عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با بیان اینکه مشکلات بیمه ای و مراکز درمانی طرح تحول سلامت را با شکست مواجه می کند، گفت: شکست این طرح، بحرانی بزرگ برای دولت به شمار می رود.
به گزارش مهر، حسینعلی شهریاری در رابطه با افزایش ۵ درصدی تعرفه های پزشکی، افزود: وزارت بهداشت انتظار داشت بر اساس نرخ تورم تعرفه ها افزایش یابد اما از سویی دولت ادعا می کند که منابع مالی کافی برای پرداخت ها نداشته و همچنین صندوق های بیمه ای در حال ورشکستگی هستند؛ البته تعرفه ها باید بر اساس واقعیت های حوزه سلامت تعیین شود.
وی با یادآوری تاخیر بیمه ها در پرداخت مطالبات مراکز درمانی با بیان اینکه تا زمانی که منابع کافی برای بیمه ها تعریف نشود پرداخت ها به تاخیر می افتد، گفت: مطالبات بسیاری از بیمارستان های دولتی و خصوصی به مدت ۱۰ الی ۱۲ ماه به تعویق افتاده زیرا بیمه ها از منابع کافی برای پرداخت بدهی مراکز درمانی برخوردار نیستند.
شهریاری با تاکید بر اینکه بیمه های سلامت ایرانیان، تامین اجتماعی و سایر بیمه های تکمیلی با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند، ادامه داد: تا زمانی که بیمه ها به عنوان صندوق توزیع منابع مالی مطرح نشوند نباید امیدی به پرداخت بدهی آنها داشت؛ در حالی بیمه در دنیا به عنوان صنعت به شمار می رود اما متاسفانه ما هنوز نتوانسته ایم ساختار بیمه ها را اصلاح کنیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه ساختار بیمه ها باید اصلاح و برای رفع مشکلات آنها فکر اساسی کرد، ادامه داد: وزارت بهداشت، وزارت تعاون و همچنین شورای عالی بیمه باید به نحوی تعرفه های پزشکی را تعیین کنند که قابل اجرا بوده و به گونه ای باشد که بیمه توانایی تامین منابع را داشته باشد.
وی یادآور شد: وضعیت بدهی بیمه ها به مراکز درمانی به گونه ای است که بیمارستان نمازی شیراز طی روزهای اخیر اعلام کرد اگر بیمه ها بدهی بیمارستان را پرداخت نکند از پذیرش دفترچه های بیمه خودداری می کنیم.
شهریاری ادامه داد: مشکل بدهی بیمه ها باید به صورت جدی در هیات دولت حل شود و نباید به گونه ای باشد که مردم تاوان عملکرد ضعیف بیمه ها را پرداخته و حق آنها تضییع شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه مشکلات بیمه ای و مراکز درمانی طرح تحول سلامت را با شکست مواجه می کند، تصریح کرد: اگر این طرح شکست بخورد بحرانی بزرگ برای دولت به شمار می رود از این رو باید منابع مالی آن تامین شود.
شهریاری با انتقاد از تعلل سه ماهه در تعیین تکلیف تعرفه های پزشکی، گفت: هر چند طبق قانون باید پیش از آغاز سال جدید قیمت واقعی خدمات تعیین و ابلاغ شود اما متاسفانه تاکنون تحقق این موضوع در زمان مناسب اتفاق نیفتاده است و حتی هیچ مرجعی اعلام نکرده که قیمت واقعی خدمات و تعرفه ها باید به چه میزان باشد.
وی افزود: البته در اواخر دولت اصلاحات نرخ تعرفه های تعیین شده بسیار بالا بود؛ برای تعیین تکلیف این تعرفه ها گروهی متشکل از سازمان برنامه و بودجه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت بهداشت و کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس با همکاری کارشناسان تعرفه ای را مشخص کردند که حتی دولت این تعرفه ها را که قابل قبول بود را نیز نتوانست به درستی عملیاتی کند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه برای واقعی شدن تعرفه های پزشکی باید بیمه ها کارآمد شوند، افزود: هر چند طبق قانون باید تعرفه واقعی خدمات مشخص شود اما منظور این نیست که با مشخص کردن تعرفه واقعی خدمات، هزینه های مردم افزایش یابد بلکه اگر به دنبال تعرفه واقعی خدمات هستیم باید بیمه ها کارآمد شده و توسعه یابند تا بیمه ها بتوانند این پرداخت ها را انجام دهند که متاسفانه هرگز این موضوع عملیاتی نشده است.