نظر منتشر شده
۴۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 380369
توافقات نانوشته در مذاکرات هسته‌ای؛
چرا برای فرانسوی‌ها ایجاد اشتغال می‌کنیم؟
سیدعلی موسوی*، 21 مرداد 95
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۳۱
درحال حاضر کشورهای اروپایی با رکود اقتصادی مواجه هستند و بسیاری از تولیدکنندگان این کشورها حال و روز خوبی را تجربه نمی‌کنند.

پس از اجرایی شدن قرارداد برجام بین ایران و کشورهای ۱+۵، دولت‌های اروپایی حضور در بازار ایران را به عنوان فرصتی برای تحرک تولیدات خود پیش روی خود دیدند. به دلیل اوضاع رکودی شرکت‌های غربی، به طور طبیعی، این شرکت‌ها در درجه اول به دنبال فروش محصولات خود در بازار ایران هستند که معنای آن افزایش واردات کالاهای غربی در ازای پرداخت منابع ارزی آزاد شده‌ی ایران است و منافع آن بیشتر به کشورهای غربی خواهد رسید.

کشور فرانسه به طور خاص توانسته است در این زمینه موفقیت‌های بیشتری بدست آورده به طوریکه از زمان اجرای برجام تاکنون شاهد امضای توافقنامه‌ها و قراردادهای بسیاری بین طرف‌های ایرانی و فرانسوی بوده‌ایم. قراردادهایی در زمینه‌های پتروشیمی؛ خودروسازی، تأمین قطعات خودرو و قطعه‌سازی؛ توسعه میادین نفتی؛ تولید ال‌ان‌جی؛ خرید، ارائه خدمات، تأمین قطعات و تعمیر و نگهداری هواپیما؛ هتل سازی؛ تولید پوشاک؛ تولید آلومینیوم؛ انجام طرح‌های عمرانی چون ساخت فرودگاه امام خمینی(ره) و ساخت ایستگاه‌های مترو؛ ساخت نیروگاه و انجام پروژه‌های برق رسانی؛ و بخش‌های مختلف کشاورزی تنها بخشی از این قراردادها هستند که تعداد آن‌ها از شمار بیرون است. علاوه بر این برخی شرکت‌های فرانسوی که در حوزه‌های مختلفی مانند محصولات آرایشی و بهداشتی و محصولات غذایی فعالیت دارند نیز ابراز علاقه کرده‌اند که با فروش محصولات خود به بازار ایران از فرصت به وجود آمده استفاده نمایند.

اما مهمترین قراردادهایی که در این مدت بین ایران و فرانسه منعقد شده است قراردادهای خرید هواپیما از شرکت فرانسوی ایرباس و همکاری مجدد با شرکت پژو بوده است. تنها دو هفته از اجرایی شدن برجام گذشته بود که رئیس جمهوری ایران به فرانسه سفر کرد و در این سفر تفاهمنامه‌های این دو قرارداد بزرگ را به امضاء رساند.

حضور فعال شرکت‌های فرانسوی در بازار ایران درحالی اتفاق افتاد که اولا این کشور سابقه همکاری مناسبی با ایران ندارد و در همکاری‌های قبلی بدعهدی‌های فراوانی انجام داده است و دوما در اغلب موارد گزینه‌های دیگری که همکاری با آن‌ها صرفه اقتصادی بهتری از همکاری با فرانسه داشته است، وجود داشته‌اند.

به عنوان مثال در زمینه خرید هواپیما دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی با اشاره به سفر مدیران عامل شرکت‌های شش کشور سازنده هواپیمای دنیا به ایران، از مذاکره با این ۶ کشور برای خرید هواپیما از این کشورها خبر داده بود. در مورد خودروسازی نیز پیش از این مسئولین خودرو کشور از مذاکره با خودروسازانی از کشورهای ایتالیا، آلمان، ژاپن، کره‌جنوبی و چین نیز سخن به میان آورده بودند.

نکته دیگر اینکه اغلب قراردادهایی که بین ایران و فرانسه منعقد شده به‌گونه‌ایست که منافع فرانسه را بیشتر تأمین می‌نماید و برای مردم این کشور ایجاد اشتغال می‌کند. به عنوان نمونه یکی از معاونان شرکت ایرباس، قرارداد با ایران را موهبتی برای این شرکت توصیف کرده است. قراردادهای ایران با فرانسه به ویژه قرارداد برای خرید هواپیما به قدری بزرگ است که نه تنها می‌تواند ایرباس، که یکی از غول‌های بزرگ هواپیماسازی در جهان است را از رکود و مشکلاتش برهاند بلکه با توجه به پراکندگی کارخانجات آن در اروپا توانایی ایجاد تحرک در اقتصاد منطقه یورو را نیز دارد.

در واقع تاکنون کالا و خدمات زیادی از کشور فرانسه مجوز ورود به بازار ایران را گرفته‌اند ولی به هیچ عنوان بازار این کشور برای ورود کالا و خدمات ایرانی باز نشده است. درحالیکه وضعیت رکودی حاکم بر بازار ایران نیازمند قراردادهایی‌است که افزایش تقاضای تولیدات داخلی را تضمین نماید. به همین دلیل بسیاری از کارشناسان انعقاد قراردادهای بین ایران و فرانسه را در جهت منافع ملی نمی‌دانند و معتقدند این قراردادها در جهت منافع کشور فرانسه است.

با اینحال حتی درصورتی که انعقاد این قراردادها در جهت منافع ایران تشخیص داده میشد، ایران می‌بایست مذاکرات خود را با کشورهای مختلف آغاز می‌کرد و پس از آن با بررسی شرایط تمامی گزینه‌ها، بهترین گزینه را انتخاب می‌کرد. اصولا هنگامی که تعداد فروشندگان یک محصول متعدد باشد، یک خریدار به طور منطقی با تمامی آن‌ها مذاکره می‌کند و شرایط هریک را پرس و جو می‌نماید. همچنین خریدار می‌تواند با بازارگرمی فروشندگان را به سمتی سوق دهد که در شرایط پیشنهادی خود تخفیفاتی برای خریدار قائل شوند. اما در مورد قراردادهای خرید هواپیما، خودروسازی و برخی دیگر قراردادهای منعقد شده با طرف‌های فرانسوی، آنچه رخ داده است از این روند منطقی به دور است.

علاوه بر این فرانسه کشوری بود که در زمان مذاکرات هسته‌ای، سختگیرانه‌ترین مواضع را علیه جمهوری اسلامی اتخاذ کرد و کارشکنی‌های این کشور بارها دستیابی به توافق را به تعویق انداخت. این مسئله تا جایی بود که خبرگزاری رویترز پیش از سفر رئیس‌جمهور به فرانسه طی تحلیلی نوشت انتظار می‌رود با توجه به مواضع فرانسه در مذاکرات هسته‌ای، حسن روحانی موضع سخت‌تری در سفر پاریس به نسبت سفر به روم داشته باشد. اما نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه در این سفر قراردادهای متعددی بین ایران و فرانسه منعقد شد.

توجه به این مسائل موجب بروز گمانه زنی‌هایی از سوی کارشناسان داخلی شده است که آیا ایران در جریان مذاکرات هسته‌ای توافقات پنهانی با کشور فرانسه، مبنی بر انعقاد برخی قراردادهای اقتصادی با این کشور داشته‌است؟ در واقع این احتمال وجود دارد که فرانسه در جریان مذاکرات هسته‌ای، به منظور همراهی در جهت دستیابی به نتیجه، در راستای مقاصد اقتصادی خود امتیازاتی را از طرف‌های ایرانی گرفته‌است. اگر چنین باشد باید گفت نه تنها ایران نتوانسته‌است بعد از گذشت چندین ماه، به نتایج مورد انتظار خود از برجام دست یابد، بلکه در جریان مذاکرات امتیازات اقتصادی فراوانی نیز به طرف‌های غربی داده است.
*کارشناس ارشد اقتصاد
 
کلمات کلیدی : توتال،ایرباس، پژو
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۰:۴۴:۳۴
ورود اجناس بجل چینی ممنوع کنید اگر راست می گویدد. برای چینی شغل ایجاد کردید . اروپایی جنسش گران است با گمرک گران تر می شود. پس اگر جنسش مشتری دارد یا ماشبهش در یاارن نیست یا بی کیفیت است. در حق مصرف کننده اجحاف نکنید. (3879230) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۳:۲۴:۵۲
برنجهای الوده وارد میشد شما دم نمیزدید حالا از مدرنترین هواپیمای جهان ایراد میگیرید؟؟؟؟؟؟ (3879425) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۴:۱۵:۵۸
برخی از دولتیان هیچ اعتقادی به نیروی داخلی ندارند و وابستگی تمام عیار خود را به اجانب به اثبات رسانده اند
حتی حاضرند تحت سلطه ی اجانب باشند !!!!
گویا فاقد هویتند !!! و بقاء خود را در سرسپردگی میدانند !!!! (3879485) (alef-11)
 
Spain
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۳:۵۳:۰۷
اگر دوست دارند از كره شمالي ماشين وارد كتيم يا مشاركت كنند اينجا بسازيم ، دنيا ، دنياى تعامل و معامله و عقل و خرد و پيشرفت است ، كره جنوبي ، مالزي ، اندونزى ، تايلند ، تركيه و حتي اين جوجه كشورها مثل امارات و قطر را ببينيد ،،،، فكر نميكنم كشور ما اصلا راه درستي را رفته باشد . بايد با كشورهاي پيشرفته معامله و داد و ستد كرد و مردم ايران اين حق را دارند كه كالاي مرغوب مصرف كنند . (3879466) (alef-11)
 
افتاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۰:۵۹:۰۲
بعضیها فکر میکنند اگر پای همسایه بشکند او سریعتر میدود (3879266) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۳:۵۴:۴۵
عجب مثال پرمغزی. واقعا کیف کردم/ (3879469) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۶:۰۴:۲۳
وقتی ایران و عربستان به جان هم برای ایجاد کار شرکتهای غربی می افتند دیگه بقیه سوال ها جوک هست .... طرح ریاضت. کشی سرمایه داران اسرائیلی آمریکای و گران فروشی دلار برای کاهش شدید قدرت خرید مردم و نابودی کارخانه ها و تولیدات داخلی همه و همه و ایجاد شغل برای کشورهای غربی هست (3879591) (alef-11)
 
محبی از قم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۱:۰۷:۱۸
ایران پر شده از محصولات بنجل چینی و خودروی بی کیفت چینی

چین اشکالی نداره ولی اگه تکنولوژی و جنس با کیفیت فرانسه و غرب بیاد داخل ایران ، ...!!!!!!!!!!!! (3879285) (alef-11)
 
ح- الف از ب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۱:۰۹:۱۷
دفتر مشق از عراق وارد کنیم اشکالی نداره ولی اگر جنس مرغوب فرانسه وارد شود گناه کرده ایم و معصیت
این چه طرز تفکری است ؟! (3879286) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۳:۲۸:۱۹
چرا فرانسه؟
آلمان /ايتاليا/اسپانيا (3879430) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۴:۰۴:۱۹
از هر آلمان و ایتالیا هم وارد میکردن شما میگفتی چرا آلمان و ایتالیا؟ چرا از فرانسه وارد نکنیم!!! (3879476) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۵:۴۷:۳۲
حالا شما ببین همین شرکتهاي فرانسوی که باهاش قرار داد بستيم رو هم میتونیم بیاریم در خودروسازيمون سرمایه گذاری کنه یا بهمون هواپیما بده، بعد انتظار شرکتهای آلمانی و ایتالیایی و ... رو داشته باش.
البته قراردادهای مشابهی هم با شرکتهای ایتالیایی در زمینه هایی غیر از خودرو و هواپیما سازی داشتیم. آلمان و انگلستان و سایر کشورها هم چراغ سبزی به ما نشون ندادند که بتونیم هیئتهای تجاری رد و بدل کنیم و سرمایه گذار جذب کنیم.
انتظار نداشته باشید مسیری که هشت سال از طرف دولت قبل ..... در حال تخریب بود، به یکباره هموار بشه. (3879577) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۴ ۱۴:۴۲:۴۱
کره و ژاپن هم ماشین با کیفیت تری تولید می کنن هم مثل فرانسوی ها دبه در نمیارن (تعهد و وفای به عهد تو جامعه اونا از جامعه فرانسوی بیشتره)...همین فرانسه نبود که تو برجام کلی کار شکنی کرد؟ خون آلوده وارد ایران کرد؟ یا یه مدت واردات قطعات خودرو و قراردادهاشو به بهانه های الکی منتفی کرده بود؟ یا تو قراردادهای نفتی کارشکنی می کردن....جمله زیبا از امام علی که آدم های کمی کامل می فهمندش: آدم عاقل از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشود. (3884193) (alef-11)
 
محمد رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۱:۱۲:۱۲
از این موضوع فوق العاده خوشحالم که کالاهای کشور فرانسه در کشورم قابل دسترس باشد .
برای من افتخار است .
ولی برای من ننگ است محصولات چینی و روسی در کشورم باشد (3879290) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۴:۵۷:۴۳
من یه ریش تراش روسی دارم لامصب مرگ نداره . جنسهای روسی بر عکس کالاهای چینی کیفیت بالایی دارن اما متاسفانه قیمتهاشون خیلی بالاست (3879522) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۱:۱۵:۱۲
جنس چینی خوبه
ولی فرانسوی اخه !
اقتصاد ما هم سیاست زده شده
متاسف ام (3879293) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۱:۲۲:۱۸
آهان. پس هواپیما نخریم تا خدای نکرده برای اجنبی تولید اشتغال نشه. فقط یه سوال. از دیگران نخریم به جاش خودمون هواپیما تولید کنیم؟؟ در حال حاضر تواناییش رو داریم؟؟ (3879305) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۴:۰۶:۲۶
جالبیش اینجاس با این حجم بالای مبادلات با چین یه نفر نمیگه واسه چینی ها اشتغال ایجاد کردیم!!! از اون جالبتر اینه میگن جنس بنجل اروپایی. مثلا ایرباس بنجله ولی هواپیمای توپولوف و آنتونوف با کیفیت؟!!! (3879480) (alef-11)
 
فرزاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۱:۵۸:۴۹
مگه حجم قرار دادهای ما چقدره که تیتر میزنیم چرا برای فرانسوی ها اشتغال ایجاد میکنیم ؟ اگه قرار دادهای ما براشون مهم بود که ول نمیکردند برند . (3879343) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۲:۳۲:۱۳
به نظر من چون اقتصاد فرانسه دولتی است و شرکتهای بزرگ فرانسوی هم دولتی هستند همکاری با این کشور برای ما بهتر خواهد بود چرا که اقتصاد ما هم دولتی است و شرکتهای دولتی حرف هم رو بهتر میفهمند . البته اقتصاد صحیح و عدالت محور اقتصاد آزاد و خصوصی است اما در حال حاضر این امکان برای کشور ما وجود داره اونهم با این سیل عظیم بیکاری و ورشکستگی شرکتهای خصوصی کوچک در طی سالهای اخیر (3879359) (alef-11)
 
Netherlands
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۳:۱۶:۳۰
کلا من از عملکرد روحانی راضی هستم اما خیلی دوست داشتم، وزیر صنعت دیگری را انتخاب میکرد (3879413) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۷:۲۳:۵۱
راضی باش تا صبح دولتت بدمد (3879656) (alef-11)
 
کارگر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۲ ۱۹:۵۴:۲۰
منتظر بهار باش! (3880712) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۳:۴۰:۱۵
جالبه که مخاطبان الف که ممکنه از هر قشری باشن و اکثرشون در زمینه اقتصادی اطلاعات تخصصی ندارند،...!! درک اقتصادی دارن! یعنی شما میگین بشیم کره شمالی که یه وقت برای فرانسه کار درست نکنیم؟ یا دسته دسته مردممون رو با هواپیماهای فرسوده و ناامن به کشتن بدیم که فرانسه قوی نشه؟ اصلا فکر می کنین کل واردات ایران از فرانسه چند درصد از تولید و درآمد فرانسه باشه؟؟؟ (3879454) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۳:۴۲:۲۱
یک کشور درست و حسابی پژو نمی‌خرد .
همشون کشورهای آفریقایی هستند. (3879457) (alef-11)
 
ابولفضل
United States
۱۳۹۵-۰۵-۲۴ ۰۸:۳۸:۴۲
۱. چرا عزیزم در تمام کشورهای اروپایی بلااستثناء پژو یکی از محبوب‌ترین خودروهاست اگزچه شاید کیفیت‌اش به پای برخی برندهای آلمانی و ژاپنی نباشه اما قیمت مناسب و تناسب با فرهنگ، اقلیم و سبک زندگی اروپایی‌ها پژو و رنو رو تبدیل به خودروهای کاربردی و موفق کرده. گرچه در دوران کنونی خودروسازهای اروپایی غیر از آلمانی‌ها دچار مشکلات عدیده ای شدند اما تدریجاً وضعیتشون در حال بهبودی‌یه.

۲. خودروهای فرانسوی در صورتی که در ایران تولید یا مونتاژ شوند و عوارض گمرکی و دلال‌بازی‌ها و فسادها کنترل شود از نظر قیمت و کیفیت برای جامعه‌ی ایران بسیار مناسب هستند. این موضوع رو می‌تونید در حضور موفق پژو و رنو در ترکیه و مصر ببینید. (3883335) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۳:۴۲:۴۸
واقعیت اینه که فرانسه نیازی به ما نداره.فقط حجم درامد شرکتهای نفتی فرانسه ۳۰۰میلیارد دلار در سال هست بدون داشتن نفت البته.علم و تکنولوژی فرانسه در لبه مرز علم قرار دارد و چیزی از آلمان و ژاپن و آمریکا کم ندارد.رکود و بیکاری در فرانسه آنقدر زیاد نیست و این را هم در نظر بگیریم که اونجا زنها هم جویای کارند.
خب فرضا ما ایرانخودرو و سایپارو تعطیل کنیم که از فرانسه قطعه نخریم٬کی ضرر می کنه؟میلیونها نفر در صنعت خودروی کشور شاغلند.اینکه ما طراح و تولید کننده خودرو نشده ایم دلیلش اینست که این شرکتها رانتی و دولتی هستند و اصلا R&D معنی نداره چون همه با پارتی اومدن سر کار نه نخبگان جامعه.پس امیدی نیست تا روزی که این کارخانه هلرا بفروشیم به خیامی و امثالهم (3879458) (alef-11)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۴:۰۶:۱۰
یعنی الان امارات بزرگترین ایرلاین دنیا رو داره و هواپیما از فرانسه خریده داره ضرر میکنه ؟ استاد می دونی ایران ظرفیت کریدور شدن بین المللی رو داره ؟ می دونی صنعت هوایی چقدر می تونه جوانان رو ببره سر کار ؟ می دونی خلبانای ما دارن توی امارات و ترکیش و قطر می پرن ؟ (3879479) (alef-11)
 
Italy
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۵:۱۵:۱۹
اقتصاد دنیای دادوستد است ما جنس میفروشیم و دیگران نیز .چرا گمان میکنید ما باید به بازارهای دیگرا صادر کنیم و این افتخار است اما دیگران نبایستی از همین فرصت بهره بگیرند.کدام کشور است فقط صادر میکند و دروازه اش برای واردات مثل ما بسته است. (3879540) (alef-11)
 
شهرام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۵:۵۱:۴۹
..... ,, خدا می داند ,, در قسمت فوق محرمانه توافقات با 1+5 , .... تیم مذاکره کننده در ژنو چه تعهدات و امتیازاتی را به نفع طرفهای مقابل پذیرفته اند که پس آن این چنین رام و دست و پا بسته مجددا در دامهای کهنه و تکراری انها گرفتار می شویم . (3879583) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۷:۰۱:۱۲
كي گفت آخه جنس چینی خوبه که پرفسورهای اقتصاد اظهار نظر می کنند؟! میکه فرانسه کم به ما ضربه زده کم علیه ما کار کرده کم به منافقین رو داده کم در مذاکرات هسته ای کارشکنی کرده ؟؟!!!! چرا فرانسه حالا؟! (3879630) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۵-۲۲ ۲۳:۱۴:۱۵
شما یک کشور در رده فرانسه پیشنهاد بدید! آمریکا و انگلیس خوبه؟ (3880888) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۸:۰۱:۱۵
جناب کارشناس ارشد اقتصاد می تونید بگید این مشکلات چه جور باید حل بشه ؟ یه جوری نوشتید انگار همه کشورها افتادن به دست و پا تا در ایران سرمایه گذاری کنند حالا دولت نخواسته و گیر داده به فرانسه . متاسفانه بقیه تحلیلهاتون هم به جای دادن راهکار فقط انتقاد غیر سازنده است . لطفا راهکارهایی رو بدین تا دولت بتونه و توان عملی کردنش رو داشته باشه . اونوقت اگر انجام نداد بیایین.... (3879682) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۱ ۱۹:۴۴:۱۳
من فقط اینو مطمئنم که این خریدها توسط یه سری اشخاص خاص ایرانی برنامه ریزی انجام میشه و اونا هم فقط به دنبال تامین منافع خودشون هستن و به ملت ایران کوچکترین اهمیتی نمیدن (3879754) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۳ ۱۰:۳۷:۲۹
اشتباه می کنی (3881469) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۵-۲۲ ۱۹:۱۴:۳۳
اقتصاد با نخریدن و قهر پیش نمی ره بلکه هنر معامله نیاز داره. فرانسه هواپیمای خوبی می سازه و درباره ماشین هم کارش خوبه. از چین بهتره. آدم های اهل معامله تری هستن به نسبت خیلی از کشورها (3880681) (alef-11)
 
Switzerland
۱۳۹۵-۰۵-۲۲ ۲۰:۰۵:۰۳
مشکلی نیست با فرانسویا کار کردن. ولی باید از این موقعیت جهت رسیدن به اهذاف سیاسی هم استفاده کرد. شعبه مرکزی سازمان منافقین کجا قرار داره؟ جلسه سالیانه شونو کجا تشکیل میدن؟ پاریس!!

این نهایت وقاحت فرانسویا و ...یا ف... مسئولین ماست. (3880721) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۲ ۲۱:۰۷:۳۸
خونهای الوده به ایدز هم وارد کنید (3880760) (alef-11)
 
م.د
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۲ ۲۲:۱۶:۲۸
استاد،چه مدت است که نگران ایجاد اشتغال برای خارجی ها هستی؟؟ کشور چین،خارج حساب نمیشه؟دلواپس اشتغالزایی بی تاریخ برای انها نیستی؟اگر شرکتهای فرانسوی،بنا بر ادعای شما سابقه خوبی در تداوم صادرات و خدمات ندارند،علتش کیفیت بالای محصولات است که ناز میکنند!!!!وگرنه کشور دوست و برادر،چین جنس بنجل به ایران صادر میکند(ظاهرا طبق درخواست تاجر ایرانی)حتما توقع داری از صادرات بنجل هم مضایقه کند!!!!!یه دوری در بین مردم بزن و بپرس که از میان اجناس دست دوم فرانسوی و المانی با اجناس نوی چینی،کدام را انتخاب میکنند؟فروش جنس خوب و خدمات خوب،ناز کردن هم دارد و ایجاد اشتغال به انها میرسد!!!! (3880818) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۵-۲۲ ۲۲:۲۷:۳۶
چرا برای فرانسوی ها اشتغال ایجاد کنن؟!!! واقعا نمیدونید؟!!! دلیلش رو در پرونده توتال و اعتراف ریس سابق شرکت توتال فرانسه در مورد رشوه به مقام ایرانی در مورد قرارداد نفتی و امثال این موارد مطمئنا کم نیست و گذر زمان شاید بخشی از آنها را برملا کند، جستجو کنید. (3880835) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۵-۲۲ ۲۳:۱۷:۲۲
هیچ کشوری نمیتونه ادعا کنه صد در صد تولید داخلی داره. هر گوشه دنیا یک چیز خوب تولید میشه. مهم اینه ایران تو چند تا محصول خودشو خودکفا کنه و کم کم نیروی متخصص جاشو تو ایران پیدا کنه. (3880897) (alef-11)
 
شهروند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۳ ۰۷:۵۴:۱۳
درسته که مسئله رکود اقتصادی در غرب وجود داره ولی خرید تجهیزاتشون اینک فرصتی است برای ما وما که در صنعت حمل ونقل هوایی با وجود تمام امکانات کشورمان به لحاظ لجستیکی عقب هستیم آیا این وضعیت غرب برای ما نقطه مثبتی نیست؟چرا استفاده نکنیم؟ولی نه با رانت وامتیاز دادن به شرکت های غربی بلکه ازین وضعیت برای توسعه و آبادانی کشور بهره برداری مناسب داشته باشیم. (3881125) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۳ ۰۹:۰۱:۳۷
شما هم بیرون گود ایستادید میگید که لنگش کن! کو ؟کدام کشور حاضر میشه با شرایط ما قرارداد ببنده، مثلا" ژاپن ، فقط میخواند قرارداد مونتاژ ببندند تازه اگر آمریکا اجازه بده. (3881235) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۳ ۰۹:۵۹:۵۹
بس کنید این سفسطه بازیها را .

یک ملت را در بند دو کارخانه خودرو سازی اسیر کرده ایم و ملت مجبورند یا ماشینهای پوکیده اینها را بخرند یا از جورشان به چینیهای بنجل فروش پناه ببرند . بعد هر روز یه بازی تازه در می آورید .

در کدام کشور وضعیت خودرو اینگونه است . آیا این که خودرویی را که در بازار جهانی 60 میلیون قیمت دارد یک ایرانی باید 140 میلیون پولش را بدهد حرام نیست . ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3881382) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۳ ۱۵:۱۰:۱۱
شرکن های هوایی امارات و ترکیش ایر تعداد زیادی از این هواپیما های اروپایی را به مالکیت خود در اورده اند و با همان هواپیما ها بیشترین ارز آوری را برای کشور خود دارند و از خروج ارز از کشور خود نیز جلوگیری میکنند حالا اگر شغلی برای فرانسوی ها ایجاد کنیم خودمون هم سود میکنیم که بهتر از ایجاد شغل برای روسها و به خطر انداختن جان هموطنان است. (3882214) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۵-۲۷ ۱۳:۴۳:۲۲
غر نزن عرضه داري خودت هواپيما بساز (3889061) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.