«ميترسم خيلیها باور نكنند.» اين عبارتي است كه به نقل از سايت عصر ايران در تير 89، رهبر انقلاب در جواب حجتالاسلام سيدعلياكبري گفتهاند. درست زماني كه حجتالاسلام سيدعلياكبري از رهبري خواسته بود از داخل منزل رهبر و وضعيت زندگي ايشان فيلمبرداري كنند.
سادگی بینهايت
روايات متعدد از نفرات مختلف، سادگي بيت رهبر جمهوري اسلامي ايران را تأييد ميكند. آيتالله خامنهاي دربارهي اسباب زندگيشان ميگويند، اگر از كتابها صرفنظر كنيد، همهي زندگيشان پشت يك وانت جمع ميشود. ايشان زماني كه ميخواستند از دختر حداد عادل، براي سيدمجتبي خواستگاري كنند گفته بودند كه شما و همسرت استاد دانشگاهيد، زندگي ما با شما متفاوت است. وضعيت خانهشان را نيز شرح داده بودند كه خانهشان دو اتاق اندروني و يك اتاق بيروني دارد براي ديدار مسئولان. اضافه كرده بودند كه پولي براي خريد خانه ندارند و پسرش بايد در يك منزل اجارهاي زندگي كند. در ساختماني كه يك طبقهاش را سيدمصطفي ديگر پسرشان اجاره كرده بود. حداد عادل نيز اين حرفها را به دخترش انتقال ميدهد. دختر او با روي باز استقبال ميكند و اكنون سالهاست كه عروس رهبر انقلاب شده است.
روی موكت زندگی میكنند
سادگي خانهي رهبري فقط مستند به حرفهايشان نيست. مرحوم سيداحمد خميني نيز در زمان حيات، شهادت داده بود كه زندگي رهبر بهدور از تجملات است. مرحوم سيد احمد گفته بود كه در خانهي رهبري بيش از يك نوع غذا نيست، خانوادهي ايشان روي موكت زندگي ميكنند. يك فرش پوسيده نيز از جهيزيهي همسرشان باقي مانده است. حجتالاسلام مروي نيز اين موضوع را تأييد ميكند و ميگويد كه رهبري تنها يك فرش دستباف دارد كه پوسيده شده، اما چون يادگاري است آن را نگه داشتهاند. بقيهي خانه هم با موكت پوشيده شده است.
نماد سادهزيستی
تصوير ديدار رهبر معظم انقلاب با رهبران، رؤساي جمهور و فرستادگان ديگر كشورها نيز نشان ميدهد كه كف اتاق از موكت پوشيده شده است. صندلی رهبر و مبل مهمانان نيز حداقل 20 سال است كه ثابت است و فقط در چند سال اخير، مبل رنگ و رويهكوبي شده است. مقايسهي عكسهاي ديدار نلسون ماندلا، پوتين، رؤساي سازمان ملل و... اين موضوع را نشان ميدهد. محمدرضا باهنر نيز روايتي از حضرت امام(ره) نقل كرده و گفته بود اگر ميخواهيد سادهزيستي را ياد بگيريد، به سراغ سيدعلي آقا برويد.
دليل اين همه عزت
رهبر معظم انقلاب شش فرزند دارند. چهار پسر و دو دختر. ايشان دربارهي فرزندانشان نيز بهشدت حساس هستند. اجازه نميدهند فرزندانشان از حقي برخوردار شوند كه ديگران از آن محروماند. هنگام تعويض ضريح امامرضا(ع)، وقتي آيتالله طبسي به رهبري ميگويد، «اگر اجازه هست آقازادهها براي زيارت به جلو بيايند؟»، آقا مخالفت ميكنند و ميگويند: اگر ديگران هم ميتوانند بيايند، آنها هم بيايند. آقازادهها اجازهي استفاده از بيتالمال را ولو بهاندازهي يك غذا ندارند. آيتالله جوادي آملي از روزي ميگويد كه مهمان رهبري بود. آقا مصطفي نيز در اتاق بود كه سفره انداخته شد. آيتالله خامنهاي به پسرشان ميگويند شما به منزل برويد. آيتالله جوادي، از رهبري ميخواهد كه اجازه دهند آقازاده براي غذا بماند. اما رهبري مخالفت نموده ميگويند: «اين غذا از بيتالمال است، شما هم مهمان بيتالمال هستيد. براي بچهها جايز نيست كه بر سر اين سفره بنشينند. ايشان به منزل بروند و از غذاي خانه ميل كنند.» آيتالله جوادي در واكنش به اين اتفاق گفته است: «من در آن لحظه فهميدم كه خداوند چرا اينهمه عزت به حضرت آقا عطا فرموده است.»
ماجرای مبل دستدوم
زماني كه رهبري به دفتر ميگويند يك مبل دو نفره دستدوم تعمير و برايش تهيه كنند و به منزل بفرستند، همسر ايشان حاضر به پذيرش صندلي دو نفره نميشود و مبل را بيرون ميگذارد. شب كه آقا به منزل برميگردند و از دليل اين كار پرسش ميكنند، همسر ايشان ميگويد: «تا حالا در خانهي ما مبل نبوده، تا الان زندگي ما طلبگي بوده، الان هم مبل در خانه نياوريد.» رهبري توضيح ميدهند كه اين را از پول شخصي تهيه كرده تا بتواند بيشتر در خانه باشد، چرا كه ميخواهد هم به كارهايش برسد هم به بچهها رسيدگي كند. به اين ترتيب همسر ايشان رضايت ميدهد كه اين مبل دو نفره در خانه باشد.
غذايی كه بيشتر از يك مدل نيست
زي طلبگي رهبري نه از باب نداشتن، فقر و تنگدستي بلكه از باب همگامي با «اضعف الناس» جامعه است. خاطرات نقل شده از كساني كه مهمان رهبري بودهاند، نشان ميدهد كه غذاي خانهي ايشان هيچوقت بيش از يك مدل نبوده است. سردار نجات كه سالها فرماندهي تيم حفاظت رهبري بوده، ميگويد در تمام مهمانيها فقط يك مدل غذا براي پذيرايي آورده ميشود. اين نوع پذيرايي ناشي از شرط و شروط ابتداي زندگي رهبري با همسر است. ايشان به سردار نجات در اينباره گفتهاند: «پدرم با مادرم قرار گذاشته بودند در مهمانيها هميشه يك رقم پلو با دو نوع خورش داشته باشيم. من هم با همسرم قرار گذاشتم، يك رقم پلو و يك رقم خورش، داشته باشيم.»
جنس اين آقازادهها فرق میكند
در دنياي سياست دريافت و اهداي هدايا ميان مردان سياست امري عادي است. حضرت آيتالله خامنهاي در كسوت رياست جمهوري، سفري به كرهشمالي داشتند. رئيسجمهور كره، يك ظرف چيني به او هديه ميدهد و ظرف به منزل برده ميشود. اما همسر رهبري اجازه نميدهد اين ظرف در منزل بماند درحاليكه اين ظرف گرانقيمت نيز نبود. اما همسر ايشان ميگويد كه ما ظرفهاي خودمان خوب است و نيازي به اين ظرفها نداريم. حساسيت جدي بر بيتالمال باعث شده فرزندان رهبري به بهترين نحو تربيت شوند.
هديهها بيتالمالاند
در تمام سالهاي رياست جمهوري و رهبري، هداياي ارزشمند اهدا شده به رهبر انقلاب، به موزهي آستان قدس رضوي فرستاده شده است. برخي از هدايا همانند عباي گرانقيمت و.... كه قابليت اهدا به آستان قدس را ندارد، فروخته و پولش ميان طلبهها يا مستمندان توزيع ميشود. ايشان در ديدار مسئولان نيز تذكر داده بودند كه «هدايايي كه شما از ديگران ميگيريد، براي خودتان نيست، بيتالمال است. چراكه شما از پول بيتالمال به ديگران هديه ميدهيد و هداياي دريافتي در عوض همان هديههاي داده شده است.»
فقط با يك سخنراني يكساعته
در كنار تمام اين سادهزيستيها، تحليلها و سخنرانيهاي رهبر جمهوري اسلامي بسياري از نقشههاي جريان استكبار را نقش بر آب ميكند. اين موضوع توسط كاندوليزا رايس مطرح شده است. وزير امور خارجه آمريكا در دوران جورج بوش گفته است:«رهبر ايران ميتواند نقشههايي را كه بهترين ذهنها، با صرف بيشترين بودجهها، در زماني بسيار طولاني كشيده و مجرياني ماهر اجراي آن را به عهده گرفتهاند، با يك سخنراني يكساعته خنثي كند.»
بازگشت سرافكنده سفرا
مصداق اين سخنان رايس ميتواند سخنرانيهاي مختلفي باشد. شايد منظور او به سخنراني رهبر در ماجراي ميكينوس باشد. زماني كه پس از انفجاري در برلين، سفراي اروپايي ايران را ترك كردند و ايران را دچار بحران سياسي در جامعهي بينالمللي كردند، رهبري در سخنراني خود در حسينيهي امام خميني(ره) كاري كرد كه سفرا يكي پس از ديگري به ايران برگشتند. يا سخنراني در 21 تير سال 78 كه نقشهي توطئهي 18 تير را خنثي كرد. شايد هم مصداق اين صحبت وزير امورخارجه آمريكا، سخنراني 29 خرداد 88 باشد. سخنراني تاريخي كه بساط ناآرامي خياباني فتنهي 88 را جمع كرد.
دشمن را نبايد شاد كرد
نشان دادن دشمني آمريكا با ايران نيز پاي ثابت سخنرانيهاي رهبري است. ايشان از مسئولان نيز ميخواهند حرفي نزنند كه موجب خوشحالي دشمنان شوند. اولين نشستهاي خبري روساي جمهور جديد، هميشه حساس بوده است و رهبري پيش از آن توصيههايي به منتخبان داشتهاند. آيتالله خامنهاي در سال 76، در اولين ديدار رئيسجمهور منتخب مردم فرمودند: «نميدانم شما راديوهاي بيگانه را گوش كردهايد يا نه. اما من گوش كردهام. اين راديوها طوري وانمود ميكنند كه انتخابات دوم خرداد، حركتي ضدانقلاب، ضدامام و ضداسلام است.... من مايلم شما در همين اولين صحبتي كه خواهيد كرد، تو دهن اينها بزنيد و نشان دهيد نه قضيه اينطور نيست. راه، راه امام است، راه انقلاب است.» رئيسجمهور منتخب نيز بعدها گفته بود در طول مصاحبه فقط همين يادم بود كه بايد توي دهان اينها بزنم. شبيه به همين توصيه نيز به دكتر روحاني و دكتر احمدينژاد شده بود.
معيار؛ ضديت با ظالمان
رهبر معظم انقلاب براي حمايت از كشورها و دولتها معيار مشخصي دارند. معيار هماني بود كه در اسفند 95 بيان شد. معيار حمايت ايران ضديت با استكبار، ضديت با رژيم صهيونيستي و پايبندي به اصل مقاومت است. در بحبوحهي بيداري اسلامي، وقتي تحركات جنگ در سوريه آغاز شده بود، رهبر معظم انقلاب بازهم فرموده بودند، حركاتي كه مردمي، اسلامي و ضدآمريكا و رژيم صهيونيستي باشد مورد حمايت ماست. اين معيار سال 90 نيز بيان شده بود، جايي كه گفته شد هركس عليه اسرائيل بجنگد، از او حمايت ميكنيم. همان كاري كه در جنگ 22 روزه و 33 روزه انجام شد و حزبالله در جنگ پيروز شد. شايد به همين دليل است كه آمريكا يكي از بزرگترين دشمنانش را آيتالله خامنهاي ميداند.
در ادامه اما مروری خواهیم داشت بر ماجرای انتشار نامه معروف مقام معظم رهبري به جوانان اروپا و آمريكاي شمالي در رسانههاي غربي که باعث خلع سلاح آنها شد.
پس از كشته شدن تعدادي از روزنامهنگاران مجله هتاك شارلي ابدو توسط چند جوان افراطي، اقدام هوشمندانهی مقام معظم رهبري در مخاطب قرار دادن مستقيم جوانان كشورهاي غربي مبني بر مطالعه و شناخت بيواسطهی اسلام ناب محمدي، ابتكار عمل را از دست رسانههاي تحت نفوذ صهيونستها و سياستمداران آلت دست آنها از يك طرف و نيز افراطيون به ظاهر مسلمان نظير داعش و القاعده از طرف ديگر خارج كرد. به همين لحاظ برخي انتشار اين نامه را با نامهی تاريخي حضرت امام(ره) به گورباچف و پيشبيني سقوط شوروي مقايسه كردهاند.
پیام رحمانی
مقام معظم رهبري در پيام خود به جوانان كشورهاي اروپا و آمريكاي شمالي اعلام كردند كه مناديان دين رحماني اسلام گروههايي مانند القاعده، داعش يا بوكوحرام يا نمايندگان افراطي سلفي و وهابي آنها در غرب نیستند كه با اقدامات افراطي، خشونتآميز و كشتن انسانهاي بيگناه چهرهی خشن از اين دين به دنيا ارائه ميدهند. بخش خبري ياهو نيوز كه ميليونها خواننده دارد در اقدامي بيسابقه، اقدام به درج پيام مقام معظم رهبري به زبانهاي مختلف كرد. اين سايت روي بخشي از پيام رهبري دربارهی فعاليتهاي برخي گروههاي تروريستي به نام اسلام تأكيد كرده كه در آن از جوانان ميخواهد كه نگذارند مزدوران خود را به نام مسلمانان، به آنها معرفي كنند.شبكهی تلويزيوني سي.ان.ان در تارنماي خود در مطلبي با عنوان «نامهی سرگشادهی رهبر جمهوري اسلامي ايران به جوانان غرب» نوشت: آيتالله سيدعلي خامنهاي از جوانان غربي خواسته است تا براساس حوادث تروريستي مجلهی شارلي ابدو اسلام را قضاوت نكنند.
همچنين از آنها ميخواهد تا اجازه ندهند مستكبران با معرفي تروريستهايي كه خود استخدام كردهاند به عنوان نمايندگان اسلام، هراس در دل آنها بيندازند.
نشانهی آگاهي
هفتهنامه نيويوركمگزين نيز ضمن درج كامل پيام رهبر انقلاب، استفاده ايشان از شبكههاي اجتماعي براي رساندن پيام خود به جوانان غربي را نشانهی آگاهي بر تحولات جهان بيان كرد.
خبرگزاري رسمي ايتاليا (آنسا) با انتخاب تيتر عنوان «رهبر انقلاب اسلامي ايران خطاب به جوانان غربي: اسلام واقعي در قرآن است» نوشته: آيتالله علي خامنهاي، بالاترين مقام ايران در پيامي خطاب به جوانان اروپا و آمريكاي شمالي از آنها دعوت كرد تا فريب تصويرسازي نادرست از اسلام را در غرب نخورند و سعي كنند واقعيت دين را در قرآن و زندگي پيامبر بيابند.خبرگزاري مورد اشاره افزوده است: رهبر جمهوري اسلامي ايران از جوانان غربي خواسته تا بدون پيشداوري به مطالعهی انگيزههاي اين سياهنمايي گسترده عليه اسلام و شناخت مستقيم و بيواسطه از اين دين بپردازند و بدانند آنچه آنها را از آن ميترسانند، چيست و چه ماهيتي دارد.
روزنامهی ايل فاتوكوئوتيديانو نيز با انتخاب تيتري با عنوان «آيتالله خامنهاي خطاب به جوانان غربي: اسلام را بدون پيشداروي مطالعه كنيد» نوشته است: رهبر عالي ايران در نامهای خطاب به جوانان اروپايي و آمريكايي پيام داده است؛ به آنها اجازه ندهيد تا با دورويي تروريستهايي را كه در استخدام خود آنها هستند، به عنوان نمايندگان اسلام معرفي كنند. اجازه ندهيد اين واقعيت پويا و اثرگذار در دنياي امروز، با اغراض و اهداف آلوده به شما شناسانده شود و اسلام را از طريق منابع اصيل و مآخذ دست اول آن بشناسيد.
تروريستهاي نامسلمان
روزنامهی آنلاين ارتيكولوتره هم با انتشار متن كامل اين نامه با عنوان «نامهی سرگشادهی آيتالله خامنهاي» نوشته است: چند روز پس از بحثهاي داغ در خصوص واقعهی پاريس، آيتالله خامنهاي، رهبري جمهوري اسلامي ايران به جوانان غربي پيام داده به انتقادات و شناخت مستقيم اسلام كه به اشتباه به عنوان دشمني ترسناك پس از سقوط جماهير شوروي معرفي شده است، دقت بيشتري كنند.
سايت خبري تحليلي گلوباليست نيز در خبر خود نامهی مذكور را اينگونه منعكس کرده كه در اين پيام از واقعيتي صحبت ميشود كه با وضعيت به وجود آمده غيرقابل اجتناب بوده و آن شناخت اسلام از سرچشمه است. رهبر ايران در پيام خود از جوانان اروپايي و آمريكايي دعوت میکند تا اسلام را از قرآن و پيامبرش بشناسند.
خبرگزاري رسمي تركيه (آناتولي) نيز در گزارش مشروحي از تهران با عنوان پيام رهبر ايران به جوانان غرب، نوشته است: رهبر جمهوري اسلامي ايران، جوانان غربي را به آشنايي با حقايق دين اسلام، قرآن كريم و زندگاني حضرت محمد(ص) پيامبر اسلام دعوت كرد و از آنها خواسته اجازه ندهند تا تروريستهايي كه دستپروردهی خود غرب هستند، خود را به عنوان نمايندهی اسلام به آنها معرفي كنند.
منبع: همشهری پایداری، شماره 171، اسفند 95 و فروردين 96