کد مطلب: 433350
آثار رونق ساخت و ساز مسکن در کشور مشاهده می شود؟
بخش اقتصادی الف، 20دیماه 95
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: با افزایش تعداد مبایعه نامه ها و رشد هشت درصدی قیمت مسکن شاهد حرکت روبه رشد این حوزه هستیم و در یک دهه آینده به رشد پایدار خواهیم رسید.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۹
به گزارش مهر، حامد مظاهریان در مراسم معارفه مدیرکل جدید راه و شهرسازی استان قزوین که روز دوشنبه در محل اداره راه و شهرسازی قزوین برگزار شد اظهارداشت: برای اولین بار در تاریخ جهان شاهد شهرنشینی ۵۴ درصدی مردم هستیم و در جهان ۴ میلیارد نفر و در ایران ۷۲ درصد در شهرها سکونت دارند و چنین تجمعی سابقه نداشته است.
وی افزود: در ایران از رشد شهرنشینی جلو هستیم و با تدبیر اسکان بشر سازمان ملل شهرنشینی یک ارزش تلقی می شود و ما نیز به آن توجه ویژه داریم.
وضعیت روستاها تثبیت شده است
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد:امروز خوشبختانه با کارهای انجام شده در دوران پس ازانقلاب اسلامی شاهد تثبیت روستاها و مهاجرت هستیم و این روند هر روز بهتر می شود.
مظاهریان بیان کرد: حدود ۹۲ تا ۹۴ درصد روستاهای کشور دارای راه آسفالته هستند که این آمار با بزرگترین کشورهای جهان برابری می کند و تنها برخی روستاهای ۲۰ خانواری و صعب العبور باقیمانده که بتدریج آسفالت خواهد شد.
وی اضافه کرد: در روستاها مشکل خاصی نداریم و باید نگران شهرها باشیم زیرا بی عدالتی، تقابل حاشیه نشینی و مرکز در شهرهای بزرگ کیفیت زندگی را دچار چالش کرده است و در شرایطی که بزودی میزان شهرنشینی به ۷۸ درصد خواهد رسید باید به فکر تدبیر باشیم.
مظاهریان یادآورشد: رویکرد ما این است که در بافت های فرسوده که همه زیرساختهای شهری مانند خدمات آب، برق، گاز، مخابرات فراهم است ساخت و ساز انجام شود تا کیفیت زندگی شهری ارتقا یابد.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اظهارداشت: ساخت و ساز در بافت های فرسوده و مرکز شهرها به طور حتم بسیار کم هزینه تر از حاشیه شهرهاست زیرا این مناطق هویت دارد و می تواند کیفیت زندگی مردم را بهبود بخشد.
رونق ۹.۹ درصد ساخت و ساز مسکن در کشور
وی بیان کرد: در ۹ ماهه امسال شاهد بهبود شرایط ساخت و ساز در کشور بودیم و ۹.۹ درصد افزایش تعداد مبایعه نامه ها و هشت درصدی قیمت مسکن بیانگر خروج از رکود مسکن است.
مظاهریان اظهارداشت: افزایش ۲۴ درصدی ارزش مبایعه نامه ها، ۵ درصدی صدور پروانه ساخت، نشان می دهد بخش مسکن به آرامی در حال حرکت به سمت رونق است.
وی یادآورشد: البته به هیچ وجه راضی نیستیم که قیمت مسکن افزایش پیدا کند و کالایی سرمایه ای باشد بلکه تلاش می کنیم مسکن یک کالای مصرفی بماند تا متقاضی واقعی آن را خریداری کند.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی کشور گفت: هدف اصلی وزارتخانه تامین مسکن برای خانه اولی ها، زوج های جوان و مصرف کنندگان واقعی است و در همین راستا افزایش سقف تسهیلات بخوبی صورت گرفته است.
مظاهریان اظهارداشت: افزایش سقف تسهیلات تا ۱۲۰ میلیون تومان می تواند بخش زیادی از قیمت خرید و ساخت مسکن را تامین کند و اهرم مناسبی برای رونق در ماههای آینده است.
وی بیان کرد: در صورت نبود تلاطم سیاسی و بین المللی می توان پیش بینی کرد که مسکن در یک دوره ۱۰ ساله به رشد پایدار رسیده و به عنوان کالای مصرفی محسوب شود.
کلمات کلیدی : اقتصاد مسکن+اقتصاد ایران+رونق بخش مسکن