کد مطلب: 385330
ذخیره گندم به ۱۴ میلیون تن رسید
تاریخ انتشار : جمعه ۵ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۰۵
وزیر جهاد کشاورزی گفت: امسال ذخایر گندم در کشور بهطور بیسابقهای افزایش یافته و به ۱۴ میلیون تن رسیده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه محمود حجتی در جلسه شورای اداری استان کرمانشاه که در استانداری برگزار شد، با اشاره به اینکه تورم در سال ۹۱ بیش از ۴۰ درصد بود اظهار داشت: در آن دوران دولت با مشکلاتی در زمینه ارز، ذخایر ارزی، نیازهای کشور، نهادهها و غذای مورد نیاز مواجه بود و با وجود قیمت مناسب نفت به دلیل تحریمهای ظالمانه درآمد آن مورد استفاده نبود.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه اکنون شرایط به گونهای است که در صورت تعادل بازار و تقاضا میتوان تولید را افزایش داد، عنوان کرد: در دوران تحریم وضعیت صنعت نفت در شرایط مناسبی قرار نداشت زیرا کشورهای دیگر به خاطر مصالح خود صادرات نفت ما را به صورت پلکانی کاهش دادند.
حجتی با بیان اینکه در چند ماه نخست مذاکرات هستهای بخشی از تحریمها برداشته شد، گفت: در طول سه سال ذخایر استراتژیک کشور تقویت شد و تاکنون مشکلی ایجاد نشده است و اکنون در شرایطی قرار داریم که ذخایر گندم به صورت بیسابقه به ۱۴ میلیون تن رسیده و تراز تولید نسبت به مصرف پیشی گرفته است.
وی با اشاره به وضعیت نامناسب دوران تحریم از نظر نرخ منفی رشد در سال ۹۱، وضعیت تورم، صادرات و اجبار کشاورزان برای استفاده از سم نامناسب و مضر، افزود: در این وضعیت بیثباتی اقتصادی ایجاد شده بود که با تلاش همه جانبه در سطح ملی مذاکرات به نتیجه رسید و وضعیت با ثباتی از نظر امنیت اقتصادی ایجاد شد.
حجتی با بیان اینکه زمانی ایران به عنوان کشور مخل امنیت جهانی قرار داده شده بود، اظهار کرد: برجام با تمام نارساییها و نقدهای موجود مورد توافق مسئولان عالی رتبه کشور قرار گرفت و مسیر جدید مقابل ملت ایران قرار داد.
وی با اشاره به اینکه در هفت تا هشت ماه گذشته صادرات نفت به دو برابر افزایش یافته است، عنوان کرد: با وجود مشکلات مسئولان در زمینه مبادلات و خطوط ارتباطی در حال مذاکره هستند که اقدامات مربوط به توسعه و سرمایهگذاری افزایش یابد.
حجتی با بیان اینکه در سال ۹۳ با رشد سه درصدی مواجه بودیم و در سال گذشته با وجود انتظار رشد بالاتر این نرخ به کمتر از یک درصد رسید، عنوان کرد: نرخ رشد سه ماه ابتدای امسال ۴.۴ درصد بود و براساس برآوردها نرخ رشد پیسبینی شده تا آخر سال محقق میشود.
وی پوشش ۱۱ میلیون نفر توسط بیمه سلامت، موفقیتهای مربوط به نفت و گاز و بهرهمندی کامل روستاهای بالای ۲۰ خانوار از نعمت گاز را از جمله تحولات رخ داده در کشور دانست و گفت: سال گذشته با بارندگی ۲۰درصد زیر میزان نرمال سال خشکی برای کشور محسوب میشد اما امسال میزان بارندگی بیشتر از متوسط بود.
حجتی رشد بخش کشاورزی از سال ۹۲ تا ۹۴ را ۱۵درصد عنوان کرد و افزود: اکنون گندم خریداری شده ۷۰ تا ۸۰ درصد بیشتر از سال گذشته است و تولید نخود در استان کرمانشاه به دو برابر افزایش پیدا کرده است زیرا امسال برای استان کرمانشاه سالی پر باران محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه با وجود افزایش صادرات وابستگی به نفت کاهش و صادرات غیرنفتی بر کل واردات پیشی گرفته است، گفت: ذخایر روز به روز در حال افزایش است و چنانچه برای هزینههای دولت از درآمد نفت استفاده نمیشد سرمایهگذاری بیشتری داشتیم.
حجتی با بیان اینکه استقرار جمعیت و هزینه کردن منابع کشور را به سمت خوبی راهنمایی نمیکند، اظهار کرد: تمرکز چهار درصد اقتصاد کشور در تهران و تمرکز بیشتر جمعیت استان در مرکز از جمله روند اشتباه کشور است که باید ظرفیت و قابلیت هر منطقه در آمایش سرزمینی در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از ناهنجاریها در کشورهای در حال توسعه در مناطق حاشیهنشین رخ میدهد که باید کنترل شود، افزود: برای توسعه باید زیرساختها فراهم شود و در استان کرمانشاه عواملی همچون راهآهن میتواند به عنوان یک منفعت ملی مورد استفاده قرار گیرد.
حجتی با بیان اینکه مسیرهای متعددی برای تجارت از جمله راهآهن کرمانشاه به خسروی در نظر گرفته شده است که این مسیر به دلیل عبور از مرکز کشور دارای اهمیت بیشتری است، گفت: با این طرح بسیاری از مشکلات ترانزیت و حمل و نقل رفع میشود و جز مسیرهایی است که باید برای منافع منطقه روی آنها سرمایهگذاری کرد.
وی با اشاره به اینکه میانگین بارش در کشور ۲۳۰ میلیمتر و در استان کرمانشاه ۵۰۰ ملیمتر و دو برابر کشور است، بیان کرد: تنها راه پیشرفت کشور و استان کرمانشاه پول نیست بلکه اعتماد به نفس و باور است و برای پیشرفت استان کرمانشاه پیشنهادهای مختلفی از جمله تجارت وجود دارد.
وزیر جهاد کشاورزی توجه به گردشگری، منابع آبی و ظرفیتهای صنعتی را از دیگر پیشنهادها در راستای پیشرفت استان عنوان کرد و گفت: زنجیره تولید در کشاورزی باید تا سفره ادامه داشته باشد و هیچ زمین کشاورزی در استان نباید بدون استفاده بماند.
کلمات کلیدی : گندم+کشاورزی