توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 381032
نصرالله: جنگ ژوئیه چالش بزرگی برای صهیونیست‎ها بود
تاریخ انتشار : شنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۱۲
دبیر کل حزب‌الله لبنان، یکی از مهمترین نتایج جنگ ۳۳ روزه را ایجاد تردید دوباره در اسرائیل درباره بقای این رژیم دانست و گفت که آمریکا بعد از شکست از مقاومت، تکفیری‌ها را برای جنگ نیابتی با محور مقاومت گرد آورد چون اسرائیل توان چنین مقابله‌ای را نداشت.

به گزارش فارس، «سید حسن نصرالله» امروز شنبه ۱۳ آگوست (۲۳ مرداد) به مناسبت دهمین سالروز پیروزی مقاومت بر رژیم صهیونیستی در جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ سخنان مهمی ایراد کرد.

این مراسم در بنت‌ جبیل در جنوب لبنان برگزار شد. نصرالله در این سخنان که به صورت زنده (ویدئو کنفرانس) از شبکه المنار لبنان پخش شد، ابتدا این مناسبت را تبریک گفت و یاد شهداء و جانبازان و خانواده‌های آنان را گرامی داشت.

نصرالله در ابتدا با اشاره به سالروز جنگ ۳۳ روزه گفت، به نظر می‌رسد توجه اسرائیلی‌ها به این مسئله، طی یک ماه گذشته (از آغاز تا پایان این یک ماه) بیشتر از توجه لبنانی‌ها بود.. تقریبا مسئولی در رژیم صهیونیستی از مقامات سیاسی گرفته تا مقامات نظامی و رسانه‌ها نبود، الا اینکه به مسئله پرداختند.

دشمن در محقق کردن اهداف خود در جنگ تموز، ناکام ماند

زمانیکه ما از پیروزی در «جنگ تموز» سخن می‌گوییم، سخن از یک عنوان کلی و بسیار مهم است که تمام اهداف جنگ را ناکام گذاشت. این جنگ با دستور آمریکا آغاز شد، جنگی که دشمن بعد از شکست نام آن را جنگ دوم لبنان گذاشت و ما به آن می‌گوییم جنگ تموز (جنگ ژوئیه).

هدف اصلی جنگ، ایجاد خاورمیانه جدید بود



نصرالله گفت، مهم‌ترین، بزرگترین و حساس‌ترین هدفی که دشمن داشت و کاندولیزارایس آن را اعلام کرد، تولد خاورمیانه جدید بود.. که گام نخست بود و در پی آن اهداف دیگر باید اجرا می‌شد و قرار بود که با نابود کردن مقاومت در لبنان آغاز شود تا سلطه اسرائیلی آمریکایی بر همه چیز در منطقه کامل شود. این هدف‌ها کامل از بین رفت.

مقاومت در جنگ ژوئیه (۳۳ روزه) در موضع دفاع کامل از خود بود. من از پژوهشگران و کسانی که به این موضوع می‌پردازند، این مسائل و تبعات امنیتی، سیاسی و نظامی و اقتصادی آن را کامل بررسی کنند .

دبیر کل حزب‌الله برخی نتایج و تبعات این جنگ را برای اسرائیل اینطور بیان کرد:

۱- ارتش اسرائیل از درون دچار تزلزل شد. در حالتی از آشفتگی و شبه‌فروپاشی قرار گرفت. رئیس ستاد مشترک، فرمانده ارتش، افسران و سربازان دچار اختلاف و تبادل اتهام شدند... این مسئله باعث از بین رفتن اعتماد میان سطوح مختلف نهادهای نظامی اسرائیل شد. این مسئله در جنگ غزه نیز روشن شد.

۲- تزلزل در اعتماد ساکنان (فلسطین اشغالی) به سران رژیم شد. این یکی از مهمترین مسائل است که رئیس ستاد مشترک وقت به آن

۳- تزلزل در اعتماد به سران نظامی و سیاسی.

۴- تزلزل در اعتماد سران سیاسی به فرماندهان نظامی.

۵- تزلزل در اعتماد ساکنان به سران سیاسی اسرائیل. این جنگ بحران اعتماد به سران سیاسی را ایجاد کرد به طوری که انتخابات زودهنگام برگزار شد.

۶- سقوط اعتقاد نظامی رژیم صهیونیستی بود. در کل جنگهای سال گذشته، این اعتقاد تغییری نکرده بود اما در جنگ ژوئیه کاملا سقوط کرد.در حزب لیکود، جلساتی برگزار شد که این اعتقاد را بازسازی کنند. آنها معتقدند بودند که در زمین دشمن می‌جنگد و سریع پیروزی می‌شود و جبهه داخلی در آرامش قرار دارد. اینها از بین رفت. کافی است که امروز به شما بگویم که اسرائیل میداند که دیگر پیروزی سریعی وجود ندارد. میداند که امروز ممکن است در خاکی که اشغالش کرده می‌تواند جنگ در بگیرد و دیگر جنگی که جبهه داخلی از آن جدا باشد، دیگر وجود نخواهد داشت. در شهرکهای شمالی، در حیفا، بلکه فراتر از حیفا و فراتر و فراتر و فراتر از حیفا خواهد بود. هدفی در فلسطین اشغالی وجود ندارد، الا اینکه در هدف موشک‌های مقاومت اسلامی در لبنان قرار دارد و دشمن این را می‌داند.

اسرائیل الان ۱۰ سال است که دارد روی جبهه داخلی کار می‌کند و این جبهه هنوز آماده نشده است.

۷- سران اسرائیلی و نظامی الان فهمیده‌اند که اسرائیل کمبودهایی دارد و کامل نیست.

۸ - کاهش سطح بلندپروازی و اهدافی که سران اسرائیل در سر دارند. زمانیکه اهداف خود را بعد از جنگ اعلام می‌کنند، سقف این اهداف کاهش یافته و در جنگ غزه هم این را دیدیم.

۹- کاهش سطح کارکردی اسرائیلی برای اجرای اهداف استعماری در منطقه.. اصلا اسرائیل ابزاری است برای اجرای اهداف آمریکا و استعمار در منطقه است.

۱۰- بازگشت شبح این سوال که آیا اسرائیل بقا خواهد داشت؟ بعد از جنگ ژوئیه بار دیگر مستقیما این مسئله نزد بزرگترین نظریه‌پردازان اسرائیل، ژنرالهایش و سرانش مطرح شد که آیا اسرائیل باقی خواهد ماند؟ اسرائیل بعد از این جنگ کاملا در وضعیتی جدید است. در حالی که قبل از آن آمریکا در افغانستان، در عراق و دریاها و اقیانوس‌ها و مناطق مختلف دنیا بودند. این سوال از بقای اسرائیل بعد از این جنگ دوباره مطرح شد.

این مسائل، تبعات جنگ ژوئیه بود...

رئیس کنونی اسرائیل، الان خواستار وحدت اسرائیلی‌ها در جنگ احتمالی آینده شده است. او می‌گوید که ما می‌دانیم که جنگ آینده اگر بر ما تحمیل شود - این جمله‌اش را دقت کنید- اسرائیلی‌ که همیشه بر مردم و کشورها جنگ تحمیل می‌کرد، الان میگوید اگر جنگی به ما تحمیل شود، خیلی جنگ سختی خواهد بود... دوستان من توجه کنید که زمان دیگری برای نخواهد بود. این مسئله، مسئله بقای اسرائیل است.

شیمون پرز در کمیته وینوگراد گفته بود - دقت کنید حرف چه کسی است اینها حرف ما نیست.. حرف شیمون پرز است- قبل از این جنگ دنیای عربی به وجود و موجودیت اسرائیل معترف بود.

۱۱- تحکیم قدرت بازدارندگی مقاومت در لبنان. اسرائیل از سال ۱۹۴۸ همیشه قدرت بازدارندگی داشت. اما بعد از جنگ ژوئیه مقاومت بازدارندگی ایجاد کرده است. امروز می‌گویند اگر جنگی به ما اسرائیلی‌ها تحمیل شود.. دقت کنید چه می‌گویند.

چند روز پیش نتانیاهو معادله آرامش [نظامی] مقابل آرامش را مطرح کرده است. او این را با لبنان مطرح کرده است. این یعنی اعتراف اسرائیل به قدرت بازدارندگی مقاومت در لبنان است. کسانی که کینه‌ دارند، و نمی‌توانند ببیننند، ببینند. این حرف ما نیست. حرف دشمن اسرائیلی است. آنها می‌گویند این را.

مهمترین نتیجه جنگ ۳۳ روز ضربه به قلب و جان اسرائیل بود که درباره بقایش تردید کرد

نتیجه‌ای که میخواهم از شماره ۱۱ بگیرم، این است که نقطه مشترک همه این موارد، یا جایی که این مسائل به آن ختم می‌شود، این است که اسرائیل در جنگ ژوئیه، ضربه به قلبش (جانش) وارد شده و درمان این مسئله مشکل است. ضربه به امید و آرزوها و اعتماد به نفسش به جبروت و اطمینانش به بقایش در این منطقه و به ارتش و امکاناتش وارد شده است.

آنها می‌گفتند و زیاد گفته‌اند که باید بر «درک و آگاهی» جهان عرب مسلط شوند. کار کرده بودند که همه فکر کنند ارتش اسرائیل هر جا برود، پیروز خواهد شد. جنگ، جنگ آگاهی و میزان درک و آگاهی بود.

۱۶ سال پیش ما تأکید کردیم که اسرائیل از تار عنکبوت سست‌تر است. جنگ ژوئیه رخ داد تا این مسئله ثابت شود... وقتی برخی سران اسرائیلی از این عبارت استفاده می‌کنند، نشان می‌دهد که این مسئله تا عمق فهم آنان رسوخ کرده است. بازهم امروز اعلام می‌کنیم که اسرائیل ضعیف‌تر از تار عنکبوت است که دیگر توان جنگ ندارد و از دفاع از خود خسته شده است.

نبرد در منطقه بنت جبیل آن قدرت فولادی اسرائیلی را که در اعتقاد نهاد نظامی اسرائیل بود، ساقط کرد و از بین برد و معادله «سست‌تر از تار عنکبوت» را ثابت کرد.

ما از ۱۰ سال پیش در امنیت و امان به سر می‌بریم. هیچ کس نمی‌تواند به دلیل این مسئله بر ما منت بگذارد. این امنیت نتیجه معادله قدرت بازدارندگی و اعتقاد و ایمان مقاومت و نتیجه معادله هایی است که مقاومت و محور مقاومت در جنگ ژوئیه تحمیل کرد و نتیجه چیزی دیگری یا لطف اسرائیل نیست. ما نه معامله‌ای با اسرائیل کرده‌ایم نه چیزی شبیه آن بلکه این نتیجه قدرت اعتقاد مقاومت و محور مقاومت است.
 
کلمات کلیدی : سید حسن نصرالله+اسرائیل
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.