نظر منتشر شده
۳۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 230826
قانون سربازی اجباری از عمل تا عطف ماسبق
بخش تعاملی الف - ادریس پویا
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۴۲
همواره مسئولان نظامی بر پا برجا بودن قانون سربازی اجباری تاکید دارند و سعی می کنند از این قانون اجباری که در زمان طاغوت تصویب شده است حمایت کنند.

مسئولان ما همیشه یک طرف قانون سربازی اجباری را که به نفع خود است را می بینند و صحیح اجرا می کنند. در حالی که در قانون نظام وظیفه ماده ۴۹ بیان می کند، حقوق سربازان وظیفه حداقل ۶۰ درصد و حداکثر نود ۹۰ درصد حداقل حقوق کارکنان نیروهای مسلح مبتنی بر قانون مدیریت خدمات کشوری است. که با توجه به تحصیلات و درجات آنان توسط ستاد کل تهیه می شود. و به تصویب فرماندهی کل می رسد.

بوجه نهاد های نظامی در سال ۹۳ نیز افزایش داشته است. در ادامه جدول مقایسه بودجه ارائه شده توسط دولت در سال ۹۳ و مقایسه آن با بودجه سال ۹۲ آمده است.


خوب مسئولان مربوطه در مصاحبه ها همیشه توصیه می کنند که مشمولان به قوانین سربازی احترام بگذارند باید از این مسئولان پرسید. چرا مسئولان قانون را کامل اجرا نمی کنند؟

با توجه به اینکه دولت و مجلس مسئول اجرای قانون است چرا پیگیر اجرای صحیح قوانین سربازی اجباری مربوط به حقوق و مزایایی سربازان نمی شوند؟

در سال ۱۳۸۰ با ملغی شدن قانون فروش سربازی عملا فرصت خرید سربازی از متولدین سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۱ گرفته شد. در حالی که متولدین این سال ها امکان خرید سربازی را داشتند. و به دلیل فقر مالی و یا به خاطر مبادرت به تحصیل امکان خرید سربازی را از دست دادند. حال با گذشت. ۱۳ سال از آن موقع افرادی که دارای غیبت بوده اند. یعنی یک مرد متولد ۱۳۵۵ با ۳۸ سال سن هنوز در محرومیت اجتماعی زندگی می کنند. در حالی که امکان خرید سربازی را داشتند و به خاطر عطف به ماسبق شدن قانون توسط بعضی ها زندگی و آینده خیلی از جوانان کشور نابود شد.

بعضی از قوانین زمان طاغوت مانند محرومیت تحصیلی به خاطر غیبت از سربازی تا ۵۰ سالگی اعمال می شود. در حالی که پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله است كه فرمود: زگهواره تا گور دانش بجوی، امام علي(ع): هيچ گنجي سودمندتر از دانش نيست. این در حالی است که در کشور اسلامی ما ۲۰ میلیون کم سواد و بی سواد داریم که یکی از دلایل آن محرومیت از حق تحصیل به دلیل غیبت سربازی است.

اگر سه میلیون مشمول غایب داشته باشیم یعنی سه میلیون از جمعیت جوان و میانسال ما در محرومیت اجتماعی زندگی می کنند. بعد مسئولان دنبال افزایش جمعیت هستند. اول قدر داشته هایتان را بدانید و از آنها استفاده کنید سپس به فکر افزایش جمعیت باشید. حداقل از این ۳ میلیون نفر نصف آن ها مجرد هستند و به خاطر محرومیت های اجتماعی حاضر به ازدواج نیستند. یا آن دسته هم که ازدواج کرده اند . حاضر نیستند بچه دار شوند.

مسئولان اکثرا دغدغه رفت و آمد خارج نشینان (فرزندان و وابستگان سران، و آقازاده ها و قشر ثروتمند جامعه هستند)

ولی توجهی به وضع مشمول ۳۸ ساله غایب با زن و بچه را ندارد و با ابن تفکر تبلیغ بچه دار شدن هم می کنند.

یک مثال ساده در مورد دید مسئولان در مورد سربازی اجباری، در سال های قبل رئیس سازمان وظیفه عمومی سردار کارگر بوده که مشمولین غایب سن و سال دار ایشان را خوب می شناسند.

در همان سال ها از سردار کارگر عزیز پرسیده شد که آیا فرزند شما سربازی رفته است و ایشان اظهار داشتند که معاف شده است و بعد هم گفتند که ایشان قانونی معاف شده است مثل سایرین که مشمول معافیت های موجود در قانون می شوند. در حالی که در مصاحبه ها برای مثال اعلام می نمایند که "سربازي تمرين زندگي است"

حال آیا سربازی برای فرزند آن مردم فقط تمرین زندگی است، فرزند ایشان نیاز به تمرین زندگی نداشته است، اگر این قدر خوب است چرا فرزندشان را بجای استفاده از معافیت تشویق به انجام خدمت وظیفه نکردند؟ بفرمایید مرگ خوبه ولی برای همسایه؟

دوستان نظامی که مصاحبه می کند و طرح و برنامه و ... که مبادا به درخت تنومند سربازی اجباری آسیبی وارد شود. همانند. اظهار نظرهای چون "سربازی مقدمه کمال است" یا "سربازی اجباری بوده و باید باشد" یا "سربازی اجباری امری مقدس است" یا ...

مسئولانی که بر مفید بودن سربازی اجباری تاکید دارند اعلام کنند که آیا فرزندشان به سربازی اجباری رفته است؟

مسئولان ما همواره بر جهانی کردن قیمت ها مثلا قیمت بنزین تاکید دارند. در حالی که در اکثر کشورهای دنیا سربازی اجباری نیست. چرا حاضر نیستند در این مورد خود را با کشورهای جهان مقایسه کنند؟ و فقط دنبال نیروی مجانی هستند؟

نگاهی به مشکلات و معضلات خدمت سربازی اجباری:
۱- احساس فقر و تنگدستی به علت نبود درآمد کافی
۲- تاخیر افتادن زمان ورود جوانان به بازار کار
۳- تاثیر اقتصادی منفی بر مشمولان و خانواده ها
۴- عدم تحلیل هزینه های سربازی و بودجه خدمت نظام وظیفه
۵- طولانی بودن غیر منطقی زمان خدمت در زمان صلح
۶- وجود فرهنگ پارتی بازی و برخورد غیر برابر با مشمولان
۷- تفاوت معنادار بین یگان ها و محیط های به کارگیری سربازان
۸- مشکلات تغذیه و بهداشتی سربازان در پادگانها
۹- انگیزه ضعیف خدمتی برای سربازان و خانواده ها
۱۰- پایین بودن منزلت اجتماعی سربازان در جامعه
۱۱- تاخیر در زمان ازدواج و زمینه پیدایش آسیب های روانی و اجتماعی
۱۲- گسترش فساد اجتماعی و راهکارهای دروغین معافیت گیری

مزایایی ارتش حرفه ای:
یک. افزایش کارایی نیروهای مسلح؛ یک گروه کوچک، حرفه‌ای و آموزش دیده از تعداد بی‌شمار سربازان وظیفه کم آموزش دیده کارا‌تر هستند. به خصوص آنکه امروزه شیوه جنگ‌ها تغییر کرده و فزونی نفرات عامل موثری در برتری نظامی نیست. یک مرد جنگی به از صد هزار.

دو. افزایش تخصص گرایی نیروهای مسلح: مدت زمان اندک خدمت سربازی امکان تخصصی شدن نیروهای نظامی را به حداقل کاهش می‌دهد اما ارتش حرفه‌ای بر تخصصی شدن و حرفه‌ای شدن نیروهای نظامی استوار است.

سه. انگیزه بالا: به علت آنکه سربازان در ارتش حرفه‌ای داوطلبانه آمده و حقوق کافی دریافت می‌کنند، دارای انگیزه بالایی هستند که با سربازان وظیفه به هیچ وجه قابل مقایسه نیست.

چهار. استفاده از فن آوری‌های نوین و پیشرفته: به دلیل آنکه در سیستم سربازی اجباری، سربازان زیاد و فراوانی در اختیار است، میزان استفاده از فن آوری‌های نوین در قیاس با ارتش حرفه‌ای کم و توسعه آن نیز آهنگی کند دارد.

پنج. کاهش هزینه‌های اقتصادی: درست است که سربازان وظیفه در مقایسه با سربازان حرفه‌ای حقوق بسیار اندکی دریافت می‌کنند اما با توجه به تعداد بی‌شمارشان و از سوی دیگر هزینه‌های هنگفت صورت گرفته در سازمان وظیفه عمومی و... برای شناسایی، اعزام و یا معافیت مشمولین و نهایتا تعقیب فراریان و.... هزینه‌های سربازی وظیفه هم کم نیست. حال اگر ضریب کارآمدی این دو را در نظر بگیریم بی‌تردید هزینه‌های سربازی وظیفه بیشتر خواهد شد.

شش. نداشتن معایب سربازی وظیفه: یک ارتش حرفه‌ای از بسیاری از این معایب سربازی اختیاری مبرا است: ایجاد دشواری در مسیر ازدواج جوانان (که ره گیری تاثیر آن در کاهش جمعیت کار دشواری نیست)، صعب نمودن و دیر وارد شدن جوانان به بازار کار، سپری شدن نزدیک به ۲ سال عمر جوانان در مسیری مخالف خواست آنان، برخی مشکلات مشاهده شده در پادگان‌ها، دوری از خانواده، اضطراب‌ها و ناآرامی‌های روانی و...
 
کلمات کلیدی : ادریس پویا
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۳:۰۳:۲۴
برادر اينجا ايران است شما حق ات را ميخواهي بگيري؟؟؟ با كمال تاسف بايد فرار كني از اين همه تلاش بي حاصل بهتر است از من دانشجوي ارشد در حال رفتن بشنو (2205740) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۳:۳۱:۲۷
بارهاست که بر این نوع سربازی نقد وارد شده است اما مزایایی که به نیروهای مسلح به خاطر نیروی جوان ارزان سربه زیر داده می شود مانع تغییری جدی در ماهیت آن دارد. الان هم که زمزمه های 2 سال کامل به گوش می رسد. (2205807) (alef-13)
 
اکبر
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۹:۴۵:۲۶
دوست عزیز البته فعلا خوش به حالمون شده و بعد از 10 تا 12 بار تهدید سال گذشته به دستگیری، امسال فعلا تهدید نشدیم و سربازی رو هم به 24 ماه نرسوندن ...

دل خوشی ما جوانان هم واقعا دیدن دارد ... (2206692) (alef-10)
 
سيدحسين
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۳:۵۳:۱۷
تمام اين مطلب رو بايد بايد با طلاي خالص نوشت
كو گوشه شنوا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سربازي اجباري !!! بدون حقوق !!!!
جدي تا كي بايد اين وضعيت ادامه پيدا كند !!؟!؟!؟؟! (2205864) (alef-13)
 
saeed
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۴:۱۳:۴۲
من یکی از اونهایی هستم که تا اومدم پولامو جمع کنم برای خرید سربازی فروشش رو متوقف کردن. رفتم دانشگاه تموم شد اومدن کفالت پدرم بگیرم شبانه قانون عوض شد غیبت خوردم. الان غیبت خوردم. ازدواج کردم 33 سالمه. این مسئولینی که فکر نمی کنن فقظ حرف می زنن من که الان باید 30 ماه برم سربازی اجاره خونه منو می دن؟ خرج زندگی منو ولو به اندازه حداقل می دن؟ پول استرسی که من هر روز به دلیل نداشتن کارت پایان خدمت می کشمو میدن؟ به نظرشون خدا ازشون میگذره؟؟ حس می کنن وقتی با این حرفای غیر کارشناسی باعث می شن ارتش حرفه ای تشکیل نشه به نظام خدمت بزرگی کردن؟ ما هیج برنامه ای برای بچه دار شدن نداریم چون تکلیف زندگی خودمون به خاطر این سربازی لعنتی مشخصی نیست. حالا منظر افزایش جمعیت هم باشین. (2205923) (alef-13)
 
ساسان
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۴:۱۵:۰۳
قابل توجه مسئولین نظام وظیفه کشور
در عرض 4 روز که از اشغال نظامی بخشی از کشور عراق توسط گروه تروریستی داعش گذشته بود در مدت 3 الی 4 روز یک میلیون و دویست هزار نفر از مردم جنگ زده عراق داوطلب خدمت در ارتش شدند برای مقابله با داعش
حال مسئولین نظام وظیفه ما میگویند ارتش و سربازی داوطلبانه خوب نیست و به درد ما نمیخورد
مسئولین لطفا جواب بدهند مرسی (2205928) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۴:۵۲:۱۹
میگن سربازی مقدسه، درسته ولی نه سربازی اجباری و نه از نوعی بی جیره و مواجبش (بیگاری)

من با فوق لیسانس و متاعل زندگیم از هم پاشید به خاطر سربازی و تازه فرمانده ما میگه که ما به شما لطف میکنیم که 150 هزار تومن حقوق میدیم. من از مسبب این ضربه مهلک به خودم نمیگذرم و منتظر روز حساب و کتاب خدا هستم. (2206033) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۹:۵۶:۳۰
من هم میخواستم ازدواج کنم ولی به خاطر سربازی نشد... دیگه هم نمیشه. (2206713) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۴:۵۲:۴۰
هر از گاهی چنین مقاله های خوبی نوشته میشه. صد افسوس که مسوولین امر توجهی به این موضوعات ذکر شده ندارند. بنده با سی و یک سال سن و 3فرزند دقیقن با تمام مشکلات ذکر شده رو به رو هستم. متاهل ها با این شرایط خیلی مشکل دارن. به خاطر خدا درک کنید. (2206034) (alef-13)
 
بابک مغانلو
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۵:۰۲:۳۳
باعرض سلام وخسته نباشید مسئولین نظام وظیفه ونماینگان ملت که قانون گذاران این کشورید بنده متولد1356با4تابچه ویک پدرو مادرپیر شغلم کشاورزیست بنده نه ازسرهوس بوده ونه چیز دیگری بخاطرکهولت وپیربودن والدین وتنهامندنشان مجبور به ازدواج وتشکیل خانواده شدم واصلا نه اقدام به گرفتن دفترچه اعزام به خدمت ننموده ام حال آیا صلاح است با این وضعیت بروم خدمت یابا واریز مبلغی ازخدمت معاف شوم (2206058) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۵:۲۱:۳۵
همینطور که الان 40 درصد مشمولان غایب هستند نشون میده که جوانها حاضر نیستند دوسال ! از عمر خودشون جای به خرج بدن که هیچ سودی نداره .ودر مقابل خانم ها به راحتی به پیشرفت تحصیلی و شغلی بپردازند . باید وضعیت عادلانه بشه وخدمت رو برای خانم ها بگذارند تا هم مدت خدمت کاهش پیدا کنه وهم پسر ها رقبت پیدا کنن به خدمت سربازی . (2206103) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۹:۳۹:۰۱
دوست عزیز سرنا را چرا از سر گشادش می زنید! ... اگر سربازی مشکلی در راه جوانان است، باید یا حذف شود و یا به شکلی اصلاح شود که معایب را نداشته باشد. آن وقت شما می فرمایین خانم ها هم مشمول شوند ... (2206681) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۵:۵۱:۰۸
یک گروه کوچک، حرفه‌ای و آموزش دیده از تعداد بی‌شمار سربازان وظیفه کم آموزش دیده کارا‌تر هستند. به خصوص آنکه امروزه شیوه جنگ‌ها تغییر کرده و فزونی نفرات عامل موثری در برتری نظامی نیست. یک مرد جنگی به از صد هزار پس پیش بسوی جذب سرباز حرفه ای. (2206192) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۶:۰۳:۲۴
خداااااا چرا باید خدمت کنبم؟ مگه غیر از اینه که ما کار نداریم رفاه نداریم وضعیت اقتصادیمون اینه....خب شما که نمیتونین بستر کار فراهم کنید حداقل ولمون کنید به خدا این توقع خیلی ناچیزیه به خدا این ظلمه (2206221) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۶:۰۶:۵۰
افرين بر شما و نويسنده فهيم (2206228) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۶:۱۷:۲۱
مطلب بسیار جامعی بود و از شما تشکر می کنم. امیدوارم آن ها که طرفدار این شیوه سربازی هستند، به منطق رجوع کنند و زمینه اصلاح جدی این قانون را فراهم کنند ...

ضمنا ممکن است در مورد اقدامات مجلس در مورد نگارش طرح قانون جدید خدمت سربازی گزارشی تهیه کنید. گویا تحول بسیاری در این طرح در راه است ...

همچنین چرا تنها یک روز خبرگزاری ها از پرداخت حقوق به سربازان وظیفه متاهل گفتند و دیگر خبری نشد و دست آخر نیز در طرح مجلس برای سیاست های جمعیتی، تنها به کمک هزینه مسکن سربازان متاهل پرداخته شد؟ (2206245) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۶:۳۴:۳۷
کو گوش شنوا؟؟؟ (2206290) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۶:۳۶:۵۵
یکی از منصفانه ترین نوشته هایی بود که تو این مدت در مورد سربازی منتشر شده بود. دست الف و نویسنده ی گرامی این مطلب درد نکنه.

آیا گوش شنوایی هست ؟؟؟؟ (2206300) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۷:۲۸:۳۵
من یک فوق لیسانس هستم و داداشم لیسانس و هردو همزمان سرباز هستیم
من برادرم و پدرم هر سه بیکار هستیم و در خانه ی اجاره ای زندگی میکنیم
هیچ تسهیلاتی هم برایمان در نظر نگرفتند هر دو هم مجرد
یک سوال دارم: آیا می شود روزی برسد که در دادگاه خداوند من اعاده ی حق الناس کنم که اینجوری با سربازی زندگی مارو نابود کردند؟ (2206426) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۷:۳۴:۰۱
بودجه ارتش کمتر سپاه هستش!!!! (2206441) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۹:۵۹:۱۱
خوب حتما خیلی کار میکنند دیگه..! (2206717) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۷:۵۸:۱۶
دست شما درد نكنه با نگارش مقاله تون. اما گوش اگر گوش دوستان و ناله اگر ناله من و شما آنچه البته به جايي نرسد فرياد كه چه عرض كنم ضجه امثال من است كه با مدرك دكترا در سن 36 سالگي دارم خدمت ميكنم .قبل از دكترا با فوق ليسانس چند ماهي خدمت كردم بعدش رفتم دكترا بخونم، اين وسط قانون عوض شد و خدمت شد 21 ماه. هرچي گفتيم ما مشمول قانون قبلي (18 ماه) هستيم گفتن نه خير اين يكي قانون ميگه 21 ماه. تازه قانون قبلي ميگفت فوق ليسانس و دكترا 16 ماه و 15 ماه. قانون جديد واسه همه شد 21 ماه. با اين تدبير داهيانه به نام عدالت به يك زير ديپلم 3 ماه اضافه شد و به يك دكتراي تخصصي 6 ماه! من كه ولش كردم. شما ميگي سردار كارگر رو مشمولان سن بالا يادشونه. يادته برادر مجلس ششم ميخاست قانون رو اصلاح كنه؟ يه جوري بود فضا كه مجلس ششميا ميگفتن ماست سفيده يهو همه موثرين مملكت ميگفتن به حضرت عباس ماست سياهه! ول كن بابا خسته شدم اينقدر روضه خوندم واسه همه كسايي كه با تمسخر به موهاي سفيدشده و به دانشجوهايي كه 8 سال بهشون درس ميدادم تو دانشگاه و ازم ميپرسن كجايي؟ ميگم سربازي و يه جوري نگام ميكنن. خسته ام از بس كه ظهرا لباسمو تو ماشين عوض كردم و رفتم سركار ساعتي تا 9 شب. خجالت ميكشم از بس جلوي خونوادم شرمنده شدم. خسته شدم از بس دوستامو ديدم كه دارن با مدرك ليسانس و فوق ليسانس بخاطر وضعيت خدمتشون دارن مسافركشي ميكنن. خسته شدم از بس كنار گوش بعضي هم خدمتيام كه از محل شرط بندي تو سايتاي فوتبالي خرج خونواده شون رو در ميارن روضه اخلاقي خوندم. خسته ام از بس ترسيدم از مصاحبه هاي سردار كمالي كه همش كارفرماها رو تهديد ميكنه به جريمه در صورت كاردادن به سربازا. بخدا سردار كمالي رو بزارن فرمانده مرزباني شرق كشور و بهش بگن اونجور كه دنبال جووناي مردم ميكني تو موضوع سربازي، برو امثال ريگي رو بگير! شش ماهه بساط جيش العدل رو جمع ميكنه. همين آقاي توكلي و دوستانش تو مركز پژوهشهاي مجلس گزارشايي دارن كه از هرچي من و تو بگيم كامل تر و دقيق تر و گوياتره. فكر ميكني نخوندن؟ خوب هم خوندن اما مثل هميشه لابد ميگن تا موقعي كه ميشه امروز رو گذروند فكر فردا رو نميكنيم. معاون سابق نظام وظيفه با ايسنا مصاحبه كرده دي ماه گذشته رسما گفته هرجا هزينه مالي و اجتماعي قانون جديد با مردم بوده قانون رو اجرا كرديم هرجا با حاكميت بوده كامل اجرا نكرديم. اين حرف يعني وقتي خواستيم خدمت رو زياد كنيم و به جوونا فشار بياريم مثل بنز قانون رو اجرا كرديم اما اونجا كه خواستيم حقوق بديم، نتونستيم و با محدوديت مواجه بوديم و اين قصه ها! بهت توصيه ميكنم سخنراني يكي از مقامات محترم در همايش ملي خدمت سربازي كه بهمن گذشته برگزارشد رو بخون. اون وقت ميفهمي چه ديدگاهي بر تفكر موثرين تصميم گيري در اين زمينه حكم فرماست. رفتم پيش يك آقاي نظامي در يك محل پژوهشي گفتم يك طرح بهم بدين كه كسر خدمت بگيرم. گفت چند ماه ديگه داري؟ گفتم 10 ماه. گفت وايسا ده ماهتو بكش راحتتري! ميدوني كه به زندونيا ميگن مثلا سه سال بكش يا يارو 15 سال كشيده. ماهم داريم اين چندماه رو ميكشيم! ول كن برادر ول كن! (2206511) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۷:۵۹:۲۵
دمت گرم واقعا
دم جد و آبادتم گرم (2206512) (alef-13)
 
امان
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۸:۰۱:۲۸
باسلام و تشکر از ان کسی که دنبال این هستند شاید در کار انها گره گشا شود حال باید پرسید
به چه قیمت اول طبق قانون وظیفه عمومی خدمت سربازی در ایران تا سن ۵۰سالکی ادامه دارد
و اما از ان آقایی که دنبال سوال خون قرمز تر از خود میگردد باید پرسید شما قانون سربازی
را مطالعه کرده اید یا نه اگر مطالعه کرده اید پس دنبال حل مشکل در مجلس بگرد نه دنبال حرف
دیگران دوم اقی مشمول شما چرا سر وقت به خدمت نگرفته اید حال دارید دنبال معاف شدن
میگردی اگر چیز پیدا کردی به ما هم خبر بده (2206518) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۸:۲۹:۱۲
سالها است که در بسیاری از کشورهای جهان سربازی اجباری ملغی و به اختیاری تبدیل شده است و در عوض به آنها که داوطلبانه به ارتش می پیوندند مزایای اجتماعی بسیار پس از اتمام خدمت سربازی و حقوق مکفی البته براساس حساسیت مکانی که شخص در ان به خدمت می پردازد در نظر گرفته شده است و البته در این ساختار مدت سربازی نیز افزایش پیذا می کند.بهتر نیست چنین بازنگری با هدف رسیدن به ارتش حرفه ای و کارامدتر در ایران انجام گیرد.با توجه به بحران بیکاری می تواند راهکار خوبی باشد. (2206579) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۹:۰۸:۵۶
من ۳۶ سال سن دارم و ۱۸ سال غیبت سربازی ، بعد از ۱۵ سال زندگی با ۲ تا بچه چند هفته پیش به خاطر محرومیت و فشارهای زندگی به خاطر اختلافات زنم طلاق دادم. بیشتر مشکلات من به خاطر غیبت سربازی بود. متاسفانه به خاطر غیبت هم نتونستم وارد دانشگاه شوم (2206635) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۱۹:۱۶:۵۹
یه مساله ای که امیدوارم شما بررسی کنید اینه که قانونی پارسال گذاشتند که ایرانی هایی که برای دوره دکترا به خارج از کشور رفته اند و وثیقه ای برای سربازی خود گذاشته اند می توانند حتی بعد از دوره دکترا در خارج از کشور بمانند و به دوره های پست دکترا بروند و سالی 3 ماه به ایران بیایند بدون ایجاد مشکل سربازی. در صورتی که دانشجوی دکترای داخل بعد از فارغ التحصیلی باید به سربازی بودند و نمی توانند دوره پست دکترا در خارج از کشور بروند. این جا اجحافی شده در حق دانشجویان داخل ایران. (2206646) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۲۰:۴۵:۳۷
راستی چند وقت هست خانواده ات را ندیدی ؟1 ماه، 6 ماه، 1 سال، 2 سال ؟ سه سال ؟ (2206792) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۲۰:۴۶:۱۱
دهه شصتی باشی، اون موقعی که سربازی ات رو میفروختن ،نوبت که به تو رسید، لغوش بکنن...بعد بری ادامه تحصیل بدی...بعدش با امید و آرزو بری یک کشور دیگه چون رشته ای که میخواستی بخونی تو کشورت وجود نداشته و پذیرش خیلی محدود بوده..از خانواده کمک مالی بگیری وثیقه بزاری ...
این وسط، تو غربت بعد 30 سال عاشق بشی! (واقعا، نه از روی هوس، از روی اعتقادت ...) بخوای با کسی که فکر میکردی درکت میکنه و ظاهر و باطنش یکی هست ازدواج کنی، ... ولی به خاطر بی انصافی او و بازی کردن با احساساتت مریض بشی ... شده حالت خیلی بد بشه؟؟ از درس و تحصیل عقب بیافتی و کلا گیر بیافتی ؟ هیچ راهی نداشته باشی؟ حتی به خاطر هزینه زیاد بلیط هواپیما و مشکل سربازی نتونی برگردی ؟

مشکل مالی پیدا کنی ؟ ارز سه برابر شده باشه . وزارت علوم هم هر دفهه به یک بهانه ای نخواد بهت ارز بده؟ (همین امروز هم دوباره بار سوم بعد از سال 1.5 ارز ندادن بازم ایراد الکی گرفتن و عقب انداختند)

از اون طرف تو یه کشوری درست رو شروع کرده باشی که ضد شیعه شده باشن؟
امکان کار وجود نداشته باشه، و اگه بفهمن اخراجت میکنند؟

راستی چند وقت خانواده ات را ندیدی ؟ 1 سال، 2 سال ؟ سه سال ؟

تازه وثیقه ات رو هم تا دو سه روز دیگه بخوان ضبط کنند.

خسته ام خیلی خسته... این هم نتیجه اینکه بخواهی درست زندگی کنی و آدم باشی!

مسئول (فرمانده کل ) مطمئن باشن اگر این داستان (سربازی) رو درستش نکنند (چون دیگه شورش در آمده) دیگه پام رو تو اون کشور نمیگذارم... اگر بروم دیگه بر نمیگردم.

بعدا معلوم میشه کی ضرر کرده. آیا منی که دیگه هیچی برا از دست دادن ندارم غیر خدا....یا بعضی ها که به همه چیز اعتقاد دارند غیر خدا.


والسلام (2206793) (alef-10)
 
شهرام
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۲۱:۴۱:۵۹
باسلام وخسته نباشيد خدمت جناب توكلي نماينده محترم تهران به عنوان يكي ا متولدين 1355ومتاًهل خواهشمندم درمورد قانون خدمت سربازي رضا خاني تجديد نظر فرماييد (2206861) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۲۲:۰۷:۰۰
کاردولتی که نیست سربازی هم نروید (2206884) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۲۲:۳۵:۲۱
بازم بحث سربازی شد و همه فوق لیسانس و دکتر شدن عزیزای من بفهمین ..تو این کشور الان همه فوق و دکترا دارن پس دیگه اسم مدرک نیارین خواهشا اونایی هم که قبل از خدمت ازدواج کردن خوب کار اشباهی کردن و مشکل خودشونه ، در ضمن همه میدونین اونایی که از سربازی رفتن میترسن به این خاطره که میترسن نتونن زیر ابرو بردارن یا مو مش کنن یا فشن بزنن و..... وگرنه مرد باید سربازی بره ، و اینم میدونم که الان تمامی کشورهای اروپایی دنبالتون هستن که برین اونجا برا ادامه تحصیل و فقطططططط مشکلتوننن سربازیههههههه (2206919) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۶ ۲۳:۱۸:۲۴
میخواستم یه جواب درست و حسابی بهتون بدم ولی بیخیال شدم چون احتمالا قابل نمایش نبود!....
ولی در هر صورت اگر از ناراحتی و مشکل دیگران خوشحال میشید، با اینکه متاسفم ولی خوب همین هم خوبه که لااقل یک نفر خوشحال بشه .
فوتبال رو از دست ندید!! خوش باشید. (2206994) (alef-10)