نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 418126
فرشته سیاه بانکی!
تاریخ انتشار : شنبه ۶ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۴۱
حدود دو دهه پیش تعاونی با عنوانی جذاب و فریبنده وارد بازار پولی شد و توانست بدون هیچ نشانی از تایید فعالیت مالی، بیش از ۸۰۰۰ میلیارد تومان از اموال مردم را در رقابتی مخرب با بزرگان بانکی جذب کند.«فرشتگانی» که برای مخاطبانش فرشته نبود و در نهایت با بدهی سنگین ۴۰۰۰ میلیاردی از هم پاشید و جزئی از موسسه ای دیگر شد تا تاوان عملکردش را خود نپرداخته باشد.

 به گزارش ایسنا، دادستان تهران در ادامه سریال رونمایی های اخیر خود از  تخلف غیرمجازهای بانکی، این بار هر چند اندک به ماجرای موسسه غیرمجاز فرشتگان اشاره ای داشته است. بر اساس آنچه دولت آبادی از اعلام های بانک مرکزی روایت کرده، فرشتگان طی سال های فعالیت خود تا ۸۰۰۰ میلیارد تومان یعنی رقمی هنگفت را در نتیجه پرداخت سودهای رویایی به مردم جذب کرده است اما  حرکت آن در جایی متوقف می شود که ۴۰۰۰ میلیارد تومان کسری و زیان داشته و نتوانسته از پس پرداخت آن برآید.

در جریان این موسسه هم باز داستان تخلفات مدیران و بازداشت آنها تکرار شده و بنابر اعلام دادستان تهران دو نفر از مدیران این تعاونی دستگیر شده اند؛ اتفاقی که پیش تر هم برای غیرمجازهایی مانند «میزان» و «ثامن الحجج» رخ داده بود.

فرشتگان غیرمجاز در حالی توانست طی ۱۸ سال و در شرایطی که در خلأ قانونی و زمانی که بانک مرکزی به دلیلی غیر مجاز بودن موسسه نمی توانست بر آن نظارت داشته باشد و در سوی دیگر  در غیاب نظارت و کنترل سایر دستگاه های نظارتی و قضایی به فعالیت مخرب و سودجویانه خود ادامه دهد که سرانجام  در انتهای سال گذشته با ورود بانک مرکزی باچند موسسه دیگر ادغام و در نهایت موسسه کاسپین را تشکیل دادند. کاسپینی که ناچار به تحمل زیان حداقل ۴۰۰۰ میلیاردی فرشتگان و البته موسسات دیگری که با آن ترکیب شدند، خواهد بود.

فرشتگان تعاونی اعتباری بود که در سال ۱۳۷۷ در مشهد و با نام «شرکت تعاونی اعتبار شهید هاشمی مشهد» تاسیس و فعالیت خود را شروع کرد و در ادامه نام خود را به «فرشتگان» تغییر داد. این موسسه در اواخر دهه ۱۳۸۰ و در جریان فراخوان بانک مرکزی برای ساماندهی موسسات و تعاونی های غیر مجاز با چهار تعاونی امید مشهد، فرزان بیرجند، اشتیاق سبزوار و رویان اسفراین نیز ادغام شد.

 این در حالی است که در ادامه، فرشتگان به همراه چند موسسه دیگر یعنی الزهرا مشهد، حسنات اصفهان، دامداران و کشاورزان کرمانشاه، بدر توس مشهد، پیوند، امید جلین گرگان، عام کشاورزان مازندران، وحدت و البرز ایرانیان تحت عنوان موسسه آرمان ایرانیان و البته بدون مجوز از بانک مرکزی به فعالیت خود ادامه داد تا اینکه در اواخر سال گذشته و با الزام ورود موسسات غیرمجاز به فعالیت تحت نظارت بانک مرکزی به مجموعه کاسپین پیوست.

بر این اساس از مجموعه آرمانیان، همه موسسات به غیر از وحدت و البرز ایرانیان با یکدیگر ادغام و تحت عنوان موسسه اعتباری کاسپین به عنوان پنجمین موسسه مجاز و تحت نظارت بانک مرکزی، فعالیت خود را آغاز کردند.

در شرایطی فرشتگان با بدهی ۴۰۰۰ میلیاردی اکنون دامن گیر موسسه ای بزرگتر شده که با این حال با توجه به کسب مجوز از بانک مرکزی، اکنون ترکش کسری ها و بدهی آن به سپرده گذارانش برخورد نخواهد کرد و  باید تاوان عملکرد و کسری های فرشتگان و امثال آن در قالب موسسات بزرگتر پرداخت شود.

 این در حالی است که در چند سال اخیر، ساماندهی موسسات غیر مجاز به طور جدی تری پیش رفته و بعد از موسسه اعتباری «نور» که در دوسال گذشته به جمع مجازهای بانک مرکزی پیوست، در ادامه کاسپین نیز اضاه شده و فعالیت موسسات مخربی همچون میزان و ثامن الحجج متوقف و تکلیف سپرده گذاران آنها تا حد زیادی مشخص شده است.
۱۳۹۶/۰۶/۰۱ ۰۳:۰۰
 
۱۳۹۶/۰۵/۱۱ ۱۷:۱۸
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۹ ۱۵:۵۰
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۸ ۰۱:۳۰
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۶ ۲۰:۱۵
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۶ ۱۳:۴۸
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۳ ۰۱:۳۸
 
۱۳۹۶/۰۳/۳۱ ۱۲:۴۷
 
۱۳۹۶/۰۳/۳۱ ۱۱:۲۴
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۳ ۱۶:۴۳
 
 
کلمات کلیدی : بانک مرکزی+ موسسات غیرمجاز
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۰۸ ۱۲:۴۲:۰۰
برای موسسات دار مجوز از بانک مرکزی مشکلی پیش نمیاد.
لیست موسسات دارای مجور از بانک مرکزی از صفحه زیر دانلود کنید:
http://cbi.ir/simplelist/1541.aspx (4037041) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.