توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 196654
کلید علی ربیعی برای شستا
بخش تعاملی الف - سودابه رادفرد - دانشجوی دکتری مدیریت دانشگاه تهران
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۰۷:۱۶
بزرگترین شرکت سرمایه گذاری کشور ، به دست چه کسی اداره خواهد شد؟ خط مشی آن چه خواهد بود؟ برنامه ی وزیر برای سوددهی این شرکت چیست؟ مدیر عامل جدید آن چه کسی خواهد بود؟ آیا این مدیر عامل از مدیران صنعت بیمه­ی کشور برگزیده خواهد شد یا از مدیران سیاسی؟ ....

این سؤالات و ده ها سؤال از این دست ، این روزها ، شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) را به یکی از کانون های خبر در خصوص حوزه ی سرمایه گذاری های وابسته به دولت تبدیل کرده است. شرکت سرمايه گذاري تأمين اجتماعي (شستا) به عنوان يک مجموعه تخصصي در امر سرمايه گذاري در تاريخ ۶/۱/۱۳۶۵ به منظور حفظ و ارتقاء ارزش ذخایر سازمان و به صورت يک شرکت سهامي خاص با سرمايه اوليه ۲۰ ميليارد ريال تأسيس گرديد. در سالهای بعد در طی چند مرحله مبادرت به افزایش سرمایه کرد تا امروز که این شرکت به بزرگترین شرکت سرمایه گذاری کشور تبدیل شده است. شرکتی که مدیریت بر آن برای همه ی گروه های سیاسی و اقتصادی جذاب است. این جذابیت آنقدر بالاست که چند روز قبل از رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی به دکتر علی ربیعی ، وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتمای دولت یازدهم ، خبر پیشنهاد رشوه ی ۵۰ میلیارد تومانی به ربیعی برای واگذاری مدیریت این شرکت ، در صدر خبرهای مربوط به کابینه قرار گرفت.

عبدالوحید فیاضی نماینده مردم نور و محمودآباد در مجلس شورای اسلامی در سؤالی از علی ربیعی ، قبل از دادن رأی اعتماد به وی ، شستا را حیاط خلوت صاحبان قدرت دانست و از وزیر خواست تا این فرصت ملی را برای همه ی ایرانی ها بداند. ربیعی نیز در پاسخ از سیاست زدگی این سازمان گلایه کرد و با خدای خود عهد بست تا از سیاست زدگی دوری کند و افرادی را خارج از جناح های سیاسی به کار گیرد.

در نخستین مصاحبه ای که از وزیر کار ، در روز شنبه ۲۶ مرداد ، اولین روز کاری وی در وزارت خانه ی کارگران کشور منتشر شد ، وی اعلام کرد که شخصا در حال تدوین برنامه ای استراتژیک برای بهبود وضعیت شستا می باشد. برنامه ای که بتواند شستا را به شرکتی سودده تبدیل کند. چرا که دولت طی ۸ سال گذشته با واگذاری صنایع زیان ده به عنوان بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی ، به شستا ، این شرکت را به مشکلات عدیده ای دچار کرده است.

دکتر ربیعی ، وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ، در روز ۲۷ مرداد ، طی حکمی صمدالله فیروزی را به عنوان سرپرست جدید سازمان تأمین اجتماعی منصوب کرد. فیروزی نیز با بیان اینکه امروز روز مبادایی است که باید به شستا توجه ویژه ای مبذول شود ، نیاز سازمان تأمین اجتماعی را به شستا اینگونه بیان کرد:« اتفاقات رخ داده شده شستا را به گونه‌ای در اذهان جلوه داده است که فکر می‌شود به جای اینکه این شرکت امدادگر سازمان باشد، خود نیازمند امدادرسانی است ». فیروزی نیز یکی از دلایل مشکلات فعلی این سازمان را رفتارهای مختلف مدیریتی دانست که شستا را از هدف خود دور کرده است.

باید دید که در روزهای آتی ، وزیر جدید ، برای تحقق برنامه های مفصلی که به منظور افزایش سوددهی شستا ، تدوین کرده است ، چه کسی را انتخاب خواهد کرد. آیا مدیرعامل فعلی می تواند همسو با برنامه های وزیر عمل کند و یا این کشتی باید به ناخدای دیگری سپرده شود. ناخدایی قاعتاً باید از مدیران ارشد صنعت بیمه­ی کشور انتخاب شود. ربیعی وعده داده است تا این شرکت ، دیگر حیاط خلوت سیاست مداران نباشد و به بنگاهی اقتصادی تبدیل شود که فعالیت های آن ، حداقل از سوددهی ۳۵ درصدی برخوردار باشند تا پس اندازی که جامعه ی کارگران کشور در سازمان تأمین اجتماعی سپرده گذاری می کنند ، کفاف روزهای پیری آنان را بدهد.
 
کلمات کلیدی : سودابه رادفرد
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.