توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 476155
نگاهی به ضرورت ظرفیت پیروزی و شکست در جریانات سیاسی
بخش تعاملی الف - بهروز ساریخانی
تاریخ انتشار : شنبه ۶ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۵:۳۶


میگویند یکی از الزامات ورزش قهرمانی, ایجاد ظرفیت لازم برای پیروزی و شکست است. زیرا غرور و یاس, هر دو از آفت های قهرمانی است. اگر با اندکی تسامح مبارزات انتخاباتی را نیز به رقابت های ورزشی تشبیه نماییم، آنگاه در خواهیم یافت که مراقبت از آفت پیشگفته چقدر اهمیت دارد.

یک ) هنوز چند روزی از پیروزی چشمگیر آقای روحانی نگذشته که شاهد برخوردهای دور از نزاکت و توام با تفاخری هستیم که یکی از زبان وزیر ارشاد و دومی توسط خود رئیس جمهور بیان شده است.

از دومی شروع می کنیم که در مصاحبه مطبوعاتی بیان شد که بمناسبت انتخاب جناب روحانی بعنوان ریاست جمهوری دوازدهم برگذار گردید. رئیس جمهور در بخشی از این مصاحبه بجهت طعنه دیدار دقیقه 90 رقیب با آقای امیر مقصودلو ( مشهور به تتلو ), با نوعی تحقیر از یک ایرانی یاد کردند که به جهت سبک خوانندگی بهرجهت دارای طرفداران قابل توجه (بویژه میان نوجوانان) است.

مشابه همین تفاخر توام با تمسخر را فردای پیروزی در واقع ملت, رئیس وزارتخانه ای در توهین به هنرمندان کشور بر زبان راند که خود را در مقام " ارشاد" ملت میداند.

این یادداشت را مجال آن نیست که به میزان صداقت و فرصت طلبی آقای رئیسی در قرار ملاقات با آقای تتلو بپردازیم. تنها لازم است اشاره شود که برای مردم این نمایش ها, حتی توسط جناح اصلاح طلبان در قدرت نیز بهیچوجه باورپذیر نمی باشد. برخلاف توجیه و تفسیر طرفداران نفر دوم انتخابات، آنچه باعث آسیب به رای جناب رئیسی پس از این ملاقات شد نه شخصیت و هنر خاص امیر تتلو، بلکه دو رویی نهفته در این دیدار بود.

اما روی سخن این یادداشت با مردمی است که در واقع پیروز اصلی این انتخابات بودند. تا زمانی که مردم رسالت اصلی اشان را نه رای دادن، بلکه پرسشگری ندانند در بر همین پاشنه خواهد چرخید. جا دارد اینجا از واکنش بموقع و ستایش انگیز بازیگر برجسته سینمای ایران, رضا کیانیان یاد کنیم که وزیر مربوطه را بلافاصله وادار به عذرخواهی نمود.

بزعم صاحب این قلم, دوران چراغ بدست گرفتن و جستجوی انسان هایی فرشته گون قرن هاست که سپری شده است. امروز تنها بکمک رکن چهارم دموکراسی، یعنی نظارت مستقیم و موثر مردمی (از جمله توسط رسانه های آزاد و مستقل) میتوان از شکل گیری مفاسد سیستمی (از جمله تفاخر به مردم) جلوگیری نمود.

دو ) بعد شکست قابل توجه "جمنا" در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری, متاسفانه بجز برخی نشانه های کوچک، در غالب موارد شاهد آن هستیم که دوستان اصولگرا بجای کنکاش جدی و علمی عدم اقبال مردم در سالهای اخیر، تمام تلاششان بر آنست که بنحوی ماجرا را توجیه و تفسیر نمایند. بنظر میرسد با بالا رفتن تجربه, دانش و فرهنگ عمومی، بازار کاسبی وعده های صد من یک غاز بتدریج به کسادی گرائیده است.

همانگونه که رای بینظیر 20 میلیونی [...] در دوم خرداد 76، باعث سوء تفاهم و غرور اغلب اصلاح طلبان در قدرت شد, این بار نیز اگر اصولگرایان توجه نکنند که اکثریت مطلق 16 میلیون رایشان، آراء اعتراضی جامعه نسبت به نواقص جدی عملکرد دولت یازدهم بوده، بعید است بزودی هیچ گشایشی در نگاه ایشان به واقعیت جامعه و آینده نظام بوجود آید.
 
کلمات کلیدی : بهروز ساریخانی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.