توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 491360
زمان آغاز صدور روادید زائران اربعین
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۶ ساعت ۲۰:۳۲
دبیر ستاد اربعین حسینی از آغاز صدور روادید زائران اربعین از 11 شهریورماه خبر داد و گفت: داشتن گذرنامه و روادید برای سفر زائران اربعین حسینی به عراق الزامی است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، مجید آقابابائی دبیر ستاد اربعین حسینی درباره سفر هیاتی عراقی به تهران برای مذاکره درباره نحوه برگزاری مراسم اربعین امسال اظهار کرد: هیاتی با مسئولیت معاون وزیر کشور عراق و همراهی مسئولان امنیتی و نظامی و وزارت خارجه این کشور برای مذاکره درباره مراسم اربعین به تهران آمدند که سفیر این کشور در تهران هم در همه مذاکرات حضور داشت.

وی با بیان اینکه موضوع اربعین یک موضوع مهم و کلان و دارای ابعاد گسترده است و نیاز دارد تعامل و همکاری مناسبی برای برگزاری این سفر وجود داشته باشد افزود: پس از مذاکرات انجام شده میان هیات ایرانی و عراقی قرار شد کمیته‌ مشترک دائمی اربعین حسینی با مسئولیت وزارت کشور ایران و عراق تشکیل شود که وظیفه این کمیته رصد موضوعات مربوط به اربعین و تصمیم‌گیری در این زمینه باشد. همچنین اگر لازم باشد این کمیته موضوعاتی را که در حوزه تصمیم گیری مراجع بالاتر قرار دارد ارجاع می‌دهد تا آن مراجع تصمیمات لازم را اتخاذ کنند.

مدیرکل امور مرزی وزارت کشور ادامه داد: قرار شد کمیته دیگری به نام کمیته امنیتی مشترک با مسئولیت وزارت کشور عراق و وابسته نظامی جمهوری اسلامی ایران در سفارت کشورمان در بغداد تشکیل شود  تا تعامل دو کشور در حوزه مسایل امنیتی و اطلاعاتی دنبال شود. همچنین قرار شد سفرای دو کشور هم موضوعات مربوط به برگزاری اربعین را مرتبا رصد و پیگیری کرده و به مسئولان دو کشور اطلاع دهند.

آقابابابی درباره مذاکرات انجام شده در خصوص روادید میان دو کشور خاطرنشان کرد: به طرف عراقی اعلام کردیم که برای صدور روادید الکترونیکی آماده همکاری و کمک به عراق هستیم تا سفارت این کشور در تهران روادید الکترونیکی صادر کند. در این مذاکرات قرار شد نحوه تعامل در این زمینه و همچنین زیرساخت‌های مورد نیاز بررسی شود و اگر دولت عراق پیشنهاد ما درباره روادید الکترونیک را پذیرفت، برای صدور این روادید به عراق از لحاظ فنی کمک می کنیم.

وی با اشاره به اینکه تعیین مبلغ روادید در اختیار نخست وزیری عراق است، گفت: قرار شد هیات مذاکره کنده عراقی نظر نخست وزیری عراق را جویا شده و به اطلاع ما برساند. البته مبلغ روادید یک رفتار متقابل است.  در حال حاضر آنها مبلغ 40 دلار از زائران ما می‌گیرند و ما هم همین مبلغ را  از اتباع عراقی دریافت می کنیم،  اما در موضوع اربعین تاکید داریم که مبلغ روادید را کمتر کنند که اگر طرف عراقی این مبلغ را کاهش دهد، وزارت امور خارجه هم آمادگی دارد همین اقدام را انجام دهد. به هر حال تصمیم نهایی با نخست وزیری عراق است و بعید به نظر می‌سد و با توجه به وضعیت اقتصادی عراق، مبلغ روادید را کاهش دهند.

دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی افزود: البته قرار شد در مورد نیروهای خدماتی و امدادی و کسانی که در مواکب کمک می کنند، سفارت عراق همکاری کرده و و اگر مبلغ روادید رایگان نشد، روادید با حداقل مبلغ برای این افراد صادر شود. همچنین قرار شد برای ارسال کمک‌های مردمی و پشتیبانی از مواکب مبلغی از سوی عراق دریافت نشود.

وی درباره نحوه  صدور روادید از سوی عراق اظهار کرد: سال گذشته علاوه بر سفارت عراق در تهران و سه کنسولگری این کشور در شهرهای مشهد، اهواز و کرمانشاه صدور روادید را بر عهده داشتند، هماهنگ گردید که در 12 شهر دیگر که تعداد زائران ما زیاد بود، نمایندگان کنسولگری عراق حضور یافته و روادید را صادر کنند. امسال هم این روند ادامه می یابد. البته قرار شد 4 تیم اضطراری هم در اختیار سفیر عراق باشد که اگر برای صدور روادید مشکلی پیش آمد این 4 تیم وارد کار شوند و در صورت نیاز به استانها اعزام گردند همچنین با توجه به تعداد روادید صادر شده توسط دفاتر 12 گانه در سال 1395 میزان جمعیت زائرین هر استان در اربعین گذشته، با همکاری سفارت عراق آمایش جدیدی را برای این دفاتر تعیین خواهیم کرد.

آقابابایی خاطرنشان کرد: ما به این توافق رسیدیم که از 11 شهریور سفارت و کنسولگری های سه گانه  عراق صدور روادید را آغاز و دفاتر 12 گانه از 2 مهرماه مستقر شده و صدور رواید را اجرا کنند. اعتبار ماندگاری روادید در خاک عراق را هم امسال از 20 روز به 30 روز افزایش دادیم، یعنی کسی که روادید ورود به عراق را داشته باشد، از زمان ورود به خاک این کشور به مدت 30 روز می تواند در عراق حضور داشته باشد. در سال گذشته استفاده از روادید در مدت محدودی بود که ما امسال این زمان را به سه ماه افزایش دادیم، یعنی کسی که روادید ورود به عراق را در هر زمانی دریافت می‌کند، تا سه ماه فرصت دارد وارد عراق شود. این موضوع برای کسانی که احتمالا به هر دلیلی در زمان اربعین امکان حضور در خاک عراق و زیارت عتبات عالیات را ندارند، فرصت مناسبی ایجاد می کند و طبیعتا مدیریت زمان زائرین را نیز افزایش می دهد.

مدیرکل امور مرزی وزارت کشور با بیان اینکه قرار شد در مرزهای زمینی، شلمچه، چزابه و مهران برای تردد برقرار باشد گفت: در خصوص مرز خسروی قرار شد تیم مشترکی تا بیست روز آینده، با در نظر گرفتن مسایل امنیتی برای فعال کردن این مرز تصمیم بگیرند. به نظر می‌رسد امسال بتوانیم از ظرفیت مرز خسروی استفاده کنیم.  کشور عراق تصمیمی برای ایجاد گذرگاه‌های جدید مرزی غیر از مرزهای یاد شده ندارد.  از سویی قرار شد زیرساخت‌ها و تعداد گیت‌ها در مرزها همسان شود تا زائران راحت‌تر در مرز تردد کنند.

آقابابایی با اشاره به اینکه طرفین بر جلوگیری از ورود افراد بدون گذرنامه و روادید به کشور عراق تاکید دارد، و افراد معدودی سال گذشته برای دولت ایران و عراق مشکل درست کرده بودند، تاکید کرد: امسال به جد دنبال این هستیم که اجازه ندهیم زائران بدون گذرنامه و روادید به مرزها نزدیک شوند و اگر این افراد به مرزها آمدند، پلیس اجازه نگهداری از آنها را خواهد داشت، زیرا آنها برای یک اقدام غیرقانونی تلاش کرده‌اند. عراق هم جرایم سنگینی برای ورود افراد غیرمجاز به خاک خود داشته و آنها را زندانی می‌کند. هموطنان توجه کنند که برای ورود به عراق گذرنامه و روادید نیاز است.

وی خاطر نشان کرد: بحث همکاری مشترک و تعامل استانداری‌های مرزی کشورمان با استانداری‌های مرزی کشور عراق  و همچنین استانداری‌های کربلا و نجف انجام گرفت. همچنین درباره مشکلات فرودگاه نجف و بغداد مذاکره انجام و قرار شد نماینده سازمان هواپیمایی کشوری در فرودگاه نجف و بغداد حضور داشته باشد.
زائران ایرانی به مساله بیمه توجه کنند تا در خاک عراق دچار مشکل نشوند

مدیرکل امور مرزی وزارت کشور ادامه داد: هر دو کشور بر بیمه زائران تاکید دارند. بنابراین قرار شد شرکت‌های عامل در حوزه اربعین با شرکت‌های بیمه عراقی همکاری کنند. زائران توجه داشته باشند که هزینه‌های پزشکی و درمانی در عراق بالاست. بنابراین به موضوع بیمه توجه کنند تا در خاک عراق دچار مشکل نشوند. تجربه سال گذشته در دو حادثه تروریستی و برخی تصادفات که متاسفانه برخی هموطنان بدون بیمه عزیمت کرده بودند، مشکلات خاصی را برای خانواده های آنها ایجاد کرده است.

وی درباره اتباع افغانستانی و عراقی رانده شده از این کشور که خواهان حضور در مراسم اربعین هستند اظهار کرد: در مورد اتباع افغانستانی که به صورت مجاز در ایران هستند مثل سال قبل عمل می‌کنیم یعنی ما یک دفترچه اقامت به آنها می دهیم که مورد تایید سفارت عراق است. درباره اتباع عراقی رانده شده که در خاک جمهوری اسلامی ایران حضور داشته ولی هیچ سند عراقی ندارد، قرار شد سفارت عراق برای آنها ویزا صادر کند و اسامی انها را به ما بدهد تا ما تایید کنیم که آنها عراقی هستند.

آقابابایی همچنین با بیان اینکه قرار شد هر یک از وزارتخانه‌ها و سازمان‌های کشورمان که در موضوع اربعین حضور دارند، با متناظران خود در دولت عراق مشکلات را دو جانبه حل کنند افزود: در این راستا کمیته بانکی، کمیته ارتباطات و کمیته بهداشت نیز توسط وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دو کشور تشکیل می‌شود.

آقابابایی در پایان گفت: ما از طرف عراقی این درخواست را داشتیم که به لحاظ فنی کمک کنند تا رادیو اربعین در خاک عراق هم قابل دریافت باشد که طرف عراقی در حال بررسی درخواست ما است.
 
کلمات کلیدی : اربعین+زائران اربعین+روادید
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.