رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: با توجه به ظرفیت و توانایی بالای استان در بخش كشاورزی، افزایش ظرفین اشتغال در این بخش امكانپذیر است. در استان خوزستان 190 هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی وجود دارد و حدود یک میلیون نفر به صورت مستقیم از بخش کشاورزی در حال ارتزاق هستند.
به گزارش ایسنا، کیخسرو چنگلوایی در جلسه کارگروه اشتغال استان که امروز، 31 تیرماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: بخش كشاورزی در كنار رسالت اصلی خود كه تولید غذا و ایجاد امنیت غذایی است، وظایفی همچون تولید ناخالص داخلی در صادرات غیر نفتی و تأمین بیش از 96درصد مواد خام صنایع تبدیلی و فرآوری و ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم را بر عهده دارد.
وی افزود: اشتغال ایجاد شده در بخش كشاورزی ویژگیهایی دارد كه از جمله آن میتوان به مولد بودن این اشتغال اشاره كرد چراكه این اشتغال در راستای تولید است. همچنین هزینه ایجاد اشتغال در هریك از بخشهای كشاورزی نسبت به سایر بخشها كمتر است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان عنوان کرد: سرعت ایجاد هر واحد شغلی در حوزه كشاورزی مناسب است و منابع موردنیاز نیز در بخش كشاورزی هیچگونه وابستگی به بخش كشاورزی نداشته و كاملا در اختیار سازمان قرار دارد.
چنگلوایی تصریح کرد: طرحهای اشتغالزایی در حوزه كشاورزی به طور معمول در راستای حفظ محیط زیست هستند. بر این اساس و بر حسب تكلیف وزارت جهاد كشاورزی، سند توسعه اشتغال پایدار متناسب با ظرفیت هر شهرستان تدوین شده است.
وی ادامه داد: در این طرح به وضعیت فعلی كشاورزی در شهرستانها، توان و توسعه استان، الزامات قانونی و مشوقهای موردنیاز توجه شده است و تعهدات پیش بینی شده با توجه به هر بخش و شهرستان ارائه شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان اظهار کرد: در استانهای دیگر شاهد كمك به صندوق حمایت از سرمایهگذاری در بخش كشاورزی هستیم كه سود وامهای این صندوقها 3 تا 4 درصد است و انتظار داریم افزایش سرمایه صندوقهای فعلی و ایجاد صندوقهای حمایت کشاورزی بویژه در مناطق محروم موردتوجه قرار گیرد.
چنگلوایی گفت: با توجه به از بین رفتن بیش از 4 میلیون از نخیلات در آبادان و خرمشهر تقاضا داریم كمك بلاعوض به نخلكاران انجام شود. در این زمینه وزارت جهاد كشاورزی تعهد داده است به میزانی كه استان هزینه كند، كمكی در این زمینه داشته باشد.
وی با بیان اینکه ظرفیت و پتانسیل آبیاری تحت فشار در استن وجود دارد، افزود: اعتبار پیش بینی شده برای آب آبیاری تحت فشار 40 میلیارد تومان بود كه علاوه بر آن 10 میلیارد تومان دیگر هزینه شد و قرار است مبلغ 60 میلیارد تومان دیگر در اختیار استان قرار گیرد .در این زمینه به كمك سازمان آب و برق نیاز داریم. ظرفیت اجرای این طرح در شهرستانهای محروم شمال استان تا حداقل 15 هزار هكتار وجود دارد که یكی از پیش نیازهای آن مجوز آب است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به اینکه برای ایجاد شهركهای كشاورزی نیز نامهنگاریهایی انجام گرفته است كه به دنبال رفع مشكلات در این حوزه هستیم، عنوان کرد: اهداف برنامهریزی شده در حوزه كشاورزی نیازمند آموزش به بهرهبرداران است كه در این زمینه طرحی تحت عنوان نظام نوین ترویج در بخش كشاورزی تهیه و به تصویب برسد.
چنگلوایی گفت: استان خوزستان مقام اول کشور در تولید محصولات کشاورزی با 15.9 تن محصولات تولیدی، مقام اول در تولید گندم، بذر گندم و ذرت و همچنین مقام اول را در صادرات خرما و تولید گل مریم دارد. این استان مقام اول در عملیات آب، خاک و توان توسعه کشاورزی و انجام مبارزه بیولوژیک با عوامل زیان رسان محصولات کشاورزی را نیز دارد.
وی ادامه داد: طرحهای مختلفی برای ارتقاء زیرساختهای کشاورزی خوزستان در قالب طرح 550 هزار هکتاری، طرحهای آبیاری تحت فشار، ارتقاء ضریب و درجه مکانیزاسیون، توجه و گسترش شهرکهای کشاورزی، توجه به طرحهای توسعه شیلات و توجه به طرحهای جنگل و مرتع و توسعه زیرساختها در برنامه استان است. در استان خوزستان 190 هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی وجود دارد و حدود یک میلیون نفر به صورت مستقیم از بخش کشاورزی در حال ارتزاق هستند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان بیان کرد: تکمیل هرچه سریعتر کانالهای فرعی شبکههای آبیاری و زهکشی پایین دست سدهای در حال بهرهبرداری و یا در حال ساخت، تسریع در تجهیز، نوسازی و تسطیح اساسی استان، تسریح در احیا و توسعه باغات استان به ویژه نخیلات، زیتون، انار، انجیر، گل و گیاهان زینتی، تدوین الگوی کشت بهینه استان در راستای بهرهبرداری بهینه و اقتصادی از منابع آب از جمله پیشنهادات در حوزه كشاورزی است.
چنگلوایی خاطرنشان کرد: همچنین از دیگر پیشنهادهای مطرح شده در این زمینه میتوان به تعیین روشهای مناسب آبیاری در مناطق مختلف استان، تهیه طرح جامع بیابان زدایی در استان با تکیه بر کانونهای بحرانی فرسایش و کنترل شنهای روان، پیاده سازی نظام بهرهبرداری و اجرای طرحهای آموزشی، ترویجی و تحقیقی اشاره کرد