توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 453691
چگونه عید همسفر ویروس‌ها نشویم
بخش خبري الف، 23 اسفند 95
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۳۰
با نزدیک‌شدن به فصل تعطیلات، بسیاری در تکاپوی آماده‌شدن برای سفرهای داخلی و خارجی هستند. این افراد با هدف‌های گوناگونی چون کسب تجربه جدید، آشنایی با فرهنگ‌های مختلف، طبیعت‌گردی، ملاقات خانواده و ... عازم سفر می‌شوند اما نیت سفر هر چه باشد در یک مورد مشترک است: آرامش و تجدید قوا. 

به گزارش ایسنا، تصور کنید سفری که مدت‌ها انتظار کشیده‌اید و برای آن برنامه‌ریزی کرده‌اید توام با بیماری شود. مطمئنا حس خوشایندی نیست. بیماری از هر نوع و در همه حال سلب آسایش است؛ علی‌الخصوص هنگامی که در سفر باشد. در چنین شرایطی نه تنها فرد به هدف نهایی خود نمی‌رسد بلکه هزینه‌های مادی و معنوی بی‌شماری نیز بر وی تحمیل می‌شود.

سرماخوردگی از جمله بیماری‌هایی است که در فصل بهار به وفور یافت می‌شود و به سادگی قابلیت انتقال دارد. بنابراین اگر دوست ندارید سفرتان با عطسه، گلو درد و خستگی همراه باشد در این مقاله با ما همراه باشید تا روش‌های ساده و در عین حال کار بردی در این خصوص را با هم مرور کنیم.

کارشناسان مجموعه داروسازی دکتر عبیدی در راستای عمل به مسئولیت اجتماعی و آگاه سازی مردم در سه بخش جداگانه شامل پیش از سفر، در حین سفر و در طول اقامت توصیه‌هایی دارند که در ادامه می‌خوانیم:

پیش از سفر

هنگامی که قصد سفر دارید می‌بایست بیش از همیشه نکات بهداشتی را رعایت کنید. موارد مثل شستشوی مداوم دست‌ها، حفظ فاصله از افراد بیمار، تغذیه مناسب، استراحت کافی و کنترل استرس و نگرانی از ساده‌ترین راه‌های پیشگیری از سرماخوردگی هستند. اما در صورتی که به هر دلیلی دچار این بیماری شدید با استفاده از نوشیدن مایعات گرم، غرغره آب نمک، گرفتن دوش آب گرم، استفاده از ویتامین ها و مکمل‌ها و ورزش سبک، طول دوره بیماری خود را کاهش بدهید.

در حین سفر

متاسفانه به دلیل سرانه بالای مصرف داروهای مختلف مخصوصا انواع آنتی‌بیوتیک و مسکن، بدن بعضی افراد نسبت به داروهای مختلف مخصوصا در سفرهای خارجی واکنشی نداشته و شاید پروسه درمان سخت‌تر از حالت عادی باشد که در نتیجه بهتر است بیشتر به فکر پیشگیری باشیم تا درمان.

برای آن که در طول مسیر سفر میزبان ویروس‌های سرماخوردگی نباشید  بهتر است دسته‌های صندلی و میز جلوی صندلی در قطار، هواپیما، اتوبوس و ... را ضدعفونی کنید،  پس از لمس دستگیره‌ها دستان خود را بشویید، غذاهای گرم، میوه و سبزیجات مصرف کنید و روی دهان خود ماسک قرار دهید. اما اگر ناقل این بیماری هستید می‌بایست به منظور عدم شیوع بیماری و بهبود خود موارد مانند:  گرم نگاه داشتن بدن، نوشیدن زیاد مایعات، استفاده از ویتامین‌ها، فین کردن صحیح،  به همراه داشتن داروهای بدون نیاز به نسخه را رعایت کنیم.

 در طول اقامت

زمانی که به محل اقامت خود رسیدید برای آن که خود را در برابر ویروس‌های موجود مصون بدارید توصیه می‌شود حتما برخی وسایل هتل چون کنترل تلویزیون، دستگیره‌ها و کلید آباژور را ضدعفونی کنید،  دستان خود را به صورت مداوم بشویید، آب مورد نیاز بدن را تامین کنید، غذاهای سالم استفاده کنید و برخی فعالیت‌های جسمانی سبک را انجام دهید.
اما اگر با رعایت تمامی موارد مذکور باز هم به سرماخوردگی دچار شدید برای التیام درد خود و تسریع روند بهبودی خوردن سوپ مرغ، نوشیدن لیمو و عسل، خوابیدن با بالشت اضافه، تنظیم دما و رطوبت اتاق ومالیدن پماد نعناع یا اکالیپتوس به قفسه سینه پیشنهاد می‌شود.

 نکته مهم درباره پیشگیری از سرماخوردگی، مسئله جلوگیری از تماس دست‌ها با سطوح آلوده به ویروس است چرا که شایع‌ترین روش ابتلا به سرماخوردگی، تماس دست آلوده با صورت، چشم و دهان شما است.

علاقه‌مندان برای عضویت در کمپین پیشگیری از سرماخوردگی در سفر  می‌توانند به وب‌سایت کلداکس مراجعه کرده و اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنند.
 
کلمات کلیدی : سرماخوردگی + آنفلوآنزا + ویروس
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.