نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 332892
مرغ‌های هورمونی، شایعه یا واقعیت؟
تاریخ انتشار : جمعه ۳۰ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۰۱
درپی انتشار برخی اخبار در فضای مجازی درباره "مرغ‌های هورمونی"، مدیر کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه مردم از بابت وجود مرغ‌های هورمونی در بازار نگران نباشند و گفت: ما در این زمینه گزارش جدیدی نداشته‌ایم.

دکتر بهروز جنت در گفت‌وگو با ایسنا، درباره برخی شایعات در فضای مجازی مبنی بر وجود مرغ‌های هورمونی در بازار، با بیان اینکه هورمون معمولا در دام‌های بزرگ استفاده می‌شود، گفت: معمولا استفاده از آن در طیور مقرون به صرفه نیست. بنابراین مردم درباره وجود مرغ‌های هورمونی در بازار نگرانی زیادی نداشته باشند.

وی با اشاره به نظارت بر مرغداری‌ها و مرغ‌های تولیدی از سوی وزارت کشاورزی و سازمان دامپزشکی، افزود: این سازمان‌ها به عنوان نهادهای نظارتی، نظارت کاملی در این زمینه دارند. بنابراین نگرانی خاصی وجود ندارد.

جنت، نوع تغذیه، نگهداری و نژاد مرغ‌ها را در سرعت رشد آنها تعیین‌کننده دانست و ادامه داد: به همین دلیل برخی مرغ‌ها را گوشتی، برخی را تخم‌گذار و... می‌نامیم. زیرا این مرغ‌ها اصلاح نژاد شدند. همچنین مرغداری‌ها از نژادهای خاصی برای تولید مرغ استفاده می‌کنند. در نتیجه در این زمینه نگرانی زیادی وجود ندارد.

خطر وجود باقی‌مانده آنتی‌بیوتیک‌ها در مرغ‌ها
وی اظهار کرد: بیشترین مخاطره‌ای که در این زمینه دیده می‌شود، مساله وجود باقی‌مانده آنتی‌بیوتیک‌ها در مرغ است که بنا به دلایل مختلف ممکن است در حیوانات یا طیور استفاده شود. البته باقی‌مانده آنتی‌بیوتیک‌ها معمولا در مرغداری‌های بزرگ که حالت صنعتی دارند، استفاده می‌شود.

جنت افزود: حال اگر به هر دلیلی مسوول فنی دامپزشک حاضر در مر‌غداری تشخیص دهد یا حتی اگر به دلیل یک بیماری مجبور به استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها شوند و از آنتی‌بیوتیک برای مرغ استفاده کنند، باید یک دوره شست‌وشو را رعایت کنند. چرا که این دوره باعث می‌شود تا متابولیسم آنتی‌بیوتیک و دارویی که برای مرغ مصرف شده، از بدن آن خارج شود.

مدیر کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه مرغداری‌ها این موضوع را رعایت می‌کنند، گفت: در صورتی که این موضوع رعایت نشود، مشکلاتی را ایجاد می‌کند. بر این اساس ارگان‌های نظارتی برای چنین مسائلی طراحی می‌شوند. در حال حاضر سازمان دا‌مپزشکی تمام مرغ و گوشتی را که برای مصرف‌کننده وارد بازار می‌شود را تحت نظارت خود می‌گیرد تا چنین اتفاقاتی نیفتد.

جنت تاکید کرد که در حال حاضر ما در این زمینه گزارش جدیدی نداریم. البته نظارت‌ها به صورت پیوسته وجود دارد.
 
کلمات کلیدی : سازمان غذا و دارو ، مرغ ، مرغداري ، هورمون ، مرغ گوشتي
 
۱۳۹۴-۱۱-۳۰ ۱۱:۲۴:۱۵
باسلام
اینکه می فرمائید هورمون استفاده نمی شه پس بفرمائید چطور جوجه یک روزه ظرف 45روز به وزن کشتار می رسه.جوجه حداقل 6ماه طول میکشه مرغ یا خروس بشه نه 45 روز (3553296) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۳۰ ۱۵:۰۶:۱۸
جوجه یک روزه ای که طی 45 روز وزنش به دو کیلوگرم می رسد تغییر ژنتیک یافته است و با جوجه های معمولی که شما میشناسید متفاوت است
حداقل هزینه تزریق هورمون به هر مرغ حدود 20 هزارتومان میباشد که اصلا مقرون به صرفه نیست
نژاد مادر این گونه مرغها معمولا از المان یا فرانسه وارد میشود و تمام دنیا تقریبا از این دو کشور واردان دارند و هر جوجه آن بالغ برا 500 هزارتومان هزینه دارد
این تغییر ژنتیک به صورتی انجام شده که مرغ کمترین غذا را میخورد و بیشترین افزایش وزن را خواهد داشت
در زمان دولت نهم با صرف هزینه های میلیاردی در بابل ازمایشاتی در این زمینه انجام شد و دولت قصد خودکفایی داشت که مرغهای تولید شده این ازمایشگاه 4 برابر بقیه غذا میخوردند و یک چهارم بقیه رشد داشتند و فقط پول بیت المال را هدر دادند و مرغداران جوجه های توزیع شده را بعد از چند روز معدوم کردند
نژاد موجود در ایران تقریبا دو نژاد است که بیشترین ان های لاین میباشد و در بسیاری از کشورهای دنیا هم همین نژاد استفاده میشود
بعضا وقتی که مرغ میخورید گاهی طعم مولتی ویتامین در ان دیده میشود و به اشتباه فکر میکنند هورمون است
این ویتامینها بیشتر برای سلامت مرغ تزریق میشوند و معمولا بعد از یک هفته در بدن مرغ حل شده و اثری از ان نمی ماندولی گاهی برای تنظیم بازار و رفع کمبود مرغ مشاهده میشود که مرغی که دو روز از واکسن خوردنش گذشته کشتار میشود و شما طعم مولتی ویتامین ان هم بیشتر در قسمت بال مرغ را حس میکنید و خطری هم ندارد (3553635) (alef-11)
 
تورج
۱۳۹۴-۱۱-۳۰ ۱۹:۳۰:۵۴
برادر من چه حرفیه میزنی، چه استدلالیه؟
آیا گاو های امروزی که 50 _60 کیلو روزانه شیر میدن هم عجیبه!؟
گوساله های پرواری که روزانه 2 کیلو افزایش وزن دارند هم عجیبه!؟
محصولات باغی پر تولید چی؟
محصولات زراعی؟
ووووووووو.......
یعنی همه هورمونی هستند!!!!!!؟؟؟
منطقی باشید لطفا (3553994) (alef-11)
 
mohammed
۱۳۹۴-۱۱-۳۰ ۱۳:۳۴:۱۷
متاسفانه اکثر مرغداریها بخاطر اینکه راندمان تولیدشون رو بالا ببرند از دو تکنیک استفاده می کنند 1.تا یک روز قبل از کشت و یا دو روز مانده به کشت به دادن آنتی بیوتیک ادامه میدن که متاسفانه فاجعه درست شده وبسیاری از بیماریهای هورمونی خانمها ناشی از این معضل هست.روش شناخت این مرغها هم با استشمام گوشت آنها بوی خاصی غیر از بوی عادی مرغ می باشد 2. اینروزها متاسفانه بسیاری از مرغداریها به همراه دان مرغ به آنها گریس و یا روغن ماشین میدهند تا رشد مرغها رو بسیار تسریع کنه و زودتر آنها رو کشت کرده و وارد بازار کنند که این هم فاجعه درست کرده با عث افزایش سرسام آورسرطانهای گوناگون شده است .حالا جناب آقایان مسول گناه ایرانی بودن و زندگی در ایران چیست ؟مرغ ارزانترین گوشتی هست که میتوانند تمام اقشار جامعه بخورد .حال اگه این رو هم نتوان مصرف کرد بفرمایید جنابان بی خیال مردم چه بخورند؟ (3553478) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۳۰ ۱۹:۳۲:۱۵
جناب بهتر است با يك متخصص مشورت كني تا خيالت راحت شود (3553995) (alef-11)
 
K
۱۳۹۴-۱۱-۳۰ ۱۶:۱۹:۲۴
با با اینا که مهم نیست وزارت بهداشت و درمان با طرح تحول سلامت تا دلتون بخاد مرکز شیمی درمانی سرطانی ها رو درست میکنه بودجش هم هست داروهاشم رو از خارج وارد میکنن دیگه نگران نباشید تا دلتون میخواد مرغ هرمونی ....بخورید... (3553708) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.