کد مطلب: 363429
گزارش میدانی از شهر تهران/ ورشکستگی کامل بنگاههای املاک!
تاریخ انتشار : جمعه ۲۸ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۴۵
صنف مشاوران املاک پایتخت که از چهار سال قبل کسب و کارشان رونق سابق را ندارد، آیینه تمام نمای وضعیت ورشکسته بخش مسکن این روزهای پایتخت است.
گزارش ایسنا از مشاوران املاک پایتخت، ورود به چهارمین سال رکود معاملات، نزول ادامهدار قیمتها و ناامید از آیندهی بازار را حکایت میکند. همچنین دو بخش اجاره و خرید و فروش در مسیری جداگانه در حال حرکت هستند.
"از برج هفت پارسال تا الان هیچ قرارداد خرید و فروشی ننوشتهایم" این درد دل یک کارشناس ۳۵ ساله املاک در مرکز شهر است. او بیان میکند: اجاره تا حدودی تقاضای خودش را دارد؛ چون مردم مجبورند سرپناه تهیه کنند. شاید یکی دو قرارداد اجاره در ماه مینویسیم آن هم برای موجر و مستاجرانی که قبلا توافق کردهاند و به خاطر کد رهگیری پیش ما میآیند.
این جوان از طولانی شدن رکود مسکن عصبانی به نظر میرسد: "قیمتها خیلی بالاست، فروشندهها هم پایین نمیآیند. تک و توک مالکی پیدا میشود که زیر قیمت بفروشد. مردم هم که با این پولها اصلا فکر خرید خانه نیستند. وام مسکن هم اقساطش ۲ میلیون تومان است. کدام کارگری میتواند این قسط را بپردازد؟ با این وضعیت باید فاتحه صنف مشاوران املاک را خواند".
سراغ یکی دیگر از دفاتر املاک میروم؛ مردی ۴۸ ساله که میگوید ۱۸ سال از روزی که کارمند وزارت مسکن بوده و استعفا کرده است میگذرد: "من ۲۸ سال است در بخش مسکن درگیر هستم و تا به حال چنین رکودی ندیدهام". کمی از اخبار مطلع است و آخرین وضعیت بازار ملک تهران را رصد میکند. میگوید: "نان و گوشت و پنیر گران شده اما مسکن هیچ افزایش قیمتی نداشته است. با این حال آنقدر قیمتها در سال ۹۱ جهش کرد که بعد از ۴ سال هنوز کسی جرات نمیکند به سمت بازار مسکن بیاید".
با این وجود خونسرد به نظر میرسد: "من بالا و پایین رفتن مسکن را زیاد دیدهام. سالهای ۱۳۶۸، ۱۳۸۰، ۱۳۸۶ وضعیت همینطور بود، اما رکود سال ۱۳۹۱ از همه طولانیتر شده است. قبل از سال ۹۱ خانهها یک هفتهای فروش میرفتند. الان فایلی داریم که دو سال است نتوانستهایم آن خانه را بفروشیم. بعضی فروشندهها مدام قیمت را پایین میآورند اما دریغ از خریدار". علت را که پرسیدم گفت: "معلوم است خوب قیمتها بالاست، تعداد مسکن زیاد و تقاضا کم است".
"آقا از قول من بنویس اقتصاد مسکن به ورشکستگی کامل رسیده است". این صحبت مرد ۵۵ سالهای است که در هر دو بخش املاک مسکونی و تجاری فعالیت دارد. او میگوید: "املاک تجاری وضعی به مراتب بدتر از مسکونی دارد؛ به خاطر اینکه کاسبی نیست، تولید نیست، قدرت خرید نیست. تولیدات چین بازار ایران را قبضه کرده است. تمام مغازههای طبقه دوم پاساژ روبهرو خالی است. مستاجران طبقه اول هم بیشتر از شش ماه دوام نمیآورند".
از او درباره وضعیت فروش و اجاره مسکن پرسیدیم که پاسخ داد: "بازار اجاره و خرید و فروش مسکن ۱۸۰ درجه با هم اختلاف دارد. در خرید و فروش تقاضا کم و عرضه زیاد است. در بخش اجاره تقاضا بالا و عرضه کم است. خدا به داد مستاجران برسد. البته اجاره بها آنقدرها مثل قبل بالا نرفته چون خانههایی که دو سه سال اخیر فروخته نشدند اجاره رفتند. اما به هر حال امسال اجاره ۱۰ درصد اضافه شد".
او در پاین گفت: "بحران کسب و کار، دستپخت دستگاههای مالیاتی است. آنقدر مالیات های سنگین از مشاغل میگیرند که همه ورشکست شدهاند. اقتصاد قفل شده و گردش مالی صفر است. تمام بانکها هم بنگاهدار شدهاند. من بانکهایی را میشناسم که در کار خرید و فروش املاک هستند. با این وضعیت چطور میتوان برای بخش خصوصی شغل ایجاد کرد؟ "
کلمات کلیدی : اجاره مسکن+خرید مسکن
شما اون چند سالی که مسکن رو داشتید گرون میکردید سودت رو کردی نتیجه طمع هم همینه همین املاکی ها مسکن رو گران کردند. (3765760) (alef-11)
مازیار
۱۳۹۵-۰۳-۲۸ ۱۵:۲۳:۳۴
بعد از مدتها حرف درست زده شد . گرانی باعث رکود مسکن شده نه نرخ سود بانکی . مردم پول خرید ندارند و بس .
در زمینه تولید هم واردات بنجل از چین تولید کننده رو به خاک سیاه نشونده .
اما تو این دولت فقط فکر پر کردن جیب سهامداران بانکها هستند وگرنه گره مسکن و تولید جای دیگه ست (3765803) (alef-11)
بنده به عنوان يك مستاجر واقعا از املاكي ها شاكي هستم، براي اينكه اعتماد صاحب ملك را به خودشان جلب كنند دائم قيمت هاي بالاتري به آن ها ميدهند، طوري كه صاحبخانه خارج نشين بنده در پي صحبت با يكي از آن ها اومد پيشم و گفت شما با اين پرداختي كم (ماهي ٦،٥ ميليون) براي ١٤٠ متري منطقه ١ داري به من اجحاف ميكني!!!!!،
آخه آقايون بنگاهي خانه اي كه متري ٨-٩ ميليون هست چجوري متري ٢ ميليون و بيشتر جديدن قيمت رهن روي آن ميگذاريد و بعد هم كه با ٢ برابر سود بانكي تبديل ميكنيد.،
شايد بگيد برو ٢ تا منطقه پايينتر ولي به اطمينان عرض ميكنم از وسط شهر به بالا وضع همينه، آخه مستاجر بيچاره با يكي دو تا بچه چجوري بايد تو يه ماه بهترين انتخاب و بكنه،
و نقش دافعه بنگاه ها و مشاوران آن ها يكي از مهمترين عوامل ركود و تورم بيجا در مسكنه، چيزي كه در شهرستانها خيلي كمتره، و به خاطر همين روش غلط هم به مشگل ميخورن، (3765855) (alef-11)
شهرداریها و اداره دارایی ومالیات ونوسازی قیمتهاراپایین بیاورندتا مملکت دوباره روی غلتک بیافتد تمام کارخانجات مرتبط باساختوساز بسیج وارقیمتهاراکاهش دهند وبانکها وامهارا طویل مدت وباسود کمتر ارائه دهند ودولت براین امرنظارت داشته باشد انشاالله درست میشود. (3765958) (alef-11)
از این املاکیا تا می تونید مالیات بگیرید . اینا تا هفت پشتشون هم نیازی به کار کردن ندارند . (3767534) (alef-3)
کدام ورشکستگی ؟
این مالکان به همراه بساز و بندازان و صاحبان بنگاه ها خون مردم و به خصوص جوانان را در شیشه کرده اند. (3765991) (alef-11)
گمان نمی کنم خود بنگاهئاران دربروز این وضعیت بی تقصیر باشند بخشی ازگرانی مسکن زائده عملکرد خود این اقایان است . (3766034) (alef-11)
الحمد لله انشا ا.. ریشه هر چی بنگاهی مفت خور خشک بشه (3766087) (alef-11)
گرانی مسکن پدیده بدی است. فقط یک خوبی داره. دست یک مشت مفت خور را از جیب مردم کوته کرده (3766149) (alef-11)
جلیلی
۱۳۹۵-۰۳-۲۸ ۱۹:۰۱:۴۳
مشاوران محترم املاک صنفی بودند که هر روز یک عضو جدید مثل قارچ تو هر محله ای سبز و بهشون اضافه میشد.صنفی که به خاطر پورسانت بی در دسری که میگرفتند و جاذبه درامد بالایی که دلالی تو این مملکت داره و معاملات خاصی که خودشون با سو استفاده از ناآگاهی یک خریدار یا فروشنده جوش میدادن هوش از سر خیلیاشون برده بود.پورسانت هایی که علیرغم بالا رفتن شدید قیمت ها باز رو همون درصد خاص باقی موند و مشاور محترم!!! واسه چهارخط اجاره نامه صدها هزار و واسه چهارخط مبایعه نامه میلیون ها تومن نصیبش میشد باعث شد تا خیلی ها قید اخلاقیات و حرام و حلال رو بزنند و این بلا رو سر بازار مسکن بیارن.حالا هم این تازه نصف حقشونه.و البته اگه باز هم بازار تکونی بخوره این صنف شریف در پیگیری اعمال گذشته ذره ای تردید نخواهند کرد. (3766184) (alef-13)
خیر قربان ، اجاره ا حدود ۲۰ درصد اضافه شد. (3766365) (alef-11)
والله مسکن گرونه اقا ما قدرت خرید نداریم پایینم نمیاد من پنج ساله دنبال خرید مسکنم اق زیر 200 ملیون مسکن خوب نیست چرا بساز بفروشا اینقدر خون ملت وتو شیشه میکننچرا قیمتا رو پایین نمیارن (3766435) (alef-11)
ناشناس
۱۳۹۵-۰۳-۲۸ ۲۲:۳۲:۴۷
خیلی تعجب می کنم که میگید ورشکستگی املاک .اولا اینها کار نمیکن یک روز نامه همشهری صبح میگیرن وکاسبی میکن خیلی راحت .تو کارشون خیلی دروغ میگن یعنی متراز زیاد میگن ا.انباری نداره ملک اینه به دورغ میگن انباری داره .پله هارو سرهم میکن مثلا میگی طبقه دوم رو میخوام میبرنت طبقه سوم .والان مثل صرافی ده ویا پانزده نفر در هر املاکی نشستن ونسبت به قیمتها دخالت میکن .خونه شمالی میخوای میبرنت شرقی .همکف میخوای میبرنت زیر همکف.باید اول مواظب باشی که املاکی سرت کلاه نگذره.وپول خوبی میگیرن وهیچ زحمتی نمیکشن. (3766443) (alef-11)
آفرین درست میگی. کلن شغله... (3859790) (alef-13)
سلام و عرض ادب.مادامیکه که هیچگونه نظارت منطقی از سوی متولی خاص بر قیمت خرید و فروش و نرخ اجاره بها وجود ندارد نمی توان انتظار بهبودی وضع را داشت.قیمتها کارشناسی نیستند بلکه سلیقه ای و غیر منطقی هستند.بدین ترتیب خریدار قدرت خرید نخواهد داشت و اجاره را به خرید مسکن ترجیح می دهد.فروشنده محترم هم یک کلام در حال متضرر شدن می باشد. (3766508) (alef-11)
جالبه که حتی یک نفر هم در پیامها از بنگاه ها راضی نبود. من حدود یک سال است که به طور اتفاقی درگیر 5 معامله شده ام . واقعا اکثر بنگاه ها همین طوره. جالبه که در شهرستانها وضعیت از تهران بدتره. یک عده معمولا غیر متخصص که هیچ تعهدی را بر گردن نمی گیرند همه چیز رو به هم می ریزن. به نظر من باید همه اینها در یک فرایند سخت گیرانه مجوز املاک اخذ کنند کارمزد پایین بگیرند و زیر بار تعهد بروند. البته اینها آرزوی یک جوان است (3912998) (alef-13)