نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 197920
بحران سوریه و تریبون های متعدد سیاست خارجی
بخش تعاملی الف - حسین کریمی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۶ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۰۷:۰۸
در حوزه سیاست خارجی واحدهای سیاسی بصورت یکپارچه با فهم و شناخت دقیق از ساخت قدرت در جهان و ساز وکارهای نهادهای جهانی و بادرنظر گرفتن مقدورات و محذورات و با هزینه فایده کردن و بررسی ابعاد پیامدهای مختلف هر موضع گیری به بیان سیاست و موضع واحدخود در قبال حوادث مختلف می پردازند.

سیاست خارجی ایران دارای تریبون های مختلف می باشد اظهار و نظرهای مختلف نهادهای مختلف و غیر مرتبط با سیاست خارجی حاکی عدم تخصصی بودن امور، مشخص نبودن جایگاه و عدم تاکید بر کارویژه ها و کارکردهای تخصصی هر نهاد می باشد بطوریکه آسان ترین کار برای هر مسئولی اینست که خود را صاحب نظر در امور خارجی بداند و از تریبون های رسمی به اظهار و نظر در مورد موضوعات مختلف می پردازند. و این در حالی است که این مسولان در حوزه تخصصی خود کمترین کارایی را از خود نشان می دهند . در کشورهای توسعه یافته اتاق فکرهای متعدد،پژوهشگران نخبگان سیاسی پس مطالعه فراوان ، سناریوهای متعدد را به مسولان سیاست خارجی اعلام می کنند.

در قبال بحران سوریه از تریبون های مختلف نظام موضع گیری های مختلف صورت گرفته است که در ذیل به بعضی از آنها ذکر می شود:

- حجت الاسلام مهدی طائب رییس " قرار گاه عمار" درسخنانی در جمع مسئولان بسیج دانشجویی کشور : " سوریه استان سی و پنجم و یک استان استراتژیک برای ماست. اگر دشمن به ما هجوم کند و بخواهد سوریه یا خوزستان را بگیرد اولویت با این است که ما سوریه را نگه داریم چون اگر سوریه را نگه داریم می‌توانیم خوزستان را هم پس بگیریم اما اگر سوریه را از دست بدهیم تهران را هم نمی‌توانیم نگه داریم."

- حسین شریعتمداری در یادداشتی مورخه ۰۶/۰۵/۹۲ روزنامه کیهان: اسرائیل پاشنه آشیل آمریکا و متحدان اروپایی آن است و بدون کمترین تردیدی، با آغاز حمله به سوریه، همه روزه هزاران موشک سراسر این سرزمین اشغالی و تاسیسات حیاتی آن را زیر و رو خواهد کرد. مخصوصا آن که در جریان جنگ‌های ۳۳ روزه و ۲۲ روزه و ۷ روزه معلوم شد که موشک‌های پاتریوت و گنبد به اصطلاح ضد موشک آهنین توان پیشگیری از ورود موشک‌های شلیک شده به تل‌آویو را ندارد... همه شواهد حکایت از آن دارند که اگر هیاهوی اخیر، عملیات روانی نباشد، روز واقعه نزدیک شده و انتظارهای چندین و چند ساله برای انتقام رو به پایان است.

- خبرگزاری مهر: سردار سرلشکر پاسدار محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: آشکار شدن علایم ناکامی سردمداران کاخ سفید در ائتلاف سازی مورد نظر برای جنگ افروزی جدید در منطقه، آمریکایی ها را به اتخاذ موضع مداخله و حمله نظامی محدود به سوریه وا داشته است.وی افزود: در عین حال کسانی که در این مداخله با آمریکا مشارکت نمایند دچار بحران های زودرس در امنیت ملی خود خواهند شد.سرلشکر جعفری با بیان اینکه "جنگ و ناامنی پدیده هایی سیال و غیر قابل کنترل هستند" تأکید کرد: جنگ در کنار رژیم صهیونیستی پتانسیل انتقال بحران به درون این رژیم را تشدید می کند.

- رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اهمیت راهبردی سوریه در منطقه، به عنوان دژ مستحکم مقابله با اسرائیل گفت: جمهوری اسلامی ایران در مقابل ماجراجویی‌های آمریکا که مانند ابر سیاهی کل منطقه را فرا می‌گیرد، باید هوشیارانه و آگاهانه برخورد کند.

- از قول هاشمی سخنانی دیگری نیز نقل شد که بعدا تکذیب گردید.

- روزنامه دنیای اقتصاد: بحث و تبادل نظر پیرامون بحران سوریه این روزها به دیپلماسی ظریف و نقش‌آفرینی منطقه‌ای ایران جهت خاصی داده است. همزمان با افزایش تهدیدات و احتمال انجام عملیات نظامی آمریکا در منطقه تحرکات دیپلماسی ایران هم برای جلوگیری از یک جنگ دیگر در منطقه افزایش یافته است.از سوی دیگر پس از مراسم معارفه محمد‌جواد ظریف به‌عنوان وزیر امور خارجه، تلاش‌هاي ایران برای رسیدن به یک مکانیسم توافقی در سوریه به شکل رایزنی‌هاي دیپلماتیک، تماس‌هاي تلفنی و دیدارهای دوجانبه افزایش پیدا کرده است. سفر جفری فلتمن دیپلمات آمریکایی و معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل نقطه عطفی درخصوص نقش آفرینی مثبت و غیرقابل انکار ایران در سوریه بود. همچنین وزیر امور خارجه در ارتباط با سوریه با وزیر امور خارجه آلمان و... گفت‌وگو کرد.

- خوز نیوز : نماینده ولی فقیه در خوزستان گفت: در صورت حمله به سوریه، با جان و دل وارد میدان جنگ می شویم تا دین خود را به اسلام ادا کنیم.

مشاهده می شود که از تریبون های رسمی و نیمه رسمی موضع گیری ها و صداهای مختلف به جهان مخابره شده است که از درون گرایی و حفظ محوری تا برون گرایی و بسط محوری را شامل می شود.شکی نیست که بعضی از این موضع گیری ها از آنها خارج از مشی اعتدال و مخالف منفعت ملی و امنیت ملی می باشد.

در کشور سوریه مسلمانان با گرایش های مختلف به کشت و کشتار همدیگر می پردازند افق روشنی برای پایان دادن به این فاجعه مشاهده نمی شود جنگ و خشونت بر منطقه حاکم شده و نهادها و کشورهای از لوله تفنگ با هم حرف می زنند. در چنین وضعیت نیمه تعطیل دیپلماسی در منطقه، دولت روحانی با دیپلماسی فعال اعتدال با کشورهای عربستان،ترکیه،قطر و...می تواند برای برون رفت از این وضعیت افراطی به مذاکره و یافتن راه حل سیاسی بپردازد و مشکلات مسلمانان منطقه را کاهش دهند.
 
کلمات کلیدی : حسین کریمی
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۶ ۱۱:۰۱:۱۶
حرف شما کاملا درست است و کسانی که هیچ ارتباطی با دیپلماسی خارجی ندارند اظهار نظر میکنن که به نفع کشور و منافع ایران عزیز نیست (1621687) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.