نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 273931
مرجع تقلیدی که قاتل پسرش را بخشید
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۱۳
از صفات ارزش مندی که در زندگی فردی و اجتماعی انسان، نقش مهمی ایفا می کند، عفو و گذشت است، زیرا با کینه توزی، نفرت و دشمنی بر روح آدمی حاکم می گردد، اگر انسان بتواند رفتار بد را با نیکی پاسخ دهد، نشان از سعه صدر، متانت اخلاقی و بلند نظری اوست!

به گزارش حوزه، از صفات ارزش مندی که در زندگی فردی و اجتماعی انسان، نقش مهمی ایفا می کند، عفو و گذشت است، زیرا با کینه توزی، نفرت و دشمنی بر روح آدمی حاکم می گردد، اگر انسان بتواند رفتار بد را با نیکی پاسخ دهد، نشان از سعه صدر، متانت اخلاقی و بلند نظری اوست!

خداوند متعال در قرآن می فرماید:

«وَ لا تَسْتَوِي الْحَسَنَةُ وَ لاَ السَّيِّئَةُ ادْفَعْ بِالَّتي‏ هِيَ أَحْسَنُ»؛
هرگز نیکی و بدی یکسان نیستند، پس بدی را با نیکوترین خصلت دفع کن


مرحوم آقا سیدحسن، پسر آیت الله سیدابوالحسن اصفهانی ره، واسطه رساندن نامه های درخواست کمک مالی مردم به پدرش بود، ایشان غالبا در صف آخر نماز جماعت می‌ایستاد تا مراجعات مردم، برای سایر نمازگزاران مزاحمتی ایجاد نکند.

در شب ۱۶ صفر سال ۱۳۴۹ قمری، شخصی به خاطر شدت فقر و تصور اشتباهی که داشت و فکر می کرد سیدحسن در کمک رساندن به او کوتاهی کرده است، بین نماز مغرب و عشا با چاقو او را به شدت زخمی کرد، اما مرحوم سیدابوالحسن اصفهانی با سعه صدر بالایی که داشتند نماز عشا را هم در صحن حرم حضرت علی (ع) با همان حال خواندند و وقتی بعد از نماز، از پسرشان خبر گرفتند متوجه شهادت ایشان شدند.

مدتی زیادی نگذشت که قاتل، خود را به پلیس معرفی کرد ولی آن عالم فرزانه با وجود غم و اندوه زیادی که داشتند، قاتل پسرشان را بخشیدند و مدتی بعد هم عفو پلیس شامل او گردید و آزاد شد، آن شخص پس از آزادی از زندان طی نامه‌ای از سید ابوالحسن اجازه خواست تا به نجف آمده و به تحصیل بپردازد، آن مرجع عالی مقام جهان تشیع به واسطه‏‌ای که نامه را برایش آورده بود گفتند: از نظر من مانعی ندارد، اما ایشان در اینجا امنیت ندارد و بهتر است برود ایران در جایی گمنام زندگی کند، در ضمن پولی هم به واسطه دادند تا برای تامین مخارج زندگی به قاتل بدهد.

بعضی از اهالی نجف گفته اند رفتار بزرگوارانه این استاد بزرگ اخلاق باعث شد تعدادی از اهل سنت عراق پس از اطلاع از ماجرا شیعه شوند.(۲)

عجب ناید از سیرت بخردان          كه نیكی كنند از كرم با بدان(۳)


پی نوشت ها:
۱- فصلت، آیه ۳۴
۲- با اقتباس و ویراست از کتاب حیات جاودانی
۳- سعدی
 
کلمات کلیدی : مرجع تقلید+قصاص
 
محمد
۱۳۹۴-۰۳-۱۱ ۱۸:۱۴:۱۵
با سلام وتشکر از سایت الف و نویسنده محترم مقاله... کرامات و سبک و روش زندگی آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی بسیار جای بررسی ، تامل و پژوهش توسط علاقه مندان و ارائه به نسل امروز دارد....مورد امتنان است آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی بصورت کامل برای خوانندگان و علاقه مندان محترم معرفی گردند. معظم له از نظر معرفی و نام کامل؛ آیت الله العظمی سید ابوالحسن موسوی( قریشی) مدیسه ای هستند و چون روستای مدیسه از توابع شهرستان لنجان از شهرستانهای استان اصفهان محسوب می گردیده، به آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی مشهور شده و به شکلی شهروندان و مسئولین شهری شهر اصفهان نیز نام ایشان را به نفع خود مصادره و دریغ از کمترین لطف و توجهی که به زادگاه ایشان در طول سنوات گذشته کرده باشند... اخیرا هم باز مسئولین استانی بدون توجه به این مساله مهم ، نام "شهر باغشاد" را بر زادگاه این عالم کم همتا گذاشته و به شکلی تحمیل نموده اند که هیچ تناسب و سنخیتی ندارد!!؟؟؟...علی ایحال خوانندگان محترم را جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد ایشان، به مطالعه کتاب آفتاب مدیسه تالیف آقای سجاد رحیمی مدیسه راهنمایی می نمایم. با تشکر (2933014) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.