کد مطلب: 479401
مردم نگران مصرف گوشت نباشند
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۰۴
رییس سازمان دامپزشکی اعلام کرد که هیچ نگرانی بابت بیماری تب کریمه کنگو نباید در جامعه ایجاد شود البته مردم باید نکات بهداشتی و ایمنی را برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری رعایت کنند.
مهدی خلج در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بیماری تب کریمه کنگو که از سال 1942 میلادی در جهان و از سال 1973 میلادی در ایران شناسایی شده بیماری ویروسی بومی است که بندپایانی مانند کنه ناقد آن و مهرهداران متنوعی به عنوان حاملان این بیماری شناخته میشوند که باید به عنوان یک بیماری مشترک بین انسان و دام مراقبتها و نظارتهای لازم صورت گیرد تا شاهد حداقل رسیدن موارد ابتلاء و مرگ و میر ناشی از آن باشیم.
وی با بیان اینکه براساس اصول علمی ثابت شده، ویروس این بیماری قابل حذف از طبیعت نیست، افزود: ویروس بیماری تب کریمه کنگو به دلیل شرایط خاصاش در انتقال بیماری و تنوع وسیع در میزبانی ویروس پایداری آنرا مستحکم کرده است، بنابراین باید کاری کرد که مانند 20 سال گذشته روند بیماری ناشی از مراقبت، کنترل و نظارتها کاهش چشمگیری داشته باشد که در این راستا آموزش عمومی به مردمی که با این بیماری سروکار دارند از اهمیت بالایی برخوردار است.
دام زنده نخرید
رییس سازمان دامپزشکی درباره نکات و مسائلی که مردم باید در راستای کنترل بیماری تب کریمه کنگو انجام دهند، اظهار کرد: مردم باید توجه داشته باشند که گوشت غیرمجاز از اماکن غیرمجاز خریداری نکنند و حتما آنرا به صورت بسته بندی از اماکن عرضه تحت نظارت سازمان دامپزشکی تهیه کنند که دارای مهر تاییدیه این سازمان است. همچنین به مردم توصیه میشود که دام زنده را خریداری نکنند و آنرا در فضای بیرون از کشتارگاههای صنعتی ذبح نکنند، چرا که این عمل خود ناقل بیماری است و میتواند مخاطرات زیادی داشته باشد و حتی اگر در روستاها برخی مجبور هستند به دلیل نبود و یا کمبود امکانات کشتارگاهی ذبح دام در فضای باز انجام دهند حتما نکات بهداشتی را رعایت کنند و به عنوان مثال با دستکش، عینک و دیگر تجهیزات بهداشتی این کار را انجام دهند همچنین نهایت تلاش خود را به کار بندند تا گوشت حاصل از این ذبح را در فضای یخ زده حداقل یک روز نگهداری کنند تا بتوانند بدون نگرانی آنرا مصرف کنند.
خلج تاکید کرد: حتی در ایامی مانند ماه مبارک رمضان و دیگر روزهای مذهبی که مردم اقدام به ذبح دام در فضای آزاد به عنوان نذر میکنند باید به مردم گفت که مهمتر از این که دام در فضای آزاد کشتار شود این نکته است که نذر ادا شده باشد و گوشت حاصل از آن در راه نیت نذرکنندگان صرف شود، بنابراین به مردم موکدا توصیه میکنیم که نذورات خود را از طریق کشتارگاههای صنعتی که حتی در روزهای تعطیل نیز به همین جهت باز هستند، تهیه کنند به گونهای که میتوانند با مراجعه به این کشتارگاهها ضمن پرداخت وجه گوشت مورد نیاز خود را تامین کنند.
وی در ادامه خطاب به مناطق و خانوار عشایری، اظهار کرد: عشایر نیز باید در ارتباط خود با دامها نکات بهداشتی مهمی را رعایت کنند. به عنوان مثال محل نگهداری دام هر قدر از محل سکونتشان دور باشد میتواند برای ایمنی خودشان موثرتر باشد، چرا که ممکن است کنه ناقل این بیماری در شرایطی که دامها به محل سکونت نزدیک هستند به انسانها نیز حملهور شوند. همچنین عشایری که شیردوشی را انجام میدهند نباید کنههای روی دامها را بدون ابزار و با دست از بین ببرند و همچنین در ارتباط شان با دامها باید از ابزارهای بهداشتی مانند دستکش استفاده کنند.
سالم بودن 100 درصد گوشت عرضه شده در تهران و کلانشهرها
رییس سازمان دامپزشکی اعلام کرد: براساس آمارهای ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بالغ بر 85 درصد دامی که در کشتارگاههای کشور کشته میشوند در شرایط یخچالی مناسبی برخوردار بوده و همین عامل سبب از بین رفتن ویروس احتمالی گوشت ذبح شده میشود. البته مردم نباید نگران مصرف گوشت که به صورت رسمی در کشور عرضه میشود باشند، چرا که به عنوان مثال همه گوشت قرمزی که در شهر تهران و بسیاری از کلانشهرهای بزرگ عرضه میشود کاملا استاندارد و بهداشتی است و مردم اگر به جای نگرانی از مصرف گوشت این محصول پروتئینی مورد نیاز خود را از مراکز عرضه رسمی و به صورت بسته بندی شده تهیه کنند، هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت.
31 مورد ابتلاء و 3 مورد تلفات انسانی تب کریمه کنگو
خلج ادامه داد: براساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون 31 نفر در کشور به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شدهاند که در این میان تنها سه نفر از آنها فوت شدهاند که البته حتی یک نفر هم نباید در آمار تلفات این بیماری قابل اغماض باشد، اما در مقایسه با سنوات گذشته مانند سال 1389 که 154 مورد ابتلاء و 28 مورد تلفات انسانی برای این بیماری گزارش شد، نشان میدهد کنترل، مراقبت و نظارتها بیشتر و دقیقتر شدهاند.
وی در پایان با اشاره به ضرورت همکاری و حمایت دستگاههای متولی مانند وزارت کشور، استانداریها و فرمانداریهای استانهای درگیر این بیماری، گفت: اگرچه افزایش آگاهی مردم میتواند به کاهش ابتلاء و آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری کمک شایانی کند اما امیدواریم مانند گذشته وزارت کشور از ارائه تسهیلات 30 میلیون تومانی برای خرید ماشینهای یخچال دار در مناطقی که کشتارگاههای صنعتی افتتاح میشوند، حمایت کنند تا بتوان در ساماندهی کشتارگاههای مدرن در کشور که میتواند عامل موثری در بهبود وضعیت بیماریهای مشترک انسان و دام باشد با سرعت بیشتری حرکت کرد.
کلمات کلیدی : دامپزشکی + تب کریمه کنگو + گوشت قرمز