توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 196328
آینده سیاست خارجی ایران
بخش تعاملی الف - حسین کریمی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۹:۰۶
در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ دو دیدگاه درباره جهت گیری سیاست خارجی در مقابل هم صف آرایی نمودند دیدگاه اول با ابتناء بر تغیر رویکرد و شیوه اجرا در سیاست خارجی دولت نهم و دهم، ضمن انتقاداتی به نظام بین الملل با توجه به واقعیت های جهانی و ساختار قدرت در نظام بین الملل درصدد تعامل با کنشگران جهانی می باشد دیدگاه دوم با ابتناء بر تداوم رویکرد سیاست خارجی دولت نهم و دهم،بدون توجه به واقعیت های کنونی داخلی و خارجی در صدد ادامه سبک دولت نهم و دهم در حوزه سیاست خارجی می باشد.

پیروزی حسن روحانی در انتخابات ۱۳۹۲ و تفوق گفتمان اعتدال بر گفتمان اقتدار گرایی در فضای سیاسی ایران باعث احیاء بن مایه هایی از دوره اصلاحات در جامعه خواهد شد. مهمترین و بنیادی ترین مؤلفه گفتمان اعتدال در حوزه سیاست خارجی تعامل سازنده با جهان خارج می باشد.ارتباط وتعامل سازنده با جهان مشروعیت و مقبولیت خود را از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ اخذ می نماید شیوه اجرا و عملیاتی کردن آن در چارچوب منافع ملی بر عهده آقای روحانی و وزارت خارجه می باشد. به عبارتی رای مردم به تعامل و همزیستی مسالمت آمیز با جهان خارجی است اما اینکه ریاست جمهوری در عملیاتی کردن ان شعار خود چقدر موفق خواهد شد باید به انتظار نشست. زمین سیاست در ایران بسیار ناهموار و فراز و نشیب های فراوان دارد نهاهای قدرتمند در ایران دارای قدرت موثر در تعیین رفتار و جهت گیری سیاست خارجی می باشند به نظر می رسد آرایش سیاسی جدید در ایران در حال شکل گیری است اصلاح طلبان،کارگزاران ،رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به همراه دولت روحانی یک جبهه سیاسی را تشکیل خواهند داد و جبهه دیگر متشکل از محافظه کاران و نهادهای دیگر جناح راست خواهد بود.

مهمترین و حیاتی ترین منبع درآمد دولت ایران ناشی از فروش نفت می باشد به هر دلیلی که فروش نفت و درآمد ناشی از آن متوقف شود دولت در تامین اساسی ترین کالاهای زندگی مردم با مشکل موجه می شود مدیریت نادرست سیاست خارجی، استبداد و خودرایی ریاست جمهور و نادیده گرفتن نهادهای مدنی،بی توجهی به نظرات متخصصین،نطق های غیرکارشناسی و غیر مسئولانه مرتبط با موضوعات مهم داخل و خارج، بی تجربگی و خامی در برخورد با موضوعات سیاست خارجی و عدم توجه به ساخت قدرت در نظام بین الملل باعث انسداد و انزوا سیاسی _اقتصادی ایران در نظام بین الملل شد. به نظر می رسد در حال حاضر مهمترین و ابتدایی ترین کار دولت ترمیم وجهه ایران در نظام و ارتقاء جایگاه ایران در نظام بین الملل می باشد امری که انتخابات دموکراتیک در ایران و حضور موثر مردم باعث تحقق اولیه آن شده است.

جهت گیری و تعین رفتار سیاست خارجی ایران در چارچوب قانون اساسی بر عهده ریاست جمهوری و نهادهای دیگر می باشد که نقش ریاست جمهوری از همه آنها بیشتر می باشد اگر آقای هاشمی بعد از انتخابات از تعامل و آشتی با جهان صحبت می نماید نشان از اهمیت سیاست خارجی در این دوره برای دو جناح دارد مصاف اصلی دو جبهه فوق(طرفداران و مخالفان دولت) در عرصه سیاست خارجی تعین کننده می باشد.
 
کلمات کلیدی : حسین کریمی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.