توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 365679
کمپ آمریکایی علیه ایران/ تهران با شرایطی متفاوت رو‌به‌رو خواهد شد
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۵۹
«در صورتی که فعالیت های کنگره از هفته گذشته را تجزیه و تحلیل کنیم، به روشنی در می یابیم که تمایلی عمومی به محدودسازی ایران و تنبیه تهران در کنگره وجود دارد و واشنگتن دقیقا مخالف جهتی که شش ماه پیش در آن حرکت می کرد، قدم بر می دارد.»

به گزارش جام نیـوز، روزنامه الشرق الاوسط (aawsat) چاپ لندن، با انتشار یادداشتی تحت عنوان "کمپ آمریکایی علیه ایران" به بررسی تغییر رویکرد آمریکا در قبال ایران پس از توافق هسته ای پرداخته است.

در این یادداشت که به قلم عبدالرحمن الراشد منتشر شده، آمده است: «تا قبل از ماه ژانویه [و دستیابی به توافق هسته ای] در واشنگتن دو دیدگاه نسبت به توافق هسته ای و گشایش در روابط با ایران وجود داشت. اما اکنون دیدگاه ها بیشتر رد کننده ایران است. کاخ سفید که با اشتیاق از روابط با ایران حمایت می کرد، نظر خود را رسما تغییر نداده است اما دیگر مانند گذشته از آن دفاع نمی کند. از سوی دیگر تعداد مخالفان تعامل با ایران افزایش یافته و تاثیرگذاری بیشتری دارند.

در صورتی که فعالیت های کنگره از هفته گذشته را تجزیه و تحلیل کنیم، به روشنی در می یابیم که تمایلی عمومی به محدودسازی ایران و تنبیه تهران در کنگره وجود دارد و واشنگتن دقیقا مخالف جهتی که شش ماه پیش در آن حرکت می کرد، قدم بر می دارد.

به خاطر پیادسازی آهسته تعهدات مربوط به توافق هسته ای توسط ایران و این واقعیت که تهران قراردادهای بزرگ نظامی با روسیه به امضاء رسانده است، دوره ماه عسل [روابط ایران و آمریکا] بیشتر کوتاه شد. علاوه بر این، اظهارات ضد آمریکایی رهبران ایرانی نیز در این رابطه تاثیرگذار بوده است.

در هفته گذشته اکثریت بزرگی از کمیته مالی کنگره در نامه‌ای به "جک لو"، وزیر خزانه‌داری آمریکا، ضمن متهم کردن ایران به پولشویی و تأمین منابع مالی تروریسم، خواستند که میزان دارایی های جاری و ثابت مقامات ایرانی را افشا کند و اطمینان حاصل کند که تهران کماکان در فهرست کشورهای "پرخطر" در موارد یاد شده قرار خواهد داشت.»

بیانیه‌ای که در این رابطه روی وب‌سایت کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان قرار گرفته مدعی است ایران در راستای تلاش برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی است در حال انجام اقداماتی برای مجاب کردن «کارگروه اقدام مالی» - نهاد بین المللی مبارزه با پولشویی - به خروج از فهرست کشورهای پرخطر در زمینه پولشویی است. در این نامه از جک لو خواسته شده که در نشست آینده این کارگروه از نفوذ واشنگتن برای نگه داشتن ایران در فهرست کشورهای پرخطر در زمینه پولشویی و تأمین مالی اقدامات تروریستی استفاده کند.

در ادامه این یادداشت آمده است: «سناتور "دیوید ویتر" نیز توافق بویئنگ برای فروش هواپیما به ایران را به خاطر این واقعیت که ایران در لیست کشوهای حامی تروریسم وزارت خارجه آمریکا قرار داد، محکوم کرده است. دو نفر دیگر از اعضای کنگره نیز با این دیدگاه موافق بوده و با ارسال نامه ای به رئیس شرکت بویئنگ از او به خاطر این معامله انتقاد کرده اند.

"استیو شابو" یکی دیگر از اعضای کنگره آمریکا -نماینده جمهوری‌خواه از اوهایو- نیز می گوید که در حال تلاش برای متقاعد کردن دولت آمریکا برای اقدام در جهت متوقف کردن فروش سامانه موشکی S-۳۰۰ توسط روسیه به ایران است چرا که این اقدام ناقض تحریم ها است.»

در انتهای این یادداشت آمده است: «هر چند ممکن است دولت باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا موضع خود در قبال ایران را تغییر نداده باشد چرا که توافق هسته ای را پروژه خود می داند؛ اما به احتمال زیاد ایران تا شش ماه آینده که رئیس جمهور جدید آمریکا -چه هیلاری کلینتون انتخاب شود چه دونالد ترامپ- روی کار می آید، با شرایط متافوتی روبه رو خواهد شد. مقایسه گشایش روابط دولت آمریکا با ایران با آنچه در مورد کوبا و ویتنام رخ داد، اشتباهی بزرگ است؛ چرا که این کشورها جنگ و سلاح را سال ها پیش کنار گذاشته اند.»
۱۳۹۶/۰۶/۰۷ ۱۴:۵۹
 
۱۳۹۶/۰۵/۱۷ ۱۱:۳۴
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۴ ۲۲:۵۶
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۴ ۲۰:۳۳
 
۱۳۹۶/۰۳/۲۸ ۲۱:۲۶
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۴ ۰۷:۳۷
 
۱۳۹۶/۰۱/۱۰ ۱۰:۰۰
 
۱۳۹۶/۰۱/۰۶ ۱۴:۱۳
 
۱۳۹۵/۰۹/۰۴ ۰۷:۳۷
 
۱۳۹۴/۰۹/۱۹ ۱۶:۵۹
 
 
کلمات کلیدی : کورکر، برجام، تحریم
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.