توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 502908
حاشیه‌های سومین روز بررسی صلاحیت‌ها؛
وقتی لاریجانی به پای پروفسور کواکبیان نمی رسد/ پیشنهاد رییس مجلس به معاون اول روحانی/ علت تماس تلفنی سپاه به یک نماینده/ نماینده‌ای که دقیقه90 مخالف شد
بخش سیاسی الف؛ 26 مرداد 96
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۱۹
به گزارش خبرنگار  الف؛ پنجمین جلسه در سومین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم صبح امروز به ریاست علی لاریجانی آغاز شد. در جلسه‌های قبلی صلاحیت وزرای آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، امور اقتصاد و دارایی، امور خارجه، بهداشت و درمان، تعاون کار و رفاه اجتماعی بررسی شد؛ جلسه امروز هم مانند جلسات قبل با حاشیه ای خواندنی همراه بود که در ادامه می‌خوانید:


آغاز سومین روز بررسی صلاحیت وزرا با 90 صندلی خالی
جلسه علنی مجلس در ساعت 8 و 12 دقیقه امروز و با تاخیر در حالی با تاخیر آغاز شد که مانند دو روز قبل تعدادی از نمایندگان غایب بودند. در شروع جلسه 200 نفر از نمایندگان در مجلس حضور داشتند و 90 صندلی خالی در صحن به چشم می‌خورد.

همچنین اسامی تاخیرکنندگان آغاز جلسه علنی امروز (پنجشنبه 26 مرداد)مجلس از سوی هیئت رئیسه اعلام شد که بر این اساس 10 تن از نمایندگان با تاخیر  حاضر شدند.

اسامی تاخیرکنندگان آغاز جلسه علنی صبح امروز عبارتند از: 1.داریوش اسماعیلی 2. احمد انارکی محمدی 3. سید حسن حسینی شاهرودی 4. امیر خجسته 5.ولی داداشی 6.غلام‌محمد زارعی 7.عین الله شریف‌پور 8.سید صادق طباطبائی‌نژاد 9.محمد مهدی مفتح 10. نبی هزار‌جریبی.

تجلیل از نمایندگان آزاده مجلس
در ابتدای جلسه امروز هیئت رئیسه مجلس  به مناسبت سالروز آغاز بازگشت آزادگان به میهن اسلامی، از 5 نماینده آزاده مجلس تجلیل و قدردانی کرد. علی لاریجانی و اعضای هیئت رئیسه مجلس ضمن تجلیل از علیرضا رحیمی، حسن نوروزی، امیر خجسته، محمد دهقانی و یحیی کمالی پور، 5 نماینده آزاده دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، لوح تقدیر به آنها اعطا کردند.

سومین روز بررسی «صلاحیت وزرای پیشنهادی»/ تجلیل از نمایندگان آزاده/ حجتی: کشاورز هستم/ وزیر پیشنهادی دادگستری مخالف ندارد

نشستن عارف در صندلی رئیس‌جمهور
 در اوایل جلسه علنی محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید مجلس با حضور در کنار اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و نشستن بر روی صندلی رئیس‌جمهور چند دقیقه‌ای با وی صحبت کرد که مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت.

صندلی‌ها خالی می‌شد
 به علت تردد زیاد نمانیدگان در صحن و جابجایی میان صندلی‌ها نمایشگر مجلس تعداد زیادی صندلی خالی نشان می‌داد.

نشاند دادن ناامیدی با شعری از حافظ
سیداحسن علوی نماینده مردم سنندج در مجلس که در مخالفت با محمود حجتی وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی صحبت می‌کرد، در انتهای سخنان خود بیت زیر را از حافظ درباره مدیریت حجتی بر این کشاورزی در چهار سال گذشته خواند که از ناامیدی مطلق این نماینده را از توان وزیر پیشنهادی برای اداره وزارتخانه حکایت می‌کرد:
«میخانه اگر ساقی صاحب نظری داشت،  می‌خواری و مستی ره و رسم دگری داشت »

وزیر که کشاورز است و یادداشتی که به حجتی داده شد
محمود حجتی وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در حین ارائه برنامه و دفاع از خود، اظهار کرد: اگر بنده اینجا دفاعی انجام می‌دهم یا پاسخی را به سؤالات عزیزان می‌دهم، خدایی ناکرده این امر تداعی نشود که ما هیچ نقطه ضعفی نداریم؛ بنده نقاط ضعف زیادی دارم.

وی گفت: از کودکی با کشاورزی فاصله نداشتم و کشاورز بوده و هستم.

 
حجتی در حال دفاع از برنامه های خود بود که فردی یادداشتی را به او داد و حجتی پس از مکث کوتاهی صحبت اش را آغاز کرد.

یادداشت ویژه حجتی/وزیری که مخالف نداشت

وزیر که در دقیقه نود مخالف پیدا کرد
در جلسه علنی امروز موافقان و مخالفان وزرای پیشنهادی دادگستری، دفاع و راه و شهرسازی صحبت کردند. قرار بود که وزرای دادگستری و دفاع هیچ مخالفی نداشته باشند، اما برای بررسی صلاحیت وزیر پیشنهای برای وزارت دادگستری که هیچ کدام از نمایندگان مجلس برای مخالفت با آوایی ثبت نام نکرده بودند؛ به همین دلیل لاریجانی رییس جلسه از تنها موافق ثبت نام کرده برای این وزیر پیشنهادی خواست خیلی کوتاه سخن بگوید.

اعتراض هایی به لاریجانی بود که چرا وقتی مخالف نیست، اجازه صحبت به موافق می دهد. اما لاریجانی گفت خواهش کردیم کوتاه سخن بگوید، اما وزیر پیشنهادی دادگستری ناگهان مخالف پیدا کرد و پس از دقایقی یکی از نمایندگان به عنوان مخالف در پشت تریبون مجلس قرار گرفت.


نماینده سقز و بانه به دلیل مشکلات حوزه انتخابیه اش در کمبود پزشکی قانونی در مخالفت با وزیر دادگستری سخنرانی و اعلام کرد در صورت عدم تامین کادر مورد نیاز پزشکی قانونی به وزیر رای اعتماد نخواهد داد.
 
 
قدردانی آوایی از آملی‌لاریجانی و روحانی
علیرضا آوایی وزیر پیشنهادی دادگستری در حین دفاع از خود اظهار کرد: لازم می‌دانم مراتب قدردانی خود را اعتماد حضرت آیت‌الله آملی لاریجانی ریاست قوه قضائیه و حجت‌الاسلام و المسلمین روحانی ریاست جمهوری ابراز نموده و از اینکه اینجانب را شایسته خدمت در وزارت دادگستری دانستند تشکر نمایم،
 
انصراف یکی از نمایندگان
سلیمی در مخالفت از وزیر پیشنهادی دادگستری ثبت نام کرده بود که پس از رفع ابهامات به گفته آوایی انصراف داد.
 
مزاح لاریجانی و پیشنهاد جالب به جهانگیری
علیرضا آوایی وزیر پیشنهادی دادگستری در پایان نطق خود، شعری از فیض کاشانی قرائت کرد.
 
پس از آن، علی لاریجانی با خنده به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور گفت: بد نبود آقای آوایی را برای وزیر ارشاد معرفی می کردید، شعر خوبی خواندند.
 
وقتی لاریجانی به پای پروفسور کواکبیان نمی رسد
در ادامه جلسه علیرغم اینکه هیچ نماینده ای با رای اعتماد به وزیر دفاع مخالف نبود موافقان اصرار به بیان دیگاه های خود داشتند که مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران در تذکر شفاهی، اظهار کرد: از آنجایی که وقت نمایندگان هم مثل وزرا مهم است، معتقدم موافقان وزیری که مخالف ندارد بهتر است تفاهم کنند و صحبت نکنند.

وی خطاب به رئیس مجلس ادامه داد: شما مداوم از نمایندگان موافق در این شرایط می‌خواهید که کوتاه صحبت کنند، اما عملا آنان به اندازه دیگر نمایندگان موافق وزیری که مخالف هم دارند، صحبت می‌کنند.

علی لاریجانی در پاسخ گفت: تذکر شما درست است و اگر صحبت نکنند بهتر است، اما ما نمی‌توانیم آنان را ملزم کنیم به عنوان نماینده موافق صحبت نکنند.

کواکبیان در ادامه گفت: آقای لاریجانی شما خودتان استادید، جوری صحبت کنید که موافقان خودشان صحبت نکنند.

لاریجانی در پاسخ به این وی به مزاح گفت: البته؛ هر چقدر وارد باشیم به اندازه پروفسور کواکبیان وارد نیستیم و به پای پروفسور کواکبیان نمی رسیم.

تماس سپاه با نماینده مجلس
امیرحسین قاضی زاده نماینده مردم مشهد که در حمایت از وزیر پیشنهادی دفاع صحبت می کرد، گفت: از سپاه با من تماس گرفتند که از امیر حاتمی حمایت کنیم، این نشان دهنده وحدت سپاه و ارتش است. امیر حاتمی از امیران ارتش جمهوری اسلامی است.

 
حمایت امیر از سردار
امیر حاتمی وزیر پیشنهادی دفاع در نطق خود بیان کرد: انشالله در این دوره حمایت خود را از سپاه و سردار قاسم سلیمانی پیگیری می کنیم.

وی همچنین با اشاره به شهادت شهید محسن حججی گفت: امیدوارم عاملان شهادت شهید حججی زودتر پاسخ قاطع نیروهای مسلح را بگیرند.
مزاح لاریجانی با شعرخوانی وزیر پیشنهادی دادگستری/ماجرای پشیمانی نماینده مخالف آوایی/ به اندازه پروفسور کواکبیان وارد نیستم


دستور برای نگهداری مغزها
نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در تذکری به اصل 52 قانون اساسی، گفت: ما در بودجه سالانه تصویب کردیم که درآمدها و هزینه‌های شورای حل اختلاف به صورت صد در صدی بازگردد تا اعضای این شورا که 50 درصد پرونده‌های قوه قضاییه را کاهش داده‌اند، بتوانند حقوق مناسبی به اندازه میزان تحصیلات‌شان دریافت کنند.

وی با بیان اینکه اعضای شورای حل اختلاف باید حقوق مناسبی دریافت کنند، گفت: از هیئت رئیسه مجلس می‌خواهیم که این موضوع را به وزیر آ‌ینده اقتصادی ابلاغ کنند تا وی به این مسئله رسیدگی کند.

قاضی‌پور در ادامه نسبت به فرار مغزها هم تذکری داد و گفت: اخیرا چند تن از اساتید جدید مجرب در دانشگاه‌های معتبر تهران اخراج شده‌اند در حالی که صادر کردن تحصیل‌کردگان کشور به خارج از کشور به ضرر وضعیت علمی کشور است، دستور دهید که مغزها را نگه دارند.

وقتی حضور وزیران الزامی شد
محمد مهدی مفتح نماینده مردم رزن در مجلس طی تذکری شفاهی با اشاره به تذکر آئین‌نامه‌آی یکی از نمایندگان در روز گذشته مبنی بر ضرورت حضور کامل وزرای پیشنهادی در ساعات بررسی صلاحیت‌هایشان در صحن مجلس و اهانت خواندن ورود و خروج آنها در میان سخنان موافقان و مخالفان گفت: من هر چه در مواد استنادی آئین‌نامه جستجو کردم چنین ضرورتی را نیافتم.اگر وزرای پیشنهادی به علت مسئولیت‌های فعلی‌شان و انجام کارهای مردم نیاز است که در دفتر کار خود حضور داشته باشند چرا باید عدم حضور کاملشان را در جریان بررسی صلاحیت‌ها در صحن، اهانت به مجلس تلقی کنیم؟

لاریجانی که اداره جلسه را بر عهده داشت در پاسخ داد: عدم حضور کامل وزرای پیشنهادی در همه ساعات بررسی صلاحیت‌ها و سخنان موافقان و مخالفان، اهانت به مجلس نیست اما ظاهرا طبق آئین‌نامه مجلس الزام وجود دارد. البته اگر وزیری کار ضروری داشت مانند آقای ظریف که ملاقات خارجی دارد، می‌تواند برود و برگردد و این اهانتی به مجلس محسوب نمی‌شود اما در کل چون مجلس به کل وزرای پیشنهادی می‌خواهد رای دهد، آنها باید در جلسات بررسی صلاحیت‌ها در مجلس حاضر باشند.


صادقی مخالف آخوندی شد از باند بازی گفت
محمود صادقی نماینده مردم تهران در جریان رای اعتماد به کابینه دوازدهم و در مخالفت با عباس آخوندی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی، سخن گفت. وی افزود:‌ در زمینه مسکن اجتماعی به صورت عملی چیزی را مشاهده نکرده‌ایم. باند‌بازی‌هایی که در وزارت راه وجود دارد فرصت را از متخصصین گرفته و باعث نارضایتی این قشر علمی جامعه شده است.

نمایندهایی که وفا دار نماندن

 با همه تاکیداتی که نمایندگان در تذکرات دیروز خود نسبت به وفادار ماندن نمایندگان موافق و مخالف به عدم طرح مطالبی در غیر از موافقت و مخالفت با وزرای پیشنهادی داشتند باز هم امروز شاهد بودیم که بعضی نمایندگان در جریان موافقت خود با وزرای پیشنهادی مطالبات خود را نیز مطرح می‌کردند.

در ادامه جلسه امروز نمایندگان تذکراتی را نسبت به تعدادی از همکاران خود دادند که علیرغم توافق برای تقسیم وقت شان جهت مخالفت و موافقت با وزرا به وعده خود عمل نمی کردند.

با تذکر مجدد نمایندگان، پزشکیان نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه را بر عهده داشت خطاب به نمایندگان گفت: یا وقت خود را تقسیم نکنید یا اگر وقت می دهید وسط کار «دَبه» نکنید.


قدردانی از وزرای دولت یازدهم
212 نماینده مجلس شورای اسلامی در نامه ای که از تریبون رسمی مجلس قرائت شد از سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دولت یازدهم قدردانی کردند. همچنین محمد حسین فرهنگی عضو هیأت رئیسه مجلس نامه 208 نماینده مجلس را خطاب به حجت‌الاسلام روحانی رئیس جمهور درباره ارج نهادن به زحمات سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم در مجلس  قرائت کرد.

نمایندگان به سراغ وزرا رفتند
بلافاصله پس از اتمام سخنان آخرین ناطق امروز که در موافقت با عباس آخوندی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی سخن می‌گفت و در حالی که هنوز جلسه علنی ادامه داشت و از تریبون مجلس دو نامه از بیش از 200 نماینده خطاب به رئیس‌جمهور و وزیر دفاع دولت یازدهم در حال قرائت بود، بسیاری از نمایندگان از روی صندلی های خود برخاسته و با تجمع در ردیف اول صحن مشغول صحبت کردن با وزرای پیشنهادی شدند.

 
جلسه بعدی؛ روز شنبه
نمایندگان طی سه روز گذشته صلاحیت وزرای پیشنهادی «آموزش و پرورش»، «ارتباطات و فناروی اطلاعات»، «اطلاعات»، «اقتصاد و امور داریی»، «امورخارجه»، «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «تعاون، کار و رفاه اجتماعی»، «جهاد کشاورزی»، «دادگستری» و «دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح» را بررسی کرده‌اند.

بر این اساس بررسی رای اعتماد به شش وزیر پیشنهادی باقی ماده است. برای رای اعتماد به هر وزیر حدود حدود یک ساعت و نیم وقت لازم است بنابراین حدود ۹ ساعت فرصت برای بررسی رای اعتماد به وزرای پیشنهادی وقت لازم است. علاوه بر این هر کدام از وزرا بیش از ۵ دقیقه از وقت خود را به دفاعیات رئیس جمهور اختصاص دادند که طبق آن رئیس جمهور نیز ۸۵ دقیقه فرصت برای دفاع از وزرا خواهد داشت.

بیش از یک ساعت نیز رای گیری و شمارش آرای وزرا به طور می انجامد بنابراین حدود ۱۲ ساعت دیگر مجلس فرصت لازم دارد که رای اعتماد به وزرای پیشنهادی را بررسی کند به نظر می رسد بررسی رای اعتماد به وزرای پیشنهادی به یکشنبه هفته آینده کشیده شود.



حاشیه های رای اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم (روز نخست) (روز دوم)



۱۳۹۶/۰۵/۲۸ ۲۰:۱۶
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۶ ۱۰:۲۲
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۵ ۱۹:۰۴
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ ۲۰:۴۹
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ ۱۹:۲۴
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ ۱۴:۳۰
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ ۱۳:۳۵
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ ۱۳:۰۹
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ ۱۳:۰۱
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ ۱۰:۲۹
 
 
کلمات کلیدی : صلاحیت وزرا پیشنهادی، مجلس شورای اسلامی+مخالفان کابینه+موافقان کابینه
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.