توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 465638
دلیل افزایش لفاظی تیم ترامپ علیه ایران
تاریخ انتشار : سه شنبه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۴۱
کابینه دونالد ترامپ اخیرا به لفاظی‌ها علیه ایران دامن زده است. هرچند از پایبندی این کشور به توافق هسته‌ای که رئیس‌جمهور بارها آن را مورد انتقاد قرار داده بود، آگاهی دارد.


به گزارش ایسنا، پایگاه خبری کنگره آمریکا (هیل) در گزارشی نوشت: از آنجا که معتبر شمرده شدن توافق هسته‌ای ایران در کنگره آمریکا یک الزام قانونی به وجود می‌آورد، اعضای کابینه ترامپ به طور مکرر مشغول لفاظی علیه این کشور هستند. رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا، هفته گذشته ایران را با کره شمالی مقایسه کرد و ترامپ نیز مدعی شد ایران روح توافق هسته‌ای را نقض کرده است.

سوزان مالونی یک کارشناس ایرانی‌تبار در موسسه بروکینگز در این‌ باره گفت: لفاظی‌های تیم ترامپ در این راستا کاملا هدفمند است تا این اطمینان را به وجود آورد که تایید پایبندی ایران به توافق هسته‌ای که در اولین گزارش ۹۰ روزه دولت به کنگره صورت گرفت، به حمایت دولت جدید آمریکا از این توافق تعبیر نشود.

ترامپ سابقه طولانی در انتقاد از توافق هسته‌ای میان ایران و شش قدرت غربی دارد که در ازای محدود کردن برنامه‌های هسته‌ای ایران، برخی تحریم‌ها را علیه این کشور لغو کرد.

ترامپ در کارزار انتخاباتی نیز بارها تاکید کرد این توافق، بدترین توافقی است که تاکنون آمریکا آن را پذیرفته و وعده داد به محض ورود به کاخ سفید آن را پاره خواهد کرد. کمی پس از آن که ترامپ در جایگاه ریاست جمهوری آمریکا قرار گرفت اعلام کرد ایران از این پس تحت نظارت شدید خواهد بود و تحریم‌های جدیدی علیه این کشور به بهانه برنامه موشکی بالستیک وضع خواهد کرد. اما از آن زمان، کابینه ترامپ در مورد ایران سکوت اختیار کرده بودند و بیشتر به مسائل دیگر سیاست خارجی از جمله موضوع سوریه و کره شمالی می‌پرداخت.

اما اکنون لفاظی‌های تیم ترامپ علیه ایران بار دیگر تشدید شده است. به موجب توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵، رئیس جمهور آمریکا هر ۹۰ روز باید در قالب یک گزارش، کنگره را در جریان میزان پایبندی ایران به این توافق قرار دهد. سه‌شنبه شب گذشته موعد یکی از همین ارزیابی‌های ۹۰ روزه بود که نخستین مورد در زمان ریاست جمهوری ترامپ به حساب می‌آمد. تیلرسون در حاشیه ارسال این گزارش به کنگره، مدعی شد در صورتی که شورای امنیت ملی آمریکا تشخیص دهد منافع امنیتی آمریکا به دلیل توافق هسته‌ای از جانب ایران مورد تهدید قرار گرفته‌اند، دولت درباره تحریم‌های لغو شده علیه این کشور تجدیدنظر خواهد کرد. تیلرسون برای پیشبرد هدف خود مدعی حمایت ایران از تروریسم شد که در توافق هسته‌ای به آن اشاره‌ای نشده است.

کمی بعد، تیلرسون در اقدامی شتاب‌زده و نامتعارف، یک کنفرانس خبری از پیش برنامه‌ریزی نشده را ترتیب داد و در آن مدعی شد توافق هسته‌ای یک "رویکرد شکست‌خورده" است و می‌تواند از ایران یک کره شمالی دیگر بسازد.

تیلرسون مدعی شد: توافق هسته‌ای به هدف خود که متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران بود نرسیده است. این توافق فقط تبدیل شدن ایران به کشوری هسته‌ای را برای مدتی به تاخیر انداخت.

به همین ترتیب، دونالد ترامپ نیز به دنبال آن، سخنانی علیه توافق هسته‌ای و نقض روح آن از سوی ایران بیان کرد. باربارا اسلاوین مدیر پروژه «آینده ایران» در شورای آتلانتیک در این باره گفت: لفاظی‌هایی که در روزهای اخیر علیه ایران می‌شنویم بیشتر شبیه سخنان بیماران مبتلا به "اسکیزوفرنی" است. آیا کابینه ترامپ با توجه به این که این توافق در حال اجرا شدن است از گفتن این سخنان شرم نمی‌کند؟ مایه تاسف است که ما به یک جایگاه معقول در ارتباط با ایران رسیدیم و حالا اعضای تیم ترامپ در حال تخریب این جایگاه هستند.

سوزان مالونی از اندیشکده بروکنیگز نیز معتقد است این لفاظی‌ها فقط به دلیل نزدیک شدن به دو تاریخ مهم در ارتباط با توافق هسته‌ای ایران ادا می‌شوند. اول، جلسه کمیسیون مشترک نظارت بر اجرایی شدن برجام است که سه‌شنبه در وین برگزار می‌شود و آمریکا نیز نماینده‌ای را به این نشست اعزام خواهد کرد و دوم، جلسه ماه آینده کابینه ترامپ است که قرار است در آن درمورد تمدید لغو تحریم‌های ایران تصمیم‌گیری شود که البته بسیاری معتقدند این اتفاق خواهد افتاد.

مالونی در ادامه اظهار داشت: واضح است تیم ترامپ در حال زمینه سازی برای شکل‌دهی رویکرد خود در قبال ایران است.

مارک دوبویتز، رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی، نیز معتقد است تا زمانی که رویکرد نهایی دولت ترامپ در قبال ایران تثبیت نشده باشد، وضع به همین منوال است. تیم ترامپ با تیم رئیس جمهور قبلی تفاوت‌های بسیاری دارد و واضح است کابینه ترامپ ایران را یک "وزنه ثبات‌دهنده" در منطقه نمی‌داند.
 
کلمات کلیدی : دونالد ترامپ+توافق هسته‌ای+کنگره آمریکا+برجام
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.