توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 411880
وزیر خارجه آلمان: اتهامات ترکیه برایم قابل هضم نیست
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۲۳:۰۶
فرانک والتر اشتاین مایر' وزیر امور خارجه آلمان روز سه شنبه در پاسخ به اظهارات مولود چاوش اوغلو همتای ترکیه ای خود که گفته بود آلمان از مخالفان انکارا حمایت می کند،‌گفت: من واقعا نمی توانم اتهام ترکیه مبنی بر حمایت برلین از تروریسم را درک کنم.

به گزارش خبرگزاری رسمی آلمان،‌اشتاین مایر تاکید کرد که هیچ گونه توجیهی برای این وجود ندارد که وزیر خارجه ترکیه برلین را متهم کند که ما از حزب کارگران کردستان حمایت می کنیم.
وزیر خارجه آلمان در کنفرانس مطبوعاتی با همتایان سوئدی،‌دانمارکی، و فنلاندی در برلین گفت: لازم است اعلام کنم که واقعا نمی توانم اظهارات همکار ترکیه ایم را درک کنم و بدانم که اساس اتهاماتی که از سوی ترکیه مطرح شده است، چیست.
اشتاین مایر افزود: از ابتدای وقوع کودتای ترکیه، بارها و بارها اعلام کرده ایم که ما از مردم ترکیه و در حمایت از نهاد های دمکراتیک و پارلمان حمایت می کنیم.
وزیرخارجه آلمان با بیان این که ما هم چنان به لحاظ حقوقی و سیاسی و تا از بین رفتن همه آثار کودتا از دولت و ملت ترکیه حمایت می کنیم، البته گفت که بازداشت های دسته جمعی در ترکیه با این خواسته ها همخوانی ندارد.
اشتاین مایر افزود: انتقادی که دولت آلمان به ترکیه دارد درباره بازداشت چند روز گذشته شماری از نمایندگان مجلس است.
وزیر خارجه آلمان افزود که کشورش از حزب کارگران کردستان حمایت نمی کند و آنکارا خوب می داند که عکس این گفته صحیح است، چرا که برلین این گروه و دیگر گروه های افراطی را در لیست گروه های تروریستی قرار داده است که پیگیرد قانونی دارند.
وی در ادامه تصریح کرد:‌به همین دلیل است که نمی توانم اظهارات امروز مقام های ترکیه درباره آلمان را درک کنم، و تکرار اتهام منجر به صحت آن نخواهد شد.
اظهارات وزیر خارجه آلمان درواقع پاسخ به مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه است که گفته بود، دولت آلمان از گروه های مخالف کرد در داخل خاک ترکیه حمایت می کند.
اوغلو امروز سه شنبه در نشستی مطبوعاتی در آنکارا گفت: پ ک ک (حزب کارگران کردستان) و حزب دمکراتیک خلق ها در آلمان مشغول فعالیت هستند، اما آن ها از این حزب ها حمایت می کنند چون با ترکیه مخالفند؛ آلمان بیش از هر کشور دیگری از سازمان های تروریستی مخالف ترکیه حمایت می کند.
وی افزود: آلمان خود را کشور درجه یک و دارای دمکراسی درجه یک می داند، اما ترکیه را درجه دو قلمداد می کند، ما خواهان آن هستیم که آلمان با ما مانند شریک همسطح خود رفتار کند.
وی همچنین در بخش دیگری از این نشست مطبوعاتی تصریح کرد که کشورش می خواهد از نبود 'گروه های نااهل' در عملیات آزادسازی رقه از گروه تروریستی داعش اطمینان حاصل کند.
چاووش اوغلو اضافه کرد که هنوز تا آغاز عملیات رقه هفته ها باقی مانده است. 
به گفته وی؛ واشنگتن به آنکارا گفته بود که این گروه ها (شبه نظامیان کرد سوریه) فقط در محاصره رقه شرکت خواهند داشت و وارد این شهر نخواهند شد.
وزیر خارجه ترکیه تصریح کرد که کشورش بعد از آن که خلف وعده شرکایش را در مورد شهر منبج دید، تدابیری را اتخاذ کرده است.
ترکیه بارها خواستار عقب نشینی شبه نظامیان کرد موسوم به نیروهای مدافع خلق از مناطق هم مرز خود در خاک سوریه شده است.
عملیات آزادسازی رقه از یکشنبه گذشته با حضور ائتلاف کردی-عرب موسوم به نیروهای دمکراتیک سوریه و با حمایت آمریکا آغاز شد.
حمایت واشنگتن از این شبه نظامین خشم آنکارا را برانگیخته است. ترکیه این گروه را شاخه حزب کارگران کردستان (پ ک ک) می داند که در فهرست گروه های تروریستی آنکارا قرار دارد. 
ترکیه همچنین نگران است که پیشروی شبه نظامیان کرد در سوریه، شورش سی ساله کردها را شعله ور سازد.
 
کلمات کلیدی : آلمان+ترکیه
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.