٩٤ و ضریب کیفی نشریات نیز مطابق جداول منتشره در سایت معاونت مطبوعاتی، محاسبه شده است، برای روزنامه هایی که در طرح رتبه بندی شرکت نکرده‌اندو نشریاتی که هنوز ضریب کیفی آنها محاسبه و اعلام نشده، از میانگین موجود (روزنامه ها: ٣٠ و نشریات:٦٤) استفاده شده است.

٦) مبنای تعداد شماره، شماره هایی نیست که در آن دوره چاپ شده اند بلکه شماره هایی است که در طول دوره یارانه، فرآیند اعلام وصول الکترونیک را به طور کامل انجام داده باشند (شامل چاپ، ارسال الکترونیک فایل و مشخصات، وصول نسخه فیزیکی و تأیید کلّ فرآیند توسط ادارات کل استانی یا اداره کل مطبوعات داخلی)‌ صاحبان امتیاز و مدیران مسئول در حساب کاربری خود وضعیت هر شماره چاپی خود را می توانند ببینند. در این دوره کلیه شماره هایی که در فاصله ٩٤/٦/٢٥ تا ٩٤/١٢/١٠ کلّ فرآیند اعلام وصول را انجام داده اند، ملاک محاسبه بوده است، بنابراین چنانچه رقم درج شده بیش از تعداد شماره چاپی باشد به معنای آن است که شماره هایی که در دورة قبلی یارانه (بهار ٩٤) محاسبه شده است کمتر از تعداد واقعی چاپی بوده و سهم همان شماره ها، اینک منظور شده است و چنانچه رقم درج شده کمتر از تعداد شماره چاپی باشد به معنای آن است که شماره های چاپ شده در این دوره امّا اعلام وصول شده در دوره بعد، پس از تکمیل فرآیند اعلام وصول، محاسبه خواهد شد.

٧) واریز مبلغ صرفاً‌ به حسابی است که اولاً در سامانه جامع رسانه های کشور توسط صاحب امتیاز محترم وارد شده است و ثانیاً در صورتی است که صاحب حساب، خود نشریه یا صاحب امتیاز آن باشند. موارد مغایرت با علامت & مشخص شده اند که در صورت رفع (اصلاح شماره حساب در e-rasaneh توسط صاحب امتیاز و اطلاع آن تا پایان تیرماه)، پرداخت خواهد شد و پس از آن، امکان جبران نخواهد بود.

٨) در ستون "توضیحات" و مقابل نام برخی نشریات علائمی درج شده که با رفع نقص، مبالغ مربوط واریز خواهد شد. مفهوم هر یک از علائم به شرح زیر است:

*: این نشریات تا زمان تهیه گزارش (اسفند ٩٤) فهرست بیمه کارکنان خود را ارائه نداده اند. مطابق بسته حمایتی ٩٤ روزنامه ها، هفته نامه ها و دوهفته نامه هایی که فاقد فهرست بیمه باشند تا برقراری بیمه کارکنان از حمایت ها محروم خواهند شد.

**: به دلیل نداشتن نصاب لازم در شماره های منتشره، یارانه فعلاً تعلق نمی گیرد (روزنامه ها از شماره ١٥٠، هفته نامه ها از شماره ٢٥، ماهنامه ها از شماره ٧ به بعد مشمول دریافت یارانه می شوند)

***: تخلفاتی نظیر نامواره، انتشار ویژه نامه غیرمجاز، رعایت نکردن قطع مصوب و ... دارند.

& :شماره حساب اعلامی در e-rasaneh به نام صاحب امتیاز یا خود نشریه نیست.

٩) دولت اقرار دارد این ارقام به هیچ وجه تکافوی هزینه های مطبوعات را نمی کند زیرا در خوشبینانه ترین حالت فقط تأمین کننده بخشی از هزینه های کاغذ آنان است و شامل هزینه های نیروی انسانی، چاپ، توزیع، اجاره محل و سایر هزینه های سربار نیست. مطبوعات علاوه بر مصائب حرفه ای، مضیقه هایی در تأمین منابع مالی دارند که امید می رود با افزایش اعتبارات دولتی،‌ توانمندی مطبوعات و سایر حمایت ها (از جمله آگهی دولتی، یارانه بیمه،‌ یارانه اشتراک، معافیت ها و ...) جبران شود.

١٠) روز سه شنبه ١٥ تیرماه جاری از ساعت ٩ صبح تا ٦ عصر، مدیرکل، معاون اجرایی و رئیس اداره حمایت اداره کل مطبوعات داخلی پاسخگوی مراجعات حضوری مدیران محترم مسئول مطبوعات را دارند تا در صورت وجود اشتباه در داده های محاسباتی یا عدم واریز مبلغ اعلامی، نسبت به اصلاح یا پیگیری آن اقدام شود.

*فایل : پرداختی یارانه مطبوعات ٦ ماهه دوم سال94



 

سراسری

تعدیل

غیرسراسری

تعدیل

کل

روزنامه

٧,٥

٠,٤

٢,٥

٠,٤٥

١٠

هفته‌نامه و دوهفته‌نامه

٧

٠,٤٥

٣

٠,٥

١٠

ماهنامه

٥,٧

٠,٥

١,٣

٠,٧

٧

فصلنامه

٠,٣

١

٠,٢

١

٠,٥

جمع

٢٠,٥

 

٧

 

٢٧,٥

 

 
کلمات کلیدی : معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.