نظر منتشر شده
۲۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 274977
بدتر از حمله اتمی در انتظار مردم ایران است
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۳۸
زماني كه مقام معظم رهبري بر صحيح نبودن سياست كنترل جمعيت كه از اوايل دهه ۷۰ شروع شده بود تأكيد كردند و ادامه آن را براي سال‌هاي بعد خطا دانستند، خوب مي‌دانستند كه اگر اين سياست ادامه پيدا كند، به تدريج دچار پيري و در نهايت كاهش جمعيت خواهيم شد.

به گزارش مشرق، زماني كه مقام معظم رهبري بر صحيح نبودن سياست كنترل جمعيت كه از اوايل دهه ۷۰ شروع شده بود تأكيد كردند و ادامه آن را براي سال‌هاي بعد خطا دانستند، خوب مي‌دانستند كه اگر اين سياست ادامه پيدا كند، به تدريج دچار پيري و در نهايت كاهش جمعيت خواهيم شد، بنابراين به مسئولان توصيه كردند كه بايد با جديت در سياست كنترل جمعيت تجديد نظر كنند و صاحبان رسانه و تريبون از جمله روحانيون در جهت فرهنگ‌سازي اين موضوع اقدام كنند.

بي شك افزايش جمعيت با يك درخواست يا پخش چند تيزر و برگزاري همايش و سمينار به سرانجام نمي‌رسد. با اينكه مقام معظم رهبري بارها و بارها به اين امر تأكيد داشته‌اند و خواستار فعاليت چشمگير تمام نهادها و سازمان‌ها براي تحقق آن شده‌اند اما خبرها حكايت از اتفاق ديگري دارند كه زياد هم خوشايند نيست. به گفته مديرگروه روانپزشكي دانشگاه علوم بهزيستي و توان بخشي، «اين روزها بسياري از زوج‌هاي جوان بر اين باورند كه خانواده ايده‌آل، خانواده‌اي با يك فرزند است و داشتن بيش از يك فرزند در خانواده سطح كيفي تربيت كودك را كاهش مي‌دهد، به همين دليل در سال‌هاي اخير شاهد افزايش روند تك فرزندي و همچنين كاهش تمايلات زوجين به باروري و فرزندآوري هستيم.»

بر اساس پيش بيني‌هاي آماري منتشر شده از طرف سازمان ملل متحد، در صورتي كه كاهش رشد جمعيت كشور ما با نرخ فعلي ادامه يابد در ۸۰ سال آينده ايران جمعيتي حدود ۳۱ ميليون نفر خواهد داشت كه نزديك به نصف آن را افراد بسيار پير تشكيل مي‌دهند و در نتيجه با توجه به عدم وجود نيروي انساني كافي عملا كشور دستخوش تهديد‌هاي بزرگ امنيتي و اقتصادي خواهد شد. هم اكنون ايران يكي از ۱۰ كشوري است كه جمعيت آن به سرعت به سمت كهنسالي پيش مي‌رود و با اين حال متأسفانه هنوز هم به نوعي مي‌توان تبليغ زندگي با بچه كمتر را در رسانه‌هاي رسمي و دولتي ديد.

كاهش تمايل به فرزندآوري در تمامي اقشار جامعه

گزارش‌ها مي‌گويند هم اكنون كاهش تمايل به باروري و فرزندآوري در تمامي اقشار جامعه وجود دارد و مختص گروهي خاص نيست و در اين ميان، نگراني‌هاي والدين درخصوص نحوه تربيت و پرورش كودكشان را بايد از جمله دلايل اين امر دانست.

خدمات اجتماعي و نحوه دسترسي خانواده‌ها به آنها مي‌تواند يكي از عوامل مهم در آرامش و اطمينان آنان براي فرزندآوري به شمار مي‌آيد، به عنوان مثال در دهه‌هاي گذشته تحصيلات و بهداشت به طور نسبي رايگان بود و به ويژه از نظر امكانات تحصيلي و آموزشي، خانواده هيچ هزينه‌اي را متحمل نمي‌شد درحالي كه امروزه خانواده‌ها به دليل افزايش نگراني‌هاي خود در بسياري از مواقع ترجيح مي‌دهند فرزند كمتري داشته باشند اما امكانات بهتري برايش مهيا كنند يعني يك فرزند با هزينه‌هاي زياد.

در بحث بهداشت و درمان نيز هزينه‌هاي بالا، نوعي ترس ناخواسته را در ذهن پدرها و مادرها به وجود مي‌آورد كه اگر قرار باشد چند فرزند داشته باشند چطور بايد سلامت آنها را تضمين و هزينه‌هايشان را تأمين كنند. با اين تفاسير و با توجه به اينكه در جامعه سنتي، فرزندان خود به عنوان نيروي كار در نظر گرفته مي‌شدند و داشتن فرزندان بيشتر به معناي دسترسي بيشتر به نيروي كار بدون مزد بود، در جامعه امروزي كودكان تنها يك مصرف كننده صرف تلقي مي‌شوند كه هرچه تعدادشان كمتر باشد، بار مسئوليت و هزينه‌هاي خانواده‌ها هم پايين‌تر خواهد بود.

به هرحال موضوع كاهش زاد و ولد در ايران نه يك اتفاق بد كه حتماً به عنوان بحراني براي آينده‌ مطرح است و به رغم بي‌توجهي سياستگذاران ايراني به اين خطر فوق العاده بزرگ، سياستمداران دنياي استكبار به خوبي به اين معضل كمرشكن ايران آينده توجه دارند تا جايي كه در سال ۲۰۰۹ برژينسكي كه يكي از سياستگذاران كهنه كار امريكايي و از طراحان پروژه نظم نوين جهاني است، در مصاحبه‌اي با روزنامه وال استريت ژورنال گفت: «از فكر كردن به حمله پيشدستانه عليه تأسيسات هسته‌اي ايران اجتناب و گفت‌وگو‌ها با تهران را حفظ كنيد، بالاتر از همه بازي طولاني مدتي را انجام دهيد چون زمان و آمارهاي جمعيتي و تغيير نسل در ايران به نفع رژيم كنوني نيست.»

 
کلمات کلیدی : کاهش جمعیت
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۷ ۱۴:۵۵:۲۸
این نتیجه کفران نعمت مسئولان کشور است.
وقتی از نسل جوان محافظت نشد و از جوانان استفاده نشد... .
جوانان خود را به خارج فرستادند و فرزندان مردم را تباه کردند.
کاش درس بگیرند و جبران کنند (2944824) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۷ ۱۴:۵۶:۴۲
هزینه بزرگ کردن بچه رو محاسبه کردین؟
بیکاری و فقر در جامعه جوانان رو بررسی کردین؟
با شرایط امروز تولید مثل عین ... است (2944828) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۷ ۱۴:۵۷:۵۵
بمب اتمی وقتی است که ده دوازده بچه قد و نیم قد در خانواده ای که نه پدر کار درست حساب داره و نه مادر بدنیا بیان و همینطور دیمی بزرگ شن و برن تو جامعه برای خودشون یه لقمه نون پیدا کنن. بیان شهر ما ببینین چه خبره چند وقت پیش مادرم رو برده بودم دکتر یه خونواده اتوبوسی اومده بودن دکتر به قول مادرم یکی به دست یکی به پشت یکی به بغل و ... به خدا چند فروند هواپیما بفرستین اتیوپی براتون جمعیت بیاره هزینه و معضلات اجتماعیش کمتره. (2944834) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۷ ۱۴:۵۸:۲۱
بچه کمتر= ...بيشتر (2944835) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۷ ۱۵:۰۱:۴۸
مساله آب بسیار وخیم رتر از کاهش رشد جمییت است...چه اندازه دلسوزان بخش آب و زمین شناسی‌ ، در سال ۹۰ گفتند که سد گتوند را ابگیری نکنید، ولی‌ مسئولان مدیر جهانی‌ و بسیاری دیگر، آنها را آدمهای ناراحت و بد بین معرفی‌ کردند که در کار شناسی‌ آنها باید شک کرد، چون مدیران جهانی‌ مهندس و دکتر و کارشناس بودند...نتیجه را ببینید که بزرگترین تهدید زیست محیطی‌ خوزستان از این تصمیم مسئولان مدیر جهانی‌، گریبنگیر خوزستان و کارون شده...حالا هم باز برخی‌ افراد و کارشناس نما مسئله را غلو می‌دانند، ولی‌ متاسفانه قطعاً به آن خواهیم رسید، همانطور که به نتیجه ورق پاره دانستن قطعنامه‌های شورای امنیت و تحریمها و بسیاری مسائل دیگر رسیدیم، ولی‌ کوو گوش شنوا و باز خواست.... (2944855) (alef-11)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۰۳-۱۷ ۱۵:۰۷:۵۰
الف خیلی برای تایپ این نظر وقت گذاشتم. خواهشا منتشر کنید.

ببینید الان ایران توی یه شرایط عادی به سر نمی بره که مردم بخوان فرزند آوری کنن. یه سری از دلایلی که برای کاهش ازدواج و فرزنداوری به ذهنم می رسه رو در زیر می نویسم:

1. شرایط تحریمی و گرانی ها باعث شده حتی افراد متاهل هم به خاطر شرمندگی پیش زن و بچه از اینکه ازدواج کردن پشیمون بشن. این حرفیه که زیاد از متاهل ها می شنوم. خیلی ها که بیکارن و اونهایی هم که کار دارن حقوقشون اونقدر پایینه که به درد زندگی مجردی هم نمی خوره چه برسه به اینکه بخوان ازدواج کنن.

2. مساله مهریه های بالا و هزینه های بالای مراسم عروسی که از عهده اکثر مردم خارجه به سدی برای مردها تبدیل شده و خیلی ها جرات رفتن به سمت ازدواج رو ندارن. پس از نظر فرهنگی مشکل زیادی داریم.

3. از نظر فرهنگی جامعه ما یک جمعه در حال گذاره. الان خواسته ها و انتظارات جوان ها با خواسته ها و انتظارات حتی دو نسل پیس هم زمین تا آسمون فرق داره. بنسل جدید تحمل سختی های زندگی رو ندارن و می خوان از هومن اول دارای خونه و ماشین و .... باشن در حالیکه با شرایط بد اقتصادی فعلی شاید تا اخر عمر هم صاحب هیچ کدوم از اینها نشن و متاسفانه خانواده دخترها هم که فقط منتظرن یه دکتر مهندس با کمری بیاد در خونه شون.

4. سطح اگاهی نسل جدید خیلی بالا رفته و در برخی موارد به صورت کاذب. مثلا در گذشته زن و شوهر در مورد مسایل زناشویی خیلی مقید بودن اما در عصر ما نارضایتی جنسی تبدیل شده به یکی از اصلی ترین عوامل طلاق. افراد با گرایش های متفاوت هم سطح اگاهیشون رفته بالا و حاضر نیستن ازدواج کنن. یعنی حداقل پنج شش میلیون نفر از ازدواجی که اخر و عاقبت نداره سر باز می زنن.

5. بعضی از پسرها و دخترها ازدواج به شیوه سنتی رو قبول ندارن و متاسفانه همزمان با چند نفر رابطه برقرار می کنن و به همشون هم وعده ازدواج می دن در حالی که هدفشون فقط و فقط سواستفاده و خوشی های زودگذره. فرهنگ وفاداری کم کم داره از جامعه ما رخت می بنده.

6. نسل جوان به شدت خودخواه و خودمرکزبین هستن و زیاد اهل ازخودگذشتگی نیستن. برای اینکه ازدواجی بتونه موفق بشه حتما باید هر دو طرف از خواسته هاشون کمی کوتاه بیان و تغییراتی هم در سبک زندگی خودشون ایجاد کنن ولی یه عده حتی بعد از ازدواج هم جوری زندگی می کنن که انگار هنوز هم مجردن که این باعث افزایش امار طلاق میشه.

و اما چرا افزایش جمعیت برای ایران شمشیری دو لبه است. به خاطر اینکه با توجه به شرایط بد اقتصادی و بحران های زیست محیطی مثل کمبود آب و...با اینکه یک جمعیت جوان پتانسیل بالایی برای به جلو بردن کشور داره اما با همین جمعیت جوان فعلی هم نمی دونیم باید چی کار کنیم و وضعیتشون خیلی نا به سامانه. پس بچه های حاصل از این نسل در شرایط اقتصادی و اجتماعی و زیست محیطی بسیار بدتری زندگی خواهد کرد. سوال اینجاست که آیا ما می خوایم کشوری مثل سوئد باشیم که دارای جمعیت کم ولی باکیفیت و پربازده و برخواردار از امکانات رفاهی و آموزشی و بهداشتی باشیم یا کشوری مثل پاکستان که دارای جمعیت زیاد و فقیر و گرسنه و بی کیفیته؟ (2944880) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۷ ۱۵:۱۳:۴۰
والا ما که یه دونه بچه داریم و هر دو شاغلیم بیشتر برای نگهداریش مشکل داریم. مرخصی 9 ماهه هم به ما تعلق نگرفت. هفته پیش که بچه اسهال گرفته بود یک دکتر بردیمش با داروهاش بدون بیمه بیش از صدو ده هزار تومن شد. (2944911) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۷ ۱۵:۴۳:۱۷
دليل كاهش جمعيت افزايش سن ازدواج است ودليل افزايش سن ازدواج بيكاري و گراني است (2945066) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۷ ۱۹:۳۲:۴۷
برای اشتغال هیچ کار اساسی نشده است سیل جوانان بیکار لز شهرستانها به سمت تهران در حال جاری شدن است و درواقع تنها جایی که میشود کارپیدا کرد تهران است (2945883) (alef-3)
 
ارمان
۱۳۹۴-۰۳-۱۷ ۲۱:۰۴:۱۸
من یه دختره 20ماهه دارم ماهی حدوده 300 خرجش میشه خرجای زمان بارداری هم بمونه دولت یکم به جای اینکه تقصیر را گردن مردم بندازه خودشو اصلاح کنه و گرنه همه دوست دارن بچه زیاد داشته باشن (2946089) (alef-11)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۳-۱۷ ۲۲:۳۷:۰۷
3روز بودصاحب بچه شده بودم گریه میکرد بردم دکتر بخداگفت گرسنه هست واسم حدود 50تومان تمام شد ماهی 75تومان پوشاک بچه میدم 60تومان میدم شیرخشک هربهداشت میره بایستی 11تومان بدیم حالا اگه مریض نشه 146تومان هرماه خرج بچه هست برای تقویت شیرمادربدیم واسه یه بچه اینه بیشتربشه با این مشاغل چکارکنه ملت بخداسخته اولا میگفتند روزیش راخدا میرسونه اما الان دولت روزیشو دم درمیگیره بااین اختلاس بازارها که راه انداختند (2946313) (alef-11)
 
هوشی
۱۳۹۴-۰۳-۱۷ ۲۲:۳۹:۱۴
مردم درتأمین ابتدایی ترین نیازها ی خوددرمانده اند!!! (2946319) (alef-11)
 
هادی ایرانی
۱۳۹۴-۰۳-۱۷ ۲۳:۱۷:۰۲
افزایش فرزند آوری از بمب اتم بسیار بیشتر خطرناکه. چون همه مون از تشنگی خاهیم مرد! قابل توجه طرفداران فرزند آوری: هم اکنون میانگین آب پشت سد های کشور کمتر از ده درصده! و این یعنی نابودی نسل (2946408) (alef-11)
 
کاوه
۱۳۹۴-۰۳-۱۷ ۲۳:۱۹:۲۵
جامعه در حال بحران هست واین بدتر از حمله اتمی هست الف جان (2946416) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۷ ۲۳:۲۱:۴۸
حضرت علی (ع) درحکمت 141 در مورد راه آسایش در زندگی فرمودند :
قله العیال احد الیسارین.
اندک بودن زن و فرزند یکی از دو آسایش است.
دیگر بحثی نمی ماند .?.... (2946424) (alef-11)
 
هادی ایرانی
۱۳۹۴-۰۳-۱۷ ۲۳:۲۲:۴۸
جمیعت زیاد چه ربطی به امنیت داره؟! هستن کشور هایی که در گذشته با جمعیت دو میلیون نفری ارتش های چهار کشور عربی رو تو شش روز شکست دادن. حالا ا.... (2946431) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۷ ۲۳:۴۷:۳۸
لازم نیست که مردم رو آگاه کنید و توصیه پشت توصیه . شما رفاه رو برای همه بخواهید و عدالت اجتماعی برقرار کنید مردم خودشون ازدیاد نسل پیدا میکنند. (2946488) (alef-11)
 
معلم
۱۳۹۴-۰۳-۱۸ ۰۰:۰۸:۲۸
من، معلم ، يك ميليون حقوق ، به نظر شما چند بچه بياورم ؟؟؟ لطفا يك از مسئولان جواب منطقي بدهد و از جمله" هرانكس كه دندان دهد نان دهد " استفاده نكند (2946507) (alef-11)
 
حسین س
۱۳۹۴-۰۳-۱۸ ۰۰:۵۱:۱۴
عزیز بدتر از حمله اتمی و پیری وکاهش جمعیت ته کشیدن منابع ابی کشوره که می تونه کشور را به یک کویر جهنمی تبدیل کنه . (2946561) (alef-11)
 
اخراجى
۱۳۹۴-۰۳-۱۸ ۰۱:۳۰:۵۵
وقتى که بىکار باشى و مستاجر, , حتى ىه بچه هم سخته,,,,,براى اجاره کردن خونه,اولىن پرسش اىنه که چند نفر هستىن, ,.مدارس هم که کلا پولى شدن,,,,انتظاردارىن مردم فکر هشتاد سال اىنده باشن,,,ما که همىن حالاش از بى کفنى زنده اىم,,,,چقدر بعضىا دل خوش و جىب پر پولى دارن (2946609) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۳-۱۸ ۰۱:۴۴:۳۶
لطفا به این نکته هم توجه داشته باشید . همزمان با کاهش رش جمعیت در کشور برخی استانهای کشور اتفاقا رشد عجیب و غریبی داشته اند که این نگران کننده است (2946622) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۳-۱۸ ۰۲:۴۷:۱۵
با این گرانی که هر روز هم بیشتر می شود چگونه می توان جمعیت را بیشتر کرد . (2946650) (alef-11)
 
محمد رحیمی
۱۳۹۴-۰۳-۱۸ ۰۳:۰۰:۳۵
من از زمان تبلیغ فرزند کمتر در دولت اول اقای هاشمی و بمدت حدود 20 سال است که در کلاسهای درسم و تقریبا با نزدیک به همین مضامین (البته بخشهای انتقادی از کنترل جمعیت) در کلاسهای دانشگاهی صحبت کرده و میکنم.... اما چه انتقادهای شدیدی را که هم در کلاسها و هم در سطح فامیل و جامعه که با انها مواجه نبودم !!!
متاسفاده خیلی دیر شده !!؟؟؟ عدم مسئولیت پذیری جوانان امروز از یک سو و سیاستگزاریهای غلط تمام وزرای دولتهای این مقاطع، در حمایت از فرزند اوری هم شده به اصطلاح "قوز بالا قوز" . میانگین هزینه ها لازم برای تحصیل یک بچه:
تحصیل رایگان در بخش تحصیل و قبل از دانشگاه:
پیش دبستان : بطور متوسط در کشور 2/500/000تومان
دبستان : بطور متوسط در کشور 5/500/000تومان
دبیرستان : بطور متوسط در کشور 7/500/000تومان
اینها فقط شهریه ها. سایر هزینه ها و هزینه های ایاب و ذهاب هم بماند.
برای پر کردن هر دندان شیری کودک:
هزینه بیهوشی: متوسط 300/000 تومان
هزینه پرکردن: متوسط 500/000 تومان
هزینه هر ویزیت متخصص کودکان: 350000 تومان
و قص علی هذا
تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.
به این نتیجه رسیدم که صرف نظر از چند جوان کم مسئولیت اکثریت جوانان عزیز ما حق دارند.
اضافه کنید معضل بیکاری و نداشتن در امد و شغل ثابت را... (2946652) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۸ ۰۸:۵۹:۴۶
من شخصا علاقمند هستم که خانواده پرجمعیت داشته باشم. ولی به شرطی که قدرت تامین آن را هم با کار درست و درآمد حلال داشته باشم.

همیشه به معلول نگاه می کنیم.
چرا سن ازداوج بالا رفت؟
چرا برخی وام چند میلیاردی می گیرند ولی یک زوج نمی تواند وام ودیعه مسکن بگیرد؟
چرا تحصیل رایگان و با کیفیت وجود ندارد؟
کدام مهد کودک درست و ارزان را تامین کرده ایم؟
کدام آموزش فنی و حرفه ای واقعی و رایگان را فراهم کرده ایم؟
آیا توانسته ایم جلو توزیع مواد مخدر به مدارس را بگیریم؟
آیا تلوزیون ملی کشور دارای برنامه های مناسب شده است؟
آیا اختلاس ها در چند سال اخیر کاهش داشته اند؟

هزاران مشکل اصلی داریم و تا زمانی که حل نشود صحبت در مورد رشد بیشتر جمعیت بی فایده است. (2946922) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.