توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 421926
صحبت‌های وزیر خارجه انگلستان در مورد عربستان برای لندن دردسر ساز شد
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۵۲
اظهارات «بوریس جانسون» در مورد نقش عربستان در ایجاد جنگ نیابتی در منطقه، وزارت خارجه انگلستان را مجبور به توضیح کرد.

به گزارش فارس، وزارت خارجه انگلستان روز چهارشنبه بار دیگر تأکید کرد که لندن عربستان را متحد خود می‌داند و به دنبال تقویت روابط دوجانبه با این کشور است.

این موضع پس از آن اتخاذ شد که «بوریس جانسون» وزیر خارجه انگلستان که از سوی رسانه‌های انگلیسی به دانش کم در عرصه دیپلماسی و صراحت بیش‌ از حد متهم شده، هفته گذشته در نشستی در رم عربستان را به سوءاستفاده از مذهب برای ایجاد جنگ نیابتی متهم کرد.

به نوشته روزنامه گاردین، جانسون در نشست گفت‌وگوی مدیترانه (MED) گفته بود: «سیاستمدارانی هستند که مذهب را تحریف کرده و از نسخه‌های مختلف همان دین برای پیشبرد اهداف سیاسی خود سوءاستفاده می‌کنند. این یکی از بزرگترین مسائلی است که در کل منطقه وجود دارد.»

وی افزود: «به همین خاطر هم هست که شاهدید که این همه جنگ نیابتی در منطقه در جریان است. این برای من مایه تأثر است که داخل خود این کشورها رهبری قدرتمندی وجود ندارد.»

او سپس در توضیح این اظهارات از عربستان و ایران به عنوان کشورهایی یاد کرده بود که در کشورها «دست‌نشانده» جذب کرده و در حال جنگ نیابتی هستند.

انتقاد صریح جانسون از عربستان، می‌تواند مایه ناراحتی این کشور شود که به نوشته گاردین قراردادهای تسلیحاتی هنگفتی با انگلیس امضا کرده است.

این صحبت‌های جانسون موجب شد تا سخنگوی وزارت خارجه انگلستان موضع گرفته و بر روابط قدرتمند لندن و ریاض تأکید کند.

وی گفت: «همانطور که وزیر خارجه روز یکشنبه [در جریان یک مصاحبه با بی‌بی‌سی] به وضوح تصریح کرد، ما با عربستان سعودی متحد هستیم و از تلاش‌های آن‌ها برای تأمین امنیت مرزهایشان و حفاظت از مردمشان، حمایت می‌کنیم.»

سخنگوی وزارت خارجه انگلستان افزود: «هر برداشتی خلاف این موضع، غلط و سوءتفسیر واقعیات است.»

«ترزا می» نخست‌وزیر انگلستان هم که به منطقه سفر کرده، روز چهارشنبه تأکید کرد که لندن کشورهای عربی را متحد خود می‌داند و از آن‌ها در تقابل با ایران در منطقه حمایت می‌کند.
 
کلمات کلیدی : وزیر خارجه انگلیس، بوریس جانسون، عربستان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.