نظر منتشر شده
۳۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 310275
سه انفجار و یک جریان خبری؛
بیروت، بغداد، پاریس؛ و تفاوت واکنش ها
امیرمحمد فاطمی؛ 25 آبان 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۲
1- انفجار شامگاه پنج شنبه ۲۱ آبان ضاحیه بیروت که یکی از بخشهای شیعه نشین است با حدود ۳۰۰ کشته و زخمی همراه بود مانند انفجار روز جمعه ۲۲ آبان در میان مردم تشیع جنازه کننده پیکر یکی از رزمندگان شیعه جنگ با داعش که بیش از ۹۵ کشته و زخمی داشت کاملا توسط تمامی رسانه های غربی و جهانی نادیده گرفته شد. پاریس در شب ۲۲ آبان یعنی پس از انفجارهای بیروت و بغداد با انفجاری توسط نیروهای داعش روبرو و متحمل مرگ و آسیب دیدگی حدود ۳۶۰ نفر شد. رسانه های غربی، عربی، جهانی و حتی وطنی در این نوبت و بر خلاف شیوه برخورد با دو انفجاری که به فاصله چند ساعت در دو نقطه دیگر از جهان و توسط عوامل همین گروه انجام شده بود با تمام توان به تولید پوشش خبری و تحلیل از جنس یازده سپتامبر آمریکا در سال ۲۰۰۰ اقدام کردند.

۲- رسانه های وطنی با هر انگیزه و دلیلی طی دو روز گذشته شاید ناخواسته و به تبع حجم اخبار و تحلیلهای تولیدی رسانه های غربی و غیر ما با عبور از انفجارهای بیروت و بغداد ما را در جریان حواشی اخبار پاریس قرار داده و می دهند بطوریکه مرور صفحات امروز بسیاری از سایتهای خبری یا سایتهای متصل به شبکه خبر رسانه ملی بر همین منوال حرکت کردند. رسانه های جهان روز یکشنبه نیز حتی یک تیتر یا تحریر خبری در خصوص انفجارهای بیروت و بغداد نداشتند. متقابلا بر طبل پاریس می کوبند رسانه های ما نیز متأسفانه مستثنا نیستند. به عنوان مثال، روز یکشنبه صفحه اول سایت شبکه خبر سیما تا ساعت ۹ صبح از بین ۱۴ خبر ستوان میانی ۷ خبر را به انفجار پاریس و یک خبر را به انفجار بیروت اختصاص داد. انفجار بغداد جایی در صفحه اول این سایت نداشت.

۳- براساس پژوهشی که در در ایام مقاومت همه جانبه ۳۳ روزه حزب الله در برابر ارتش تا دندان مسلح و مهاجم رژیم صهیونیستی بر روی بیش از دو هزار صفحه اول روزنامه ها و سایتهای خبری انجام گرفت شاهد بودیم که صرفا کمتر از ۵% به موضوع مذکور اشاره کردند ۳% از جریان خبری مذکور اخبار ۵ درصدی با هدف دفاع از مظلومیت نظامیان رژیم صهیونیستی و ۲% باقی نیز به انعکاس نفس درگیری پرداختند یعنی حتی یک رسانه در دفاع از حقانیت و مظلومیت کشور مورد تهاجم و تجاوز چیزی نگفته و ننوشته بود. رویه خیری غرب ساخته که عینا در حوادث تهاجم ۲۲ روزه ارتش تا دندان مسلح رژیم صهیونیستی و بروز انواع جنایات گسترده علیه مردم مظلوم و بی دفاع و بی سلاح باریکه غزه شاهد بودیم.

۴- مقامات سازمان ملل ، تمامی کشورهای غربی و غیره و حتی ما طی دو روز گذشته ضمن ابراز تأسف از انفجار پاریس با دولت و مردم فرانسه همدردی کردند رفتاری که قبلها در حادثه یازده سپتامبر شاهد بودیم. شاید جالب توجه اینکه شاید هیچ دولتی جز ایران از انفجارهای بیروت و بغداد علیه شیعیان مظلوم دو کشور ابراز تأسف نکرده و پیامی ارسال نکردند. حتما کشته های بیروت و بغداد مثل کشته های پاریس نبودند! شاید تحمل انفجار و قتل و غارت بدست نیروهای مزدور داعشی را حق مردم و شیعیان عراق و لبنان می دانند! شاید باید بپذیریم که حتی در کشته و مجروح شدنمان ما را درجه دو طبقه بندی ملموس جهانی می دانند! شاید به همین دلیل جان کری وزیر خارجه آمریکا در نشست خبری دیروز رسما و آشکار اعلام کرد که رفتار بشار اسد باعث اقدامات تروریستی داعش در سوریه شده است و سپس در برابر توضیح پرسشی سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه که گفت لابد رفتار فرانسه نیز باعث اقدام تروریستی پاریس است سکوت کرد و وقتی لاوروف با زیرکی و نکته سنجی گفت همه هدف عملیات تروریستی داعش هستند؛ چه کنار بشار اسد باشند، چه رو درروی اسد؛ که باز کری ناچار از سکوت بود. اما شاید بی هیچ تعصب و تأکید حزبی و گروهی و جناحی تأمل در این سوال به عنوان دغدغه ای ملی و دینی مهم باشد چرا رسانه های ما اعم از سایت های شخصی تا رسانه ملی نیز انفجارهای تروریستی علیه شیعیان بیروت و بغداد را به قربانگاه فراموشی انفجار پاریس بردند؟

۵- پرونده حادثه تلخ مکه و منا به دلیل مفقودی تعدادی از هموطنان حداقل برای ما همچنان مفتوح تلقی می گردد. حادثه ای که با سانسور کامل خبری توسط رسانه های جهانی به رهبری جبهه غربی و عربی همراهی شد. حادثه ای که تقریبا و منحصرا توسط بخشی از سیستم رسانه ای ایران علی الخصوص شبکه های سیما پوشش خبری می گرفت. شیوه خبری و تحلیل که بنابر تشخیص و دستور صریح مقامات حجاج ایرانی در مکه در هتل های محل اسکان حجاج ایرانی قابل دریافت نبود. لذا تصور می کنم برای افزایش کارائی رسانه ملی به عنوان پیشران سیستم خبری کشور ضروری است در نشست های کارشناسی نسبت به بازخوانی شیوه ها و هدفگذاری این سازمان اقدام گردد تا رو یا رویی با شرایط و حوادثی از این دست چنین بی اثرنبوده و به انحراف نرفته باشند.

۶- تعدادی بسیار اندک از همشهری های تهرانی در اقدامی نمادین مانند آنچه در یازده سپتامبر و گسترده تر شاهد بودیم با حضور شامگاهی در برابر سفارت فرانسه، بی حضور و توجه مسئولین سفارت با نصب چند نوشته و روشن کردن چند شمع دقایقی را به ابراز همدردی با مردم فرانسه پرداختند. شاید خوب بود لحظاتی تأمل می فرمودند چرا نباید برای همدردی با مردم و شیعیان دغدار و مظلوم لبنان و عراق نیز در برابر سفارتشان در تهران همین می کردند؟ راستی چرا سایرینی که به هر دلیل و بهانه ای می توانند در خیابان ها باشند چنین نکردند؟ یعنی قتل عام شیعیان لبنان و عراق نباید برای ما مهم تلقی گردد؟ آیا ما نیز بر این باوریم که کشته های آنها مهمتر از کشته های ما است؟

۷- اینکه چرا آنها با ما و هر موضوع مرتبط با ما چنین رفتار و برخورد خبری دارند محل بحث این نوشته نیست؛ اما بسیار مهم خواهد بود که بیاندیشیم چرا ما با موضوعات مرتبط با خودمان چنین رفتاری اجتماعی و خبری داشته و داریم؟ پس از حادثه یازده سپتامبر در پاسخ به اعتراض مقامات یکی از کشورها که چرا با مردم آمریکا همدردی نکردیم، طی نامه ارسالی تأکید کردم که ما برای کشته های مردم و کشوری گریه می کنیم که برای کشته های ما گریه کرده باشند ما برای آسیب دیدگی مردمی ابراز تأثر و تأسف می کنیم که برای رنج های ما ابراز تأثر و تأسف کرده باشند. لذا است که حداقل رسانه های وطنی باید بیندیشند چرا انفجار پاریس را دیده ، همدردی و ابراز تأسف کردند اما از انفجارات و دردهای بیروت و بغداد را ندیده یا به سادگی عبور کردند؟ هرچند مقامات و دستگاه های رسمی کشورمان نیز می توانستند با انتخاب شیوه های مناسب اثرگذاری در افکار عمومی جهان به همسان سازی انفجار های سه گانه بیروت، بغداد و پاریس اشاره کنند.
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۰:۱۵:۵۹
مقایسه این موارد غلط است. (3327938) (alef-13)
 
ناصر
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۴:۴۷:۰۴
آقای فاطمی گفته داعش طی دو روز پایتخت سه کشور لبنان - عراق - فرانسه رو تخریب و باعث مرگ و آسیب دیدگی مردم شده تأکید می کنه رسانه های غربی ، عربی و وطنی بدون توجه به انفجارهای لبنان - عراق روی فرانسه مکث کردند یعنی جریان خبری جهانی حتی رسانه وطنی رو با خودش همساز می کنه ببینید مقایسه نیست تأکید نویسنده به وادادگی که خواسته و ناخواسته دمنگیرمون شده. (3328894) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۰:۲۵:۱۱
به شما چه ربطی داره چن نفر رفتن سفارت فرانسه مگر باید از شما مجوز بگیرن؟
شما خودتون برید جلوی سفارت یمن و روسیه و لبنان شمع بزارین

چه برای هر کاری تو این مملکت بدهکار همه شماها باید بود (3327970) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۴۱:۲۲
به اینگونه افراد میگویند: شبه روشنفکر غربزده متوهم و مهمتر از همه تازه به دوران رسیده. (3328216) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۴۶:۲۰
اتفاقا خیلی ربط دارد برای اینکه افرادی که برای کشته های کشور فرانسه که دولتش بدترین جنایات را در حق مردم ایران کرده گریه میکنند، به دشمن آدرس غلط میدهند. مگر آنها برای کشته گان منا گریه کردند ؟؟؟؟؟؟؟ مگر مردم فرانسه برای هزاران نفری که بر اثر استفاده از خونهای وارداتی از فرانسه که آلوده به ویروس HIV بود، مبتلا به ایدز شدند و خیلیهایشان فوت شدند، عزاداری کردند. خجالت بکشید از اینهمه دشمن پرستی. مردمی که دوست خودشان را رها کند و عاشق دشمنشان باشند دچار مکافات خواهند شد، مانند مردم لیبی و اوکراین و سوریه و عراق و افغانستان و غیره. (3328226) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۳:۰۳:۵۱
منطق رو باش! (3328564) (alef-3)
 
مهدی اسماعیل زاده
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۳:۴۵:۰۱
از خودباختگی یعنی همین طرز نگاه.
از شما برده هایی می سازند که به زبان آنان حرف بزنید و مانند آنان فکر کنید و برای آنان کار کنید و برای آنها و برای آنها ...
به این می گویند بردگی.
این را هم اضافه کنید: برای آنها شمع روشن کنید.

اگر این تعصب ضد عربی و عشق غربی را در شما نمی کاشتند عجیب بود.
و عجیبتر آنکه شما اجازه می دهید هر چیزی را در شما بکارند.

دقت کردید که نگفتم ما و گفتم شما؟
چون ما آگاهانه خود و خانواده مان را از این تعصبات و جهل ها دور نگاه داشته ایم.

شما یعنی کسانی که بر زبان خود تعصب دارید، بر تاریخ خود تعصب دارید، بر آنچه که مربوط به شماست تعصب دارید، و درجایی دیگر نسبت به هیچ چیز تعصب ندارید.

دلم می خواست جای خرجج کردن این احساسات را درست تشخیص می دادید.
دلم می خواست احساسات بر عقل پیشی نمی گرفت و با ژست خردمندی به عقلا نمی نگریستید.

دلم هم نمی سوزد. هرکس آزاد است که از عقل استفاده کند یا نکند. چه کنم؟

مردم عراق برای کشته نشدن ما در دوران جنگ شکنجه شدند، و مردم فرانسه برای بدست آوردن منابع خاورمیانه مالیات دادند و اسلحه فرستادند.

امروز شما بروید برای آنهایی شمع روشن کنید که آرزوی بردگی کردن برایشان را دارید و ما هم پول ویزا به کشوری می دهیم که به برادری با آنان افتخار می کنیم.

این مرز را عقل ترسیم کرده. جالب است که شما هم به ما می گویید جاهل.
شما به نام آفایی بردگی کنید، ما هم به نام هرچه شما می گویید برادری می کنیم.

این روزها تمام نمی شود، بوده و خواهد بود. (3328717) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۰:۳۸:۲۵
ببنید عزیزان من یک چیزی وجود دارد به نام ارزش خبری. آدم‌ها ارزش یکسانی دارند، اما حوادث یکسان نیست. این ارزش خبری را شاید در گذشته رسانه تعین می‌کرده اما امروز چشم رسانه به دهان شبکه‌های اجتماعی است و میزان توجه به تیترها. یک رابطه دوسویه وجود دارد که در آن رسانه و مخاطب هردو بر هم تاثیر می‌گذارند. دوری و نزدیکی جغرافیایی، اهمیت ژئوپلتیک، نزدیکی فرهنگی، تاثیر بین‌المللی.. همه روی این ارزش خبری تاثیر دارند.
شما وقتی می‌شنوی در بغداد بمب‌گذاری شده کمتر جا می‌خوری تا بمب‌گذاری در توکیو. چون در مکان اول این اتفاق آن‌قدر دور از ذهن نیست تا مکان دوم. فساد در فیفا ارزش خبری کمتری دارد تا فساد در کمیته المپیک. چون خبر اولی بیشتر تکرار شده. به همین شکل عملیات تروریستی در پاریس امن که شهری بین‌المللی است ارزش خبری بالاتری دارد تا بیروت. این روضه‌های دمائکم دماء و دمائنا ماء را جمع کنید. خودِ خودِ شما از کدام خبر بیشتر جا می‌خورید؟؟
از طرفی انگار بعضی می‌خواهند فراموش کنند که حمله وحشی‌ها به شهری بوده که مهد همه حرف‌های حقوق بشر و آزادی و برابری که از آن دم می‌زنند است.
خود داعش چیزی را فهمیده که بعضی روشنفکرهای ما که اصولا مواضع‌شان برپایه ضدیت با غرب بنا شده وانمود می‌کنند قبول ندارند. داعش از ارزش خبری پاریس باخبر بوده که به پاریس حمله می‌کند نه به ریو دوژانیرو یا بخارست یا استراسبورگ. خیلی بد است داعش چیزی را بفهمد و روشنفکر نفهمد!
واقعیت این است که تمام این روضه‌های چرا برای کشته‌های سوریه موضع نگرفتید و چرا برای پاریس ناراحتید و برای غزه نیستید و امثالهم، حاصل کینه‌توزی روشنفکر جهان سومی نسبت به دنیای غرب است. کینه توزی بازنده نسبت به برنده. حالا که از ما بالاترید، بسوزید و از بین بروید. هرچه می‌کشیم از شماست وگرنه ما به ذات خود نداریم عیبی..

یک ژانر دیگر که بعد از هر عملیات تروریستی در غرب تکرار می‌شود، این است که داعش را خودشان به وجود آورده‌اند. ببینید عزیزان، شما اولین کاشف کمک‌های غرب به مجاهدین افغان در دهه 80 نیستید. کمک کردن با به وجود آوردن مختصر تفاوت‌هایی دارد! این که شاه ایران به بارزانی‌ها در دهه‌های شصت و هفتاد کمک کرد، چون دشمنِ دشمن او بودند و با این کار می‌خواست به بعثی‌ها ضربه بزند، به معنی این نیست که ایده استقلال کردستان و مبارزه مسلحانه برای رسیدن به آن را شاه ایران اختراع کرده!
ایده‌ها وجود دارند و از فرصت‌ها استفاده می‌کنند. خاک این منطقه، و حالا خاک مسجدهای اروپای غربی، برای رشد بنیادگرایی مناسب است و این بذر در این خاک وجود دارد. ریشه این بذر اما همان ویژگی‌ای است که در فیسبوک فارسی هم مشاهده می‌شود. نگاه پر از کینه به بالادستی و تلاش برای زدن او در بنیادگراها و خوشحالی از زده شدن او در فیسبوک ما. (3328020) (alef-13)
 
امید
۱۳۹۴-۰۸-۲۶ ۰۳:۱۵:۴۴
بهترین اظهار نظری که راجب این مطلب دیدم نظر شما هست. با گفته های شما موافقم (3330112) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۰:۳۹:۱۵
درباره "تفاوت خون ضاحیه با خون پاریس"!

بعضی‌ها در فیسبوک درباره تفاوت پاریس و ضاحیه (منطقه شیعه نشین جنوب بیروت که دو روز پیش هدف بمبگذاری داعش قرار گرفت) نوشته‌اند و این که لابد خون پاریسی‌ها قرمزتر است که می‌تواند توجه رسانه‌ای بسیار بیشتری را ایجاد کند. این حرف با این‌که لایکخورش خوب است اما یک نکته خیلی مهم را نادیده می‌گیرد و آن، امکان دسترسی رسانه‌ای بسیار زیاد در پاریس است. من هم ضاحیه را دیده‌ام و هم پاریس را. در ضاحیه حتی در یک روز خیلی عادی اگر شما یک دوربین عکاسی معمولی یا گوشی تلفنتان را از جیب درآورید و عکس یا فیلم بگیرید، دو دقیقه بعد چهار نفر دورتان را می‌گیرند و هشت ساعت سین جیم می‌کنند که کیستید و از کجایید و الخ. اصولاً پوشش زنده خبری در ضاحیه برای رسانه‌های مستقل تقریباً ناممکن است و آنها چاره‌ای جز اتکا به منابع خبری حزب‌الله و تکرار حرف‌های آن ندارند.
در پاریس اما در هر نقطه شهر و در هر ساعت شبانه روز می‌توانید علم و کتل ارتباط ماهواره‌ای بکارید و برنامه زنده اجرا کنید. وقتی بمبی در پاریس یا لندن منفجر می‌شود، رسانه‌ها می‌توانند بلافاصله در محل باشند و بدون هیچ گونه مزاحمتی کارشان را بکنند اما در ضاحیه این کار ناممکن است. بنابراین یک شبکه تلویزیونی، حتی اگر خون ضاحیه را قرمزتر از خون پاریس بداند، محال است همان کاری را که در پاریس انجام می‌دهد، در ضاحیه هم بتواند انجام دهد. حملات بمبئی را حتماً یادتان است و می دانید که رسانه‌های بزرگ، لحظه به لحظه آن عملیات چند روزه را به طور زنده پوشش دادند. آن پوشش زنده، هیچ ارتباطی به رنگ خون مردم بمبئی نداشت و تنها دلیلش، امکان دسترسی بود.
یادمان باشد دفعه بعد که خواستیم از عملکرد رسانه‌ها در جایی انتقاد کنیم، در کنار تحلیل‌های ایدئولوژیک، مسئله ساده امکان دسترسی رسانه‌ای در آن محل را هم در نظر بگیریم.

محمد پرپنچی- خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی

طرح : جمال رحمتی- منتشر شده در روزنامه اعتماد

parisattacks ParisBombing Paris Iran
jesuisparis (3328025) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۸:۲۹:۱۰
خبرنگار بی بی سی مهدی پرپنچی است نه محمد (3329468) (alef-13)
 
منوچهر
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۰:۴۱:۳۰
سلام.حق با شماست.اما بدانيم با توجه به اينكه در لبنان و عراق و يمن و.. تقربيا هرروز و يا هر هفته اين اتفاق ميافتد ديگري به خبر عادي تبديل شده است و براي شنونده عادي شده است اما فرانسه .پاريس.يك كم مهيج و تازه ميباشد. (3328029) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۲:۱۸:۴۰
عجب استدلال بی منطقی... وای بر روزی که بگیم کشتار یک عده انسان عادی شده (3328345) (alef-13)
 
سیروسی
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۴:۵۲:۲۱
آقا منوچهر یادتون میاد برای تمامی صدها هزار نفری که تو این هر روز های سالهای گذشته تو این کشورها کشته شدند حتی یک نفر برای یک بار تو اینجا و اونجا با همه جنجال خبری بین المللی و گل و شمع بردن با این مردم اتفاقا شیعه همدردی کرد. (3328907) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۱۰:۴۶
آخه توی لبنان و عراق در هر 15 ثانیه یک حمله تروریستی انجام میشه و اگر رئیس جمهور روحانی ، بخواد تسلیت بگه باید همه کاراش رو تعطیل کنه و هر 15 ثانیه ، یک پیام تسلیت صادر کنه . (3328117) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۴۲:۳۳
چرا برای شهیدان منا اینهمه عزاداری نکردند افرادی مانند بهرام رادان یا پیمان معادی ؟؟؟؟؟ آن شهیدان که دیگر هموطن خودشان بودند !!!!!! البته مشخص است که برخی از این هنرتیشه ها و شبه روشنفکران از کجا خط میگیرند و هدایت میشوند. (3328218) (alef-13)
 
مودی
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۵۸:۴۷
این آمار رو بخصوص در مورد لبنان میشه بفرمایید از کجا آوردید ؟؟!!!!
لطفا برای توجیه آنچیزی که دوست دارید شروع به آمارسازی نکنید (3328272) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۱۴:۴۶
خوب بود برخی افراد شبه روشنفکر و غربزده کمی هم از آنجلینا جولی یاد میگرفتند که در آن هجمه تبلیغاتی عظیم رسانه های غربی، اومد و مثل یک انسان آزاده حرف حق را زد. دین ندارید لااقل آزاده باشید جنابان شبه روشنفکر وطنی. (3328133) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۲:۴۱:۲۲
آنجلینا چیزهای بسیاری برای آموختن داره برادر شرقزده... مثل نوام چامسکی که برای آزادی خبرنگارا بیانیه فرمودن... من به روشنفکران وطنم افتخار میکنم. (3328462) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۳:۱۴:۲۱
تا همین دیروز آنجلینا جولی هرزه و فاسد بود از دیروز بعضی از دلواپسان به ایشون اقتدا میکنند، یعنی نان به نرخ روز خوردن و حزب باد بودن در این حد (3328603) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۴:۵۵:۱۲
شما که فرج الله سلحشور رو قبول داری؟حتما داری که اگه نداشتی آقای جلیلی عزیز شما نمی رفت عیادتش. آقای سلحشور فرمودن که آنجلینا جولی انسان ناپاکی است(نخواستم واژه مورد نظر ایشون رو بگم). حالا که یه حرکت کرده که شما خوشت اومده ازش، شده ((آزاده))؟؟؟ (3328915) (alef-13)
 
احمدی
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۴:۵۷:۱۴
مطالب گذاری آنجلینا جولی در اینستاگرامش تأیید نشد اما سسک فابرگاس ستاره محبوب اسپانیایی چلسی در اینستاگرامش مطالب انسانی و خوبی در مورد دو انفجار پیاپی ضاحیه بیروت کارکرده بود اما برای الگو گیری می تونیم همت کنیم و خودمون مسیر درست کنیم مثلا معترضین تجمع کننده در مخالفت با برجام می تونستند مثل بچه هایی که رفتند پشت دیوار سفارت فرانسه به سفارتهای لبنان و عراق مراجعه و دسته گلی هدیه می کردند. (3328920) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۱۶:۵۶
اینها که رفتند دم درب سفارت فرانسه از قماش همون افرادی بودند که برای یازدهم سپتامبر رفتن جلوی درب حافظ منافع آمریکا اما بعدش چه شد ؟؟؟؟؟؟ آمریکای خبیث تحریمهای وسیعی بر ضد ایران وضع کرد. این خوی استکباری این کشورهاست که فقط به فکر منافع خود هستند و زمانی که استفاده خودشان را از کشور هدف یا افراد هدف کردند مانند آشغال با آنها برخورد خواهند کرد. نمونه اش رضا و محمدرضا پهلوی، صدام و خیلیهای دیگر. (3328137) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۲۰:۵۹
آقای فاطمی من نمیدونم شما چکاره‌ای و چقدر اخبار بین المللی را دنبال میکنی‌ ولی‌ در مورد بند ۵ نوشته تان باید بگویم واقعاً فکر میکنی‌ این واقعه با سانسور کامل خبری رسانه‌های غربی و عربی‌ مواجه شد؟ حدس میزنم در صدا و سیما یا فارس کار میکنی‌ که چنین دروغ‌هایی‌ می‌گویی (3328146) (alef-13)
 
فاطما
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۲۷:۳۰
جهان ما هر لحظه با اخبار های عجیب و وحشت آور روبروست.اتفاقهای قبلی بکنار رانده میشوند. تا اخبار جدید جای آن را بگیرند.بعضی از اهمیت خاصی برخوردارند مانند پاریس که کمتر اهتمال میرفت داعش در آن نفوذ کند. (3328178) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۳۴:۳۶
این اتفاقو میشه از چند دیدگاه بررسی کرد
سطح امنیت و آرامشی که توی کشورهای اروپایی مثل فرانسه هست باعث میشه که این اتفاقات کمتر بیفتن و این حادثه بزرگترین کشتار فرانسه بعد جنگ جهانی بود اما متاسفانه در کشورهایی مثل عراق و سوریه و لبنان انقد مسایل تروریستی پیش اومده که واقعا خیلیا از شنیدنش تعجب نمیکنن و نوع واکنشها هم مسلما فرق میکنه
نوع و مقیاس پوشش خبری هم در کشورهای مورد بحث بسیار تفاوت میکنه
از یه طرف همبستگی کشورای اروپایی باهم و حتی کشورهای قاره آمریکا با اروپایی رو باهم مقایسه کنید که حتی اگه در ظاهر هم باشه پشت همن.اما کشورهای مسلمون چی؟بهترین حالتش اینه که باهم دشمن نباشیم!
شما درنظر بگیرین که یه گروه مسیحی توی یه کشور مسلمون عملیات تروریستی انجام بده.مسلما خیلی بیشتر رسانه ای میشه.متاسفانه عملیاتهای تروریستی که با نام اسلام انجام میشه و گروههای فراوان تروریستی بظاهر مسلمان حساسیت نسبت به اسلام رو دو صد چندان کردن.
اگه بخوام بازم بگم بیش از حد طولانی میشه ولی درکل مطمئن باشین خود ماها باعث این تفاوت ها شدیم.ماهایی که به خیال خودمون اسم اسلام رو یدک میکشیم (3328199) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۳۸:۲۹
واقعا متوجه نمیشید که چرا انفجارها در فرانسه و غرب اهمیتش از لبنان و عراق و سوریه بیشتره؟
من دلایلش رو خدمتتون عرض میکنم اما خواهش میکنم من بعد لطفا اسم خودتون رو تحلیلگر و خبرنگار و روزنامه نگار نگذارید
1.انفجارها و کشتارها در خاورمیانه تبدیل به امری روتین و روزانه شده..اما در فرانسه کشته و زخمی شدن 400نفر فاجعه ای ست که از زمان جنگ جهانی دوم روی نداده بود
2.فرانسه کشوریست که تمدن و فرهنگ آن زبانزد جهانیان است..تعداد زیاد گالری ها موزه ها سالن های تئاتر و...آنرا در معرض توجه ویژه دنیا قرار میدهد.از اینها گذشته اقتصاد آن توسعه یافته و در رده های بالای دنیا جا خشو کرده است...اما خاورمیانه اگر و تنها اگر نفت نداشته باشد چه موضوع جالب توجهی برای افکار عمومی دنیا خواهد داشت؟
3.از دیدگاه امنیتی عملیات داعش در فرانسه نشانگر فراتر رفتن بعد عملیاتی داعش هست ولیکن اجرای عملیات در سرزمینهای عربی اقدام شاخص و سختی به شمار نمیرود
4.شما از پوشش گسترده خبری فاجعه پاریس میگویید اما اشاره نمیکنید که آیا رسانه های بین المللی در لبنان به اندازه پاریس فضای پرسشگری و کندوکاو دارند؟
آیا غیر از اینست که در همین انفجار ضاحیه حزب الله بلافاصله محل را بسته و منطقه بسته امنیتی اعلام کرد؟ (3328211) (alef-13)
 
سلام
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۴۵:۴۳
این یک واقعیت تاسف باره .منم تو این چند روز داشتم فکر میکردم چطور کسی برای من تب نکرده ولی من باید برای او بمیرم. (3328223) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۵:۳۹:۱۴
شمع روشن کردن کار یه مشت سوسول غرب زده است که تمام زندگیشون رو از غربیها یک به یک تقلید میکنند . (3329019) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۶ ۰۸:۴۴:۴۹
من هم برای آنها شمع روشن کردم (3330338) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.