نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 350734
رشد موالید از سال ۹۴دوباره کاهش یافت
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۲۴
مدیرکل دفتر اطلاعات و آمار و مهاجرت سازمان ثبت احوال از تغییر درزمان بندی فرزندآوری در ۵ سال اول و دوم زندگی مشترک زوجین خبر داد و گفت: در سال گذشته رشد موالید نسبت به چند سال قبل کاهش یافت.

به گزارش مهر، علی اکبر محزون در نشست خبری که به مناسبت روز ملی جمعیت برگزار شد، به رشد موالید در کشور اشاره کرد و گفت: در سال های اخیر بعد از بازنگری در سیاست های جمعیتی برای چند سال رشد موالید به طور خفیف افزایش یافت اما از سال ۹۴ دوباره با کاهش رشد موالید رو به رو بودیم به طوری که در سال ۹۱ رشد موالید ۲.۹ و در سال ۹۲، ۳.۵ ، سال ۹۳، ۴.۲ و در سال ۹۴ به ۲.۳ درصد کاهش پیدا کرد.

وی گفت: نرخ موالید به ازای هر هزار نفر جمعیت در کشور در سال ۹۳، ۲۰.۱ بود که این نرخ در سال ۹۴ به ۱۹.۸ کاهش پیدا کرد.

رشد منفی موالید در ۴ استان/ قم، یزد، هرمزگان و همدان بیشترین رشد موالید را داشتند

مدیرکل دفتر اطلاعات و آمار و مهاجرت سازمان ثبت احوال گفت: استان های قم، یزد، هرمزگان و همدان با ۵.۶، ۵.۴، ۴.۹ و ۴.۸ درصد به ترتیب دارای بیشترین رشد موالید و همچنین استان های گیلان با منفی ۳.۴، لرستان با منفی ۲، کرمانشاه با منفی ۰.۶ و آذربایجان شرقی با منفی ۰.۲ کمترین رشد موالید را به خود اختصاص داده اند.

محزون همچنین به سن مادران در فرزندآوری اشاره کرد و اظهار داشت: آمارهای سال ۹۴ نشان می دهد ۸۹ درصد ولادت ها مربوط به مادران ۱۹ تا ۳۷ ساله بوده که میانگین سن مادران ۲۸.۴ سال بوده است. مادران ۲۹ ساله با ۶.۴، ۲۸ ساله با ۶.۳ و ۲۷ ساله با ۶.۲ درصد بیشترین سن مادران در ولادت ها را به خود اختصاص داده اند.

وی گفت: در سال ۸۹ نیز ۹۰.۶ درصد ولادت ها مربوط به مادران ۱۸ تا ۳۶ سال بوده و این در حالی است که درسال ۹۴، ۸۹ درصد ولادت ها به مادران ۱۹ تا ۳۷ سال اختصاص یافته است.

به گفته وی در سال گذشته ۸۸.۵ درصد ولادت ها مربوط به پدران ۲۳ تا ۴۱ سال بوده است. این در حالی است که در سال ۸۹، ۸۹.۲ درصد ولادت ها مربوط به پدران ۲۲ تا ۴۰ سال بوده است.

مدیرکل دفتر اطلاعات و آمار و مهاجرت سازمان ثبت احوال همچنین به تحلیل فاصله ولادت ها از ازدواج والدین برای اولین بار در کشور اشاره کرد و افزود: در سال ۸۹، ۵۲.۴ درصد ولادت ها در ۵ سال اول زندگی زوجین و ۲۴.۷ درصد نیز در ۵ سال دوم زندگی رخ داده است.

محزون گفت: این در حالی است که در سال ۹۴ این درصدها تغییر یافته به طوری که ۴۵.۴ درصد ولادت ها در ۵ سال اول و ۲۹.۳ درصد ولادت ها در سال دوم زندگی به ثبت رسیده است این آمارها نشان می دهد که زمان بندی فرزندآوری دچار تغییراتی شده و بخشی از آن از ۵ سال اول زندگی مشترک به ۵ سال دوم انتقال یافته است.

وی در ادامه اظهار داشت: یکی از اقداماتی که به مناسبت این روز باید انجام شود رصد مستمر اجرایی شدن سیاست ها و ارزیابی و پایش برنامه هایی است که اجرا می شود.

وی گفت: روز ملی جمعیت با هدف رصد و ارزیابی این برنامه ها برگزار می شود و در سازمان ثبت احوال نیز همایش هایی تخصصی در استان های مختلف اجرا می شود به طوری که شورای راهبردی جمعیت به ریاست استانداران و دبیری ادارات کل ثبت احوال سراسر کشور تشکیل شده و برنامه هایی را به همین مناسبت به اجرا خواهند گذاشت.
 
کلمات کلیدی : ولادت+تولد+جمعیت
 
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۲۳:۱۷:۱۱
جوانان ازدواج نمیکنند یا ازدواج کنند بچه نمیاورند اگر بیاورند یک فرزند چون در ایران اینده بچه به عهده پدر و مادر است مثل اروپا و امریکا دولت مسولیتی برای فرزندان اینده مملکت ندارد پدر مادرها هم در توان ندارند که اینده فرزندان را تامین کنند اگر دولتها مسولیتی داشتند و فرهنگ اینده فرزندان به عهده دولت است جا بیافتد فرزند اوری هم باب میشود متاسفانه هر چه اطرافیان را میبینم فرزند نمیاورند سالها است ازدواج کرده اند اما فرزند میاورند (3685410) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۰۰:۲۶:۵۷
برای اینها که الان هستند چکار کرده اید که نگران کاهش موالید هستید? (3685478) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۰۰:۳۶:۴۵
فرایند بچه داری در ایران:
ازدواج: 50 میلیون با رهن خانه و خرج ازدواج
زایمان بچه:5 میلیون
تا 7 سالگی سالی 2 میلیون حساب کن
7تا20سالگی سالی5 میلیون با هزینه درس خواندن
2 سال سربازی 10 میلیون هزینه دارد
دختر باشد 30 میلیون جهزیه
اخرش تبدیل میشود به یک کارمند یا کارگر ساده یا ماهی 700 حقوق
هی بگویید والید کم است (3685491) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۰۸:۳۴:۴۹
در زمان حال با اين شرايط بچه دست وپا ادمو ميبنده (3685613) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۰۸:۵۸:۴۷
مسئولان محترم به زور که نمی شود مردم را وادار به بچه اوری کرد این بچه خرج ندارد؟ کی قراره خرجش را بدهد؟ ایا مقامات حاضربه کمک به مردم هستند؟ شما لطف کنید برای جوانان کار فراهم کنید دلار را هم بکنید همان 1000 تومان قبلی ان وقت می توانید از مردم انتظار داشته باشید که بچه بیاورند (3685628) (alef-11)
 
علی کریمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۰۹:۳۲:۵۱
جناب آقای علی اکبر محزون

مردم نه بر اساس سیاست های جمعیتی بلکه بر اساس واقعیات وضعیت اقتصادی خودشان تصمیم به فرزندآوری می گیرند. (3685653) (alef-11)
 
Oman
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۰:۲۳:۳۸
از مسایل اقتصادی و کار و معیشت نسل آینده هم که بگذریم کشور ما با بحران بی آبی روبرو است. فلات ایران توان نگهداری همین هشتاد میلیون نفوس را هم ندارد و بنا بر گزارشات کاملا معتبر تا چند دهه آینده حداقل 50 میلیون از همین هشتاد میلیون هم بدلیل مسایل زیست محیطی ناچار به کوچ اجباری از فلات ایران به سمت کشورهای دیگر خواهند شد. (3685697) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۷ ۰۲:۰۸:۰۳
درست می گید اون استانهایی بیشترین رشد موالید را دارند که کم آب ترین استانهای کشور هستند (3686748) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۲:۲۶:۴۱
من دوست دارم بچه دار بشم ، اما هرچه فکر میکنم یک جای کار نه همه جای زندگی لنگ لنگه ،
آخرش یه کارگر محتاج به نان شب با هزاران حسرت و افسوس به دنیا بیاد که چی بشه ..... (3685868) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۳:۱۵:۰۴
بهتر. کیفیت جمعیت مهمه نه کمیتش الان پاکستان و هند خوشبخت ترن یا آلمان و انگلیس؟ مگه منابع آب و گاز و نفت الان کم نمیاد. مگه نمیگید یک لامپ کمتر موجب عدم قطعی برق میشه. حالا میگید 100م جمعیت؟ لابد 50م هم باید بریزن تو تهران. کار زیاده؟ پول زیاده؟ منابع زیاده؟ مگه عصر حجره که تعداد جمعیت برن جنگ؟ (3685936) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.